Ak sa Vám tento e-mail nezobrazuje správne, pozrite si ho vo Vašom prehliadači.

fblike 3401 ľuďom sa páči naša fanpage. Pridajte sa!

E-mail Fóra života

17. február 2015
Pomáhať žiť je správna voľba!

Priatelia,

rok a pol sme sa spolu s vami snažili participovať na príprave Celoštátnej stratégie ochrany a podpory ľudských práv v Slovenskej republike (ďalej len „Stratégia“) a dostať do nej témy, ktoré sú pre nás kľúčové. Aktéri, ktorí pripravovali Stratégiu, odmietli témy ochrany života pred narodením, náboženskú slobodu, výhradu vo svedomí a práva rodičov. Naopak - jednostranne sa venovali záujmom skupiny ľudí, ktorých požiadavky napokon polarizovali našu spoločnosť a stoja v konflikte aj s ústavne zakotvenou definíciou manželstva. Hlavnou výhradou je zavádzanie registrovaných partnerstiev, ktoré prichádza cez text stratégie, ktorý ani nebude schvaľovaný parlamentom. V texte absentujú naše výhrady k vzdelávaniu - zmena vzdelávacích procesov s cieľom zapracovať vzdelávanie v oblasti rodovej rovnosti. 

Fórum života ako iniciátor systematickej a aktívnej participácie pripomienkovania Stratégie v procese jej prípravy si vás dovoľuje požiadať o podporu petície, ktorá apeluje na premiéra Róberta Fica a na ministrov vlády Slovenskej republiky odmietnuť tento dokument.

Petíciu je možné podporiť TU.

Využívame príležitosť poďakovať vám za všetku podporu a rady v celom procese pripomienkovania Stratégie, napriek tomu, že sme boli označení ako skupina občanov, ktorá ide proti celospoločenskému záujmu.

S úctou

Marcela Dobešová
predsedníčka Fóra života


Pomôžte nám pomáhať
ľubovoľným príspevkom na číslo účtu
Fóra života 0422874576/0900
Chcem prispieť Za Vašu pomoc vopred ďakujeme!
Logo

Podporte spolu s nami petíciu za Stratégiu ochrany a podpory rodiny

Pred referendom nám tvrdili, že na Slovensku nič neohrozuje deti, rodinu ani manželstvo. Mnohí ľudia tomu uverili. Opak je však pravdou a boj za skutočné hodnoty je dôležitý viac ako kedykoľvek v minulosti. Svoj názor môžete vysloviť aj podporením Petície za Stratégiu ochrany a podpory rodiny a odmietnutie ideologickej Celoštátnej stratégie ochrany a podpory ľudských práv v SR... viac »

Staňte sa našimi podporovateľmi v Klube Fóra života
a priateľmi na stránke Fóra života na Facebooku.

2015 © Fórum života. Chránime ľudský život od počatia až po prirodzenú smrť a podporujeme rodinu ako ideálny priestor pre vznik a rozvoj života.

Akékoľvek rozširovanie obsahu E-mailu Fóra života je povolené s podmienkou uvedenia zdroja, s výnimkou textov, ktoré sú prevzaté z iných zdrojov. V prípade, že si neželáte, aby sme Vám Email Fóra života posielali, kliknite na odhlásiť sa.