Aktualizované: Vyhlásenie k referendu, Tlačová beseda Prešovského arcibiskupstva, M. Kuffa o svojom vyšetrovaní v Bruseli, Deti majetkom štátu

Vyhlásenie k referendu  7. februára 2015

Občianskeho združenia Panslovanská únia a strany Magnificat Slovakia

pansúťS veľkým rešpektom a úctou sme prijali aktivity Aliancie za rodinu, ktoré vyústili do vyhlásenia referenda O rodine s otázkami, ktoré kladú dôraz a váhu na prirodzenú rodinu, mravnú výchovu a zdravý vývoj detí. Všetko v línií a v duchu kresťanských tradícií a hodnôt. Naše organizácie považujú referendum vypísané na 7. februára 2015 za významnú udalosť, aspoň za takú akou bola sviečková manifestácia v Bratislave 25. marca 1988. Tento akt priamej demokracie (najvyššej formy demokracie) vychádza z vôle občanov a jeho cieľom je ochrániť prirodzenú a tradičnú rodinu.

Európska rodina je od nepamäti zväzkom jedného muža a jednej ženy. Tento posvätný zväzok formuje zdravú spoločnosť, pozitívne rozvíja medziľudské vzťahy a magnific2-1240x1658určuje vývoj celého ľudského spoločenstva. Temné sily sa usilujú vnútiť spoločnosti neprirodzenú a chorú gender ideológiu, ktorá rozvracia rodinu. Ide o ideologickú kolonizáciu, a to nielen Európy ale v konečnom dôsledku aj celého sveta. Je to snaha o presadenie a legalizáciu zvrátených a nebezpečných názorov, ktoré sú vo svojej podstate totalitné. Tento trend ide v zásade proti kresťanským koreňom Slovenska ako aj proti cyrilometodskej tradícii, zakotvenej v slovenskej ústave.

Politici s nejasným pozadím využívajú všetky dostupné prostriedky a metódy, vrátane zastrašovania na presadenie záujmov agresívnej menšiny. Na väčšinovú spoločnosť je vyvíjaný brutálny nátlak, verejnosti sú podsúvané jednostranné a pravdu skresľujúce informácie. K témam týkajúcim sa rodiny, k tradíciám, k otázkam postavenia a fungovania štátu, k overeným hodnotám sa vyjadrujú výlučne starostlivo vybraní, preverení a dobre zaplatení ochotníci.

Proti referendu pracuje mohutná vplyvová agentúra usadená v médiách ale aj v politických stranách. Slovo dostal bulvár, kultúra smrti, prejavy bezbrehej zvrátenosti, vulgarity a dekadentná avantgarda. Štát nestojí na strane občanov ale nechá sa vláčiť a rozkladať militantnými menšinami, ktoré už prestali rešpektovať elementárnu slušnosť a mieru. Búranie a likvidácia tradícií, ktoré vždy prinášali spoločnosti všeobecný prospech a možnosti jej prežitia, sú vydávané za civilizačný pokrok.

Vyzývame preto všetkých občanov Slovenskej republiky, aby sa zúčastnili historicky dôležitého referenda a povedali tri krát svoje áno!

V Bratislave 23. januára 2015

Predsedníctvo o.z. Panslovanskej únie

Predsedníctvo strany Magnificat Slovakia

Matica Slovenská vyzýva na Referendum

maticaťBratislava 22. januára (TASR) – Matica slovenská (MS) vyzýva svojich členov a všetkých Slovákov, aby sa zúčastnili referenda o ochrane rodiny a aby podporili svojimi súhlasnými odpoveďami tradičnú rodinu. MS zároveň odmieta akékoľvek protiofenzívy a nabádanie voličov, aby sa na nadchádzajúcom plebiscite nezúčastnili.

„Je to v priamom rozpore s demokraciou nového sveta,“ uvádza vo svojom vyhlásení predsedníctvo Matice slovenskej. Všeľudové hlasovanie považuje MS za vrchol priamej demokracie, v ktorej občania môžu rozhodnúť o potrebných zmenách v spoločenskom systéme.

Matica zároveň vo svojom stanovisku poukazuje na odmietnutie spotov Aliancie za rodinu zo strany viacerých televízií a na prípad moderátorky RTVS Natálii Žembovej, ktorá účinkovala v propagačnom spote. Poukazujú aj na to, že médiá ustavične útočia na cirkev za to, že podporuje konanie referenda a že politici vyzývajú občanov, aby sa na plebiscite nezúčastnili. „Je zrejmé, že tieto útoky proti referendu sa budú stupňovať,“ dodala MS.

RTVS sa svojím konaním vrátila pred rok 1989 – znova zaviedla cenzúru

Bratislava 23. januára 2015 AKTUALIZOVANÉ (HSP/Foto:FB)

RTVS odmietla odvysielať v Rádiu Regina liturgiu. V RTVS chceli cenzorsky zasiahnuť a vystrihnúť časti homílie o rodine, čo kňaz nedovolil.

babjakNa Gréckokatolíckom arcibiskupskom úrade v Prešove sa v piatok 23. januára konala tlačová beseda, na ktorej novinárom odpovedali prešovský arcibiskup a metropolita Ján Babjak SJ, farár gréckokatolíckej farnosti Prešov-Sekčov Rastislav Baka a hovorca Prešovskej archieparchie Ľubomír Petrík.

Dôvodom zvolania tlačovej besedy bolo neodvysielanie gréckokatolíckej svätej liturgie zo záznamu v nedeľu 18. januára v národnostnom vysielaní v Rádiu Regina, nakoľko kňaz Rastislav Baka nesúhlasil so zásahom do jeho homílie, kde Rádio Regina chcelo vystrihnúť niektoré časti. Kňaz kázal na evanjelium Nedele o Zachejovi a v tejto súvislosti spomenul aj referendum a nebezpečenstvá, ktoré číhajú na rodiny. Liturgia v cirkevnoslovanskom jazyku s homíliou v rusínskom jazyku bola nahrávaná v Chráme Povýšenia sv. Kríža v Prešove na sídlisku Sekčov. Prešovská archieparchia vníma tento krok ako porušenie slobody slova, náboženskej slobody a neadekvátny zásah do práv národnostných menšín.

Uvádzame časť listu Rastislava Baku Rádiu Regina v Košiciach, prezentovaného na tlačovej besede:

„Na základe telefonátu zo dňa 15.1.2015 ohľadom rozhodnutia RTVS – Slovenský rozhlas zasiahnuť do mojej homílie vystrihnutím niektorých jej častí vás žiadam, aby ste odvysielali celú homíliu tak, ako bola nahratá, nakoľko nie som si vedomý porušenia žiadnych zákonov Slovenskej republiky, ani žiadnych etických noriem. Sv. liturgia s homíliou bola nahrávaná dňa 14.1.2015 o 17:00 hod. v gréckokatolíckom Chráme Povýšenia sv. Kríža Prešov Sekčov a má byť odvysielaná v nedeľu 18.1.2015 o 9:00 hod.

V prípade takejto neopodstatnenej cenzúry, ktorá by smerovala k vystrihovaniu niektorých mojich slov, nesúhlasím s odvysielaním celej sv. liturgie a budem musieť zvážiť právne kroky, prípadne medializáciu tejto skutočnosti. Už 14 rokov nahrávam so Slovenským rozhlasom – národnostné vysielanie – náboženské relácie pre poslucháčov a nikdy som sa nestretol s cenzúrou. Rozhodne nesúhlasím, aby ste takýmto necitlivým a nedemokratickým spôsobom, zasahujúcim do slobody slova, narušili dlhoročné obojstranne korektné vzťahy. Dúfam, že sv. liturgia bude odvysielaná celá bez zostrihania mojej homílie a že sa nenaruší naša doterajšia spolupráca.“

RTVSDrzá cenzúra zo strany verejnoprávnej inštitúcie ako v minulo režime

Prešovský arcibiskup a metropolita Ján Babjak SJ okrem iného povedal ako on vníma vzniknutú situáciu: „Ide predovšetkým o neopodstatnenú cenzúru homílie, o porušenie náboženskej slobody prejavu, a tiež o porušenie práv národnostnej menšiny Rusínov, pre ktorých mala byť odvysielaná. Bol porušený medzinárodný dohovor medzi Slovenskou republikou a Svätou stolicou. Naša Gréckokatolícka cirkev má svoju trpkú skúsenosť s totalitou, keď 28. apríla 1950 bola komunistickou diktatúrou zrušená na dobu dlhých 18 rokov. Ako mám tomu rozumieť? Nastáva nová totalita po 25. rokoch od Nežnej revolúcie?

To je potrebné znova vyjsť do ulíc manifestovať? Zvolil som zmierlivú cestu a zatelefonoval som generálnemu riaditeľovi RTVS Václavovi Mikovi a ponúkol som mu riešenie, aby Rádio Regina odvysielalo v priebehu dvoch dni túto sv. liturgiu a keby sa to stalo, iste by som vás tu dnes nepozval. Referendum vyhlásil prezident Slovenskej republiky – pýtam sa: to urobil niečo zlé, či protiústavné? Naopak, referendom ponúkol možnosť všetkým občanom SR, aby vyjadrili svoj názor v tak citlivej a každému dôležitej skutočnosti akou je rodina.“

V závere tlačovej besedy pozval všetkých občanov Slovenskej republiky, aby sa zúčastnili referenda a hlasovali 3x ÁNO a tak obhájili právo rodiny, právo muža, ženy a detí, ktorí sú v dnešnej dobe ohrození. „Verím, že k referendu prídu všetci tí, ktorí si cenia život, rodinu a svojich rodičov a všetci tí, ktorým nie je ľahostajný život a budúcnosť ich detí“, dodal Mons. Ján Babjak SJ.

_JurinovaTK_2396189959Reakcie politikov

Podpredsedníčka NR SR Erika Jurinová na margo celej záležitosti povedala: “Neodvysielaním grécko-katolíckej liturgie RTVS jednoznačne porušila slobodu náboženského vyznania a viery, ktorú garantuje ústava.”

Odmietnutie zostrihanej kázne

vaseckaRichard Vašečka, predseda poslaneckého klubu OĽaNO, dodal, že “správca farnosti nesúhlasil s kompromisom, so zostrihaním svojej kázne. Statočne prejavil svoj postoj a žiadal odvysielať celú kázeň. To RTVS odmietla.” Následne grécko-katolícky arcibiskup Ján Babjak telefonicky a aj písomne žiadal vysvetlenie. Dodnes však oficiálne stanovisko z RTVS neobdržal. Preto sa rozhodol informovať verejnosť.

Pošliapané práva národnostnej menšiny

škripek5Liturgia bola nahratá v jazyku národnostnej menšiny, po rusínsky. Poslanec Európskeho parlamentu Branislav Škripek povedal: “Neodvysielaním liturgie v rusínskom jazyku bolo hrubým spôsobom porušené právo národnostnej menšiny na vysielanie vo svojom jazyku vo verejno-právnom rozhlase. Je nemysliteľné, aby v demokratickej spoločnosti boli takto pošliapané práva ústavnej menšiny.” Škripek to považuje za nebezpečný precedens ohrozenia demokracie na Slovensku a ďalej dodáva: “Takýmito praktikami sa vraciame do totality pred rokom 1989. Vtedy televízia a rozhlas nekonali v záujme verejnosti, ale v záujme vlády jednej strany. Aj v tom čase bol kresťanský obsah cenzurovaný.”

Výzva na nápravu

Na záver Erika Jurinová dodáva: “Musíme sa preto jednoznačne postaviť za grécko-katolícku farnosť. Žiadame riaditeľa RTVS o vysvetlenie celej záležitosti a okamžitú nápravu. Budeme tiež žiadať vykonať poslanecký prieskum v tejto verejno-právnej inštitúcii.”  ru

Správa o tlačovej konferencii vladyku arcibiskupa Mons. Jána Babjaka

Mons. JánBabjak: To máme ísť znova do ulíc?

Keďže sa nám nepodarilo nikde zohnať záznam  včerajšej tlačovej konferencie arcibiskupa Mons. Jána Babjaka. môžete si  správu pozrieť  aspoň v TN TV JOJ – na nižšie uvedenom linku začína na 20.10 .

O. Marián Kuffa: Dobro a zlo nemôže mať tie isté práva

Známy kňaz a charitatívny aktivista Marián Kuffa bol políciou ako aj Amnesty International vyšetrovaný (dokonca priamo v Bruseli) kvôli svojim verejným vyhláseniam a názorom o homosexualite.  Tu je jeho vlastný komentár ku týmto skutočnostiam a situácii.

Informujete:  Bratislavské noviny

1.Petrzalske noviny,cislo 1-2,zo dna 23.01.2015,strana11 prinasa v clanku Caka nas referendum oznamenie o zmene poctu volebnych okrskov.

2.Strana 2-prispevok pana Gruendlera –negatívny názor na referendum

3.Strana 5,prispevok poradkyne predsedu vlady pre kulturu pani G.Rothmayerovej-negativny nazor na referendum.

norskofoto41Nórsko považuje deti za majetok štátu

Ilustračné foto

V Českej republike prebieha aktuálne kauza odobratia českých detí nórskou sociálnou službou Barnevernet.

Na špecifický sociálny systém, ktorý považuje deti za majetok štátu, už doplatili nielen Česi, ale aj rodiny z Poľska, Slovenska, Litvy, Lotyšska, Estónska, Bieloruska, Ukrajiny či dokonca aj Švédska a Fínska. Obeťou systému sa stali aj deti Rusov. Na základe viacerých prípadov odobratia detí ruských občanov vznikol dokument s názvom „Na vlastné oči“. Jedným z dôvodov odobratia dieťaťa z ruskej rodiny, bol fakt, že sa učiteľka dozvedela o skutočnosti, že matka pomohla dieťaťu vytrhnúť kývajúci sa mliečny zub. Predstavitelia Barnevernetu obvinili rodičov z krutého zaobchádzania. Celý dokument o odobratých ruských deťom nórskou sociálnou službou Barnevernet si môžete pozrieť v nasledujúcom videu: