Svedectvo: Vzkriesený moslim

833


„Odrezali sme mu predsa hlavu, ale on ožil! Kresťanská Matka Mária vzkriesila Araba!“                                                                                                               (Vrahovia moslima Šahída)

Neplodná aristokratka *  Ikona Matky Božej *  Vyslyšaný moslimský pár *  Zákerná vražda  *  Zošalení zločinci  *  Dvojnásobný zázrak Panny Márie

V decembri 2004 informoval spravodajské agentúry saudský moslim Šachíd D.  o  udalosti, ktorá zmenila jeho život. Následne boli tieto informácie zverejnené v Saudskej Arábii, Sýrii, Palestíne a ďalších štátoch.
Šachid D. pochádza z bohatej aristokratickej saudsko-arabskej rodiny.  Jeho žena – bohatá moslimka, sa ukázala ako neplodná. Napriek všetkým dostupným lekárskym pokusom neotehotnela. Niekoľkokrát vykonali cestu do Mekky, venovali veľké peniaze rôznym mešitám. Potomstva sa však nedočkali.

Rodičia Šachída na neho tlačili, aby si vzal ešte ďalšie ženy – rod potreboval dediča. Skleslý Šachíd však nedal na rodičov a radšej sa s manželkou dal na cesty. Navštívili Sýriu.  V Damašku si najali limuzínu s vodičom, ktorý s stal ich sprievodcom po pamiatkach.  Manželia sa mu zverili so svojím problémom.

Šofér im poradil,

aby šli do hôr, kde majú sýrski kresťania (pravoslávni – patriaci pod Antoichijského patriarchu)  kláštor, v ktorom je zázračná ikona Matky Božej, menom Panagia Saidnaja (v preklade Naša Pani) ktorá už pomohla stovkám neplodných manželských párov rôznych národností a náboženstiev. Hlavné je, aby ich modlitba pred divotvornou ikonou bola vrúcna a úprimná. To moslima Šachída i jeho ženu veľmi zaujalo, takže  sa rozhodli  pokloniť kresťanskej ikone  Matky Božej, Panej kresťanov.

Rehoľníčky ich prijali prívetivo. Manželia vykonali všetko potrebné a so slzami v očiach sa modlili pred zázračnou ikonou. Rehoľníčky manželom  dosvedčovali,  že Matka Božia už mnohokrát pomohla neplodným párom nekresťanom.  Šachíd sľúbil, že ak im Matka Božia požehná dieťa, daruje kláštoru 80 tisíc dolárov a 20 tisíc taxikárovi, ktorý im poradil.

Manželia sa vrátili

do vlasti a po nejakom čase žena zistila, že je tehotná. Za 9 mesiacov porodila krásneho chlapca. Hneď potom sa chcel Šachíd vrátiť do Sýrie, aby splnil svoj sľub.  Svojmu známemu šoférovi oznámil že vezie peniaze a poprosil ho aj o dvoch mužov ako ochranku. Záludný šofér si však pribral dvoch zločincov, s úmyslom Šachída olúpiť a zavraždiť. Vyzdvihli Šachída na letisku a ten každému z nich sľúbil  ešte 10 tisíc dolárov.

Šachíd si už tak zvykol na modlitbu k Presvätej Bohorodičke, že sa ku nej modlil všade, kade šiel, aj cestou v taxíku.  Zločincov, ktorí sa s ním viezli, neuspokojila sľúbená odmena. Odbočili z cesty na opustené miesto, kde Šachída zabili, odrezali mu hlavu a jeho telo rozsekali na kusy.  Všetko nahádzali do kufra auta. Rozdelili si jeho peniaze a  prstene a viezli mŕtvolu niekam zakopať.

Avšak na diaľnici

sa ich auto náhle zastavilo.   Zločinci vystúpili von a snažili sa auto spojazdniť.  Nešlo to, aj keď motor nevykazoval nijakú chybu.  Zastavil pri nich prechádzajúci  šofér a ponúkol im pomoc. Vo vedomí že môžu byť prezradení, ho zločinci hrubo odmietli. Šofér si však všimol krv, kvapkajúcu z kufra auta a zalarmoval políciu.

Keď policajti prišli, auto ešte stále stálo  bez pohnutia.  Vzápätí videli pod autom kaluž krvi a nariadili otvoriť kufor. Akonáhle otvorili kufor, pred ich očami sa skrvavené telo vzpriamilo a Šachíd vyskočil von. Bol nielen nažive, ale úplne v poriadku! Povedal policajtom: Práve teraz Panagia (Pani) dokončila zošívanie môjho krku – práve tu ( ukázal  im na krku oblasť ohryzku)  „potom čo zošila zbytok môjho tela…“ Keď ho zločinci uvideli, v hrôze padli na kolená, triasli sa desom a všetko  doznali.

Po chvíli zošaleli,

váľali sa po zemi, trhali si vlasy  kričali: „Odrezali sme mu predsa hlavu, ale on ožil! Kresťanská Matka Mária vzkriesila Araba!, Polícia ich spútala a odviezla na psychiatriu. Stále kričali, že nie je možné, aby  Arab, ktorého zabili, sťali a rozrezali, bol ešte nažive.  Ukázalo sa, že  Šachíd si  pamätal do najmenších podrobností všetko, čo sa stalo, a to nielen pred vraždou, ale i potom, čo nasledovalo – ako mu sťahovali prstene, brali hodinky, odrezávali hlavu. Na to všetko sa pozeral akoby z ústrania a cítil pritom  blahodarnú prítomnosť  Ježiša Krista a Presvätej Bohorodičky.  Šachída hneď previezli do nemocnice v Damašku, kde vyšetrenie potvrdilo, že zošitie bolo  čerstvé.

 

Zázračná udalosť

bola potvrdená písomnou správou lekárov.  Stehy ešte aj dnes sú viditeľné. Šachíd  neustále dosvedčoval, že Panagia spojila časti jeho tela a vzkriesila ho pomocou Jej syna. Celú udalosť skúmali hierarchovia pravoslávnej Cirkvi, vrátane antiochijského patriarchu a metropolitu Pavla.  Bol konštatovaný zázrak. Okamžite po udalosti volal Šachíd svojim príbuzným, a a všetci spoločne šli do kláštora Panagie Saídnaj.
Šachid a celá jeho rodina venovali kláštoru Matky Božej namiesto 80 tisí 800 tisíc dolárov. Dnes, keď Šachíd rozpráva príbeh tohto úžasného zázraku, začína slovami: „Keď sa mi toto prihodilo, bol som moslimom.“ Dnes je celá jeho rodina kresťanská.
(Z angl. preložil:  Petr Baudi – krátené)

http://www.pravoslav.gts.cz