Klaus: Braňme vlastenectví, tradici a rodinu před falešnými proroky (a i.)

459

Prezident Václav Klaus na Svatováclavské pouti ve Staré Boleslavi varoval před pokrokáři a falešnými proroky. Ve svém projevu se sice obecně, ale zcela srozumitelně věnoval svým oblíbeným tématům. Bránil vlastenectví a národní stát před multikulturalismem a tradiční manželství před „módními postoji“.

http://zpravy.idnes.cz/klaus-branme-vlastenectvi-tradici-a-rodinu-pred-falesnymi-proroky-1d1-/domaci.aspx?c=A110928_135324_domaci_js

Arcibiskup Dominik Duka  a prezident Václav Klaus spoločne

Dominik Duka při mši stejně jako olomoucký arcibiskup Jan Graubner hovořili především o důležitosti rodiny. Ve stejném smyslu hovořil i prezident Klaus, podle kterého je rodina odvěké prostředí pro vztah muže a ženy a pro výchovu dalších generací. Hájil také tradiční hodnoty a kritizoval„oportunistický modernismus“.

„Vše tradiční a konzervativní je vydávané za nemoderní, je zesměšňováno a vylučováno ze společenského dialogu,“ řekl Klaus, podle kterého je třeba za tradiční hodnoty bojovat.

„Jsme v době, kdy je nutno riskovat i nepochopení, kdy je nutno vystavit se i nepříjemným střetům, jakkoliv se zdá, že v nich má druhá strana převahu,“ prohlásil Klaus s dodatkem, že on sám se o to snaží.

Poslouchalo ho zaplněné Mariánské náměstí, na němž si poutníci připomněli odkaz svatého Václava, knížete a patrona české země, od jehož násilné smrti dnes uplynulo 1076 let. Dorazilo jich několik tisíc.

http://cs.christiantoday.com/article/vaclav-klaus-i-dominik-duka-hajili-na-svatovaclavske-pouti-tradicni-hodnoty/19089.htm

 

Bratia Česi sa pripájajú!

Světlo 39/2011

Prosba o modlitbu a oběť

Milí čtenáři Světla, možná jste již slyšeli o 40 denním řetězu postu a modliteb za kněze, který právě probíhá na Slovensku. Začal na svátek Narození Panny Marie, 8.září a bude končit 17.října  2011. Bylo by dobré tuto výbornou aktivitu bratří a sester ze Slovenska podpořit, prodloužit a uskutečnit také u nás v Čechách a na Moravě. Navrhuji spojit se v modlitbě růžence, /nebo alespoň desátku/ v průběhu celého měsíce října. K tomu může každý přidat jakoukoliv formu půstu.

Všichni víme, že modlitba a půst prospívají těm, kteří je přinášejí, a také těm, za které se přinášejí. Jménem svým a jménem mnohých kněží, vám děkuji za účinnou podporu pro naší kněžskou službu.

P. Jiří Polášek, P. Jiří Ševčík

 

Prisťahovalci chcú odstrániť kríž zo zástavy Švajčiarska

Švajčiarsky spolok, združujúci prisťahovalcov, Secondos Plus, chce odstrániť kríž zo zástavy tohto štátu

Podľa predstaviteľa spolku „švajčiarska zástava sa už nehodí do súčasného, multikultúrného Švajčiarska“, a preto treba z nej odstrábiť kríž, ktorý je výlučne kresťanským znakom. Tvrdí, že samozrejme, náboženské dejiny krajiny treba si čo najviac vážiť, ide len o „oddelenie štátu od náboženstva“, tým viac, že „dnes vo Švajčiarsku vládne obrovská náboženská a kultúrna rozmanitosť“, a tak je potrebné  uzákoniť takú zástavu, s ktorou sa môžu stotožniť všetci obyvatelia krajiny. Navrhuje opätovné zavedenie švajčiarskej vlajky z r. 1799, podobnej súčasnej zástavy Ghany alebo Bolívie. Na začiatku októbra spolok chce začať celoštátnu debatu v tej veci.

http://euroislam.pl/index.php/2011/09/imigranci-chca-usunac-krzyz-z-flagi-szwajcarii/

 

Reagujete:  Znesvätili svätú Knihu  (Biblia  „Dalí“)

Požehnaný deň, pán Selecký,

po prečítaní článku „Píšete nám: Znesvätili svätú knihu (?)“, publikovaného 26.9.2011 na Vašej stránke Magnificat Slovakia, vo mne zostáva už len jediná otázka: Slovensko moje milované, čo si to dopustilo ?!

Ja, „maličká“, toho veľa urobiť nemôžem a preto posielam aspoň týchto pár viet:

Odprosujeme Ťa, Pane, za to, že sme vložili Tvoje Slovo do „zlatého teľaťa“,

Odprosujeme Ťa, Pane, za to, že sme Tvoje Slovo „ozdobili“ nevhodným umeleckým dielom, lebo Ty si Svätý Boh !,

Odprosujeme Ťa, Pane, za to, že sme Tvoje Slovo šírili pod „nádychom okultizmu“ (333 vydaní=magické číslo…)

Objednávky
Vážení zákazníci,
len prostredníctvom tejto internetovej stránky sa môžete stať majiteľmi celosvetovo unikátne spracovanej Biblie s originálnymi ilustráciami Salvadora Dalího. Biblia v takomto umeleckom prevedení ešte nikdy nevyšla a jej náklad je prísne limitovaný na 333 exemplárov.
Bibliu si môžete vybrať na základe obľúbeného čísla (každá Biblia má vyrazené vlastné číslo) alebo podľa variácie drahokamov v názve Dalí, ktorá je jedinečná pre každé číslo. Kliknutím na vybrané číslo Biblie Dalí sa vám zobrazí podrobný popis použitých drahokamov ako aj detailný obrázok Dalího podpisu, ako bude vyzerať na knihe.
Cena jedného exempláru unikátnej Biblie Dalí je 2900 €. Každá kniha má v názve vsadený jeden 0,25 karátový briliant. Okrem toho obsahuje 333 jedinečných variácií 3 drahokamov, ktoré boli vytvorené z týchto vzácnych kameňov: 1. Lapis lazuli, 2. Rubín, 3. Chryzopras, 4. Tyrkys, 5. Malachit, 6. Citrín, 7. Ametyst, 8. Mesačný kameň, 9. Opál drahý, 10. Opál ružový.

 

Milovaná Matka, Panna Mária, do Tvojich rúk vkladáme svoje odprosenie za všetky urážky a pokorne Ťa prosíme, o jeho odozdanie nášmu milosrdnému Pánovi. Panna Mária – Kráľovná Turzovky, rozprestri svoj ochranný plášť nad nami všetkými. Amen.

Vážený pán Selecký, úprimne Vám ďakujem za Vašu doterajšiu obetavú a často neľahkú prácu. Pán Boh odmeň,  za všetko.  S úctou,  Dana Pristachová.

* * *

Milá pani Dana ďakujem. Pripájam ešte Názor výtvarníka Františka Guldana zo SME  (piatok 30 septembra 2011:

Citát: „Pre predaj Dalího podpisu na kazete s Bibiou je 666 lepšie číslo limitovaného nákladu ako 333″

Pripájam  zo životopisu Salvadora Dalího:

Dalího raná tvorba patrí k najvýznamnejším artefaktom surrealizmu. Nadväzoval na surrealistickú metódu écriture automatique, ktorá dáva dôraz na voľnú asociáciu podvedomia. Vo svojich špecifických kompozíciách spájal rôznorodé, navzájom nijak nesúvisiace predmety, ktorých absurdná súvislosť mala šokovať. Jeho hlavným cieľom bolo zobrazovať konkrétnu iracionalitu. Svojimi experimentami a excentrickosťou sa stal jedným z najpopulárnejších umelcov 20. storočia. Okrem maľovania obrazov sa zaoberal aj knižnými ilustráciami, grafikami, plastikami, scénickými návrhmi, písaním a publikovaním básní. Tiež úspešne navrhoval sklenené predmety a hlavne šperky. Surrealizmus obohatil svojou paranoicko-kritickou metódou.

Hlavnými prvkami jeho umenia sú provokácia a šok. Provokuje sexuálnou a protináboženskou tematikou v obrazoch Fantóm sexappealu aSvätý grál. Svoje obrazy a metódy obhajoval výstredným spôsobom, hovorí o paranoicko-kritickej metóde, ktorá mu neumožňuje maľovať viditeľné predmety, ale tie, ktoré s nimi nejakým spôsobom súvisia. Tvrdí, že každý človek má právo na psychickú abnormalitu, pričom sám seba považuje za zdravého blázna.

http://sk.wikipedia.org/wiki/Salvador_Dal%C3%AD

Kňazský komentár k Biblii „Dalí …“

To, ze nesie nazov Dali, ma zarazilo rovnako ako citatelov nizsie uvedenych, aj ked viem, ze Boha uraza viac, ak mame jeho Bibliu doma a na nej je nazov s nazvom „Prach“, je to mozno este viac dehonostujuce ako biblia Dali. Je mozne ze si z nej precita poprvy krat cele kapitoly aj Gasparovic – samozrejme,vellku sancu tomu nedavam. Znova hovorim, ze ten nazov je priam smiesny, ved je to ukradnutie „autorskych prav“ Bohu. Mna napadla pri jej „pozehnani“ v kostole ina skutocnost: Biblia a jej cena je vysmechom pre „hladnych“, „smadnych“, „chudobnych“ (Mt  5.kap.). Je to paradoxne, ze Bozie slovo je so svojou cenou absolutne nedostupne. S tymto nazvom vsak nastastie ostane iba u mecenašov a tak nehrozi, ze tento „plagiat“ sa rozsiri dalej.
Cirkev by si urobila ovela lepsiu reklamu, ak by stiahla monopol nasmu vazenemu SSV na tlac Sv. Pisma a nasla sposoby ako ´vytlacit par tisic Biblii gratis. Mladežnici neraz (a ja som pred 15 rokmi patril tiez) si radsej vezmu zadarmo „Gedeona“ u protestantov ako platit 10-15 Eur za katolicke vydanie knihy Novy zakon so Zalmami.
S pozdravom sg

 

Protesty na Wall Street

„Je nás 99 percent!“ kričí ponad ulice k americkej burze skupina mladíkov. Sú jedni z demonštratov hnutia, ktorí si pre protest zvolilo príznačný názov Occupy Wall Street. Povedľa nich prechádza obchodník z New York Stock Exchange. Zhruba o desať rokov starší ako vekový priemer demonštrantov.

„Pozrite sa na tie deti, sedia tu pri svojich počítačoch Apple. Apple, jeden z najväčších monopolov na svete. Obchoduje za 400 dolárov za akciu. Vedia o tom vôbec?“

Zhruba takýto obraz v uplynulých týždňoch v uliciach Manhattanu zachytávajú reportéri denníka New York Times. Pri Wall Street sa bdie už vyše týždňa. Aktivisti protest spustili 17. septembra. Britský The Guardian v ten deň odhadol počet demonštrantov na päť tisíc. Americké médiá hovorilo o niekoľkých stovkách.

http://aktualne.centrum.sk/zahranicie/amerika/clanek.phtml?id=1243210

 

Úspory ľudí (v bankách) jednoducho zmiznú!


Obchodník s cennými papiermi sa po rozhovore v BBC stal celebritou. Milióny ľudí varoval, aby neriskovali stratu svojich úspor.

Otvorená spoveď urobila z nezávislého obchodníka podľa Guardianu najnovšiu „krízovú celebritu“. Tá poradila miliónom divákov, aby sa pripravili na nevyhnuteľné. „Úspory miliónov ľudí zmiznú za menej ako rok,“ predpovedal 34-ročný Rastani.

http://ekonomika.sme.sk/c/6073938/povedal-ze-svetu-vladne-goldman-sachs-a-stal-sa-na-internete-hitom.html