Kto je vlastne Breivik, alebo – čudný mediálny chaos

361

 

„Bude rozhodne zaujímavé, kam médiá, ktoré sú väčšinou v rukách  ”humanistov” napokon zaradia  Andersa Behringa Breivika, a ako sa z problému budú snažiť vykľučkovať…“

Toto je veta z nášho komentára ohľadne masakru v Nórsku z 25. Júla 2011. Čo sa odvtedy stalo? Pouvažujme nad rozporuplnosťou rôznych materiálov spravodajských agentúr a médií, nad interpretáciami, alebo skôr pokusmi o avizované „kľučky:

Kresťanský strelec z nórskeho ostrova možno nebol sám

Hlavný podozrivý z piatkového dvojitého krvavého atentátu v Nórsku možno nebol sám. Muža, ktorého nórske médiá identifikovali ako Andersa Behringa Breivika (32) podľa agentúry Reuters obvinili z oboch útokov. Preveruje sa aj možnosť, že mal komplica. Polícia ho popisuje ako kresťanského fundamentalistu s pravicovými politickými názormi.

http://www.topky.sk/cl/11/1283320/Strelec-z-norskeho-ostrova-mozno-nebol-sam

Masakr v Oslo spáchal zednář

Příběh o šíleném střelci v Norsku dostává poněkud jiný rozměr. Média o něm mluví jako o křesťanském fundamentalistovi, byl ale svobodným zednářem.

http://www.prvnizpravy.cz/zpravy/ze-zahranici/masakr-v-oslo-spachal-zednar–neco-tady-nehraje/

Všetko vymyslel sám

1. Uniforma je presnou kópiou odevu amerických mariňákov. Breivik však originálne gombíky nahradil gombíkmi so znakom slobodomurárov.

2. Zlaté šnúry znamenajú, že sa korunoval za veliteľa nových templárov.

3. Biely kríž s čiernou manžetou označuje nositeľa rádu maltézskych rytierov, červený kríž templárov, červený kríž na fialovej manžete vyznamenanie Červeného kríža sv. Konštantína.

4. Tieto výložky si Breivik vymyslel sám a nositeľa označujú ako majstra sabotéra, vynikajúceho bojovníka, hlavného inštruktora, finančného experta, čestného rytiera rádu kríža, bojovné srdce, vynikajúceho logistika.

5. Na výložkách má znak maltézskeho rádu „Justiciar Knight Commander“ (zrejme vykonávateľ spravodlivosti, Breivik si tento titul sám vymyslel).

6. Tento znak si taktiež vyrobil sám. Červený kríž templárov preráža lebku s troma symbolmi – kosákom a kladivom, hákovým krížom a polovičným mesiacom.

http://www.cas.sk/clanok/203274/sialenec-breivik-co-prezdradzaju-symboly-na-jeho-uniforme.html

Šialenec besnil

http://adam.cas.sk/clanky/10522/s-tymito-zbranami-besnil-norsky-sialenec-breivik.html

Bol považovaný za neškodného

V internetových debatách projevoval nacionalistické názory a ostře kritizoval možné soužití lidí z různého kulturního prostředí. Do osudného dne ho jeho okolí považovalo za neškodného.

Již v tu chvíli vše napovídalo tomu, že měl svůj plán velmi dobře promyšlen. Ukázalo se totiž, že k výrobě bomb zřejmě použil umělá hnojiva a další chemikálie, které získal pro svou zemědělskou firmu Breivik Geofarm sídlící v městečku Rena na severu od norské metropole. Jenže podle místních nikdy nic nepěstoval, žádná podezření ale svým spořádaným životem nebudil.

http://zpravy.idnes.cz/norsky-masakr-zasahl-cely-svet-lide-volaji-po-smrti-pro-breivika-pxr-/zahranicni.aspx?c=A110724_174504_zahranicni_brm

Pôsobil inteligentne

Pôsobil inteligentne? „Úplne. A nielen z toho, čo napísal tam, ale aj z toho manifestu, je zjavne veľmi inteligentný. Nie je intelektuál, veľa z toho okopíroval. Ale jeho inteligenciu ukazuje jeho plán a jeho schopnosť vykonať ho. Breivik mal to, čo potrebujete na človeka, aby vykonal niečo takéto. Špeciálnu osobnosť, narcistickú, psychopatickú. A ideológiu, ktorá vám umožní ospravedlniť pred sebou a možno aj pred inými svoje činy.“

Čítajte viac: http://www.sme.sk/c/5991609/breivik-sa-stal-teroristom-na-internete-hovori-expert.html#ixzz1TUxnngYE

Anders už z väzenia nevyjde

Pachateli pátečních krvavých útoků sice podle norských zákonů hrozí maximálně „jen“ 21letý trest, ten však mohou soudci před propuštěním prodlužovat. Podle norského právního experta už Anders Behring Breivik z vězení nevyjde. Přesto v Norsku sílí hlasy po ještě přísnějších trestech.

Zdroj: http://zpravy.idnes.cz/breivikovi-podle-pravniku-realne-hrozi-ze-z-vezeni-nevyjde-p4m-/zahranicni.aspx?c=A110724_193013_zahranicni_wlk

 Breivik možno do väzenia nepôjde. Skončí v nemocnici

Advokát obhajujúci masového vraha Andersa Behringa Breivika, ktorý ma na svedomí desiatky mŕtvych v Nórsku, Geir Lippestad, tvrdí, že jeho klient je pravdepodobne duševne chorý. Ak by sa to preukázalo, môže sa stať, že by sa Breivik vyhol väzeniu.

http://www.aktuality.sk/clanok/190732/breivik-mozno-do-vazenia-nepojde-skonci-v-nemocnici/

 

Zosumarizujme si  uvedené: 

Anders B. Breivik je kresťanský fundamentalista a zrejme nebol sám. O chvíľu na to je slobomurárom, odfotografovaný so slobodomurárskou zásterou. Zisťuje sa, že bol považovaný za inteligentného a neškodného, avšak vzápätí ho označujú ako šialenca, ktorý sa rád fotografuje v rôznych prevlekoch (jedným z nich je pravdaže  „náhodou“ aj slobodomurársky). Avšak všetky odznaky, uniformu, tituly a príslušnosť k „humanistickým“ smerom si vraj vymyslel sám!  Médiá odpovedajú za neho, pričom on je preventívne nepredyšne zatvorený a je obvineným na neverejnom procese. Nórsky  renomovaný advokát tvrdí, že doživotne z väzenia nevyjde, vzápätí je Breivik vyhlasovaný za psychický chorého, ktorý pravdepodobne skončí prinajhoršom v nemocnici…

Anton Selecký

Nebudeme komentovať tento úžasný mediálny dribling, uvádzame však

Stanovisko Svetového združenia bývalých čsl. politických väzňov k masakre v Nórsku

(Aký je skutočný profil nórskeho masového vraha?)

http://szcpv.org/11/norsko.html