USA: Proti umelým potratom

352

5.5.2011, Houston, (CNA/EWTN News/magnificat.sk).- Jeden z čelných predstaviteľov Vatikánu kard. Raymond L. Burke sa bude modliť a mať prejav proti umelým potratom pri novej potratovej klinike Planned Parenthood v Texase, Houston clinic.

“Kardinál Burke je muž s veľkým nasadením v pro life hnutí a je jedným najvyššie hodnotených biskupov USA.“, povedal 28.4. organizátor z katolíckeho charizmatického centra. Kardinál je takisto prefektom Apoštolskej signatúry pre Vatikán v Ríme.

“Jeho prítomnosť pri tomto zariadení bude významným momentom pre oficiálnu opozíciu aborčného priemyslu v Amerike.“

Očakáva sa, že ku kardinálovi sa 9. mája pripoja stovky ľudí. Klinika len nedávno rozšírila svoje služby o interrupcie v neskorom štádiu vývinu. Táto modlitbová vigília je spolu Nocou pre život z 8. na 9. mája za účasti kardinála Daniela N. DiNardo, arcibiskupa Galvestonu-Houston, hlavy Americkej biskupskej súčasťou dňa pro life aktivít.  Večerný program bude zbierať financie pre Pro-life apoštolát Katolíckeho charizmatického centra.

“Prítomnosť týchto dvoch prominentných hlasov zaručuje, že posolstvo pre Planned Parenthood, ktoré urobili z Houstonu hlavné mesto interrupčného priemyslu bude počuť poriadne hlasno.“, dodali organizátori.