Z vašej korešpondencie

309

Prosba o modlitbu

Pochválený buď Ježiš Kristus.
Prosím Vás, keby ste mohli uverejniť na Vašej stránke nasledovnú
prosbu o modlitbu:
„Dozvedela som sa, že v mojom okolí je mladé dievča, ktoré trpí na
zriedkavý druh rakoviny, na ktorú súčasné lieky nezaberajú a jej stav
sa pomaly zhoršuje. Umiera rodičom pred očami. Ale je tu vždy reálna
nádej, keď budeme všetci prosiť nášho Pána o uzdravenie. Preto Vás
všetkých prosím, pomodlite sa za ňu aspoň v tejto chvíli alebo jej
počas dňa venujte strelné modlitby. Takisto znovu zahrňme do našich
modlitieb všetkých tých, o ktorých sme sa už na tejto stránke
dozvedeli, že potrebujú naše modlitby v ich neľahkej situácii. Pán Boh
Vám všetkým zaplať.“

Vopred Vám ďakujem za uverejnenie mojej prosby. Ešte raz vám ďakujem, ale aj za to, že ste
sa podujali na misiu Panny Márie. Nech Vám to Pán Boh vynahradí.

S kresťanským pozdravom J.

Vďaka za knihy

Pochválený buď Pán Ježiš Kristus!
Drahí bratia a sestry v O.Z. MAGNIFICAT, ale i ostatní veriaci – sympatizanti. Chcem sa Bohu, Matke Márii i Vám, p. Selecký, poďakovať za nové čísla M ROSY, ktoré som si prečítal v pdf verzii na Vašej stránke! Pripájam sa spolu so svojou manželkou do modlitbovej akcie každý večer o 21.00 hod za záchranu sveta…
S úctou Viliam Pajonk

Milý Viliam, ďakujem za pripojenie sa k modlitbám. Sú veľmi potrebné, a veľmi účinné. Verím, že tak urobí čo najviac našich návštevníkov… Anton Selecký

Pomoc pre homosexeuálov a inak sex. orientovaných

Linka Valentín pôsobiaca pri gréckokatolíckej cirkvi v Košiciach a občianske združenie Rieky pozývajú na 3. dňové stretnutie určené ľuďom zranených v oblasti vzťahov, citov, sexuality, ktorí prežívajú vo svojom živote homosexuálne cítenie, ako aj ľuďom inak sexuálne cítiacim. Duchovná obnova sa uskutoční v máji v okolí Liptovského Mikuláša. Info:

Gréckokatolícka cirkev, PO BOX B-43, 040 01 Košice1, linkavalentin@centrum.sk; Občianské združenieRieky, Puškinova 1, 811 04 Bratislava, rieky@centrum.sk Štefan Kondis

Podporte malého Lukáša

Dobrý deň.

Veľmi sa ospravedlňujeme za tento spôsob Vášho oslovenie – formou emailu. Snažíme sa podporovať a pomáhať dnes už 14ti ročnému chlapcovi Lukášovi, ktorý prišiel nie vlastnou vinou o obidve dolné končatiny při vlakovom nešťastí. Lukáš sa nevzdal a odhodlane už skoro 6 rokov bojuje s ťažkým handicapom.

Dovoľujeme si Vás osloviť a zdvorilo požiadať, či by ste aj Vy pomohli Lukáša v jeho úsilí a živote podporiť. Najlepšie finančným darom – podľa Vášho uváženia. Případne je možné dohodnúť aj iné formy pomoci.

Ku kroku osloviť a požiadať Vás o pomoc nás viedla súčasná žalostná ekonomická situácia. Naše skromné sily niekoľkych ľudí, ktorý Lukášovi pomáháme na všetko zdaleka nestačí. Snažíme sa pomôcť Lukášovi aktivne sa zapájať do života. Zháňame finančné prostriedky na nekonečné rehabilitácie, cvičenia, šport, bytové úpravy, prepravu, cestovanie, pobyty v liečebniach a celú radu mnohých ďalších nekonečných výdavkov (samozrejme, že ide o výdavky, ktoré neplatia poisťovne ani štát).

Aby nebolo pochýb o pohybe a použitie prostriedkov pre Lukáša – založili sme malé občianske združenie s názvom Veselý vozíček, kde sú obaja rodičia vo vedení. Ako právnická osoba Vám na finančné i konkrétne dary vystavíme riadne darovacej zmluvy vr. ďalších formalít. Tieto sú taktiež voľne na stiahnutie na našom webe. Účet je vedený aj u Slovenské sporiteľne.

Všetky podstatné informácie o Lukášovi vrátane bohatej foto a video galérie, textových informácií a príslušných dokumentov sú k dispozícii na webových stránkách www.veselyvozicek.cz Tu tiež nájdete všetky dokumenty ( voľne ke stiahnutiu) o našom združení vr. príslušných dokumentov a povolení úradov !

Ešte raz sa ospravedlňujeme za tento nevyžiadaný email.

Prosíme o prípadné preposlanie tohto emailu kompetentnej osobe. Ďakujeme

S pozdravom a poďakováním za Vašu odpoveď a snáď aj pomoc.

za občianske združenie Veselý vozíček – Jaroslav Karmášek – podpredseda združenia

Tel. 00420 728 799 015 e-mail: veselyvozicek@seznam.cz www.veselyvozicek.cz

popř. č. účtu 0253976423 / 0900 – Slovenská sporiteľňa

Podporte opravu kostola

Chcem osloviť mojich priateľov, rodinu,známych, kolegov a spolužiakov mojej drahej Lucii, nech za ňou nesmútia lebo Lucia pre nás nezomrela, iba zmenila podobu života.

Ak si kladiete otázku čo pre ňu ešte môžte urobiť tak Vás prosím prispejte v Luciinom mene na opravu kostola v ktorom vyrastala a prijala všetky sviatosti-bude to na jej pamiatku, lebo bez Lucii to nedokážeme zrealizovať.

je to zbierka na opravu kostola sv. Štefana kráľa v Žitavciach
B.ú. 222 155 40 30/5600
pri svojom mene v banke, uveďte aj meno Lucia.
„Utrpenie je Božím darom tým, ktorí sa starajú o dušu Lucii, umožňuje ukázať svoju lásku k nej“

Prosím Vás prepošlite tento mael aj svojim priateľom a známym, ktorí budú ochotný pomôcť.

Ďakujem Monika

Potrebné informácie

Dobrý deň, som pravidelný návštevník vašej stránky
www.magnificat.sk, myslím, že má čo dnešným kresťanom ponúknuť.
Píšem aj preto, lebo na stránke máte knihy, ktoré ma celkom
zaujímajú: OSN – hra na krviprelievanie, Slobodomurárstvo,
nešťastie našej doby, a 23 svätých. Tieto publikácie sú len v elektronickej podobe alebo aj ako normálne knihy? S pozdravom Marián.

Ďakujem Marián, tie publikácie sú bohužiaľ len v elektronickej verzii, už dávno sa vypredali. Tlač je dnes drahá, tak radím všetkým aby si to zdarma stiahli, pokiaľ sa to dá, lebo si myslím, že tato naša „sloboda“ už dlho nepotrvá…

S úctou Anton

Moje sny

Potom vylejem svojho ducha na každé telo a budú prorokovať vaši synovia a vaše dcéry; vaši starci budú mávať sny a vaši mládenci budú mať videnia. (Joel 2,28-29).

Chcela by som sa s Vami podeliť o svoje veľmi intenzívne živé sny, najskôr však začnem od úplného začiatku. Môj dedko je gréckokatolícky kňaz na invalidnom dôchodku, bol prenasledovaný a pre neskoršiu chorobu už nemohol mať po revolúcii svoju farnosť. Celá rodina je hlboko veriaca. Počas môjho štúdia na vysokej škole som prestala chodiavať pravidelne do kostola a veľa vecí som brala na ľahkú váhu. Všetko sa však zmenilo pred 2 rokmi, keď dedko doslova ležal na smrteľnej posteli a lekári mu už nedávali nádej na prežitie. Vtedy som poprosila svoju kolegyňu, lebo viem, že chodievala do Litmanovej, aby mi doniesla odtiaľ vodu. Dedko mi zavolal a poprosil ma, aby som sa s ním prišla rozlúčiť, lebo tu už dlho nebude. S vtedy ešte priateľom sme sadli do auta a odcestovali na východ do Trebišova. Dedkovi, ktorý už nerozprával som sa dala napiť vody z Litmanovej, vzápätí na to sa jeho zdravotný stav zmenil, začal komunikovať a vtedy nastalo aj moje vnútorné obrátenie sa. Zmenila som svoj postoj k životu a s priateľom, s ktorým sme 9 rokov žili v spoločnej domácnosti sme sa rok po tejto udalosti zosobášili. Pravidelne chodievame do Mariánky, taktiež chodím na svätú spoveď a sväté prijímanie. Chcem sa však s Vami podeliť o svoje intenzívne živé sny.

Ešte približne dva roky pred tým, ako došlo k tejto zmene sa mi sníval sen, v ktorom ma niekto škrtil, vedela som, že je to malý škriatok, ktorý mal nepríjemný piskľavý hlas. V tom som sa začala modliť, prišla ku mne žena v bielom a dala mi do ruky ruženec, vtom som na škriatka zakričala, satan viem, že si tu, odíď. Odišiel, ale kričal, aj tak si raz pre Teba prídem. Tento sen sa ešte raz zopakoval.

Keď sme sa s manželom zosobášili, išli sme na svadobnú cestu do Egypta. Bolo to v septembri 2010. Prisnil sa mi veľmi intenzívny sen. (O tomto sne vedeli aj moji známi). Topila som sa vo veľkých vlnách spolu s množstvo ľudí, mne sa podarilo uniknúť. Stála som na vyvýšenom mieste, pred mojimi očami bol stĺp, na ktorom boli hodiny s veľkým ciferníkom, ručička sa blížila k dvanástke. Pod hodinami bol nápis Tokio. Potom sa mi zjavila žena, oblečená v bielom, mala krásne dlhé hnedé vlasy, hnedé oči a tmavšiu pleť a v ruke držala kvet. Prosila som ju, aby túto hrôzu odvrátila a pomohla topiacim sa ľuďom. Povedala mi, že ľudia sú veľmi zlí, nenávistní a muselo sa to stať, že to sa nedá zvrátiť. Ďalší sen bol o Vietname, videla som mesto Hanoj a veľa mŕtvych ľudí…

Po tomto sne nasledoval ďalší o tom, ako mi na pleci krvácala rana, v tom sne som videla Ježiša, ktorý sa usmieval.

Jeden zo zvláštnych snov bol sen o našom gréckokatolíckom chráme v Trebišove. Ľudia boli obrátení chrbtom k oltáru, kňaz bol oblečený v zelenom rúchu, kľačal pri vchodových dverách, do vnútra sálala veľká žiara a všetci sa intenzívne modlili…

A z 25. na 26.3.2011 sa mi sníval sen o tom, ako z neba priletela veľká biela holubica, ktorá si sadla na zem a priniesla pokoj.

Snov mám veľa a takmer všetky živé sny sa mi doposiaľ splnili. Niektoré si však neviem dobre vysvetliť, možno sú to posolstvá a možno som mala o tom Japonsku aj niekhoho informovať, len asi ťažko by mi to uverili.
S pozdravom, Maggie