Arcibiskup Saldanha: Veď konečne extrémistu zatknite

348

4.4. 2011, Londýn (CNS/magnificat.sk) – Prezident Pakistanskej konferencie biskupov vyzval na zatknutie protestantského pastora, ktorý sa rozhodol páliť korán a vyvolal zúrivosť v radoch moslimov vo svete.

Arcibiskup Lawrence Saldanha vyzval priamo vládu USA vo vyjadrení pre Church in Need.

„Americká vláda hovorí o náboženskej slobode, ale my vyzývame na prevenciu pred takýmito akciami, ktoré uskutočňujú extrémisti. „, uviedol, a dodal, že hoci zatiaľ z Pakistanu nie sú hlásené žiadne strety, situácia by sa mohla „škaredo zhoršiť“.

Pastor Jones sa vybral páliť korán 20. marca, v malom krúžku „nadšencov“ a video umiestnil na YouTube.

Odvtedy boli zaznamenané násilné protesty v trvaní 4 dní v Afganistane, ako aj masaker 14-stich príslušníkov vojenskej bázy OSN v Mazar-e-Sharif 1. apríla a 10-tich príslušníkov OSN v Kandaháre 2. apríla.
Rev. Jones minulý rok oznámil, že hodlá spáliť 200 koránov aby pripomenul útoky z 11. septembra 2001.

Hoci bol prezidentom Obamom označený za extrémne netolerantného, napodiv neprišli žiadne konzekvencie, naopak Jones je pod ochranou FBI, keďže obdržal už 300 vyhrážok smrťou.

 

Dodatok:   Náhoda???

Benedikt XVI. prijal rezignáciu pakistanského arcibiskupa Saldanhu

Vatikán (7. apríla, RV) – Pápež Benedikt XVI. dnes prijal rezignáciu arcibiskupa Lahoru v Pakistane, ktorým bol doteraz Mons. Lawrence John Saldanha, a to z dôvodu veku, podľa kánonu 401 § 1 Kódexu kánonického práva.