Slávny mexický herec E. Verástegui (filmy Zvuk Slobody, Pre väčšiu slávu) dáva D. Trumpovi obraz Panny Márie Guadalupskej

91

26. októbra 2024
Katolícky herec a aktivista za ľudské práva Eduardo Verastegui daroval Donaldovi Trumpovi obrovský obraz Panny Márie Guadalupskej počas podujatia, ktoré organizovali Latinos pre Trumpa v utorok v Miami. Informuje o tom LifeSiteNews .

Verastegui je producentom úspešného filmu Sound of Freedom , ktorý je založený na skutočných udalostiach týkajúcich sa obchodovania s deťmi. Pri rozhovore s Trumpom rozvinul transparent Márie.  „Dnes som dal prezidentovi Trumpovi to najmocnejšie, čo zjednotilo a udržiava Mexiko zjednotené napriek všetkému,“ uviedla americko-mexická aktivistka v príspevku X. „Naša matka a pani, Panna Guadalupská. Dnes vzdávam hold prezidentovi Donaldovi Trumpovi,  , ktorý sa v Mexiku spája a udržiava jednotu. Naša matka a pani, panna de Guadalupe.“

Obraz Panny Márie Guadalupskej bol zázračne zobrazený na „ tilme “ alebo plášti muža menom Juan Diego v decembri 1531 na kopci Tepeyac v Mexico City.
Diego mal štyri zjavenia Márie a po tom poslednom, ktorý presvedčil tvrdohlavého arcibiskupa, že sú skutočné, sa ona zázračne „objavila“ na jeho odeve, keď stál   so slnkom za chrbtom. Domorodé obyvateľstvo vtedajšej oblasti by pochopilo, že je to Ona, a nie falošné bohyne, ktoré uctievali, kto by mal byť uctievaný.
Dnes je plášť Juana Diega uložený v Bazilike Panny Márie Guadalupskej v Mexico City. Keď Hillary Clintonová v roku 2009 navštívila baziliku, slávne sa spýtala „Kto to namaľoval?“, na čo Monsignor Diego Monroy odpovedal: „Boh“. Pojem predmet acheropita (z gréčtiny, „nevyrobený ľudskou rukou“) je pre Clintona nepochopiteľný.
Verastegui sedel na podujatí o dve miesta po Trumpovej pravici. Vedľa neho sedela prezidentka katolíkov za Trumpa Mercedes Schlaapová. Počas okrúhleho stola označil Baracka Obamu, Hillary Clintonovú, Joea Bidena a Kamalu Harris za „zlých“ a uviedol, že na hraniciach je nezvestných 300 000 detí.
„Kamala! kde su deti? Kamala! kde su deti? Viete, títo ľudia, Kamala a Biden, sú najväčšími obchodníkmi s ľuďmi v histórii. A každý to vie,“ povedal a zožal hlasný potlesk. Verastegui, aktívny na X, strávil posledných 24 hodín komentovaním mnohých mediálnych článkov publikovaných v súvislosti s jeho výrokmi.

„Dostali sme tisíce správ o podpore, no médiá sa zameriavajú na niekoľko z nich. Máme sa dobre. Budeme môcť znovu získať slobodu v našich národoch. Budeme bojovať zo všetkých síl, pretože len Boh dáva víťazstvo,“ uviedol v príspevku.

„Joe Biden a Kamala sú obchodníci s deťmi a sú spolupáchateľmi obchodovania s drogami v regióne. Existuje veľa dôkazov. Musíme to zastaviť. Problémom sú zlí ľudia na oboch stranách hranice,“ povedal v ďalšom.

Na konci podujatia sa Verastegui pripojil k ďalším rečníkom, vrátane Roberta Unanueho, generálneho riaditeľa Goya Foods, aby sa modlili za Trumpa.

Famoso attore cattolico messicano regala a Trump l’immagine della Madonna di Guadalupe