Aktualizované: Zomrel karol Polák, Súrne! Imigranti vyčínajú ako paravojsko, Vláda SR chystá podraz – podpíšte petíciu!, Ako je to s preferenciami, Poľský minister: Nová vláda verí v Boha a vlasť

379

Zomrel Karol Polák

Smutná správa. Zomrel legendárny športový komentátor Karol Polák. Správu o jeho smrti priniesli viaceré slovenské médiá a ako prvá agentúra SITA.

Pre médiá informáciu o smrti potvrdila jeho žena Agáta. Karol Polák zomrel vo veku 81 rokov v nedeľu 17. januára 2016 v Podunajských Biskupiciach po ťažkej chorobe.  Polák podľa portálu sport.sk patril k dlhoročným komentátorom Slovenskej televízie a jeho nezameniteľný hlas sprevádzal divákov počas 12 olympijských hier, 9 majstrovstvách sveta vo futbale, 26 majstrovstvách sveta v krasokorčuľovaní, 30 majstrovstvách Európy v krasokorčuľovaní a aj na množstve ďalších turnajov, medzištátnych futbalových zápasoch a európskych klubových futbalových súťažiach.

Rakúsko Nemcom: “Priznajte sa k zrušeniu politiky otvorených hraníc!”

Viedeň 15. januára 2015 (HSP/DWN/Foto:TASR/AP-Markus Schreiber

Nemecko odosiela späť bez varovania utečencov do Rakúska. Rakúšania sú v rozpakoch, nevedia, čo majú robiť. Hovorca spolkovej krajiny Horné Rakúsko povedal: “Od Nemecka by to bolo len spravodlivé, ak by povedali, že politika otvorených hraníc je ukončená”

http://www.hlavnespravy.sk/rakusko-nemcom-priznajte-sa-k-zruseniu-politiky-otvorenych-hranic/731568

Rakúsky občan:  Toto je začiatok občianskej vojny!

Video zo zúfalej situácie v Rakúsku, a to bol zrejme iba začiatok. Prevalia sa vrátení imigranti na Slovensko? „Kvóty“ nahradí zrejme surová invázia. Slováci, zabezpečujte si svoje domovy!

https://www.facebook.com/video.php?v=819945911437712

Aj v Norimbergu: Ostreľovanie kostola raketami

Norimberg, 15.1.2016 (kath.net) 018 704 – Aj v Norimbergu sa v silvestrovskej noci dostal Kostol sv. Vavrinca „úplne pod paľbu“, a intenzitu možno porovnať s ostreľovaním kolínskeho dómu! Informovali o tom noviny „Nürnberger Zeitung“. Citovali istého čitateľa: „Prd Kostolom sv. Vavrinca sa zhromaždilo niekoľko stovák arabských mužov a cielene strieľali na strechu kostola a pritom to filmovali mobilmi.“ V očiach pozorovateľov to účinkovalo ako „cielený útok na kresťanský symbol“. Jedna osoba z masy ľudí pritom s raketami pod pazuchou vykríkla: „We will burn Germany!“ (Podpálime Nemecko!). Očividne došlo súčasne aj k sexuálnym útokom na ženy.

Až postupne krok za krokom sa dostali na verejnosť informácie o vypuknutí násilia v Kolíne pri dóme na Silvestra a o sexuálnych útokoch na ženy, na ktoré sa polícia musela bezmocne pozerať. Páchatelia boli očividne z arabskej alebo severoafrickej kultúry. -zg-

Trojročné dievčatko zneužité v ubytovni pre azylantov

Kamen, 14.1.2016 (kath.net/idea) 018 703 – V komunálnej ubytovni pre azylantov v nemeckom Kamene (okres Unna) bolo trojročné dievčatko zo Sýrie očividne sexuálne zneužité. Podľa informácií polície z 12. januára vo vyšetrovacej väzbe sedí podozrivý pakistanský páchateľ. Dieťa mal zneužiť zatiaľ čo jeho matka v kuchyni pripravovala jedlo.  –zg-

 Kráľ Abdullah II.: ‚IŠ využíva utečencov ako Trójskeho koňa‘

Jordánsko, 14.1.2016 (kath.net) 018 702 – Jordánsky kráľ Abdullah II. pri návšteve USA povedal, že IŠ využíva prúd utečencov „ako Trójskeho koňa“. Informoval o tom rakúsky denník „Kronen-Zeitung“. V interview pre televíziu CNN zaujal kráľ Abdullah II. postoj aj k výpovediam amerického kandidáta na prezidenta Donalda Trumpa, ktorý nechce, aby do USA prišli sýrski utečenci. Priznal, že aj Jordánsko má strach, že si s denne prichádzajúcimi utečencami vpustí do krajiny aj nespočetných bojovníkov IŠ. Prirodzene, že tých 80-90 percent utečencov, ktorí ušli pred utrpením vo svojej krajine, nemožno ponechať ich osudu. No treba utečencov preverovať, ako žiadal kráľ.

Kráľ zdôraznil, že pri prijímaní utečencov by sa mali uprednostňovať zvlášť ľudia potrebujúci ochranu ako starí ľudia a ženy s deťmi. No dodal, že stále znova sa do boja IŠ vydávajú teraz už aj ženy.

Podľa kráľa Abdullaha II. v súčasnosti neexistuje stratégia, ako spoznať čierne ovce medzi utečencami. Jordánsko prichýlilo už 650 000 utečencov zo Sýrie. K tomu sa pridávajú desaťtisíce z Iraku a až 2 milióny Palestíncov. Jordánsko samotné má 8,5 milióna obyvateľov. –zg-

Kontroverzná Stratégia ľudských práv: Vláda schválila plán eliminácie rasizmu, xenofóbie a iných foriem intolerancie

Bratislava 13. januára 2016 AKTUALIZOVANÉ (TASR/HSP/Foto:TASR-Andrej Galica,Martin Baumann

Programový dokument rozpracúva úlohy vyplývajúce z Celoštátnej stratégie ochrany a podpory ľudských práv v Slovenskej republike prijatej vládou vo februári 2015

Predchádzať vzniku predsudkov, stereotypov a nenávistných prejavov podmienených národnostnou, rasovou, etnickou, náboženskou a inou obdobnou neznášanlivosťou, ako aj zabrániť vzniku a šíreniu postojov a aktivít smerujúcich k podpore rasizmu, xenofóbie a ostatných foriem intolerancie.

Na snímke minister vnútra SR a podpredseda vlády SR Robert Kaliňák

Na snímke minister vnútra SR a podpredseda vlády SR Robert Kaliňák

To je cieľ Akčného plánu predchádzania a eliminácie rasizmu, xenofóbie, antisemitizmu a ostatných foriem intolerancie na roky 2016 – 2018, ktorý dnes schválila vláda. Programový dokument rozpracúva úlohy vyplývajúce z Celoštátnej stratégie ochrany a podpory ľudských práv v Slovenskej republike prijatej vládou vo februári 2015. Práve spomínaná Stratégia vyvolala na Slovensku v roku 2014 vlnu nevôle a protestov. Aktivisti, ktorí boli účastní na rokovaniach o tomto dokumente, povedali, že je nedemokratický a bude si žiadať uplatňovať nové ľudské práva, ktoré budú popierať tie univerzálne.

Akčný plán pripravilo ministerstvo vnútra. Paradoxne, podporí trestnú stíhateľnosť aj členov vlády (na Fica, kvôli pomenovaniu situácie s utečencami už je podané trestné oznámenie), ale aj bežných ľudí a zabráni možnosti otvorene pomenovať problémy. Dokument sprísňuje politickú korektnosť a ešte viac okliešťuje už i tak nedemokratické prostredie na Slovensku.

Ako to je vládou Slovenskej republiky?   Podlieha ministerstvo zahraničia, ministerstvo vnútra SR a iné predsedovi vlády, alebo rovno Bruselu?  Sme svedkami dvojakej hry? 

Súrne podpíšte! 

Na zasadnutí Rady vlády SR pre ľudské práva, národnostné menšiny a ľudské práva v decembri 2015 padol návrh, aby kompetencie v oblasti výchovy a vzdelávania k ľudským právam boli odobraté Ministerstvu školstva, vedy, výskumu a školstva SR a boli zverené ad hoc pracovnej komisii pri Rade vlády.

Dnes je tento návrh predložený ako Návrh na zmenu uznesenia vlády Slovenskej republiky č. 71 z 18. februára 2015 k návrhu Celoštátnej stratégie ochrany a podpory ľudských práv v Slovenskej republike v znení uznesenia vlády Slovenskej republiky č. 467 z 26. augusta 2015

Zásadne proti tomuto návrhu namietame a nechceme, aby boli kompetencie v oblasti výchovy a vzdelávania k ľudským právam odobraté Ministerstvu školstva, vedy, výskumu a športu SR a aby boli odovzdané ad hoc pracovnej skupine Rady vlády SR pre ľudské práva, národnostné menšiny a rodovú rovnosť, ktorá nie je súčasťou vlády (je len jej poradným orgánom), ad hoc skupina nemá zabezpečené kontrolné mechanizmy, nie je vopred jasne stanovené, kto môže byť/bude jej členom a predstavuje riziko z pohľadu prijatia rozhodnutí, ktoré budú vyvolávať spoločenský odpor.

Prosíme Vás SÚRNE o podpis pod hromadnú pripomienku  –  TU .

Medzirezortné pripomienkové konanie končí dnes (11.1.) o polnoci.                     ĎAKUJEME  VÁM.

Renáta Ocilková, Ján Horecký

Patrik Daniška, Mária Raučinová, Anton Chromík

Rozhovor s Renátou Ocilkovou: Na Slovensku nás čakajú silné snahy o presadenie registrovaných partnerstiev 

ocilková

 

 

Kandidáti ĽS Naše Slovensko v rozhlase

Marian Kotleba v Rádiu Frontinus10. januára 2015 vystúpili kandidáti ĽS Naše Slovensko až na dvoch rozhlasových staniciach. O 9.30 hod. v žilinskom Rádiu Frontinus predseda ĽS Naše Slovensko a banskobystrický županMarian Kotleba a popoludní o 16.30 hod. v banskobystrickom Slobodnom vysielači opäť Marian Kotleba a spolu s ním aj ďalší kandidát ĽS Naše SlovenskoMário Šušek.

Vypočujte si ich necenzurované vystúpenia:

Záznam z Rádia Frontinus
Záznam zo Slobodného vysielača

stretnutie-vranov-humenne-600x420

 

online volebne preferencie jan 2016

Poľský minister: Nová vláda verí v Boha a vlasť

Berlín/Varšava 12. januára 2016 (HSP/Foto:TASR/AP-Geert Vanden Wijngaert)

Waszczykowski tiž dodal, že predchádzajúca vláda sledovala určitú koncepciu ľavicovej politiky

Nový minister zahraničných vecí Poľska Witold Waszczykowski odmietol kritiku vládnucej strany PiS – «Právo a spravodlivosť», ktorú vyslovila Európska komisia.

Na archívnej snímke Witold Waszczykowski
Na archívnej snímke Witold Waszczykowski

“Chceme iba uzdraviť náš štát od niektorých chorôb, aby sa mohol nanovo obrodiť,” obhajoval minister sporný postup svojej vlády voči štátnym médiám v interview pre nemecké noviny Bild 4. januára.

Waszczykowski ďalej povedal: Predchádzajúca vláda sledovala určitú koncepciu ľavicovej politiky.

“Akoby sa svet podľa marxistického príkladu musel automaticky pohybovať iba jedným smerom – k novej zmesi kultúr a rás, k svetu cyklistov a vegetariánov, ktorí stavajú už iba na obnoviteľných energiách a bojujú proti každej forme náboženstva. To nemá s tradičnými poľskými hodnotami už nič do činenia!”

“Strana PiS naproti tomu stavia na tom, čo hýbe väčšinou Poliakov: na tradíciách, historickej pamäti, láske k otčine, na viere v Boha, na normálnom rodinnom živote muža a ženy. A v týchto dňoch si my ešte aj želáme ‘Veselé Vianoce’, a nie ‘Pekné sviatky’ – pretože my ešte slávime Ježišovo narodenie. Je to možno šok pre našich protivníkov ‘veriacich v pokrok‘: že 25 rokov ľavicovej a liberálnej indoktrinácie nedokázalo tieto tradičné hodnoty odstrániť. A že sme s tým dokonca aj vyhrali voľby,” zdôraznil minister.

Moslim v domove hrozil kresťanskému dieťaťu smrťou

„Prídem, keď budete spať a zakľajem tvoje dieťa!“

Ballenstedt, 11.1.2016 (kath.net) 018 688 – Podľa informácie nemeckej polície 23-ročný moslimský Sýrčan hrozil kresťanskej 32-ročnej žene v rozhovore o náboženstve smrťou jej polročného dieťatka. O tejto udalosti v utečeneckom domove v nemeckom Ballenstedte (Sasko-Anhaltsko) informovala televízia MDR. Muža aj s jeho veľkou rodinou deportovali naspäť do centrálneho príjmu azylantov v Halberstadte.

Podľa novín „Mitteldeutsche Zeitung“ Sýrčan podľa polície vykrikoval „vážne hrozby“. Aj svedkovia prípadu sa zhodli, že hrozby treba brať vážne. „Mitteldeutsche Zeitung“ informovali o tom, že padla aj veta: „Prídem, keď budete spať a zakľajem tvoje dieťa!“ 

Pre noviny farár z Ballenstedtu Theodor Hering povedal: „Tento prípad ma šokuje.“ Dodal, že ženu viackrát videl na bohoslužbe v Kostole Mikuláša. Podľa neho to však nie je nijaký ojedinelý prípad. Počul už z viacerých utečeneckých ubytovní, že tam kresťanov ako menšinu ohrozujú a útočia na nich. –zg- 

Skaza cez otvorené brány

Udalosti v Kolíne na Silvestra značia obrat

Kolín, 10.1.2016 (kath.net/KNA) 018 687 – Podľa názoru predsedu Konferencie ministrov vnútra, Klausa Bouillona (CDU), udalosti zo silvestrovskej noci v Kolíne zmenia nálady vzhľadom na utečencov. Veď už sú tu viditeľné účinky, ako povedal saarlandský minister vnútra v nedeľu v interview pre rozhlas Deutschlandsfunk. Tie sú «sčasti veľmi prehnané». Ale iste nastane «istý obrat» v utečeneckej politike, ako povedal Bouillon.

Na dosiahnutie rýchleho odsunu páchateľov trestných činov medzi azylantmi, čo teraz mnohí požadujú, musí sa «znenie zákonov úplne zmeniť,» ako povedal politik. V súčasnosti ich možno vypovedať, ak je ich trest väzenia najmenej rok. Túto trestnú sadzbu treba «zreteľne znížiť». 

Takéto prípady sa už nesmú opakovať. «Inak stratia ľudia dôveru v políciu, v právny štát a potom získajú navrch tí, ktorí permanentne šíria strach.» Na to musí polícia okrem iného posilniť svoju prítomnosť napríklad pri blížiacich sa karnevalových sprievodoch. -zg-

Odrezali hlavy postavám v jasličkách v kostoloch

Blackpool, 9.1.2016 (kath.net/ KNA) 018 686 – Neznámi páchatelia v severoanglickom Poultone odrezali hlavy postavám v jasličkách vo viacerých kostoloch. V jednom prípade odrazili hlavu mariánskej soche a zobrali ju so sebou, ako informovali lokálne noviny «Blackpool Gazette» z 9. januára. «To je veľké sklamanie. Normálne takéto problémy nemáme,» citujú noviny farníka anglikánskeho kostola  Saint-Chad.

Rovnako postihnutý bol kostol metodistov, kde zrazili hlavu meter vysokej soche sv. Jozefa. «Sme všetci veľmi smutní, lebo pri stavaní jasličiek sme vydali zo seba to najlepšie,» vyjadril sa kostolník. Proti takýmto incidentom však možno sotva niečo robiť. «Veď nakoniec nechceme brániť ľuďom vstúpiť do nášho kostola.» -zg-

Christ-net:  Katolícke správy
http://www.christ-net.sk/aggregator/sources/1

// ]]>