Egypt: Zásah Panny Márie v Zeitune

954

Jednou z najúžasnejších udalostí  v Egypte  je zjavenie Panny Marie viac ako pol milionóm ľudom v rokoch 1968 až 1970 na streche ortodoxného kostola v meste Zeitun. Všetko začalo, keď jeden muž rozprával pred kostolom o mladej žene, ktorá tu spáchala samovraždu.
Najprv uvidel  svetelnú guľu. Tá sa zmenila na mladú ženu stojacu na vrchole v strede kostola. V tej chvíli všetci okoloidúci zastali. Mysleli si, ze vidia dievčinu, ktorá spáchala samovraždu,  na vrchole kostola. Kresťania  začali kričat, ze to nie je ona, že je to Panna Mária. Žena ukázala tvár a potom zostúpila nižšie a vsetkych požehnala. Pannu Máriu nevidelo len 50 aleb0 60 ludi, ale stovky a tisíce, vrátane vtedajšieho prezidenta.
Ľudia sa tu zhromaždovali po tisícoch, noc čo noc.

Poprvýkrat v ľudskej historii zažili veriaci aj neveriaci spoločne jednotný fenomén.
Dr. Malek bol jedným zo svedkov. Kráčal smerom ku krížu a poklonil sa pred ním. Panna Mária sa pozrela smerom, ktorým som bol aj ja a usmiala sa úžasným, nádherným spôsobom, tým najkrajsím aky som kedy v živote videl.

Svedok:  Neviem prečo sa ukázala niekomu takému, ako som ja.

Svedkyňa :  Objavila sa pri  kostole a moja sestra mi povedala  – „Pozri stojí tam!  Postavila sa na zem pri kostole. Potom vošla do kostola a zmizla.“

Otázka je prečo Zeitun, prečo Egypt. Zúrila vojna, masakry, domy kresťanov boli označené krvou. Mier, zdá sa, sa rovná zázraku.
Označili každý dom kresťanov červeným krízom.
A potom sa objavila Panna Mária. Zastavila ich  v tých ich úmysloch. Uzdravila ich, dajúc im zrak. Úplne ich paralyzovala.

Svedok: „Počul som muža ktorý kričal: Vidím, vidím. Išlo o slepého moslimského muža a Panna Mária mu vrátila zrak. Jeho oči sa otvorili a potom Ju videl na streche kostola. Muž bol úplne hysterický. Kričal:  Stal sa zázrak, stal sa zázrak, ja vidím“  – a vystieral ruky na každého naokolo.“

Jedno dievča, keď malo 6 mesiacov, bolo chromé a bola uzdravená v Zeitune. Videla som ju chodiť.

Jedno z najúžasnejsich uzdravení bolo uzdravenie rakoviny prsníka. Pacientka mala jednu noc víziu Panny Márie. Povedala:
„Vidím Pannu Máriu, stoji pri mojej posteli, teraz je pri okne. Odišla…“
Potom upadla do hlbokého spanku. Cítila vchádzať Pannu Máriu s malým chlapcom, ktorý mal v ruke nožík. Panna Mária jej povedala:  „Tento nožík odstráni rakovinu z tvojej hrude.“
Cítila pálivú bolesť. Na druhý den ju knaz našiel prikytú prikrývkou, so znakmi krvaveho kríža. Izba ani zariadenie nevykazovali známky toho, že by niekto vstúpil do izby. Vyšetrenie  ukázalo, ze bola úplne uzdravená.
Zeitunské udalosti majú mnoho žijúcich svedkov. Zjavenie bolo podla nich  svetelné, a videli obrysy. Udalosti dokumentuju i  fotografie. Tie potvrdzujú, ze zjavenie produkovalo fyzické svetlo.