Ukrajina za adopciu detí homosexuálom!

422

Za prijatie zákona „O ratifikácii Európskej konvencie o adopcii detí“ v Ukrajinskom parlamente hlasovalo 288 poslancov z potrebného počtu aspoň 226 hlasov.

Pripomíname, že jednotlivé časti dokumentu, medzi iným možnosť adopcie homosexuálmi, sú v rozpore s ukrajinským právom. Jednako v štátnom oddelení pre otázky adopcie a ochrany práv dieťaťa Ministerstva zdravotníctva Ukrajiny súhlasia s ratifikáciou konvencie.

„Ukrajina približuje svoje právo k európskym štandartom. Teraz musíme presadiť príslušné zmeny do Rodinného kódexu a rozšíriť možnosť adopcie detí“ vyhlásila zástupkyňa riaditeľa štátneho oddelenia Oxana Filipišninová. Po ratifikácii konvencie bude prijatý„súbor právnych noriem nižšej úrovne, ktoré budú predchádzať zmenám v zákonodarstve“ oznamuje predsedníčka výboru parlamentu pre rodinu, mládež, šport a turistiku Pavla Kostenková. Nevie však jednoznačne odpovedať,či na Ukrajine povolia adopciu pre homosexuálne páry. (ru)

Poznámka:  Zdá sa, že farebné revolúcie predsa len zanechávajú aj u našich východných susedoch nášľapné míny.  Vidno tu snahu presadiť agendu EU za každú cenu, napriek tomu, že Ukrajinu sa jej ešte nepodarilo „dobyť“.  Či a do akej miery sa im to podarí, závisí od ostražitosti politikov, ale aj všetkých občanov. Buďme na pozore aj my a nespime!   (as)

ZDIEĽAŤ
Predchádzajúci článokChvíľa pre pesničku: Vločky
Ďalší článokZázrak v Sydney