Aktualizované – Inzercia: Reagujete, Obraciame sa na vás – Ponúkame vám, Niečo sa chystá proti webom, Oznamujeme, KINO: Čarovná zem, Stalingrad (1993)

422

Reagujete: AD: Kto má uši, nech počúva (kam kráča Cirkev na Západe)

 Dobry vecer pan Selecky.

Prave som si docitala skusenost s cirkvou v Belgicku. Podobne by som mohla povedat,  ze je to aj v Nemecku, a to akoze v „katolickom Bavorsku“. Deti preberaju 10 Bozich prikazani az v stvrtej triede. Tak ako sa pripravia na sv. spoved a prve sväte prijmanie? A to ich pripravuju v skupinkach mamy, ktore o viere, o Bohu …nemaju handani ponatie. To iste sa opakuje v priprave na birmovku. Povinnost 2-krat sa v mesiaci zucastnit na sv.omsi. A ked su tam,tak musite dobre davat pozor aby ste vobec poculi knaza pre hluk aky ti mladi robia. Samozrejme ze im nikto nic nepovie. Co keby uz potom nahodou neprisli? Sv. spoved pred birmovkou? Netreba,ved to mozeme urobit ako evanjelici. Pred vianocami som poprosila jedneho polskeho knaza o sviatost zmierenia. Sedela som v nemom uzase ked mi povedal ze caste spovedanie vedie k chorobe!  Raz za pol roka staci,viac netreba. Svätu omsu vedie napriklad zena, knaz sa zucastni jedine na premeneni a na koniec na pozehnani. Samozrejme vsetko bez zalmu,druheho citania…

Detska sv.omsa vzdy bez knaza. Vzdy to vedie nejaka zena. Rozda sv. prijmanie a nedela odbavena… Ked to clovek vidi,zaziva,tak mu krvaca srdce. A to ze vsetci idu na sv.prijmanie. Samozrejme prijma sa na ruku. Co robia mladi s Eucharistou? Tocia si ju v ruke, hraju sa s nou...  Ako velmi musi Boh pre toto znesväcovanie trpiet. Ale poznam tu v okoli par ludi, ktori svoju vieru naozaj ziju a zostavaju verni uceniu kat.cirkvi. Navstevujem modlitbovu skupinu, ktora sa streta uz 25 rokov. Vlastne sme ani neni z jednej farnosti. A to je nas asi 10 clenov. Z viacerych farnosti, lebo v jednej farnosti nie je mozne najst par ludi, ktori by boli vo svojej viere pevne zakotveni. Tato farnost ma odhadujem 4000, mozno aj viac obyvatelov. A to sme jedina mlada rodina, ktora sa pravidelne zucastnuje na sv.omsi. Pre nas Slovakov este nepredstavitelne. Ale moze byt ze o par rokov sme na tom tak isto. Lebo my sme taki sikovni a dohaname veci niekedy milovymi krokmi. Naozaj vsetko velmi smutne. Ako hlboko clovek este klesne?  Prajem Vam pozehnany postny cas

Simona   (Nemecko) 

Skutočná modlitba

CBR Aktuality

Milí priatelia CBR,

janaTdo konca apríla máte možnosť podporiť CBR 2% Vašich daní, za čo Vám budeme veľmi povďační. Štát z našich daní financuje obhájcov umelých potratov, propagátorov homosexuálnych praktík a odporcov slobody občanov, či rodičov. Preto, venujte, prosím, z Vašich daní na aktívny odpor voči ideologickému prekrúcaniu a surovému porušovaniu ľudských práv, počínajúc u tých najmenších, nenarodených detí. Inštrukcie ako poukázať 2% Vašich daní nájdete tu.

Po Stratégii rodovej rovnosti a Celoštátnej stratégii na ochranu ľudských práv tu máme Koncepciu na boj proti extrémizmu, ktorá pokračuje v ideologickej línii. V najbližších týždňoch mieri na schválenie do Vlády SR. O jej nebezpečenstvách pojednávam hneď v dvoch blogoch:

1. časť – Keď sa z boja proti extrémizmu stane boj proti ideologickým odporcom

2. časť – Extrémizmus a diskriminácia

a tretiu časť sa chystám napísať najbližšie.    S úctou, Ing. Jana Tutková, M.A.  riaditeľka

Anna Verešová: Poreferendové uvažovania o občianskej spoločnost

referendumAV:“Existujú dokonca prvé signály, že ľudia, ktorí podporili referendum a boli hlasovať, budú mať  v práci problémy, resp. budú musieť z práce odísť. To je presne to, o čom sme stále hovorili – strácame slobodu povedať svoj názor! Ak je v súčasnosti z istej časti verejnosti volané po tolerancii a nediskriminácii, prečo práve títo nedokážu akceptovať iný názor?“

Ľudia s konzervatívnymi názormi akoby nemali mať vo verejnom živote žiadny reálny vplyv.

K historicky prvému občianskemu referendu sa vyjadrilo mnoho známych i neznámych ľudí. Ako občiansku aktivistku ma zvlášť zaujímali postoje predstaviteľov tzv. tretieho sektora, ktorého výsadou je obhajoba plurality názorov, demokratických princípov a slobody.

Prekvapili ma vyjadrenia niektorých významných osobností občianskeho sektora. Prečítala som si napríklad, že sme ako iniciátori  referenda veľmi radi hovorili o prebudení občianskej spoločnosti, akoby tu dovtedy občianska spoločnosť spala. 

http://www.postoy.sk/content/anna-veresova-poreferendove-uvazovania-o-obcianskej-spolocnosti

Inzercia:  Super lacná ponuka!  

dubajd

****************************************************************

Zažite okúzľujúci týždeň v Dubaji za výnimočne nízke ceny!

 Strávte týždeň v úchvatne luxusnom Dubaji, navštívte najvyššiu budovu sveta, objavte umelo vytvorený palmový ostrov, zakúste neopakovateľnú vôňu a atmosféru Orientu!

 Ubytovanie v 3* hoteli Panorama Grand Hotel 3* s raňajkami, s letenkou Budapešť – Dubaj – Budapešť 

 len za 499 €   v dvojlôžkovej izbe na osobu!   platí pri rezervácii do 11.3.2015 

 Termín: 21.5. – 28.5.2015

  V prípade záujmu Vám vieme zabezpečiť i transfer z letiska a výlety po okolí.

Viac info na http://www.avema.sk/spojene-arabske-emiraty/ 

 V prípade akýchkoľvek otázok neváhajte a kedykoľvek nás kontaktujte.

S úctou a pekný deň praje  a CK Avema  Michala Černá   www.avema.sk  0903356533     0907147718

**************************************************************************************************

Magnificat Slovakia: Ponúkame púte  

  • Medžugorie – s možnosťou kúpania v mori

Termíny: 28.6. – 4.7.2015    23.8. – 29.8.2015

Cena: 155 €        V cene: doprava, sprievodca, kňaz, 4x nocľah, 3x obed,

  • Fatima – Lúrdy – Santiago de Compostela – La Salette

Termín: 18.7. – 31.7.2015            Cena: 440 €

V cene: 7x ubytovanie, 7x raňajky, 4x obed, 6x večera, doprava, sprievodca, kňaz

  • Czestochowa – Licheň – Krakow – Zebrzydowska Kalvária

Termín: 25.5. – 30.5.2015            Cena: 90 €

V cene: doprava, kňaz, sprievodca, 3x nocľah, 3x raňajky, 2x večera, 1x obed

Informácie:   Tel: 0918 413 036, 0903 218 465     E-mail: mkyzekova@zoznam.sk     janstens@azet.sk

Podpora, webová stránka, možné následky

Milí priatelia, už niekoľkokrát za posledné roky sme sa na vás obrátili s prosbou o podporu nášho webu.  Ide o občasný malý príspevok, resp. zakúpenie si  produktov nášho vydavateľstva. Bohužiaľ, naša prosba sa stretla len s mizivým efektom, aj keď vám ponúkame  dosť obsažné webové spravodajstvo. Nepýtame peniaze na to, čo ešte len chceme robiť, (ako niektorí iní)  ale nemôžeme  udržiavať webovú stránku  Magnificat Slovakia  v takej frekvencii – v akej je – zo vzduchu.  Mnohí si azda myslia, že na to máme nejaké granty alebo nejakého anonymného milionárskeho dobrodincu.  Nemáme žiadneho, ani žiadne „granty.“  

refereaZa posledných 5 rokov inovácie našej webovej stránky vlastne všetko, čo do nej investujeme, je nenávratné, nezískame naspäť takmer nič.  Zato návštevnosť webu magnificat.sk sa zvýšila denne minimálne o 350 percent. Na druhej strane samozrejme výdavky na prevádzku a tvorbu stránky magnificat.sk sa stali na naše pomery obrovskými. Na eventuálnych finančných príspevkoch od návštevníkov sa to ale takmer vôbec neodráža.Niekedy máme preto dojem, že nás monitorujú väčšinou naši protivníci, aby si pozreli, čo zase píšeme.  A tí nás samozrejme podporovať nebudú. 

Niekoľko desiatok (!) ľudí, za tých niekoľko rokov prispeli.  Suma, ktorú evidujeme ako sumárny príspevok, je však tak na 3 týždne fungovania webu, nie na 5 rokov…. My sme už pred dvomi mesiacmi upozorňovali, že ak nebudú financie, nemôžete očakávať od nás rapídnejšie napredovanie, ale už len minimalizované informácie.  Tak to aj najbližšie hrozí. Snažíme sa nejako  udržať aspoň súčasný stav, aj to aspoň na nejaký čas. Ak však situácia zostane na bode, v akom je teraz, neočakávajte od nás zázraky. Navyše – neustále nám hrozí „vypnutie“, a podľa našich informácií sa vypracováva postup, ako nepohodlné weby odstaviť.  Pravdaže, máte dnes najrôznejšie iné ponuky, nuž ich potom využite (ak ich tiež nevypnú).

mincevkosikuMohli by sme magnificat.sk  aj spoplatniť, ako to robia iní. Nechceme ísť touto cestou, pretože chceme aby si každý našiel a pozrel, čo ho zaujíma. Ale rátajte s tým, že jedného dňa  sa vám môže stať, že po vypísaní  magnificat.sk  na googli vám na monitori vyskočí:  Táto webová stránka nie je k dispozícii.

Niektorí sa sťažujete, že ponúkame málo duchovných materiálov, a na druhej strane máme veľa politiky. Duchovné materiály uverejňujeme najmä v mesačníku M ROSA. Ročne je to 10 eur.  Za tú sumu máte na celý rok náš mesačník, aj môžete podporiť našu webovú stránku. Ani to nechcete, resp. nemáte záujem.

Ešte prosím, aby tí, ktorí si predplatili na rok 2015 elektronickú M ROSU (je ich niekoľko desiatok) , aby nám to e-mailom potvrdili. Pretože my ju posielame všetkým z minulého roka cez celý predplatiteľský adresár, a mnohým zrejme už aj zdarma.  Takže toľko z našej strany.

Ďakujeme za pozornosť, a keby sa už dialo hocičo, veríme, že sme vám počas nášho fungovania aspoň priniesli podnetné a užitočné informácie.  

s úctou za Magnificat Slovakia  Anton Selecký 

Na pravom stĺpci nášho webu máte: 

PODPORTE NÁS

alebo prevodom ľubovoľnej čiastky na náš účet ZUNO 1129555503/8410

Čo sa týka našich produktov, môžete si otvoriť:  na hornej lište  kolonku  PRODUKCIA,  pod ktorou sa skrýva náš    http://www.magnificatshop.sk/
Za eventuálnu kladnú reakciu vám ďakujeme. 
****************************************************************************************************************************
web-snimka !Slovenské weby budú pod kontrolou:
Na obsah dohliadne komisia!

Organizácia združujúca slovenské médiá bude prísnejšie posudzovať využívanie cudzieho obsahu.

Schválený dokument obsahuje 13 kategórií. Okrem využívania cudzieho obsahu upravuje uvádzanie zdroja, hypertextových odkazov, citácií, zvukovo-obrazových záznamov, obsahu RSS kanálov, agregátorov či obsahu tlačových agentúr.

Prichádza od budúceho mesiaca

Kódex začne platiť 1. apríla a platí pre všetky médiá zapojené do oficiálneho auditu návštevnosti AIMmonitor a dobrovoľne prihlásených prevádzkovateľov.

Cieľom združenia bolo okrem chránenia autorských práv zavedenie jednotného postupu pri uvádzaní zdrojov. Zamedzuje tiež využívanie cudzieho obsahu získaného neoprávneným spôsobom na komerčné účely.

http://www.zive.sk/clanok/103011/vznikol-eticky-kodex-pre-slovenske-weby-v-audite-ma-jasne-pravidla

************************************************************************************************

Vikář Aleppa: Zahraniční mocnosti naplánovaly válku na další tři roky…

Sýrie. Džihádisté bojující proti syrskému státu rozhodně odmítli nabídku zmocněnce OSN, Staffana de Mistury, k zastavení palby a humanitárnímu příměří v Aleppu. Apoštolský vikář pro věřící latinského ritu v tomto největším, dnes živořícím městě, mons. Georges Abou Khazen, komentoval vzniklou situaci pro katolickou agenturu Fides. „Toto ostré odmítnutí – řekl – potvrzuje skutečnost, kterou my všichni už dávno vidíme zcela jasně. Válka bude trvat, dokud ji budou chtít zahraniční mocnosti podporovat. Spojené státy a Turecko nedávno oznámily svůj plán podpory a výcviku skupin vzbouřenců na další tři roky. Už tedy naplánovaly, že válka potrvá další tři roky, a zdejší obyvatelé budou další tři roky trpět a umírat..

Před vypuknutím této války byla devíti set kilometrová turecká hranice střežena do té míry, že pastýř, který ji náhodou překročil při hledání zaběhlé ovce, byl zastřelen. Dnes ji do Sýrie překračují tisíce ozbrojenců i s těžkými zbraněmi a zároveň jsou odmítáni syrští uprchlíci, kteří se pokoušejí utéci před násilím džihádistů. V tomto tragickém scénáři – pokračuje syrský biskup – zůstává pouze naděje zrozená z víry. Jako svatý Pavel doufáme proti vší naději. Ze zkušenosti totiž víme, že náš Pán je velký a dobrý. Naše osudy spočívají v Jeho rukou a nikoli v úskocích zájmů jedné či druhé světové mocnosti, jakkoli by byla obrovská.“

http://radiovaticana.cz/clanek.php4?id=21564

pervij.

 

Ruské

Spravodajstvo

http://www.1tv.ru/

http://www.1tv.ru/

„Proruská propaganda“ – tentoraz z Nemecka

Definitívne výsledky ankety – Najhorší rusofóbi Slovenska   

http://www.srspol.sk/

 V dňoch 29. januára – 17. februára uskutočnila Slovensko-ruská spoločnosť medzi čitateľmi www.srspol.sk anketu s názvom „Najhorší rusofóbi Slovenska“. Naši čitatelia mohli vyplniť anketu v šiestich uvedených kategóriách a odovzdať ju osobne alebo elektronicky, viď dotazník: http://www.srspol.sk/clanek-anketa-slovensko-ruskej-spolocnosti-10501.html . Konečné výsledky ankety „Najhorší rusofóbi Slovenska“  zverejňujeme tu:

 Najhorší rusofób – fyzická osoba:   1. Alexander Duleba 70 (bodov)  2. Ivo Samson 38   3. Martin Bútora  (34)      

 Najhorší rusofób – politik: 1. Andrej Kiska   103    2. František Šebej  97    3. Miroslav Lajčák  38

  Najhorší rusofób – novinár:  1. Štefan Hríb  92  2. Peter Schutz  80, 3. Petra Procházková  34

 Najhorší rusofób – organizácia: 1.  Slovenská spoločnosť pre zahraničnú politiku (SFPA)52, 2. Inštitút pre verejné otázky (IVO) 30  3. Ministerstvo zahraničných vecí SR (MZV) 25

 Najhorší rusofób – politická strana:  1.  SDKÚ-DS 105, 2. Sloboda a solidarita   76, 3. Most – Híd  37

  Najhorší rusofóbi – médiá: *  1. Sme  128,  2. Týždeň  33,  3.  RTVS    32

  * Veľmi často sa objavilo konštatovanie, že takmer všetky naše médiá sú rusofóbne (všetky médiá, glajchšaltung, mainstream, celá tlač, a pod.), dokopy 36 bodov.

http://www.srspol.sk/clanek-anketa-slovensko-ruskej-spolocnosti-

KINO: Čarovná zem

Chvíľa pre pesničku: The Shadows

strana32 web

 

KINO: Stalingrad (1993)

Stalingrad from magnificat on Vimeo.