Monitoring: Ukrajina, Boj proti Islamskému štátu, Čipová armáda (?), Genetické zločiny, KINO: Smrť kňaza Toufara, Inzercia: AVEMA

260

Naléhavé vyjádření od charkovských partyzánů k atentátu na pochod demonstrantů v Charkově

Známý charkovský antimajdanec Fillip Ekozjanc vydal naléhavé provolání ve jménu charkovských partyzánů k atentátu na třídě Maršála Žukova v Charkově:


My, charkovští partyzáni, vedoucí partyzánskou válku na území Charkova a charkovské oblasti proti kyjevské juntě, nemáme s výbuchem 22. 2., v době pochodu příznivců ATO, nic společného.

My, charkovští partyzáni, jsme neplánovali a neplánujeme své akce v místech masového shromažďování civilistů nezávisle od jejich politických názorů. Domníváme se, že mnozí z prostých Ukrajinců jsou zmateni médii kyjevské junty. A jak už jsme nejedenkrát prohlásili – nebudeme jejich životy vystavovat nebezpečí.Kromě toho máme důvěryhodnou informaci, že byl průvod demonstrujících dne 22. 2. 2015 vyhozen do povětří na příkaz Avakova (=ukrajinský ministr vnitra) s cílem zavést v charkovské oblasti režim antiteroristické operace (ATO). Charkovčané, před rokem se na Ukrajině dostali k moci morální zrůdy, sadisté a vrazi, kteří pro dostižení svých cílů obětují prostý ukrajinský lid. A my spolu s vámi jsme jenom loutkami v jejich strašné hře.

My zvítězíme.  Toto bylo naléhavé prohlášení charkovských partyzánů.“

http://www.zvedavec.org/prispevky/2015/02/6345-nalehave-vyjadreni-od-charkovskych-partyzanu-k-atentatu-na-pochod-demonstrantu-v-charkove.htm

line_logo

 

 

http://www.1tv.ru/

Píšete nám:  Neskutočné kamufláže ukrajinských činiteľov

UKRAINE_CReporter BBC tocil svoju propagandu na letisku Doneck, ked tam par metrov od neho dopadla a vybuchla ukrajinska strela.

Prestitut pohotovo komentuje, ze to povstalci strielaju z letiska a porusuju primerie! Povstalci stali vedla neho a marne sa mu snazili vysvetlit…

https://www.youtube.com/watch?v=bVF7U8stRIU

Porosenka vypiskali na oslavach vyrocia Majdanu. Dav krical „hanba“
https://www.youtube.com/watch?v=tOuwDDHB3fk

Znamy ukrajinsky bloger poukazuje na nezrovnalosti v spravach, ktore tvrdili ze boli zatknuti udajni pachatelia vybuchu v Charkove.

Ako to, ze na zverejnenych fotkach je tma ked sprava vysla o 15:19 kyjevskeho casu?

Fasisti ani klamat nevedia poriadne..
https://www.youtube.com/watch?v=VEkopbYzryo

Charkovski partizani, na ktorych chceli utok hodit, medzitym vydali vyhlasenie, ze civilisti pre nich nepredstavuju ciel a neutocia na nich. Jednak je to proti ich svedomiu, jednak maju plno dolezitejsich uloh.

IŠ z nedostatku peňazí obchoduje s mŕtvolami

 Frankfurt, 23.2.2015 (kath.net/KNA) 017 689 – Teroristickí militanti Islamského štátu (IŠ) už podľa správ novín obchodujú s mŕtvolami zabitých kurdských bojovníkov. Za ich vydanie požaduje IŠ 10 000 až 20 000 dolárov (8800 až 17600 eur), ako napísal nemecký denník «Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung» s odvolaním sa na bezpečnostné zložky.

Pre klesajúce príjmy z pašovania nafty a starožitností hľadá IŠ nové zdroje peňazí. Kvôli napätej finančnej situácii, ako uvádzajú noviny, teroristická organizácia znížila platy svojim bojovníkom až o dve tretiny. Vojenskou ofenzívou Anti-IŠ-koalície teroristi stratili aj doteraz lukratívne zdroje príjmov. Obchod so starožitnosťami sa podľa novín rovnako z veľkej časti zastavil. Islamskí militanti predtým vyrabovali múzeá, kostoly, pohrebiská ale aj súkromné domy a byty a vo veľkom štýle obchodovali so starožitnosťami. –zg-

Kresťanské dievča odpúšťa teroristom IŠ

Sýria Kobané IS boje situáciaZápadní bojovníci dezertujú z IŠ

Erbil, 21.2.2015 (kath.net/ idea) 017 688 – Kresťanské dievča, ktorého rodinu vyhnali teroristi „Islamského štátu“ (IŠ), militantom odpúšťa. S jedenásťročnou Myriam urobil interview redaktor kresťanského vysielača SAT7 (Nikózia/Cyprus) v provizórnom utečeneckom tábore v kurdskom meste Erbil (Severný Irak).

Minulé leto musela s rodičmi a 400 kresťanskými rodinami ujsť z rodiska Karakoš. Utečenci teraz žijú v surovej stavbe obchodného centra vo veľmi primitívnych podmienkach.  

Myriam, ktorej priezvisko sa z bezpečnostných dôvodov neuvádza, v interview povedala, že je vďačná, že sa Boh o ňu stará: „Boh nás miluje a nepripustil, aby nás teroristi IŠ usmrtili.“ Na otázku, čo by robila, keby mala šancu pomstiť sa militantom, odvetila: „Nič by som im neurobila, Prosila by som Boha, aby im odpustil.“ Spolu s priateľkou Maryoumou uviedla, že najviac jej chýba škola a kostol, „ale Ježiš je pri nás, nech sme kdekoľvek“. Ako ďalej informujú internetové noviny „Christian Post“ dievčatká dodali: „On žije v našich srdciach.“

Islamskí teroristi vyhlásili v Iraku a Sýrii „kalifát“, v ktorom s mimoriadnou krutosťou presadzujú islamský zákon Šaría. Stínajú hlavy, križujú, vyháňajú a znásilňujú kresťanov, jezídov a umiernených moslimov. Po boku islamských teroristov bojujú tisíce moslimov zo západných krajín. No medzitým už rastie počet dezertérov, pretože už nedokážu znášať takú brutalitu.

Medzi časom sa už sformovali aj kresťanskí militanti, ktorí bojujú proti IŠ. Medzi nimi sú napríklad: americký veterán Jordan Matson, ako aj dvaja bývalí britskí vojaci, ktorí bojovali v Afganistane, Jamie Hughes (26) a Jamie Read (24). Tí chcú, ako napísali londýnske noviny The Times,  „pomáhať ohrozeným nevinným ľuďom“. Vyjadrili sa, že tam ide o „vojnu proti zlu“. Aktívny britský vojak (19) sa podľa novín oddelil od svojho bataliónu na Cypre, aby po boku Kurdov bojoval proti IŠ.

Jedna z možností, ktorá nie je fantáziou: Očipovaná armáda, vraždiaca na pokyn do mozgu

„Farár z Bagdadu“ proti kresťanským bojovníkom

Anglický teológ Andrew White (Jeruzalem), známy ako „Farár z Bagdadu“, ktorý v rokoch 2005 až 2014 viedol anglikánsku Farnosť sv. Juraja v irackom hlavnom meste, naliehavo odrádza kresťanov od účasti na bojoch proti IŠ. Na brutalitu IŠ nie sú pripravení a nedokážu sa príslušne brániť, ako povedal pre Christian Post. Dodal, že jeho bývalá kresťanská ochranka by sa bola najradšej dala na útek.

White zdôraznil, že tu máme do činenia s nesmierne krutým režimom, ako ukázala nedávna potrava 21 koptov v Líbyi. White v minulosti informoval, že IŠ stínal hlavy aj deťom. Tento 51-ročný anglikánsky farár v minulosti sám dostal hrozby zabitia od IŠ. Už prežil početné útoky a dokonca ho mučili. Na radu duchovnej hlavy anglikánov, arcibiskupa Justina Welbyho (Londýn), opustil koncom r. 2014 z bezpečnostných dôvodov Irak. Tento kanonik sa angažuje teraz v Jeruzaleme za zmierenie Izraelčanov a Palestínčanov. Je ženatý a má dvoch synov. Od  33. roku života trpí na roztrúsenú sklerózu. –zg-

Vatikán: Kritika po holandských výtržnostiach v Ríme

Vatikán, 21.2.2015 (KAP) 017 687 – Nezvyčajne ostrými slovami reagovali vatikánske noviny „L´Osservatore Romano“ na výtržnosti holandských chuligánov v Ríme. Nebolo treba byť jasnovidcom, aby sa dalo predvídať výtržnosti tejto „necivilizovanej a pivom omámenej hordy Holanďanov,“ ako napísali noviny v sobotu. Napriek tomu nikto včas nezasiahol.

Fanúšikovia futbalového klubu „Feyenoord Rotterdam“ v stredu a štvrtok spustošili časti rímskeho centra. Okrem iného poškodili čerstvo zreštaurovanú Berniniho fontánu pred Španielskymi schodmi. Talianska polícia zatkla dve desiatky výtržníkov, 13 policajtov bolo zranených   Domovské mestá „týchto gangstrov“ ich cestu do Ríma pripustili. Pritom bolo možné ich násilnícke sklony ľahko identifikovať podľa „šialených symbolov“ ich chuligánskych organizácií, ako kritizujú pápežské noviny. Existovali síce protesty a slová rozhorčenia, no neprišlo ubezpečenie, že sa takéto niečo už nestane.

Na zápas Európskej ligy klubu Feyenoord proti AS Rím vo štvrtok pricestovalo 6500 fanúšikov z Holandska. –zg-

http://www.hlavnespravy.sk/prva-sankcia-v-cesku-sud-pokutoval-medium-za-diskusny-prispevok-pod-internetovym-clankom/560519

Prvá sankcia v Česku. Súd pokutoval médium za diskusný príspevok pod internetovým článkom

Česká republika 23. februára 2015 (HSP/Foto:TASR-Michal Svítok)

„Najslobodnejšie médium“

pc.dČeské súdy pokutujú médium za diskusné príspevky pod článkami na internete. Ministerstvo financií chce niektoré stránky rovno zablokovať. V Čechách aktuálne vyčíňa cenzúra v neskutočnej sile, zverejnil dnes český portál Týden.cz.

Ilustračné foto

Najslobodnejší médium – práve týmito slovami bol pred dvadsiatimitromi rokmi spustený v Českej republike internet. Stalo sa to presne 13. februára 1992 o 9.30 hodine. Avšak v tomto roku sa podľa portálu Týden.cz zdá, že to s on-line slobodou nebude až také nástojčivé.

Odškodné v hodnote viac ako 5.000 eur

Skončili časy, kedy mohli ľudia na internete zverejňovať všetko, čo chceli. V histórii Českej republiky došlo na konci januára k prvému rozsudku, ktorým český súd potrestal spravodajský server za rasistické príspevky v internetových diskusiách pod článkom.So žalobou na spoločnosť Our Media, ktorá je vydavateľom Parlamentných listov, uspel na Mestskom súde v Prahe český aktivista Jaroslav Suchý. Muž je tu známy ako „ten, ktorý pohladil Obamu“ pri jeho návšteve v Prahe v roku 2009, píše Týden.cz.

Suchý za rasistické urážky typu: „Ja by som ho hrozne rád tiež pohladil – kovovou topánkou do zadku“ – vysúdil 150 tisíc českých korún (približne 5.453 eur). Vydavatelia v Čechách, ale aj iných krajinách čelia na základe podobných rozhodnutí súdu „Sofiinej voľbe“: Buď diskusie zakážu, ako napríklad Reuters alebo Bloomberg, a budú čeliť nevôli čitateľov či poklesu inzertných príjmov, alebo si nájdu niekoho, kto bude diskusie korigovať, ako to napríklad robí The New York Times.

Blokovanie portálov

Blokovanie diskusií nie je jediný spôsob cenzúry. České ministerstvo financií si najnovšie podľa portálu Týden.cz uzurpuje právo blokovať internetové stránky. Súčasťou návrhu zákona meniaceho prevádzku a zdanenie hazardných hier, vrátane tých internetových je totiž vytvorený tzv. čierny zoznam nelegálnych portálov. Avšak vznikli obavy, že na zoznam ministerstva vedeného Andrejom Babišom, by sa mohli „omylom“ dostať aj tie weby, ktoré sem nepatria. Z toho má tiež obavy české ministerstvo priemyslu, ktoré návrh zákona kritizuje, a tiež Český telekomunikačný úrad.

„Geneticky modifikované“ deti dostali vo Veľkej Británii zelenú

Londýn 24. februára 2015 (HSP/zveda/Foto:TASR-Radovan Stoklasa)

deckaV britskom parlamente prešiel návrh zákona umožňujúci narodenie geneticky modifikovaných detí od niekoľkých rodičo

Hlavnou výhodou neobvyklej metódy počatia detí je možnosť chrániť plod pred akoukoľvek genetickou chorobou. Vedci vytvoria geneticky modifikované embryá a vytvoria tak doslova deti troch rodičov: otca, matky a ženy darcu.

Je potrebné poznamenať, že už v embryonálnom štádiu budúce dieťaťa môžu chrániť pred chorobami, ako je napríklad alergia. Podľa vedcov nie sme až tak ďaleko od času, keď sa ľudstvo bude môcť úplne zbaviť genetických chorôb.

Keď však začneme domýšľať do dôsledkov sociálne väzby a vzťahy, ktoré takýmto trojrodičovstvom vzniknú, je to katastrofa. Ak dovolíme takéto experimenty, tak postupne nebude potrebná žiadna rodina a nebude ani existovať. Bude potrebná iba žena (aj to pravdepodobne iba spočiatku), ktorá vynosí dieťa vytvorené v genetických laboratóriách z materiálu od rôznych, postupne pravdepodobne úplne neznámych darcov. Štát bude tak môcť úplne prevziať kontrolu nad rodením detí a teda aj nad vývojom a stavom populácie, po čom západní marxisti a humanisti dávno dychtia.

Vzniká tu ešte ďalšie riziko a tým je banálna schopnosť takýchto umelo vytvorených organizmov fungovať a rozmnožovať sa. Budú takéto organizmy životaschopné, alebo u nich bude dochádzať k dnes nepredvídaným poruchám, ktoré im budú skracovať život. Budú sa tieto organizmy schopné rozmnožovať? Budú sa schopné rozmnožovať v kombinácii s normálnou populáciou a aké to bude mať dôsledky? Dnes je nezodpovedaných otázok toľko, že ich ani nie je možné vymenovať. Pandorina skrinka je však otvorená a experimentovanie sa môže začať.

Podobný návrh zákona v USA prejednávali ešte pred 14 rokmi, ale vyvolalo to príval rozhorčenia u obyvateľov. Vzhľadom k nespokojnosti verejnosti sa experiment musel zastaviť.

http://www.hlavnespravy.sk/geneticky-modifikovane-deti-dostali-vo-velkej-britanii-zelenu/561191

Světlo světa spatřily geneticky modifikované děti

http://www.ceskatelevize.cz/ct24/svet/184674-svetlo-sveta-spatrily-geneticky-modifikovane-deti/

Česko: Spomienka 65. výročia smrti Jozefa Toufara

Toufar-portret-malaČíhošťský farár – kňaz neobyčajne silného ducha, priamočiary, tolerantný, spoločenský a úprimne, „samozrejme“ veriaci.

Praha, 18.2.2015 (TS ČBK) 017 682 – V českej Číhošti si 22. februára 2015 pripomenuli pripomenuli 65. výročie smrti tamojšieho farára Jozefa Toufara. Svätú omšu v Kostole Nanebovzatia Panny Márie slúžil pražský arcibiskup, kardinál Dominik Duka OP. Popoludní sa konala diskusia s kardinálom Dukom, pátrom Tomášom Petráčkom a Milošom Doležalom.

 Číhošť: Farár Jozef Toufar bol brutálne utýraný v komunistickom žalári, kam ho uniesla tajná polícia po takzvanom číhošťskom zázraku, keď sa v Toufarovom kostole pri nedeľnej svätej omši záhadne rozhýbal kríž na oltári. V dobe, keď sa režim pokúšal oslabiť vplyv cirkvi v spoločnosti, chceli jeho predstavitelia využiť túto udalosť na zahájenie procesu s duchovnými. V úsilí získať od J. Toufara nepravdivé priznanie, že zázrak na popud Vatikánu zinscenoval, ho vyšetrovatelia ubili k smrti.

V súčasnej dobe prebieha proces blahorečenia J. Toufara. Jeho postulátorom, ktorý má za úlohu zhromaždiť všetky potrebné podklady, je duchovný a historik Tomáš Petráček. V rámci procesu blahorečenia boli minulý rok 8. novembra zo spoločného hrobu v pražských Ďáblicích vyňaté telesné pozostatky Jozefa Toufara, ktoré by mali byť po príslušných expertízach uložené do zeme v Číhošti.

Ďalším účastníkom diskusie bol okrem pražského arcibiskupa aj básnik a publicista Miloš Doležal. Práve vďaka jeho kniheJako bychom dnes zemřít měli, ktorá v roku 2012 zvíťazila v prestížnej ankete „Lidových novin“ ako kniha roku, vstúpil Jozef Toufar do povedomia ľudí. Doležal veľmi podrobne zmapoval celý jeho život od raného detstva a ukázal, že nebol iba „obyčajným kňazom z Vysočiny“. Naopak, v jeho opise sa  číhošťský farár ukazuje ako kňaz neobyčajne silného ducha, priamočiary, tolerantný, spoločenský a úprimne, „samozrejme“ veriaci.

Na fare bude o na budúci víkend sprístupnená výstava o životnom osude číhošťského farára. Sobotňajšie komponované podujatie venované Toufarovi sa začína v kostole o 17.00 hodine a účinkovať bude Mladý sláčikový orchester z Klášterce nad Orlicí. Farnosť ale teraz žije i ďalšími aktivitami: pokračuje s opravami kostola – na radu má prísť strecha a fasáda. –zg-

KINO: Mučeník komunizmu

strana32 web

mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm