Aktuálne: Francúzi podporujú slovenské referendum, Správy Church Militant TV, KINO: Romero

294

Pani Ludovine de la Rochére, prezidentka francúzskeho prorodinného hnutia Le Manif pour tous  (Demonštrácia pre všetkých)  prišla dňa 3. februára podporiť slovenské referendum za rodinu, ktoré sa bude konať 7. februára tohto roku.  

rochereDemonštrácia pre všetkých je občianske hnutie, ktoré vzniklo ako reakcia na zmeny uskutočnené súčasnou francúzskou vládou redefinovaním manželstva v roku 2012.

Toto občianske hnutie dokázalo opakovane do ulíc francúzskych miest priviesť viac ako milión občanov (3 demonštrácie mali viac ako milión účastníkov), vrátane homosexuálov. Najväčšia z demonštrácií sa udiala v Paríž v októbri 2014, ktorej sa zúčastnilo viac ako 1, 4 milióna Francúzov. 

Pani de la Rochére bola hosťom mnohých televíznych a iných diskusií o dôležitosti manželstva a s jeho redefiníciou prichádzajúcich zmien.  Tieto zahŕňajú adopcie pármi rovnakého pohlavia,  sobášenie homosexuálov a „výrobu“ detí cez prenájom maternice a umelé oplodnenie.

„Povzbudzujem Slovensko a jeho občanov, aby sa postavili za svoje hodnoty, za deti, rodinu a manželstvo. Choďte 7. februára na vaše referendum a povedzte 3x ÁNO deťom, rodine a manželstvu. Staňte sa veľkým povzbudením aj pre nás vo Francúzsku“ – odkazuje Slovensku Ludovine de la Rochére. 

CDU žaluje rušenie demonštrácie proti sexuálnej výchove

 Polícia nasadila obušky, jedno 15-ročné dievča zranené

 Hamburg, 27.1.2015 (kath.net/KNA/red) 017 631 – Nemecká kresťanskodemokratická únia CDU v Hamburgu podala žalobu na neznámeho páchateľa pre rušenie demonštrácie «Ustarostených rodičov» v sobotu na námestí Rathausmarkt.

«Aj keď niekto ciele demonštrácie považuje za scestné a nesprávne, nesmie sa stať zvykom, prekážať demonštráciám násilím a rušením. Právo na slobodu názoru je predovšetkým aj povinnosťou rešpektovať názor iných,» povedal hovorca strany CDU Kai Voet van Vormizeele v utorok v Hamburgu. Na demonštrácii protestovalo podľa tlače 150 ľudí skupiny „Ustarostení rodičia“ proti sexuálnej výchove na základných školách. Proti nim sa postavili demonštranti akčného zväzu «Vielfalt statt Einfalt» (Mnohorakosť namiesto jednorakosti). Tento zväz podporuje Strana zelených a ľavičiari. Najprv došlo k potýčkam, neskôr ku guľovačke aj hádzaniu fliaš. Zranené bolo 15-ročné dievča. Polícia sa pokúšala oba tábory oddeliť a nasadila obušky.

Pri týchto incidentoch viaceré osoby násilne rušili pokojné zhromaždenie a zaútočili na účastníkov protestu, ako uvádza CDU. Tým je naplnený paragraf 21 o zákone o zhromažďovaní, podľa ktorého sa trestá až 3 rokmi väzenia alebo pokutou ten, kto sa pokúša násilím brániť nezakázaným zhromaždeniam. Právo na demonštráciu a slobodu názoru sú základné práva, ktoré sú pre pokojné spolunažívanie nevyhnutné. Senát musí urobiť všetko pre to, aby sa toto právo chránilo, ako vyhlásila CDU. –zg-

Správy ChurchMilitant TV 2. február 2015

KINO: Pastier

„Ak ma zabijú, naďalej budem žiť v obyvateľoch Salvádora. – Pôsobivý a dojemný príbeh o živote salvádorského arcibiskupa Oscara Romera. Ten podstúpil veľkú obetu vyjadrením svojho radikálneho postoja proti sociálnej nespravodlivosti a útlaku vo svojej krajine. Tento film zachytáva Romerovu premenu od apolitického, uzavretého kňaza k angažovanému vodcovi salvádorského ľudu. Boží muž, ktorý pod vplyvom hrôzostrašných udalostí v svojom okolí vyjadril svoje stanovisko. Stanovisko, pre ktoré bol v roku 1980 zavraždený vojenskou juntou.(oficiální text distributora)

Za svou pravdou stát