Aktuálne: KDH presadilo podporu rodiny v EĽS, Policajti proti rodičom, Správy Gloria TV, KINO: Cesta za zázrakom, Utečenec

309

KDH presadilo v EĽS prijatie rezolúcie na podporu rodiny v rámci únie

Rezolúcia podľa Figeľa potvrdzuje, že rodina je miestom, kde sa odovzdávajú základné hodnoty a v prípade Európy aj tradície židovsko-kresťanskej kultúry.Bratislava 26. januára (TASR) – Kresťanskodemokratickému hnutiu (KDH) sa podarilo presadiť na zasadnutí politického zhromaždenia Európskej ľudovej strany (EĽS) rezolúciu na ochranu rodiny. Tá považuje úlohu rodiny za základný kameň pre budúcnosť Európy a priznáva, že dnešné rodiny čelia rastúcemu tlaku a sú zaťažené rôznymi bremenami. Na dnešnej tlačovej konferencii v Bratislave to vyhlásil predseda KDH Ján Figeľ a europoslankyňa Anna Záborská.

Podstatou rezolúcie je podľa nich to, že ak sa darí rodine, darí sa aj celému spoločenstvu. “Čo je dobré pre rodinu, je dobré pre štát a spoločnosť,” povedal Figeľ. Rezolúcia podľa jeho slov potvrdzuje, že rodina je miestom, kde sa odovzdávajú základné hodnoty a v prípade Európy aj tradície židovsko-kresťanskej kultúry. Taktiež toto uznesenie uznáva manželstvo ako zväzok muža a ženy a potvrdzuje, že rodičia majú prednostné právo pri výchove a vzdelávaní svojich detí. “Rezolúcia chce presadiť, aby rodina bola v strede záujmov,” spresnil predseda KDH. Viac nateraz.sk

Čítajte aj na topky.sk, kdh.sk, hlavnespravy.sk

Celý text rezolúcie nájdete tu

Upozornenie – Oprava:  

Tí, ktorí prídete dňa 7. februára 2015 k referendovým urnám, dávajte pozor!   Nezakrúžkujte trikrát ÁNO,  ale ho PREŠKRTNITE!   Ak kolonky ÁNO zakrúžkujete, bude to neplatný hlas a komisie majú príkaz nevydať vám opravný hlasovací lístok!
Konkrétne slovo   “ PREŠKRTNITE“    nevystihuje úplne tento spôsob. Malo by tam byť : Do okienka dajte X.
Bola som na školení členov komisie referenda.  Ukážka akým spôsobom hlasovať musí byť na viditeľnom mieste.
Mali by si ľudia toto všímať a žiadať to !!!!
Lístok je platný, ak by ste sa pomýlili v nejakej otázke, ak aspoň v jednej otázke je správne v okienku pre Áno alebo pre NIE vložené X.
Vhoďte radšej aj takýto lístok, ak by vám nechceli dať druhý hlasovací lístok. 
 V každej otázke iba jednu možnosť! Žiadajte druhý lístok a ak vám ho dajú pokazený pretrhnite pred nimi. Obálky nebudú, nemusia sa báť, že vhodíte dva lístky.
 
S pozdravom  Jana L., Košice

 Demonštrácia proti sexualizácii malých detí – Nemecko

Sexuálna kauza Referenda o ochrane rodiny

aidfs6Slovensko 29. januára 2015 (HSP/Foto:TASR)

Žena – žena, muž – muž, muž – žena

V pondelok, 1. decembra vlaňajšieho roka, počas „Dňa boja proti AIDS“, sa na niektorých školách uskutočnili prednášky s témou Prevencia proti AIDS, v rámci plnenia Národného programu prevencie HIV/AIDS v SR na roky 2013-2016. Vzdelávanie sa uskutočnilo aj na základnej škole na Gemerskej ulici v Košiciach. Prednášku lektorovali pracovníčky regionálneho úradu verejného zdravotníctva. Absolvovali ju deviataci.

Avšak obsah prednášky mnohých rodičov šokoval. „Názornými ukážkami na obrázkoch im vysvetľovali spôsoby sexuálnych praktík. Boli tam polohy a rôzne kombinácie ako žena – žena, muž – muž, muž – žena. Na obrázkoch im ukazovali druhy sexu – normálny, orálny, análny. Potom boli deti nútené pantomímou v dvojiciach ukázať, či správne jednotlivé pojmy pochopili,“ zverejnil svoj postoj k prednáške jeden z rodičov.

http://www.hlavnespravy.sk/sexualna-kauza-referenda-o-ochrane-rodiny/527559

Homoadopcie: Ako je to s skutočnosti?

Médiá vytrhli z údajnej nenávistnej kázne fragmenty. Eparchia žiada povolenie zverejniť celý text

Slovensko 29. januára 2015 (HSP/Foto:TASR

Babjaka

 

RTVS odmietla odvysielať gréckokatolícku liturgiu

Rozhlas a televízia Slovenska odmietla zo záznamu odvysielať gréckokatolícku svätú liturgiu, ktorá mala byť publikovaná 18. januára v národnostnom vysielaní v Rádiu Regina.

Kňaz Rastislav Baka nesúhlasil so zásahom do jeho homílie, kde Rádio Regina chcelo vystrihnúť niektoré časti. Baka kázal na evanjelium Nedele o Zachejovi a v tejto súvislosti spomenul aj referendum a nebezpečenstvá, ktoré číhajú na rodiny.

Liturgia v cirkevnoslovanskom jazyku s homíliou v rusínskom jazyku bola nahrávaná v Chráme Povýšenia sv. Kríža v Prešove na sídlisku Sekčov. Prešovská archieparchia vníma tento krok ako porušenie slobody slova, náboženskej slobody a neadekvátny zásah do práv národnostných menšín.

http://www.hlavnespravy.sk/media-vytrhli-z-udajnej-nenavistnej-kazne-fragmenty-eparchia-ziada-povolenie-zverejnit-cely-text/526783

Správy Gloria TV 29. januára 2015

KINO: Cesta za zázrakom

KINO: Utečenec
Slavný hollywoodský herec Henry Fonda ztvárnil hlavní roli ve filmu natočeném podle románu Grahama Greena Moc a sláva. Jeho děj se odehrává v Mexiku ve 40. letech a osou příběhu je konflikt katolické církve se světskou mocí. Symbolicky je ztělesněn zápasem kněze, vydaného napospas nejrůznějšímu strádání a neustále prchajícího před zákonem, s poručíkem milice, který představuje státní moc… Film natočil režisér John Ford známý snímky Přepadení, Tichý muž, Můj miláček Klementina, Podzim Čejenů.(oficiální text distributora)

Pacifik: Zlaté údolie