Monitoring: Pošle nás NATO zomierať na Ukrajine? Platená politická antikampaň proti referendu s citátmi z Biblie, Podporme Natáliu! Správy TV Gloria

294

Ak nechcete ísť zomierať na Ukrajinu, máte šancu už iba do konca januára

Slovensko 21. januára 2015 (HSP/Foto:TASR)

ukrajinaPo dlhých desaťročiach mieru dnes Európa vstúpila do nebezpečného obdobia, keď znovu hrozí rozpútanie veľkého vojenského konfliktu na jej území, hneď za hranicou nášho štátu. Muži, ktorí sa nechcú nechať odviesť, v prípade, že sa tento konflikt dotkne aj našej republiky, majú už iba niekoľko dní, aby sa zbavili mobilizačnej povinnosti

V časti slovenskej verejnosti sa po zrušení základnej vojenskej služby v Slovenskej republike zakorenila nesprávna predstava, že zároveň došlo aj k zrušeniu brannej povinnosti. Branná povinnosť je však stále (ako jedna z mála vo vzťahu k fyzickým osobám) ustanovená v Ústave Slovenskej republiky, píše šefredaktoro portálu Projustice Ján Škrobák vo svojom článkua pokračuje: „Oproti minulosti je však obsah brannej povinnosti iný. Nezahŕňa plošnú povinnosť výkonu vojenskej služby v čase bezpečnosti. Jej obsahom je povinnosť podrobiť sa odvodu iba v čase vojny alebo vojnového stavu.“

Muži, ktoré by nechceli z dôvodov vnútornej výhrady založenej na svedomí alebo náboženskom presvedčení v prípade vojny alebo vojnového stavu vykonávať mimoriadnu službu, by sa nemali spoliehať na to, že pri odvode nebudú odvedení kvôli prípadnej zdravotnej nespôsobilosti na výkon mimoriadnej služby, s tým, že ak budú predsa odvedení, odoprú výkon mimoriadnej služby – pokračuje Ján Škrobák.

Keďže po dlhých desaťročiach mieru a po zrušení povinnej vojenskej služby už mužov ani nenapadne myslieť na vojnu, prestal sa týmito problémami ktokoľvek zaoberať. Dnes však vstupuje Európa do obdobia, keď hrozí, že na jej území sa odohrá veľký vojnový konflikt. Slovensko za ktorého hranicou momentálne prebieha konflikt, ktorý sa k tejto veľkej vojne môže stať rozbuškou, je priamo ohrozené. V prípade vypuknutia konfliktu by naša republika bola zatiahnutá a musela by mobilizovať. To znamená, že každý muž s trvalým pobytom na území SR prvým dňom kalendárneho roku, v ktorom dovŕšil devätnásty rok veku by mohol byť odvedený.

O tom, že situácia je vážna, svedčí aj nedávne vyjadrenie premiéra Roberta Fica, že na 70 percent hrozí vojnový konflikt veľkých rozmerov.

http://www.hlavnespravy.sk/ak-nechcete-ist-zomierat-na-ukrajinu-mate-sancu-uz-iba-do-konca-januara/516029

 50-tisíc eur proti referendu, a navyše citáty so sv. Písma – zneužité na obhajobu nemorálnosti 

Strana SKOK! vyzýva na neúčasť v referende, pomáha si citátmi z Biblie.

skok2BRATISLAVA. Slovenská občianska koalícia (SKOK!) bude organizovať kampaň k neúčasti na referende Aliancie za rodinu.

„Referendum nerešpektuje práva menšín, nerešpektuje práva istej skupiny ľudí. Preto sa my na referende nezúčastníme,“ povedal v stredu novinárom zakladateľ strany Juraj Miškov. Do bilbordovej a tlačovej kampane investuje z vlastných peňazí 50-tisíc eur.

Mottom kampane bude slogan Zostať doma nie je hriech doplnený citátmi z evanjelií – podľa Matúša – Nesúďte, aby ste neboli súdení, podľa Marka – Milovať budeš svojho blížneho ako seba samého a z prvého Jánovho listu – Boh je láska.

Podľa poslanca NR SR Daniela Krajcera by sa referendom právny vzťah aj tak nezmenil. Jozef Kollár tvrdí, že referendum rozhoduje o občianskych právach, o ktorých by hlasovanie nikdy nemalo byť. Napriek tomu chce v budúcnosti diskutovať o sfunkčnení inštitútu referenda.

„Ide o zníženie kvóra pre platnosť referenda. Zároveň musíme nájsť mechanizmus, aby výsledky referenda boli pre parlament záväzné,“ uzavrel Kollár.

Kampaň Aliancie za rodinu, konkrétne reklamný spot, odmietli vysielať televízie Markíza, JoJ aj RTVS. Odvysiela ju len televízia LUX.

http://www.sme.sk/c/7601474/miskov-da-na-kampan-proti-referendu-50-tisic.html?ref=trz

Podporme Natáliu Žembovú!

TOPKY si „podali“  odvážnu moderátorku RTVS Natáliu ŽEMBOVÚ (Nižšie uvedená správa.) Informácie o pani Natálii sme uviedli v minulých monitoroch.  Dnes je tu možnosť pani Natáliu podporiť – teda jednak hlasovať v správe TOP-iek a jednak osobne zatelefonovať resp, napísať do RTVS:  Citujeme teraz portál TOPKY“:

natália3BRATISLAVA – S týmto nerátala! Reklamný spot Aliancie za rodinu, ktorý hovorí, že homosexuáli by nemali mať právo adopcie, odmietli vysielať všetky slovenské televízie. To však ešte v tej verejnoprávnej netušili, že práve ich moderátorka v tomto kontroverznom videu účinkuje. Natália Žembová (38) si v ňom strihla hneď hlavnú úlohu. A poriadne si tým zavarila. Kvôli tomuto prešľapu totiž môže skončiť ako Kristína Kormúthová (28), s ktorou telka v minulosti rozviazala spoluprácu.

S blížiacim sa februárovým referendom sa na internete objavil spot Aliancie za rodinu. Ten hovorí, že povoliť homosexuálom adopcie, nie je dobrý nápad. Video zachytáva malého chlapca s pestúnskou rodinou, po ktorého si príde adoptívny pár – dvaja muži. No dieťa sa pýta na mamu. Túto kontroverznú reklamu odmietli vysielať televízie Markíza, Jojka a RTVS. Paradoxné pritom je, že práve tvár tej verejnoprávnej v reklame účinkuje.“

 Na konci správy je link   nie – ano, kliknime za zelené  ÁNO: 

http://www.topky.sk/cl/100313/1451393/Dalsi-skandal-tvare-RTVS–Moderatorka-spravodajstva-v-kontroverznom-videu-

Mgr. Lukáš Diko (šéf spravodajstva)  na čísle  0903 521 738,alebo 02/6061 2185,   e-mail:  lukas.diko@rtvs.sk

Sekretariát Rady RTVS

Adam Mozolák, tajomník Rady RTVS

kontakt:

Mýtna 1 P.O.Box 55 817 55  Bratislava 15

0919 245354 02/32 50 5354 e-mail: rada@rtvs.sk

Dominika Šulková

PR manažér – korporátne PR Telefón:  +421 2 60 61 5583

Juraj Kadáš

PR manažér –programové PR Telefón: +421 2 6061 5593 E-mailpress@rtvs.sk

Kontakt pre verejnosť

Otázky a pripomienkyvsv@rtvs.sk

Správy Gloria Global, 21. januára 2015

Správy Gloria TV, 21. januára 2015

KINO: Úžasná láska

;

J. Nohavica: Kométa