Aktualizované -Monitoring: Medzinárodná podpora slovenskému Referendu, Správy Gloria TV, Modlitby za rodiny, Video: Sodoma, KINO: Dar od Boha

388

Citizengo podporuje slovenské referendum

Slovensko 20. januára 2015 (HSP/Foto:Citizengo)

logoPodpora aj napriek medzinárodnému tlaku

Slovenské a zahraničné média zverejňujú v súvislosti s blížiacim sa referendom prevažne kritické informácie. Výnimkou je občasné vyzdvihovanie skutočnosti, že slovenskí občania sa dokázali zmobilizovať do takej miery, že o otázkach týkajúcich sa manželstva a rodiny chcú hlasovať v plebiscite.

Podporovatelia petície, ktorých počet neustále pribúda

Organizácia Citizengo sa rozhodla Slovákov vo svojom úsilí podporiť, a preto zorganizovala petíciu na podporu Referenda o ochrane rodine.

Portál uvádza, že ide o vynikajúcu príležitosť priamej demokracie v súvislosti s možnosťou obhájiť a presadiť hodnoty, ktoré sú dôležité pre mnoho ľudí.

Úspech presadenia modelu manželstva a rodiny na Slovensku by mohol byť podľa organizátorov petície dobrým znamením pre celú Európu. Úspešné referendum by mohlo byť zároveň stimulom pre ďalšie krajiny.

Petícia zároveň poukazuje na pribúdajúce mediálne útoky – domáce i zahraničné – na usporiadateľov referenda a vzhľadom na medzinárodný tlak vyzýva k podpore Slovákov.

http://www.hlavnespravy.sk/citizengo-vyzyva-ludi-z-celeho-sveta-k-podpore-slovenskeho-referenda-o-ochrane-rodiny/514185

Unterstützung für das slowakische Familienreferendum!

Ref-pribúda4.762 Personen haben unterschrieben. Hilf uns 5.000 Unterschriften zu erreichen.

Am 7. Februar 2015 findet in der Slowakei ein Referendum über Ehe und Familie statt. Dies ist für die Slowakischen Bürger eine hervorragende Gelegenheit der direktdemokratischen Partizipation in Verbindung mit der Möglichkeit der Verteidigung und Förderung von Werten, die auch vielen Menschen in den deutschsprachigen Ländern wichtig sind. Ein Erfolg des Modells der Ehe und der Familie in der Slowakei wäre für ganz Europa ein schönes Zeichen und könnte Anstoß für weitere, ähnlich gelagerte Erfolge in anderen Ländern sein.

Fragen des Referendums:

http://www.citizengo.org/de/16125-unterstuetzung-fuer-das-slowakische-familienreferendum

Neprehliadnite!

http://www.alianciazarodinu.sk/

DR. Željka Markič na pôde NR SR

Správy Gloria TV, 19. januára 2015

Správy Gloria TV, 20. januára 2015

snimka_obrazovky_2015-01-19_o_21.34.42Referendový spot, ktorý odmietla verejnoprávna, aj komerčné televízie, bude vysielať katolícka televízia Lux.

Aliancia za rodinu, ktorá chcela spot dostať do slovenských televízií, oslovila aj TV Lux. „Konferencia biskupov Slovenska, ktorá je väčšinovým vlastníkom TV Lux, sa rozhodla poskytnúť časť svojho reklamného vysielacieho priestoru v TV Lux na vysielanie uvedeného spotu, nakoľko nejde o politickú reklamu,“ uviedla pre Postoy.sk PR manažérka televízie Eva Hrešková.  Spot bude televízia vysielať v rámci reklamných blokov od stredy. Vo vysielaní sa objaví spolu 250-krát.

http://www.postoy.sk/content/odmietnuty-klip-aliancie-za-rodinu-nakoniec-divaci-uvidia-na-tv-lux

spot55_LV spote Aliancie za rodinu účinkuje moderátorka RTVS

Aliancia za rodinu je pobúrená, že televízie odmietli vysielať jej spot. Aktualizované o stanovisko RTVS.

Dnes sa spot objavil na youtube. Hrá v ňom moderátorka hlavného spravodajstva RTVS Natália Žembová, ktorá je momentálne na rodičovskej dovolenke. „Adamko, prišli tvoji noví rodičia,“ hovorí Žembová v spote, ktorý odmietli vysielať Markíza, JOJ aj RTVS.

Odporúčame aj: V spote Aliancie, ktorý odmietli televízie, vystupuje homosexuálny pár

Foto: RTVSŽembová bola naposledy v RTVS moderátorka hlavných správ. Aktuálne je zamestnankyňa RTVS na rodičovskej dovolenke. Minulý rok sa podieľala na príprave náboženskej relácie RTVS Orientácie.

http://www.omediach.com/tv/item/5819-v-spote-aliancie-za-rodinu-ucinkuje-moderatorka-rtvs

Tvár RTVS Natália Žembová účinkuje v šote Aliancie za rodinu, ktorý slovenské televízie odmietli vysielať. Zahral si dokonca aj jej manžel. O svojom rozhodnutí hovorí v exkluzívnom rozhovore pre Postoy.sk.

Prečo ste sa rozhodli účinkovať v šote Aliancie za rodinu?

Rozhodla som sa preto, že vyznávam a vážim si hodnoty rodiny – zloženej z otca, mamy a detí. Som matkou troch detí a som vydatá 15 rokov. A to svedčí o mojom postoji. Boh založil rodinu ako uholný kameň spoločnosti. A bola by som rada, keby v takej spoločnosti vyrastali aj moje deti.

Nemali ste obavu, že to poznačí vašu kariéru, že vás niektoré skupiny onálepkujú ako tú z kontroverznej reklamy? 

Nie, žiadnu obavu nemám. RTVS je verejnoprávna televízia, ktorá zastrešuje a zdieľa názory všetkých ľudí v našej krajine. Ide o môj osobný názor a na ten mám právo, aj keď pracujem v televízii. Sme v slobodnej krajine. Nenakrútila som ani reklamu, ani som nepropagovala žiaden produkt a ani službu. Nie som si vedomá žiadneho porušenia mojej zmluvy.

Konzultovali ste svoje rozhodnutie s vaším zamestnávateľom RTVS?

Nie, nekonzultovala.

Je pravda, že muža a dieťa v šote stvárnil váš reálny manžel a jedno z vašich detí?

Manžel je môj skutočný, ale dieťa som si „požičala“.

Zúčastníte sa referenda?

Určite áno. Budem bojovať za záchranu pravých hodnôt rodiny.

Imrich Gazda

Rozhovor prebehol emailovou komunikáciou.

Zdroj:   http://www.postoy.sk/content/moderatorka-zembova-budem-bojovat-za-zachranu-pravych-hodnot-rodiny

Informujte 

Sláva Isusu Christu!

Po dlhšom čase sa ozývam „od Prešova“. V rámci svojich síl a možností sa zapájam do modlitby, aktivít a informovania okolo referenda.  Včera sme mali večeradlo za rodiny v Chráme Povýšenia sv. Kríža na sídl. Sekčov v Prešove.  Zobrala som si predposledný výtlačok miestneho Farského listu. Je v ňom zaujímavý príspevok gr.kat. kňaza ohľadom „ústretovosti médií“ k otázke referenda.  Posielam v prílohe oskenovaný článok. Kontakty na zdroj pripájam, hlavným správcom farnosti je o. Mgr. Rastislav BAKA.   (Poznámka:  toto referendum predsa nie je prvé, ako to, že spoty ohľadom tých predošlých sa vysielali do omrzenia!  )

Anastázia   Farský list

Rodiny sa modlia za rodiny

 Príď sa s celou rodinou spolu s nami modliť za ochranu tvojej a našich rodín.

 V Roku rodiny sa uskutoční    v nedeľu 18.1.2015 o 15. 45 hod.

v gr.kat. Chráme Povýšenia sv. Kríža na Sekčove v Prešove stretnutie rodín a všetkých, ktorí sa modlitbou svätého ruženca chcú modliť za svoju rodinu

 Program:

 15.00   Večiereň

15.45   Modlitba sv. ruženca za  rodiny

Tešíme sa na stretnutie s vami.

„Svätá nazaretská rodina, urob aj z našich rodín

miesta spoločenstva a večeradlá modlitby.“

(úryvok z modlitby Svätého Otca Františka k Svätej rodine)

„Mária, Matka naša, zasväcujeme seba a všetkých členov našich rodín tvojmu Nepoškvrnenému Srdcu…“

(úryvok z modlitby zasvätenia )

SODOMA (repríza)

„Spravili si z nás sociálny experiment“: Drámy a nočné mory detí z dúhových rodín

pochod(HSP/TP/Foto:pa, sh)

Jean-Dominique Bunel, 66-ročný Francúz, ktorého vychovali dve lesby, vysvetľuje, že jeho utrpenie nespočívalo v tom, že homosexualita bola spoločenským tabu ale v tom, že rodičia boli jedného pohlavia. Práve osobná skúsenosť ho prinútila postaviť sa proti zákonu o manželstvách a adopciách pre páry rovnakého pohlavia: „Tento zákon v mene boja proti nerovnosti a diskriminácii berie dieťaťu jeho posvätné právo – to aby ho vychovávala mama a otec“.

Prípad Jeana je len jedným z mnohých zozbieraných osudov, ktoré publikuje na svojom blogu Robert Oscar Lopez americký profesor, ktorého tiež vychovávali lesby a ktorého príbeh, v ktorom hovorí o svojom utrpení, sa už rozšíril po celom svete.

http://www.hlavnespravy.sk/spravili-si-z-nas-socialny-experiment-dramy-a-nocne-mory-deti-z-duhovych-rodin/258454

Moslimovia sa vymočili na sochu Panny Márie

socha-MadonnyTaliansko 20. januára 2015 (HSP/Foto:RI)

Moslimskí imigrantii rozbili sochu Panny Márie a následne sa na nú vymočili

Skupinka piatich imigrantov napadla muža kľačiaceho a modliaceho sa pred sochou svätej Madonny. Incident sa odohral v malej talianskej kaplnke svätého Barnabáša v meste Perugia. Muž počas modlitby držal v ruke fotografiu blízkej osoby. Informáciu zverejnil portál Raymond Ibrahim.

Rozbitá socha Madonny

Prvú vec, ktorú mladíci urobili bolo, že mužovi vytrhli fotografiu z rúk.

Následne obrátili svoju nenávisť voči zobrazeniu Panny Márie. Sochu rozbili na kúsky a následne sa na ňu vymočili.

http://www.hlavnespravy.sk/moslimovia-sa-vymocili-na-sochu-panny-marie/513647

Hanlivý film  „Corpus Christi“ má údajne prísť aj na Slovensko

Dátum: 19. januára 2015, 16:40
Predmet: Fwd: Film Corpus Christi

Prepošlite to dalej …

Film „Corpus Christi“ má prísť do kín tento rok v júni až auguste. Je to nechutný film, ktorý líči Ježiša a jeho učeníkov ako homosexuálov! Už to
bolo v kinách na krátky čas. „Corpus Christi“ znamená v preklade „Telo Kristovo“. Je to hnusný výsmech nášho Pána. Ale my kresťania, môžeme proti
tomu niečo urobiť.

To je dôvod, prečo vám posielam tento e-mai l. Ak ho rozpošlete vôkol svojim známym, mohli by sme prípadne zabrániť zobrazovaniu tohoto filmu na
Slovensku. Postavme sa za to, čomu veríme a zastavme ponižovanie a výsmech Ježiša Krista, nášho Spasiteľa. Aké je naše stanovisko ako kresťanov?

Preposielam toto všetkým o ktorých si myslím, že budú rešpektovať a oceňovať túto informáciu. Pomôžte nám zabrániť týmto útokom proti nášmu
Pánovi. Toto nie je žiadna petícia, žiadny časový limit, alebo nutnosť nejakého počtu ľudí. Bude vám to trvať menej ako 2 minúty. Ak nemáte na to
2 minúty času, potom sa prosím nesťažujte, ak si Boh snáď nenájde čas pre vás. Predstavte si, čo by sa stalo keby tento film líčil Mohameda rovnakým
spôsobom… islamský svet by bol v plameňoch!. Zdá sa, že niektoré regióny v Európe už úspešne zakázali premietanie tohto filmu. Čo teraz potrebujeme,
je veľa modlitby a veľa e-mailov.

Chvíľa pre pesničku:  Sima Martausová

KINO: Anneliese Michel-připomínka její památky-zjevení Panny Marie.

Anneliese Michel byla napadána démonickými silami.Zemřela po posledním z řady exorcismů v minulém století v sousedním Německu.Film je přenesen do Spojených států. Anneliese měla na sklonku svého života zjevení svaté Panny Marie. Byla věřící křesťankou.“Stalo se ti to, aby svět viděl, že duchovní svět existuje.“ -Takovými slovy promluvila Matka Boží k světici, která v mukách a se stigmaty na rukou opustila náš svět, aniž byla zachována její podoba. Za dobu,po kterou byly exorcismy konány, byla démony zničena její fyzická podoba k nepoznání.Její zmučená tvář i tělo připomínalyzemřelá těla koncentračních táborů v r.1942. Bůh žehnej její památce.