Varovania Panny Márie

1131

Modlitbou a pôstom môžete odvrátiť vojnu, zrušiť platnosť prírodných zákonov. (Kráľovná pokoja v Medžugorí)

Milí priatelia, písali o súčasných nepokojoch v Egypte. Vrátime sa k nim a pripomenieme dôležité fakty. Ide o zjavenia sa Panny Márie a s tým súvisiace najmä konflikty a vojny, ako aj odporúčanie zasvätenia a modlitieb. To nám azda pripomenie aj dôležitosť zjavenia sa Panny Márie v Egypte, a to celkom nedávno (december 2009).

ZJAVENIE PANNY MÁRIE V KÁHIRE

Káhira, 28.12.2009 (kath.net) Svetelné zjavenie Božej Matky Márie na streche kostola v egyptskom hlavnom meste Káhire vzrušuje tisíce obyvateľov aj medzinárodné médiá. Podľa správ médií je toto zjavenie viditeľné na streche koptského kostola každý večer už od 10. decembra – a to skutočne každému, kto toto miesto navštívi! Koptská cirkev sa o tomto jave už priaznivo vyjadrila. Hovorca pravoslávnej diecézy Gisa (Káhira) vydal oficiálne stanovisko:
„Panna Mária sa zjavila v svetelnom úkaze na streche strednej lode kostola El-Warrak v skoré piatkové ráno 11. decembra 2009. Máriu videli v žiarivo bielych šatách s kráľovsky modrým opaskom a korunou na hlave. Nad jej korunou bolo vidno kríž kostolnej veže, ktorý žiaril nadprirodzeným svetlom, rovnako ako oba ďalšie kríže na streche kostola.“
Svedkom tejto udalosti bola celá mestská štvrť, ako informuje arabský kresťanský vysielač CTV.
Teraz sa každý večer zhromažďujú tisíce ľudí v Al Waraku, chudobnej robotníckej štvrti Káhiry, ako hlási Yahoo-News. Prvý, kto si to celé všimol, bol moslim.
„Povedal, že v prvý deň o pol deviatej večer uvidel z kostola vychádzať silné svetlo, odfotografoval to a potom tieto nezvyčajné obrázky rozdával. Svetlo videli aj ďalší ľudia, ako aj vtáka, ktorý krúžil nad kostolom. Asi o druhej hodine v noci sa potom zjavila postava Božej Matky Márie,“ informuje páter Fishay, kňaz z kostola.
Biskup Sarahbamos, opát kláštora Anba Beschoy, na stanici CTV označil zjavenie Panny Márie ako „veľké požehnanie pre celý Egypt“, ktoré „zjavuje lásku Márie k tejto krajine“.
Koptský patriarcha Alexandrie, Shenouda III. oznámil, že v týchto dňoch zvolá komisiu, aby tieto udalosti bližšie preskúmala a aby vydala písomné vyhlásenie.
Medzitým sa vyskytlo aj prvé uzdravenie, ako informuje portál www.freecopts.net. Koptská kresťanka Christin Kawab Monir utrpela pred 15 rokmi silné krvácanie oènej sietnice spôsobené cukrovkou. Bola slepá na obe oči až na 90 percent a lekári nevideli nijakú nádej na zlepšenie. Putovala na miesto zjavenia, uvidela zjavenie Panny Márie a okamžite sa jej znova vrátil zrak.
Jej oèný lekár Dr. Safwat Schaker, šéf Očnej kliniky v nemocnici Nil-Hospital v Káhire, ktorý ju 6 rokov ošetroval laserom, ju po tejto udalosti dôkladne vyšetril a potvrdil úplné nadobudnutie zraku. Toto absolútne neoèakávané uzdravenie si nedokáže vysvetlil a 17.decembra 2009 napísal lekársku správu, v ktorej toto uzdravenie doslova pripisuje „Bohu a jeho svätým“.
Aj veľké protestantské spoločenstvo v Egypte vydalo oficiálne pozitívne stanovisko na svojej stránke www.kdec.net. Hlavný pastor Dr. Sameh Morrece dňa 21. decembra napísal: „Naša cirkev vidí v tejto veľkolepej udalosti napomenutie, aby sa nekonalo proti spôsobu Boha, ktorý je zjavený vo Svätom písme. Keď Ježiš zvolal na kríži a vydýchol ducha, vyšli svätí z hrobov a vstúpili do svätého mesta a zjavili sa mnohým (Mt 27,52-53). Preto ďakujeme Bohu za túto úžasnú udalosť a modlime sa k Pánovi, aby sa zjavil vo všetkých cirkvách našej milovanej krajiny Egypta.“ Cirkev „Kasr el Doubara“ v Káhire, založená v roku 1940, je najväčším evangelikálnym spoločenstvom v Egypte s niekoľkými tisíckami členov.
„Dôvod zjavenia Panny nemôžeme poznať, ale bolo by možné, že chce priviesť ľudí ku viere a mohla by pomôcť ukončiť ich problémy,“ hovorí páter Fishay podľa Yahoo-News. Vyjadril nádej, že sa tým majú priviesť bližšie k sebe kresťania a moslimovia a že sa ukončí terorizmus a dodal: „Možno nám prináša naspäť odpustenie tak, ako to bolo v Egypte kedysi.“
Raafat (38), ako mnohí iní, chodí každú noc ku kostolu, ale odchádza skôr, pretože ráno musí do práce. Jeho manželka Mariam so štyrmi deťmi zostáva dlhšie a hovorí:
„Školy sú zatvorené pre prasaciu chrípku, takže niet dôvodu, prečo by sme nemohli byť dlho hore a čakať na Pannu Máriu.“
Kresťanskí Kopti sú menšinou (10%) v moslimskom Egypte a často trpia diskrimináciou. Veľmi mnohí ľudia sa teraz cítia týmito zjaveniami posilnení, predovšetkým v období prípravy na koptské vianočné sviatky, ktoré slávia 7. januára.
-zg-

„Keby som ju len mohol dnes v noci uvidieť ! Bol by to najšťastnejší deň v mojom živote“, hovorí 25-roèný obchodný zástupca Fadi Amir. Bol na nohách celú noc a jeho oči sa upierali na kostolnú vežu v nádeji, že zastihne záblesk Panny Márie.
„Či už ju uvidím alebo nie, viem, že tu je“, hovorí mladá dáma trasúca sa od zimy stojac na opačnej strane cesty , aby lepšie dovidela na kostol.
Či už čakajúc na zázrak alebo len niečo neobyčajné, zástupy tisícov sa zhromaždili pred kostolom Panny Márie a archanjela Gabriela vo Warraq, Giza, Egypt. Tu nie je nič neobyčajné začuť dodnes o zjavení sa Panny Márie a špeciálne medzi Koptami. V týchto prípadoch sa správy šíria rýchlosťou blesku.
Podľa otca Dawouda z farnosti Panny Márie a archanjela Gabriela mu 10.12. v noci volali susedia v obavách , ktorí si z množstva zástupov vyvodili záver, že sa stalo niečo zlé.
„Telefonáty prúdili a mnoho ľudí hovorilo, že videli Pannu Máriu na pravej kupole kostola.“, pokračuje otec Dawoud s tým, že medzi volajúcimi boli aj moslimovia, ktorí hovorili: „Hej, Rashad, sused a drahý priateľ, povedz mi čo tam robíte, práve som uvidel na vlastné oči Našu Pani Miriam, vybehni von a pozri sa tiež ! “
„Najprv sme mysleli, že hore je dieťa a hrá sa s baterkou alebo čím, ale svetlo silnelo a pohybovalo sa od stromu k pravej kupole a Panna Mária bola poľahky rozoznateľná. Bola tu chvíľku. Natočil som to mobilom.“
, hovorí Hasan, sused a distribútor plynových bômb.

V pondelok vydalo Ortodoxné biskupstvo Koptov v Gize toto stanovisko: V piatok 11.2.09 o 01.00 hod. sa na pravej kupole kostola vo Warraq zjavila Panna Mária. Prítomných bolo minimálne 3000 ľudí. Objavila sa v tradične nebesky modrom úbore. Mala korunu a kríž kostolnej veže bol umiestnený na vrchole koruny. Toto dokumentujú video záznamy a fotografie tejto Svätej udalosti. Záznam odvysielala televízia Amr Adib v talkshow Káhira dnes dňa 13.12.09.

Podľa biskupa Theodosiosa z Gizy je dôležité udalosť detailne preskúmať. „Zostal som hore celú noc a videl som na oblohe holubice, ako sa náhle objavili. Krúžili v kruhoch pred kostolom a potom zmizli vo vzduchu. Viac plávali vzduchom ako mávali krídlami.“ , povedal biskup Theodosios, a dodá , že je nezvyklé, aby holuby lietali v noci.
Zjavenie sa prekrýva so začiatkom mesiaca Kiahk, čo je podľa koptskej tradície Máriin mesiac. Tento mesiac končí 7.januára.

V mysliach Koptov je dodnes živé zjavenie Panny Márie v Zeitune v apríli 1968. Udalosti trvali dva roky a mali milióny svedkov a boli spojené s uzdraveniami. V roku 1986 nasledoval podobný fenomén v kostole Sv. Damiána v Papadouplo, 1997 v malom kostole Shentena Al-Hagger v Menoufiyi a v roku 2000 v kostole sv. Marka v Assiute.
zdroj:http://weekly.ahram.org.eg/2009/977/fr2.htm

videozáznam z udalosti:

Fatima

Hádam najznámejšie posolstvo, v ktorom Panna Mária avizuje vojnu – konca druhú svetovú – a následné prenasledovanie Cirkvi – je z Fatimy – z 13. júla 1917:

Videli ste peklo, kam sa dostávajú duše úbohých hriešnikov. Aby ich zachránil, chce Boh vo svete zaviesť úctu k môjmu Nepoškvrnenému Srdcu. Ak ľudia urobia, čo vám poviem, veľa duší sa zachráni a bude mier.
Vojna sa chýli ku koncu. Ak neprestanú urážať Boha, vypukne za pontifikátu Pia XI. nová, krutejšia vojna. Až uvidíte noc ožiarenú neznámym svetlom, vedzte, že to je veľké znamenie, ktorým Boh dáva najavo, že potrestá svet za jeho zločiny vojnou, hladom, prenasledovaním Cirkvi a Svätého Otca.
Aby sa tomu zabránilo, prídem požiadať o zasvätenie Ruska môjmu Nepoškvrnenému Srdcu a o zmierne sväté prijímania počas prvých sobôt v mesiaci. Ak ľudia splnia moje želanie, Rusko sa obráti a bude mier. Ak nie, bude Rusko šíriť svoje bludy po svete a Svätý Otec bude musieť veľa trpieť, rôzne národy budú zničené.“
(citát)

(http://www.maria.sk/index.php?link=fatima&sublink=fatima)

Zjavenie Panny Márie vo Fatime je Cirkevne schválené

Rwanda

Od roku 1981 do roku 1989 sa v Kibeho (Rwanda) zjavovala Panna Mária šiestim školáčkam. Učila ich piesne, modlitby, sprostredkovala im vízie a spôsobila tu neobyčajné udalosti.

Po osemhodinovej vízii, 15. mája 1982, vizionárky videli ľudí, ktorí sa vzájomne zabíjali, prúdy krvi, opustené mŕtvoly, ktoré nikto nepochovával, mnoho stromov v plameňoch. Agnes videla tieto strašné a bolestné udalosti v r. 1983 počas zjavení Ježiša pred veľkým zástupom. Vizionárka Ivanka v Medžugorí pri vízii 25. 6. 1993 videla strašné scény, ktoré sa mali udiať v Afrike. Panna Mária jej povedala, že tie udalosti sa budú čoskoro diať, ale je možné im zabrániť modlitbou. Vo februári 1994 Agnes pripravil Ježiš v súkromnom videní na bolestné udalosti. Videla dopredu aj svojich rodičov zabitých v Kibeho.

V roku 1994 začala Rwanda prežívať najtragickejšie chvíle svojich dejín. Nastal neľútostný boj o moc medzi najväčšími etnickými skupinami, kmeňmi Hutu a Tutsi. Nevinní ľudia, ba aj deti, sú masakrovaní za to, že sú príslušníkmi „nenávideného“ kmeňa. Iní v tisícoch utekajú pred ohňom a krvavým kúpeľom do susedných štátov, aby si zachránili holý život. Najväčší utečenecký tábor bol práve v Kibeho. Dňa 14. apríla 1994 všetci príslušníci kmeňa Tutsi, ktorí sa ukrývali vo farskom kostole v Kibeho (4000 mužov, žien a detí), boli zabití výbuchom granátov. Zhorelo všetko, čo bolo kostole.

https://www.magnificat.sk/old/htm02/zjav_015rwanda.htm

Zjavenie Panny Márie v Rwande je cirkevne schválené.

Modlitby a konflikty

Varovanie Panny Márie v prvom rade neposlúchla hierarchia. Od nej totiž záviselo, či všetci biskupi sveta na čele s pápežom zasvätia Rusko Nepoškvrnenému Srdcu Panny Márie. My sme nemuseli zažiť II. svetovú vojnu, nemuseli sme zažiť komunizmus, prenasledovanie Cirkvi. Bolo to také ťažké – poslúchnuť Pannu Máriu? Dne s sa situácia opakuje. V Medžugorí sa Panna Mária zjavila ako Kráľovná pokoja. Čo nasledovalo 10 rokov po jej prvom zjavení sa?

Pred rokom aj niečo sa Panna Mária zjavila priamo v Káhire. Aká je dnes naša odpoveď? Začneme sa konečne modliť?

Modlitba svätého ruženca je silnejšia ako atómová bomba

HIROŠIMA – toto meno bude v dejinách neustále spojené s totálnym zničením a nevýslovným utrpením po zhodení prvej atómovej bomby počas druhej svetovej vojny. Bol august 1945,2 hodiny v noci. Z ostrova Tinian vyštartovalo lietadlo typu B 19 smerom k japonskej pevnine. Hirošima mala byť vymazaná zo zemského povrchu, a tým mala byť zničená japonská vojnová moc. Otvory bombardéra sa otvorili nad viac ako 1/2 miliónovým mestom. Všetko sa odohrávalo podľa plánu.

Bolo to po prvýkrát v dejinách ľudstva, čo sa 1’udia odvážili zhodiť na zem atómovú bombu. Stalo sa to ráno o ôsmej hodine a pätnástej minúte.

Nepredstaviteľný svetelný blesk a mesto bolo pokryté vriacim dymom, ktorý vyhadzoval budovy do vzduchu. Maria, Kráľovná ruženca, zázračným spôsobom zachránila malé, štvorčlenné spoločenstvo pátrov jezuitov, ktorí žili na fare vzdialenej len 8 blokov domov od centra explózie. Páter Hubert Schiffer, ktorý zomrel 27. marca 1982 vo Frankfurte, podal o tom ako očitý svedok svedectvo na jednom eucharistickom kongrese vo Philadelfii (USA). Ako 30-ročný kňaz pôsobil na fare „Nanebovzatia Panny Márie“ v Hirošime.

Robme, čo nám káže Matka!

Film Rodiny Panny Márie o účinkoch modlitby na dramatické situácie. Ako to len potvrdzuje Jej posolstvo z Medžugoria: Modlitbou a pôstom môžete odvrátiť vojnu…

https://www.magnificat.sk/?s=Spoluvykupite%C4%BEka

Anton Selecký

ZDIEĽAŤ
Predchádzajúci článokTV: Mária Goretti
Ďalší článokPrezident Medvedev v Jordáne