Mária prináša vľúdnosť a lásku

370

5.2.2011, Bakersfield, Kalifornia, (turnto23.com/magnificat.sk) – Ikona Panny Márie z Havaja ronila myrhu už pred niekoľkými rokmi. Minulý víkend priputovala do Bakersfieldu a podľa Toma Dorlisa, prezidenta farskej rady farnosti sv. Juraja gréckej ortodoxnej cirkvi tento portrét opäť začal roniť olejovitú substanciu voňajúcu po ružiach. To isté sa prihodilo v roku 2007 približne v čase finančnej krízy.

„Je to tajomstvo.“, hovorí jeden z farníkov, „Je mnoho tajomstiev, ktoré nechápeme. „

Podľa Biblie bola myrha jedným z darov odovzdaných po narodení dieťaťu Ježišovi. Farníci si myslia, že ikona teraz priniesla podobný dar im.

„Prináša to so sebou duchovné dary – trpezlivosť, vľúdnosť a lásku. Uzdravuje vzťahy, zmäkčuje zatvrdnuté srdcia. Nastávajú aj niektoré fyzické zázraky, pokiaľ sú tým, čo je dobré pre spásu daného človeka.“, pokračuje iný. Dorlis hovorí, že táto ikona je pre ich farnosť veľmi dôležitá. Panna Mária sa môže prihovoriť u svojho Syna. To je pre nás veľmi silný moment.“

Podľa mnohých je ikona nielen symbolom Božej moci, ale aj symbolom neustáleho znovuuisťovania.

Havajská ikona je zmenšenou kópiou starodávnej, vyše tisícročnej ikony z gréckeho kláštora. Jej kópie sú takisto v Moskve a Montreale a ronenie myrhy sa vyskytuje takisto.

video v linku

http://www.turnto23.com/news/26670722/detail.html