Izrael: Zneužívanie detí

423

Polícia v obvode hlavného mesta uväznila rabína z Jeruzalema, ktorý je podozrivý z početných zneužití žiakov náboženskej školy vo veku 11- 13 rokov, uvádza vojenské rádio Galej Cahal. Podľa svedectiev maloletých chovancov, počas dlhého obdobia rabín na nich páchal nemorálne sexuálne činy. Tie sa páchali na pôde ješivy, v ktorej vyučuje podozrivý. Spolu s hlavným podozrivým bol zadržaný ešte jeden rabín z Jeruzalema, ktorý sa snažil presvedčiť žiakov, aby popreli vlastné výpovede. Podozrieva sa v snahe sťažiť vyšetrovanie.

Obyvateľ Mea Šaarima bol odsúdený na 10 rokov za pedofíliu. Obvodný súd v Jeruzaleme odsúdil na 10 rokov väzenia obyvateľa ortodoxnej štvrte Mea Šarim Hizkijaha Kaalaniho za zneužitie detí vo veku 12- 14 rokov. Pedofil, ktorý si už odpykal dlhodobé väzenie za zneužívanie detí, sa priznal  k obvineniu. Sudca rozhodol, že  násilník nebude prepúšťaný na dovolenku z väzenia, a nemôže žiadať o predčasné prepustenie.

http://nashe.orbita.co.il/blogs/events/17754/

Poznámka spravodajcu:

Prameňom tejto správy je  židovská stránka v ruskom jazyku, určená pre Židov, prinášajúca denné správy hlavne o Izraeli: http://nashe.orbita.co.il/ . Preto na rozdiel od správ určených pre ostatný svet sa  zmieňuje aj o záporných stránkach života v Izraeli. Napr. nedávno predstaviteľ izraelskej polície vyhlásil, že Izrael je raj pre pedofilov a ročne sa v Izraeli spácha vyše 30 000 prípadov pedofílie. Dnes je tam ďalšia správa o pedofílii, podozrieva sa z nej majiteľ detských jaslí. Nedávno v nej uverejnili aj to, čo u nás uverejnilo len internetové vydanie Pravdy, ako jeden z popredných rabínov Izraela sa vyjadril, že nežidia sú na svete len preto, aby slúžili Židom. Povedal to v rozhlase, ktorý počúva asi milión ľudí.