Monitoring: Anti-Gay protest, Ukrajina, Irak, Video: O čom je LGBT, KINO: sv. Terézia, Duns Scotus

300

Belehrad bol dejiskom protestov proti dúhovému pochodu

28 sept. 2014 : Tisícky ľudí vyšli do ulíc srbského Belehradu na protest proti plánovanému dúhovému pochodu. Demonštranti mávali vlajkami s kresťanskými symbolmi a kričali, že Gay Pride je hanbou pre srbskú spoločnosť.

Ukrajinské sily zámerne ostreľovali školu v prvý deň vyučovania, vyhlásila domobrana

Ukrajina 2. októbra 2014 (HSP/Foto:TASR)

40 zranených

Po delostreleckom ostreľovaní v Donecku na východe Ukrajiny bolo zranených približne 40 ľudí, uviedol v stredu hovorca nemocnice.

Žena narieka pred zničenou školou po ostreľovaníŽena narieka pred zničenou školou po ostreľovaní

„Do nemocnice bolo privezených približne 40 zranených, niektorí z nich vo vážnom, iní v mimoriadne vážnom stave,“ zverejnila agentúra RIA Novosti vyjadrenie hovorcu. Dodal, že traja zo zranených pri prevoze do nemocnice zomreli.

Podľa informácii agentúry Reuters ostreľovanie začalo o 10.00 hodine miestneho času prvého dňa nového školského roka, kedy približne 50-60 žiakov vo veku osem až desať rokov vstúpilo do školy.

http://www.hlavnespravy.sk/ukrajinske-sily-zamerne-ostrelovali-skolu-v-prvy-den-vyucovania-vyhlasila-domobrana/378925

Bojovníci Islamského štátu sa blížia k Bagdadu

Washington 1. októbra 2014 (HSP/RT/Foto:TASR)

Aj napriek leteckým náletom, ktoré koalícia pod vedením USA vykonala na pozície extrémistickych skupín Islamský štát, bojovníci pokračujú v útokoch. Je možné, že Západ bude musieť posúdiť otázku prevedenia pozemných operácií. Podľa niektorých správ, sa teroristi blížia k Bagdadu. Zatiaľ im čelia ozbrojené kurdské formácie

Spojené štáty budujú protiteroristickú koalíciu a stále častejšie uplatňujú letecké nálety na pozície bojovníkov skupiny Islamský štát.

Ilustračné foto

Boje prebiehajú aj v susednej Sýrii. Tam Američanom pomáhajú krajiny Perzského zálivu. V noci boli vykonané pravidelné letecké nálety na teroristické základne.

http://www.hlavnespravy.sk/bojovnici-islamskeho-statu-sa-priblizuju-k-bagdadu/377451

LGBT 

Sv. Terézia z Lisieux

Duns Scotus