Aktuálne: Štátny sviatok Sedembolestnej Panny Márie, Šaštín, 15. septembra 2014, reagujete

1180

 

 

sedembolestna-v-sastine_nPriamy prenos zo Šaštína,

dňa 15. septembra 2014,

(o 10.30 hod. slávnostná sv. omša)

http://www.tvlux.sk/nazivo/

 

Sedem bolestí Panny Márie

Mária, Ochrana

Na zasvätenie Slovenska Patrónke Panne Márii Sedembolestnej

prišlo 50 000 pútnikov. 

„Asi tisíce ľudí…“   takto sa začala správa  súkromnej televízie o dnešnej Šaštínskej púti, ktorou vyvrcholili oslavy Panny Márie Sedembolestnej – Patrónky Slovenska, v dnešný štátny sviatok Slovenskej republiky. Aké „asi tisíce“ to boli, si môžete pozrieť na našich fotografiách. Osobne e som ešte nikdy nevidel na šaštínskej púti toľko prítomných pútnikov. Mons. Stanislav Zvolenský po sv. omši slávnostne oznámil zasvätenie sa Slovenska Panne Márii, ktoré následne čítalo množstvo veriacich. . Slávnostná sv. omša, ktorú celebroval s množstvom biskupov a kňazov Kardinál Jozef Tomko, bola zavŕšená pápežskou hymnou „V sedmobrežnom kruhu Ríma.“ A. Selecký

 Aj správa TK KBS upresňuje „asi tisíce ľudí“ 

Šaštín 15. septembra (TK KBS) Mariánsky Šaštín privítal tradičnú Národnú púť k Sedembolestnej Panne Márii. Patrónku Slovenska si prišlo uctiť približne 50-tisíc pútnikov z celého Slovenska. Vyvrcholením slávnosti, spojenej zo zverením Slovenska Panne Márii, bola svätá omša, ktorú uprostred slovenských biskupov celebroval kardinál Jozef Tomko.

Text zverejneny na internetovej stranke TK KBS (tkkbs.sk) http://www.tkkbs.sk/view.php?cisloclanku=20140915009

Kde zostalo v TV  zasvätenie sa národa?
Vážený pán Selecký,
Píšem Vám v súvislosti s dnešným aktom zasvätenia, resp. zverenia Slovenska do ochrany Panny Márie, ktoré sa konalo dnes v Šaštíne.
Sledoval som prenos RTVS, ktorý bol, myslím, celkom dobre zvládnutý. Avšak som znepokojený a rozhorčený nad spôsobom reportáže v dnešných hlavných správach RTVS na Jednotke, kde bola medzi hlavné udalosti dňa zaradená táto, pre nás kresťanov významná udalosť.
V reportáži bolo sice spomenuté, že už 50 rokov je Panna Mária patrónkou Slovenska, že dnešná púť je vyvrcholením roka rodiny a pod., avšak ani zmienka o najdôležitejšej udalosti tejto púte – zasvätenia Slovenska našej Nebeskej Matke!!!!
Nechce sa mi veriť, že tvorcovia správ na tento významný atribút dnešnej púte v Šaštíne zabudli. Zámerne som od začiatku pozorne sledoval tento príspevok a komentár redaktorov, ale slovo „zasvätenie“ alebo „zverenie“ Slovenska do ochrany Matky Božej nijako v zostrihu z dnešnej udalosti a ani v štúdiu nezaznelo! Pritom je to tak dôležitá skutočnosť, priam až historická udalosť, ktorá si nezaslúži takúto (stále chcem veriť, že nie zámernú) ignoráciu zo strany verejnoprávnej televízie.
Vážený pán Selecký, píšem Vám, lebo v mojom rozhorčení ma nenapadlo nič iné, možno by som mal napísať priamo do RTVS, avšak neviem, či by som sa dočkal nejakého vysvetlenia ohľadom tejto skutočnosti, a preto sa chcem, ako čitateľ www.magnificat.sk, zdôveriť so svojim sklamaním aspoň Vám, prípadne ostatným návštevníkom portálu.
Takto „ochudobnený“ príspevok v správach RTVS považujem za určitý prejav neúcty k Panne Márii a veriacej verejnosti – hlavne tých, ktorí sa do Šaštína osobne vydali možno práve z tohto významného dôvodu.
s úctou
Pavol Began

sastin1

sastin2

sastin3

sastin4

KINO: Apoštol Tomáš