Aktualizované: Slovenskí biskupi sú vraj „homofóbi“. Medžugorie, mladifest 2014: Sexuálna revolúcia založená na výskumoch platenými pedofilmi na batoľatách a deťoch, prenasledovanie kresťanov graduje

566

Svine a praštení smradi (ako Peter Weisenbacher – na obr.) , ktorí verejne pôsobia na Slovensku aj vďaka našej  „tolerancii“, si dovoľujú neskutočné veci:

Homosexuáli označili svojich nepriateľov. Sú nimi biskupi. Udelili im cenu Homofób roka

 Čo sa skrýva pod pojmom kultúra smrti?

Občianske združenie Inštitút pre ľudské práva na svojej internetovej stránke vyhlásil anketu Homofób roka 2013. Dnes boli zverejnené výsledky druhého ročníka a udelená táto anticena .

Na snímke rímskokatolícky arcibiskup - metropolita Bratislavskej arcidiecézy Stanislav Zvolenský (vľavo)Na snímke rímskokatolícky arcibiskup – metropolita Bratislavskej arcidiecézy Stanislav Zvolenský (vľavo)

Inštitút udelil na základe hlasovania len 2 144 ľudí cenu Homofób roka Konferencii biskupov Slovenska. Tento „titul“ mali získať biskupi podľa riaditeľa Inštitútu Petra Weisenbachera za výrok o kultúre smrti, ktorý bol zverejnený v Pastierskom liste čítanom na začiatku decembra minulého roka.

Riaditeľ inštitútu Peter Weisenbacher je známi tým, že na svojom facebookovom profile vyhlásil kresťanom vojnu. „Chceli ste mať vojnu, budete ju mať, sľubujem, že to budete ešte dlho ľutovať.“ písal vtedy na adresu kresťanov.

„Aktéri kultúry smrti používajú na jej presadenie značne prešpekulované metódy,“ znie výrok, ktorý zriaďovatelia zaradili do ankety. Biskupi tiež uviedli, že rozvratom rodiny sa znehodnocuje ľudské šťastie, ohrozuje to život a nastoľuje sa kultúra smrti.

Hovorca konferencie biskupov odmietol anketu komentovať.

Pojem kultúra smrti prvýkrát použil pápež Ján Pavol II. vo význame potratov, antikoncepcie, umelého oplodnenia, ideológie rodovej rovnosti – gender. Cieľom kultúry smrti je vlastný hmotný blahobyt vo forme individualizmu a konzumizmu zabúdajúc na vzťahové a duchovné rozmery existencie ľudského bytia.

 Ďalší onálepkovaní

Medzi ďalších nominovaných zaradil Inštitút tiež Štefana Kuffu (OĽaNO), ktorý uviedol „Lepšie by ti bolo, keby ti zavesili mlynský kameň na krk a hodili ťa do vody.“ V ankete sa ocitol aj jeho stranícky kolega a predseda OĽaNO Igor Matovič. Ten povedal, že „oveľa lepšie bude dieťaťu, ak bude v detskom domove, ako sa má pozerať na prerobenú mamu a otca. Bude úplne mešuge…“

Nálepke „homofób“ sa nevyhla ani hovorkyňa združenia Aliancie za rodinu Anna Verešová, ktorá zverejnila nasledujúce stanovisko: „Nesúhlasíme s tým, aby sa takéto formy spolužitia verejne propagovali a mätúco nazývali rodinou.“

„Kompetentní“ si posvietili aj na Lukáša Krivošíka, vedúceho rubriky ekonomika v časopise .týždeň, ktorý k situácii LGBTI menšiny v Únii uviedol nasledovné: „Nemali by sme byť zdržanliví pri zavádzaní takýchto nevyspytateľných sociálnych experimentov?

„Umiestnenie v tejto ankete by autori a autorky výrokov mali vziať s určitou dávkou pokory a zamyslieť sa nad tým, čo robia a ako to robia, keď vo verejnosti (2144 hlasujúcich pozn. redak.) vyvolávajú takéto pocity a názory,“ myslí si Weisenbacher.

Prednáška o svinstvách a ničení čistoty batoliat

Carolina Vidovic, novinárka a redaktorka chorvátskej televízie o tzv. „sexuálnej výchove“. Medžugorie:  Mladifest 2014. Tlmočí Oľga Merkovičová

Hrôza v Iraku: „Dieťa, ktoré som pokrstil ISIS rozpolila“

Bagdad, 10.8.2014 (kath.net/ACNS) 017 284 – Päťročné dieťa z anglikánskeho spoločenstva v Bagdade počas útoku teroristickej islamistickej organizácie ISIS na iracké mesto Qaraqosh, rozpolili na dve časti. Informoval o tom totálne šokovaný anglikánsky duchovný Andrew White pre londýnsku anglikánsku tlačovú službu ACNS. White, ktorý pochádza z Veľkej Británie, so slzami vysvetľoval:

Práve som mal niekoho u seba na návšteve, koho dieťa bolo rozseknuté na dve časti. Ja som toto dieťa v mojom kostole v Bagdade pokrstil. Tohto malého chlapčeka pomenovali po mne, Andrew.“

Rodičia chlapčeka boli angažovaní zakladajúci členovia anglikánskeho spoločenstva v Bagdade. O mieste a okolnostiach interview ACNS nič bližšie neuviedla. –zg-

Arabské ‚nun‘ sa stáva znamením prenasledovania a solidarity

Vatikán, 8.8.2014 (kath.net/KAP) 017 281 – Arabské písmeno pre hlásku „n“ (nun) sa zo znamenia prenasledovania stáva stále viac znamením solidarity. Na sociálnej sieti symbol používaný na označenie kresťanov, ktorý vyzerá ako polovičné otvorené „O“ s bodkou hore, sa v súčasnosti šíri nesmiernou rýchlosťou. V Iraku používala v minulých týždňoch toto znamenie teroristická skupina „IS“ na označovanie domov kresťanov a ich súčasné zabratie kalifátom.

Ako vyhlásil nemecký teológ a znalec islamu páter Christian W. Troll SJ pre „Rádio Vatikán“, arabské „nun“ je prvým písmenom slova „nazara“ –  čo je arabské a aj v Koráne sa vyskytujúce označenie kresťanov. Je to „znamenie, ktoré označuje nešťastie, kategorizáciu, a ktoré zostalo v červenej a čiernej farbe na domoch v Mosule“ a ktoré kresťanskú menšinu v Iraku núti k úteku.

Po celosvetovom rozhorčení nad prenasledovaním kresťanov v jednej z ich najstarších oblastí šírenia sa tento symbol vo virtuálnom svete teraz stal znamením solidarity. „Stále viac ľudí na Twitteri a Facebooku vymieňa vlastný profil za obrázok arabského písmena, alebo ľudia šíria fotografie, na ktorých sú zobrazení s týmto znamením,“ ako povedal páter Troll.

Jezuitovi pripomína toto znamenie prístup k menšinám v kresťanskom stredoveku. „Vidno, že tu sa vlastne v súčasnej dobe schádzajú mentality rôznych storočí – to človeka veľmi zaráža.“

Na hashtagu „#Wearen“ („My sme N“ – teda kresťania) sa denne cez Twitter šíria po celom svete správy solidarity o vyhnaných kresťanov, napr. aj od arcibiskupa z Canterbury, Justina Welbyho, ako informovalo „Rádio Vatikán“. Súčasťou kampane sú aj mnohí moslimovia: v čase zverejnenia na webovej stránke Vatikánskeho rozhlasu bolo 18 percent z 55 000 šírených  hahstagov zo Saudskej Arábie a za jeho šírenie sa zasadzujú na internete aj mnohí moslimskí žurnalisti. –zg-

Francúzsko: Veľké znesvätenie a škody v dvoch katolíckych chrámoch

Thonon-les-Bains, 8.8.2014 (kath.net) 017 280 – V utorok, 5. augusta, došlo vo východofrancúzskom meste Thonon-les-Bains v Katedrále sv. Františka Saleského, ako aj v Kostole sv. Hypolita k vážnym materiálnym škodám a k znesväteniu. Dvierka svätostánku násilím otvorili, vybrali Najsvätejšiu Eucharistiu, pohádzali ju na zem a pošliapali. Dómsky farár označil útok ako svätokrádež. Informoval o tom regionálny týždenník „Le Messager“. Biskup Diecézy Annecy, Yves Boivineau, oznámil, že v nedeľu bude v katedrále slúžiť svätú omšu, ako aj akt kajúcnosti za znesvätenie katedrály.

V utorok ráno krátko po 8. hodine 30-ročný muž spôsobil za krátky čas závažné materiálne škody, ako napísal „Le Messager“. S nevídanou nadpriemernou silou prevrhol oltáre, svietniky a ambóny, násilne otvoril svätostánok, zohol bronzový kríž, rozbil dvere do sakristie a poškodil historické okná chrámu. Dobrovoľník, ktorý bol práve v katedrále, zalarmoval políciu, ktorá podozrivého muža zatkla. Podľa týždenníka „Messenger“ mohol páchateľ konať v stave psychického zmätenia. Podľa dómskeho farára je podozrivý muž moslim. –zg- 

Bavorsko: Kostolní vandali používajú krém na topánky a Kitekat

Landau, 7.8.2014 (kath.net) 017 279 – Čierny krém na topánky na oltári, na sochách svätcov a na stenách, krmivo pre mačky na organe – o takomto vandalizme v bavorskom barokovom chráme informoval mníchovský večerník „Abendzeitung“. Tým chrámom je Kostol sv. Jána v Landau (okres Dingolfing-Landau) a čin sa stal 1. augusta. Škody odhadujú na niekoľko tisíc eur. Kriminálna polícia prípad vyšetruje.

Stále znova počúvame súkromné názory kresťanov, že takéto prípady vandalizmu proti kresťanských zariadeniam sa v nemeckej jazykovej oblasti stále viac množia. Nemecký rozhlas (WDR) sa už v r. 2012 zaoberal touto témou v dokumentárnej relácii s názvom „Prenasledovanie kresťanov v Duisburgu“. No doteraz o tom neexistujú štatistické podklady.

Dr. Gudrun Kuglerová, vedúca rakúskeho „Dokumentačného archívu intolerancie a diskriminácie kresťanov v Európe“, na významnej konferencii OBSE už v máji poukázala na to, že napríklad francúzske ministerstvo vnútra o roku 2010 informuje, že 84 percent vandalizmu vo Francúzsku bolo nasmerovaných proti kresťanským zariadeniam. Vo viacerých krajinách sa takéto prípady však registrujú iba ako ‚vandalizmus proti verejnej budove‘. –zg-

 

Preposielam … modlitby nikdy nie je dosť … pomáhajme!

 List s prosbou o modlitbu za UA (Ukrajinu )

List je od brata – Pátra Marcela, ktorý je na Ukrajine ako kňaz už dlhšiu dobu.
Pochvaleny bud Jezis Kristus!
Drahi moji, 
viem, ze sa modlite za nas UA narod, ale dovolte mi vas i vasich bliznych poprosit, nadalej pametajte v modlitbach,lebo, co sa tu robi, to uz presahuje vsetky medze. 
My vo farnosti denne mame adoraciu a prosime Spasitela, aby sa zmiloval nad nami, a daroval nam mier, pokoj. Verime mu, ale musime mu aj doverovat. Je to velka skuska od Pana pre Ukrajinu a jej obyvatelov. Denne zomieraju nevinni mladi ludia,- mucenici nasho naroda. Denne sa modlime za nevinne zabitych-herojov, Ukrajiny.
Nieco strasne sa udialo tejto noci v mojom sele a zrejme aj po insich selach Zakarpatia. Do 3h. rana zbierali mladychchlapcov, muzov, otcov rodin a brali ich na vojnu. Brali ich priamo z postele.Vojaci, policia, zatarasili ulice,aby nemohli utiect. Rano o tom po sv. omsi hovorili zeny, ktore celu noc nespali, ze to bolo strasne kricanie a plac. Vybrali si ulice, z ktorych brali a ktovie, ci v nastupnej noci nebudu pokracovat. Z vojenskej spravy prisiel rozkaz, ze z Dovhoho maju zobrat 160 muzov do vojny. 
Vsetkych zverujem nasmu Nebeskemu Otcovi a Panne Marii, aby ich ochranovala. Iba ON vie dokedy a ako sa to skonci.  Boli ma to, co sa robi na UA a zial zatiahli do vojny uz celu Ukrajinu, nie iba vychodnu cast Doneck a Luhansk.
Diabol sa odtrhol z retaze a robi svoje,prosim vas o pomoc, nedovolme mu, aby vycinal.  Nech nas i vas drahi moji ochranuje Panna Maria, ktora nad nami bdie. 
Dakujem, ze ste ma vypoculi, dakujem, ze cititite spolu s nami, ze sa za nas modlite.  Zehnam vam i celej Ukrajine.
o. Adrian Koval