Aktualizované -Monitoring: Ukrajina dnes, resp. ako sa vyrábajú revolucionári, Kino: Chamtivosť

64635

V Kyjeve prepukli nepokoje, ukrajinská armáda ostreľovala Doneck

Ukrajinská armáda vo štvrtok dopoludnia podnikla masívny delostrelecký útok na centrum Donecka, na mieste je údajne mnoho mŕtvych a zranených.

Ukrajina, Kyjev, Majdan

Na kyjevskom Majdane sa po dlhšom čase opäť rozpútali nepokoje.
Autor: SITA/AP, Efrem Lukatsky

Oznámili to s odvolaním sa na očitých svedkov ruské a ukrajinské médiá. Podľa serveru Cenzor je časť centra poškodená.

Podľa ruských novinárov delostrelecké granáty explodovali v centre Donecka neďaleko stomatologickej kliniky a transfúznej stanice. Paľba je údajne vedená z priestoru, kde operujú jednotky ukrajinskej Národnej gardy.

V susedstve oboch zdravotníckych zariadení sa nachádza bývalé sídlo „pobočky“ ukrajinskej tajnej služby SBU, ktorú si povstalci po ovládnutí Donecka vybrali ako miesto svojho hlavného štábu.

Na mieste je podľa ukrajinských i ruských zdrojov mnoho ranených i mŕtvych. Delostrelecký granát údajne dopadol aj do doneckého obchodného centra, údaje o obetiach zatiaľ nie sú k dispozícii. Podľa serveru Cenzor ostreľovanie zasiahlo tri obytné domy a trolejbusové depo, kde bolo poškodených tridsať vozidiel. Zranených bolo niekoľko zamestnancov doneckých komunálnych služieb, ktorí v ​​priestore dopadu granátov kosili trávu.

Okolo poludnia bolo podľa agentúry Unian ostreľovanie obnovené, explózie sa vraj ozývajú prakticky z celého mesta. Obyvateľstvo radnica vyzvala k úteku do krytov a naliehavo ľuďom odporučila, aby nevychádzali na ulicu.

Ukrajinská armáda obnoví boje na mieste pádu boenigu

Na mieste pádu malajzijského lietadla, ktoré sa v polovici júla zrútilo nad východnou Ukrajinou po zásahu raketou, ukrajinská armáda obnoví bojové operácie. Oznámila to agentúra Unian s odvolaním sa na štvrtkové oznámenie ukrajinskej vlády. Boje budú údajne trvať až do „začatia druhej fázy vyšetrovania“.

Holandský premiér Mark Rutte dal v stredu pokyn na pozastavenie pátrania po zostávajúcich pozostatkoch obetí havarovaného malajzijského lietadla na východe Ukrajiny. Rutte podľa agentúry AP povedal, že pokračovanie v hľadaní je príliš nebezpečné. V blízkosti trosiek lietadla totiž pokračujú boje medzi ukrajinskými vojakmi a proruskými povstalcami. Viac na…

http://spravy.pravda.sk/svet/clanok/326146-ostrelovanie-donecku-si-vraj-vyziadalo-troch-mrtvych-a-pat-zranenych/

Mafia, drogy, peniaze, intrigy, box a „majdan“

Ukrajina: Korsuňský pogrom

So zákazom dovozu potravín do Ruska súhlasí aj ruská cirkev

Ruská pravoslávna cirkev privítala zákaz dovozu západných potravín, nariadený prezidentom Vladimirom Putinom v odvete za západné sankcie.

Obmedzenie importu vraj pomôže Rusom „prestať sa naháňať za západným spotrebiteľským štandardom“ a „naučí ich skromnosti aj umeniu uspokojiť sa s málom“, povedal agentúre RIA Novosti hovorca moskovského patriarchátu Vsevolod Caplin. Zákaz západného dovozu podľa duchovného pomôže nielen ruskej morálke, ale aj ekonomike, najmä „diskriminovanému“ poľnohospodárstvu.

Prelát by v odvete za „nespravodlivý“ prístup Západu k Rusku zašiel ešte ďalej a podmienil by ďalšie pôsobenie západných bánk a prozápadných spolkov v Rusku tým, že aj ruské organizácie dostanú rovnaký priestor na Západe.

http://spravy.pravda.sk/ekonomika/clanok/326236-zakaz-dovozu-potravin-posvatila-aj-ruska-cirkev/

Otitulkovaný brífing ruského generála Andreja Kartapolova

o páde letu MH 17

KINO:  Chamtivosť, alebo: čo tak „dobrý anjel?“