Aktuálne: Nové dôkazy proti ukrajinskej armáde USA ingnorujú

80872

Borodaj: Zdá sa, že Porošenko už pochopil, že provokácia s Boeingom krachla

Premiér DĽR Alexander Borodaj vyhlásil, že snahou vytlačiť domobrancov z územia pádu Boeingu sa Kyjev usiluje zničiť dôkazy zločinu svojich vojakov.

Komentujúc vyhlásenia tajomníka rady bezpečnosti Ukrajiny Parubija, že ukrajinské vojská aktivizujú boje, aby vytlačili domobrancov z miesta pádu Boeingu, predseda vlády Doneckej ľudovej republiky Alexander Borodaj vyhlásil, že toto „neoddiskutovateľne dokazuje, že Kyjev sa snaží zničiť dôkazy zločinu svojich vojakov“, – hovorí sa na stránke tlačovej služby DĽR.

„Chunta je v panike, hlavné pre nich je zlikvidovať vyšetrovanie,  – pokračoval Borodaj a pozornosť obrátil na to, že Parubijove vyhlásenia zazneli práve vtedy, keď medzinárodní experti konečne začali s plnohodnotnou prácou na mieste pádu lietadla. Ide o prehliadku miesta pádu a analýzu úlomkov.

„Zdá sa, že Porošenko pochopil, že provokácia s lietadlom krachla a USA sa ho nesnažia „prikrývať“. Preto kyjevské úrady ani netrápi, že vyhlásenia Parubija priamo protirečia rozhodnutiu Porošenka vytvoriť okolo miesta tragédie územie bez paľby“, – myslí si Borodaj.

Podľa vz.ru, 27. júl 2014

http://www.srspol.sk/clanek-borodaj-zda-sa-ze-porosenko-uz-pochopil-ze-provokacia-s-boeingom-krachla-9649.html

Talianske médiá: Západ nepochopiteľne ignoruje fakty RF k Boeingu

Údaje, ktoré predložilo Rusko vo veci havárie Boeing 777 v Doneckej oblasti sú z nepochopiteľného dôvodu doprevádzané mlčaním západných médií a neexistenciou reakcie medzinárodného spoločenstva, píše novinár talianskeho Il Giornale Jaen Paolo Rossi.

Rossi poukazuje na mlčanie pri faktoch, ktoré poskytlo Rusko na tlačovej konferencii.

„Je to o to nepochopiteľnejšie, že tlačová konferencia poskytla aj družicové zábery a videomateriál trasy lietadla, ktoré sú voľne prístupné na stránke televízie Russia Today a ktoré sú na oficiálnej stránke Russia Today preložené aj  na anglický jazyk“, – píše novinár.

Podľa Rossiho štyri hlavné argumenty z tlačovej konferencie mohli by vyvrátiť verziu americkýcha západných médií o tom, že vinu za haváriu Boeingu má domobrana.

Po prvé, schémy presunu lietadla ukazujú, že do Donecka smeroval v plánovanom koridore, no potom bol z nevysvetliteľných príčin odklonený od oficiálnej trasy o 14 km. Pri tom od 17.20 hod bol zaznamenaný pokles rýchlosti a o 17.23 zmiznutie radarovej značky na obrazovke ruských radarov. Doposiaľ nie je známy dôvodzmeny trasy. (Poznámka redakcie: toto nezaujíma ani „demokratickú“ slovenskú diplomaciu.)

Po druhé, podľa údajov generálneho štábu v deň pádu malajského lietdla zoskupenie protvzdušnej obrany Ukrajiny blízko mesta Donecka obsahovalo 3 – 4 oddiely PLRK Buk-M1. „Tento fakt, dokázaný fotomateriálmi, vyzerá byť zvláštnym ak si uvedomíme, že domobranci nemajú letectvo“, – poznamenal Rossi.

Tretím dôkazom sú fotografie zruských družíc, na ktorých je dokázaný presun  ukrajinských raketových komplexov, objavili sa tam 3 dni pred katastrofou, 14. júla a potom v deň havárie lietadla 17. júla – vyskytli sa v blízkosti územia, kontrolovanej domobranou. Na ďalší deń batéria obsadenú pozíciu opustila.

No a „najpoplašnejším“ sú dispečerské údaje o vzdušnej situácii Donecka v čase keď, predpokladateľno, nastala tragédia. Fakty preukazujú prítomnosť ukrajinského vojenského letectva, pravdepodobne, bojového lietadla Su-25, na jednakej vzdušnej trase v jednom zástupe s civilným dopravným lietadlom.

„Vo svetle týchto faktorov ruské úrady zaslali doKyjeva otázky. Teraz sa odpoveď žiada od Washingtonu“, – píše Rossi.

http://www.srspol.sk/clanek-talianske-media-zapad-nepochopitelne-ignoruje-fakty-rf-k-boeingu-9640.html

 

Čo slovenské verejnoprávne médiá ignorujú?

Bombardovanie nemocníc ukrajinskou armádou!

Ukrajinské delostrelectvo pálilo po nemocnici v doneckom Debaľcevo, uvádza tlačová služba DĽR a spresňuje, že podľa jedného z domobrancov zlikvidované boli dve horné poschodia nemocnice, v ktorej sa nachádzali ranení domobranci.

„Presný počet obetí je ťažké určiť, poschodia jednoducho zmizli“, – povedal. Okrem toho zničených bolo aj niekoľko obytných domov a aj Dom kultúry, v ktorom sa schovávali utečenci.

Podľa vz.ru, 27. júl 2014