KINO: Exorcizmus

929

Nórsky film Exorcista v 21. storočí na pozadí skutočného prípadu posadnutosti vysvetľuje a približuje pôsobenie satana v dnešných časoch, ako aj spochybňovanie jeho existencie ako osoby v radoch teológov. Názorne to potvrdzuje najznámejší exorcista, pôsobiaci v Ríme, Gabriel Amorth. Film jasne dokumentuje, že Satan existuje ako osoba a je preto potrebné zasahovať proti nemu v maximálnej možnej miere, aj keď v samotnej Cirkvi sa táto dôležitá činnosť zľahčuje a podceňuje.

Exorcista v 21. storočí

Vyháňač diabla (horror – len pre silné nátury)


Zážitok kresťanky z Rakúska

Pozdravujem,
rozmyslala som ci vam napisat o vcerajsom zazitku a rozhodla som sa ze ano, aby ste vedeli, ze situacia je skutocne hranicna. Vcera som si chcela vychutnat atmosferu centra, ale zabranil mi v tom PRIDE pochod – tolko hnusu a zvratenosti som pokope este nevidela. Bolo ich strasne vela, zo zaciatku som to chcela brat ako nas „1. majovy sprievod“, ale nedalo sa to… Je zaujimave, aki su ludia kreativni, ked sluzia zlemu, co dokazu so sebou urobit, neskutocne!
Velkolepa oslava satana, budu ju mat naveky (ak sa nespamataju), ale uz nie s pivom a prezervativom v ruke a usmevom na domalovanom, polonahom, zohyzdenom tele. Vsade kadial isli, ostala kopa odpadkov po nich – no hnus. Prechadzali skoro celym centrom, neskutocne. Prizerajuci im fandili a „ti“ z alegorickych vozov, aut, fiakrov – saleli. Mala som pocit, ze su nadrogovani (aspon niektori).
Zhnusena som sa isla modlit ku Sviatosti do Domu Sv. Stefana a tam cakalo dalsie prekvapko, ktore ma riadne „vytocilo“. Cast tychto „duhovych“ tancovala v kruhu pri riadnom vresku (boli domalovani ako indiani, ked tancuju pri taboraku) a nechapala som co aj tam robia, az ked som sa vymotala od nich, tak som videla policajtov so zabranami, ako chrania hrstku veriacich, ktori robili „Pochod za zivot“.

Bolo ich par desiatok, medzi nimi viali aj slovenske zastavy. Drzali v rukach transparenty za ochranu rodiny a v pokoji hovorili do mikrofonu. Ti „duhovi“ im branili v tom tak, ze sialene tancovali a vrieskali, aby nebolo nic pocut a boli rukyby na nich aj zautocili. Tak ma to nahnevalo, ze som prisla k jednemu policajtovi a povedala som mi do ucha (aby ma vobec pocul), ze Rakusko je skazena krajina, prikyvol. Chudak, bol taky mladucky a pevne drzal v rukach stit, aby ti sialenci nepresli k pokojne demostrujucim veriacim – hnus. Ostatni ludia tam stali ako stado!!

Kde sme kresta nia?!, co ukazeme PANOVI na poslednom sude?! Cela rozculena som sa isla modlit, ale bola som taka vnutorne rozbita a ked som prisla ku Sviatosti, nebol tam skoro nikto, lebo bolo otvorene okno a vsetok tej „boj“ bol aj tam. Pozrela som sa na PANA, akoby som vnimala „neboj sa, som tu, vsetko to znasam, lebo vas milujem“ a zacala som sa za nich modlit korunku BM, pomaly do mna vchadzal pokoj, pridala som este bolestny ruzenec a uz som bola uplne pokojna a vedela som, ze toto divadlo ktore tu diabol predvadza ma svoj cas a skonci, ale BOH JE VITAZ NA VEKY VEKOV. Pytala som si Slovo od NEHO na tuto situaciu a dal mi nasledovne:

„Boze moj, daj nech su ako paperie,
ako plevy vo vetre, ako poziar, co lesy spaluje a ako plamen stravujuci hory, tak ich prenasleduj svojou burkou a vydes ich svojou vichricou. Hanbou im prikry tvar a budu hladat tvoje meno Pane. Nech sa hanbia a desia na veky vekov, nech sa hanbia a hynu.“ Zalm 83,14-18
(je k nam este stale Milosrdny, obdivujem JEHO lasku aj ju chapem)

Pisem vam to preto, ze to co sa teraz deje par km od nasej vlasti je otazka casu a bude to aj u nas, ak „neklakneme pod kriz a nebudeme sa kajat“ a to den co den a zase, za seba, za nase deti, rodiny, farnosti. Je to skutocne duchovny boj a je kruty. Musime robit vsetko „mozne aj nemozne“ co zastavi tuto zaplavu hnusu, lebo zahynieme s celou Europou.

Mam natocene aj videa, ale malokomu sa daju otvorit, tak ich neposielam. Moji drahi priatelia, cas sa krati a my nevieme dna ani hodinu…

Prajem vam pozehnanu noc a cely tyzden a nezabudnite, tu sme len chvilu – tak bojujte, zbrane pozname .  M.  (ilustračné foto z bratislavského „pride“pochodu)