Monitoring: SME si koplo do kardinála Korca, alebo – poturčenec horší od Turka

850

Suspendovaný katolícky kňaz kritizuje legendu slovenského katolíckeho disentu

Kardinál Korec nie je senilný starý pán. Dobre vie, čo robí.

Ak by sme na výročie sviečkovej demonštrácie čakali posolstvo, ktoré by nás vzpružilo a dodalo nám duchovný impulz k aktívnejšiemu občianstvu, bolo by to odôvodnené očakávanie. V roku 1988 sa na Hviezdoslavovom námestí prizerali papaláši z Carltonu na oranžové cisterny a žltobiele autá s modrými majákmi, ako uzatvárajú dav modliacich sa ľudí.

Ľudia sa vtedy modlili za náboženskú slobodu a obsadenie uprázdnených biskupských stolcov. Za dôstojné miesto ľudí veriacich v duchovný svet vo verejnom živote. Za otvorenie verejného priestoru marxistického materializmu aj duchovným dimenziám.

…Je tu ešte čo robiť. Kresťania si musia upratať aj pred vlastným prahom. Kardinál Korec nie je senilný starý pán On veľmi dobre vie, čo robí.  Už odvtedy, keď odhalil Tisovi prvú pamätná tabuľu.   Robert Fico a jeho KOLABORANTI by si mali všimnúť 29. marec 2014.  

Miroslav Kocúr   Autor je publicista (na obr.)

Čítajte viac: http://komentare.sme.sk/c/7149648/korec-za-fica.html#ixzz2x9zZJ3

kocur_final.avi.54658-01Doplňme  informáciu  „autor je publicista“:  Bývalý katolícky kňaz, ženatý, člen tzv. „Teofóra“, spolku slovenských kňazov, ktorí sympatizujú s rakúskou cirkevnou laickou „opozíciou „Wir sind die Kirche“, Je obhajca Róberta Bezáka a kritik katolíckej Cirkvi.

Rakúski progresívni aktivisti za modernu v Cirkvi spustili v septembri 2013 medzinárodnú petíciu na rehabilitáciu Mons. Bezáka. Väčšina pritom Bezáka nepozná a kauzu poznajú len z počutia. Ich napojenie na slovenskú Cirkev je cez kontroverzný a medzi časom zakázaný klub Teofórum. Členovia tohto klubu sú zväčša lavicoví aktivisti, ex-kňazi s pochybnou reputáciou. Teoforum je napojené na liberálne progresívne skupiny v nemecky hovoriacom svete. Snaží sa o reformáciu ich slovami „zaostalej Slovenskej Cirkvi“. Ich činnosť obsiahla od propagácie náboženského marxizmu až po publikovaniebásni „svätá ‚stolica'“. Podľa naších dobre informovaných zdrojov boli Mons. Bezák ako aj František Mikloško členmi tejto skupiny.

Kto hovoril na akcii 9.1.2014 vo Viedni?

SK, CZ – Teofórum

  • Miroslav Kocúr, slovenský suspendovaný kňaz, ľavicový intelektuál, mediálny bloger vystupujúci proti biskupom. 
  • Peter Žaloudek, český suspendovaný kňaz, presadzovateľ Historicko-kritickej teológie. Spisovateľ, bloger a slovenská spojka pre liberálne spolky v Čechách a Rakúsku.

http://www.lifenews.sk/content/odpadl%C3%ADci-sveta-spojte-sa-alebo-o-%C4%8Dom-kon%C5%A1pirovali-lavicov%C3%AD-bez%C3%A1kovci-vo-viedni

korecfotoZ názorov  Miroslava Kocúra:

Ak kňaz povie, že cirkev by sa mala reformovať, tá ho vyhlási za bludára a volí rázne kroky. Ak zneužije deti, presunie ho do inej farnosti, tvrdí v otvorenom rozhovore bývalý katolícky kňaz MIROSLAV KOCÚR.

Čítajte viac: http://www.sme.sk/c/6409788/miroslav-kocur-menit-cirkev-zvnutra-nemozne.html#ixzz2xA5cF7IR

„V tejto situácii si hovorca Konferencie biskupov Slovenska bez taktu a vkusu šliape po jazyku. Od prirovnaní Františka Mikloška k Danovi Brownovi a krkolomných vysvetlení, že veriaci nemajú právo poznať dôvody odvolania, sa posunul ďalej. Najnovšie označuje v „katolíckom médiu“ za zodpovedných za celú „kauzu Bezák“ zlé médiá..“

„…určite sa mi zdá protirečivé, že cirkev na jednej strane oslavuje rodinu, na druhej strane svojím najvernejším služobníkom neumožňuje si ju založiť.“

http://style.hnonline.sk/pomaham-cirkvi-tym-ze-ju-kritizujem-zvonku-486942

Píšete nám:   Problém prezidentské voľby 

Pekný deň, pán Selecký

Prosím Vás pekne, mohli by ste mi do piatka dať vedieť, aký je Váš názor- ísť voliť prezidenta alebo nie? Bavila som sa so známymi z môjho okolia a názory sú rôzne. Aj na Vašej stránke je správa o scientológii, potom kardinál Korec podporil kandidatúru pána premiéra (komunistu).
Prepáčte, ale vôbec sa v tejto situácii nevyznám, nerozumiem tomu všetkému, som dezorientovaná a nechcem spraviť chybu pri voľbe prezidenta. Zatiaľ ďakujem pekne a keby sa Vám dalo vysloviť Váš názor aj na Vašej stránke Magnificat, možno ešte bude niekoho Váš názor  zaujímať. Nech Vás Boh žehná.
Vaša čitateľka z Piešťan

* * *

Ahoj Tonko! Nepredpokladala som, že vycapíš na web Korca, ktorý tak veľmi hájil a propagoval Mečiara ?! A že sa tak bojíte charakterného človeka Kisku a povedzme, že sa obtrel o scientológiu, ako mnohí z nás, pokiaľ sme nespoznali, že to nie je dobnrá cesta. Boh Ťa žehnaj. M.

* * *

Ahoj Marienka!   Práve som dostal email, kde ma čitateľka prosí, aby som napísal koho voliť.  Slováci nevolili katolíkov, a teraz nevedia, čo urobiť.

Čo sa týka našej stránky.  Ja tu  nepíšem koho voliť teraz.  Ale informujeme o sekte scientológov, informujeme o vyjadrení sa kardinála Korca.   A ak niekomu nestačí, čo odporúča kardinál Korec, dá na to, čo odporúča Selecký?   Pochybujem.  U Bezáka jeho prívržencom by nestačilo, ani keby sám Pán Boh prišiel a povedal, že Bezák je neposlušný. Aj to sme my – Slováci.

V podstate ide o to – teraz v tomto „druhom kole“ –  že katolík nevie,  koho má voliť – lebo tam nemá toho „svojho“.  Dilema je že jeden je komunista a druhý sektár (samozrejme že sa k tomu neprizná)  Tak potom nechoď voliť – aj to je možnosť.

Kde máš záruku, že Kiska je charakterný človek?  Kde máš dokázané, že Fico je zločinec?   Dnes je taká doba, že takéto triedenia nie sú adekvátne skutočnosti.  Kisku katolíci  idú voliť, pretože je to niekto „nový“, má dobrácky pohľad,   založil „dobrého anjela“, v podstate nikto nevie, kto je za ním, a  tvári  sa ako učinené neviniatko. A „ten Fico“  bol proti Panne Márii Sedembolestnej, a Kiskova dcéra sa chystá na prvé sväté prijímanie.  Veľmi zlá logika.

Azda to pochopíš takto:  Judáš – Ježišov „učeník“ – sa oháňal pri svojom zlodejstve podporou chudobných,  a Šavol, ktorý otvorene prenasledoval kresťanov, sa stal najväčším apoštolom.   A toto by nám aj dnes malo hovoriť veľa. Božie cesty sú iné ako naše.

Ja mám,  keď už na to príde, radšej otvoreného a úprimného nepriateľa ako záhadného, úlisného, a možno lživého  spojenca.   Pretože je napísané:  Vlažného vypľujem zo svojich úst.  Kandidát Kiska je aký?  Horúci? Studený?   Podľa mňa je NIJAKÝ. Teraz. A aký je, uvidíme, až – ako hovoria Česi  – „spadne klec.“  Ale  to sa asi Slovákom páči.  Tak či onak, dostaneme čo si zaslúžime…  Ja to prijmem ako Božiu vôľu.    Tak sa pomodlime za ňu.

Tono Selecký

Andrej Kiska:  Cesta manažéra z pekla

AndrejKiska-Cesta-manazera-z-pekla_Stránka_01

Kde sa nachádza peklo
Do mojich dvanástich rokov som dosť presne vedel, kde je peklo. Niekde
pod nami, asi v strede zeme. Tam sú tie horúce kotly a zlí čerti. A keď budem
hrešiť a nebudem sa modliť, tak tam určite skončím. Stará mama mi síce
nikdy nedala odpoveď na moju otázku, čo sa stane s naším susedom, ktorý
síce chodí každý deň do kostola, ale často sa opije a bije svoju ženu, ale to
už som neskôr neriešil. Keď som bol starší a stal sa ateistom, pojem peklo
pre mňa stratil význam. Keď som urobil niečo zlé, tak mi to buď prešlo, alebo
som dostal výprask. Bila ma len mama, oco nikdy, doteraz neviem prečo.
Moje ateistické časy pomaly končili, keď som sa vrátil z môjho neslávneho
pobytu v USA. V Amerike som si všimol a obdivoval nesmiernu súdržnosť
svojho šéfa a jeho priateľov – židov. Vždy sa snažili najskôr si pomôcť navzá-
jom, a až keď to nevyšlo, potom prišiel rad aj na nás ostatných. Zaujalo ma
to natoľko, že som po svojom návrate začal vášnivo zháňať všetky možné
knihy o židovskom náboženstve a uvažoval som, či je možné stať sa židom…

Po asi štyroch rokoch štúdia budhizmu som odišiel na dva týždne do budhistického meditačného centra na Srí Lanke. Osemnásť hodín denne som meditoval s budhistickými mníchmi, niekedy aj tri dni som neprehovoril ani slovo. Hodina meditácie v sede, hodina meditácie v chôdzi. Stále dookola.

Vyskúšajte deň mlčať. Alebo hodinu sedieť, ani len trochu sa nepohnúť a koncentrovať sa len na vlastný dych. Je to nesmierna drina. Keď som sa už ako tak cítil budhistom, začal som študovať taoizmus, hinduizmus a neskôr aj to, čo kedysi dávno chcela moja babka – pustil som sa do Biblie. Dnes vidím, ako sú si náboženstvá blízke, a stotožnil som sa s názorom Gándhího, že každé náboženstvo je trochu nedokonalé, pretože sa snaží vysvetliť príčinu nášho vzniku, a to sa nedá. Ak sme boli niekým stvorení, tak zmysel toho, prečo sme tu, vie len ten, kto nás stvoril. Vážim si každé náboženstvo a z každého náboženstva sa snažím zobrať si to, čomu dokážem porozumieť a čomu dokážem uveriť.

Taoizmus hovorí, že ozajstný človek koná bez toho, aby sa upínal a završuje
bez toho, aby v tom zotrvával. Gándhí to objasňuje ešte lepšie: Pracuj, tvor,
ale neočakávaj a nedychti po výsledkoch svojich činov.
Uvedomil som si, že moja túžba pomáhať, tvoriť a môj pocit morálnej zodpovednosti sú správnou cestou.

Z knižky Andreja Kisku:  Cesta manažéra z pekla

* * *

Našim cieľom je pomáhať ľuďom viesť lepšie životy.

http://www.scientologiakosice.sk/kritici-scientologie/

kristalove-kridlo KRIŠTÁLOVÉ KRÍDLO 

15.1. 2012 na slávnostnom galavečere získal Andrej Kiska ocenenie Krištálové krídlo v kategórii filantropia.

Túto cenu vo svojom príhovore venoval všetkým Dobrým anjelom, vďaka ktorým môžeme už šiesty rok pomáhať rodinám chorých.

Spoločnosť Krištáľové krídlo s.r.o. je umelecká a reklamná agentúra, ktorá je autorom a organizátorom projektov ako Krištáľové krídlo – oceňovanie najvýznamnejších osobností Slovenska, Krištáľová rallye – charitatívne podujatie, Krištáľový ples a mnoho daľších.

http://sk.wikipedia.org/wiki/%C5%A0abl%C3%B3na:Nositelia_Kri%C5%A1t%C3%A1%C4%BEov%C3%A9ho_kr%C3%ADdla