Oznamujeme: Zomrela Eva Jaššová

887

Milí priatelia, oznamujeme aj my smutnú správu, že zomrela doc. PhDr.  Eva Jaššová. Pamätáme si na ňu ako odvážnu reportérku Slovenského rozhlasu, ktorá natáčala našu známu akciu Hnutia za občiansku slobodu HOS na Bradle v máji 1989. Následne bola za to vyhodená zo Slovenského rozhlasu.  Po Novembri sa hlásila ku národnému prúdu slovenskej politiky. Boli sme s  ňou v kontakte a viackrát prispela aj do našich reportáží. Prosíme vás o modlitby za ňu. Milá Eva, nech ti náš milosrdný Pán dá večnú radosť v Nebi. Odpočívaj v pokoji!  Anton Selecký

(na obr. Hana Ponická za Hnutie za občiansku slobodu poskytuje interwiew na Bradle v obkolesení príslušníkmi ŠtB  Eve Jaššovej).

Opustila nás národniarka a známa psychologička Eva Jaššová

Vo veku 60 rokov v sobotu 15. marca navždy odišla dlhoročná členka Slovenskej národnej strany PhDr. Eva Jaššová, PhD. V jej osobe odchádza veľká národniarka, ktorá nevynechala žiadnu príležitosť reprezentovať SNS. Eva Jaššová bola členkou strany od roku 1999. Zomrela po dlhej a ťažkej chorobe.

H.POnická na Bradle poskytuje rozhovor Slov. Rozhlasu (PhDr. Eva Jaššová)Pôsobila ako pedagogička na viacerých vysokých školách – Fakulte masmediálnej komunikácie UCM v Trnave, FF UKF v Nitre, Akadémii Policajného zboru v Bratislave, Katedre žurnalistiky UKF v Nitre, naposledy ako vedúca katedry Fakulty sociálnych štúdií Vysokej školy v Sládkovičove. V rokoch 2001-2012 pôsobila v Ústave politických vied SAV ako vedecká pracovníčka.  

V roku 2004 jej bola udelená vedecko-akademická hodnosť philosophiae doctor (PhD.). v odbore psychológia za doktorandskú dizertačnú prácu „Komunikácia s aktérmi teroru pri oslobodzovaní rukojemníkov“ na Filozofickej fakulte UK v Bratislave.

Vedecko-pedagogický titul docent jej bol udelený v roku 2010 v odbore masmediálne štúdiá za habilitačnú prácu „Mediálna analýza komunikácie politikov na Filozofickej fakulte UKF v Nitre.
Svoje vedomosti z odboru psychológie a praktické skúsenosti rozhlasovej redaktorky a členky Rozhlasovej rady využila pri písaní a obhajobe svojej habilitačnej práce o vystupovaní politikov v Slovenskom rozhlase. V tejto oblasti bola spoluautorkou a zostavovateľkou základnej knižnej práce s názvom Veda, médiá a politika.

Odborný vedecký a spoločenský diapazón Evy Jaššovej zahŕňal aj vystupovanie v elektronických a printových médiách k aktuálnym politickým a spoločenským témam, spolupracovala aj s Detským parlamentom.

V jej osobe odchádza bytosť, ktorú si slovenská spoločnosť bude pamätať nielen z jej vedeckých a odborných prác či pedagogickej činnosti, ale aj z osobných kontaktov, kde vynikala svojím osobitým šarmom a takto nám zostane v pamäti

Posledná rozlúčka s docentkou Evou Jaššovou bude v bratislavskom krematóriu v piatok 21. marca 2014 o 15, 45 hod.