Najnovšie: Falošné USA, Vladimír Putin: My zvíťazíme! Kto strieľal na Majdane(?),rozpad armády UA, vývoj zatiaľ nejasný

648

Bývalý veľvyslanec USA: Amerika nemá právo kritizovať iných za agresiu, sama by si mala sypať popol na hlavu

Washington 6. marca (HSP/Itar-Tass/Foto:AP)

matlock„Najlepší veľvyslanec v histórii USA“ skritizoval vlastnú krajinu za pokrytectvo

Veľvyslanec USA v ZSSR (1987-1991) kJack Matlock  (na obr.)  okomentoval výroky ministra zahraničia USA Johna Kerryho, ktorý označil krok Ruska (oznámenia o možnosti použitia armády na území Ukrajiny) za „neuveriteľný akt agresie“. Diplomat, hodnotený ako „najlepší veľvyslanec v histórii USA“ skritizoval vlastnú krajinu za pokrytectvo.

Pri komentovaní situácie o možnom vyslaní vojsk na Krym, Kerry pohrozil Moskve ekonomickými a politickými sankciami. Podľa názoru Kerryho, prezident Ruska Vladimír Putin „urobil šokujúcu a vedomú voľbu“, keď sa rozhodol použiť armádu na území druhého štátu, pod „absolútne vymyslenou zámienkou. Takéto správanie je v 21. storočí je absolútne neprijateľné a pripomína skôr 19. storočie“ – dodal.

Bývalý veľvyslanec USA v Moskve Jack Matlock vyhlásil, že správanie USA na medzinárodnom poli ich zbavuje práva kritizovať nerešpektovanie teritoriálnej celostnosti a suverenity.

http://www.hlavnespravy.sk/byvaly-velvyslanec-usa-amerika-nie-je-opravnena-viac-citat-prednasku-o-zvrchovanosti/228660

logo_insVysielanie TV RUSKO   aktualizované! 

Первый канал
http://www.1tv.ru/ – každé 3 hod. nový blok

nižšie vidíte  spravodajský blok 06 marca 2014  12.00

Ukrajina: Súd nariadil zadržať lídrov Autonómnej republiky Krym kvôli podozreniu z činnosti proti štátu

Ševčenkovský obvodný súd v Kyjeve nariadil dnes zadržať samozvaných lídrov Autonómnej republiky Krym – premiéra Sergeja Aksionova a predsedu parlamentu Vladimira Konstantinova.

http://www.aktuality.sk/clanok/248557/ukrajina-sud-nariadil-zadrzat-lidrov-autonomnej-republiky-krym-kvoli-podozreniu-z-cinnosti-proti-statu/

Ukrajinský scénář jako příprava útoku na Rusko: Faktickým držitelem moci je „Pravý sektor.“ Kdo to ve skutečnosti je? A tuší vůbec čeští vládní kolaboranti, komu pomáhají?

Ukrajinský scénář jako příprava útoku na Rusko: Faktickým držitelem moci je „Pravý sektor.“ Kdo to ve skutečnosti je? A tuší vůbec čeští vládní kolaboranti, komu pomáhají?

5. 3. 2014  REDAKCE PROTIPROUD přináší analýzu ukrajinské „radikální opozice“, včetně profilů jejich vůdců. Máme také unikátní video s doznáním, kdo byli střelci na Majdanu, a další svobodné informace

Státní převrat na Ukrajině se napohled dostává do fáze poziční války. Ale je to jen zdání. Evropská unie a USA, které nainvestovaly jen do přípravy „kyjevské revoluce“ přes 5 miliard dolarů, s nelibostí nesou, že Rusko se nemíní vzdát svého vlivu tak snadno, jak předpokládaly. Kromě Krymu se ruskojazyčné obyvatelstvo hlásí o svá práva i ve východních regionech země, které neuznávají protiústavně dosazenou euro-americkou „vládu Majdanu“, a jsou připraveny o své svobody bojovat. Ukazuje se ale, že státní převrat na Ukrajině má být předehrou něčeho mnohem většího.

http://protiproud.parlamentnilisty.cz/svet/stat/planeta/878-ukrajinsky-scenar-jako-priprava-utoku-na-rusko-faktickym-drzitelem-moci-je-pravy-sektor-kdo-to-ve-skutecnosti-je-a-tusi-vubec-cesti-vladni-kolaboranti-komu-pomahaji.htm

Vladimír Putin k ruského národu: My zvíťazíme!

Celá Ukrajinská letecká základňa prešla na ruskú stranu a zložila prísahu vernosti krymskému parlamentu

http://www.youtube.com/watch?v=e5Y_wjT-530

Ukrajina 4. marca (HSP/Foto:youtube)

Vojaci nechcú počúvať príkazy ilegálnej vlády z Kyjeva

Celá Ukrajinská letecká základňa prešla na ruskú stranu a zložila prísahu vernosti krymskému parlamentu – vyše 800 vojakov a obslužného personálu so štyridsiatimi piatimi stíhačkami MIG 29. Do dnešného dňa tak prešlo na ruskú stranu už vyše 6000 vojakov.

Ukrajinské stíhačkyUkrajinské stíhačky

Vojaci uviedli, že nebudú počúvať príkazy, ktoré prichádzajú od ilegálnej vlády z Kyjeva. Nejde len o vojakov, ktorí boli na svojich postoch už pred prevratom v Kyjeve, ale aj tých ktorí boli súčasnou ilegálnou vládou pred nedávnom vymenovaní.

Prísahu krymským predstaviteľom tak zložil aj pred niekoľkými dňami vymenovaný admirál ukrajinskej flotily Denis Berezovský. V nej odprisahal vernosť a poslušnosť krymskej vláde. Námestníčka Národného bezpečnostného úradu Ukrajiny Viktoria Sjumarová uviedla, že počas blokády sídla ukrajinského námorníctva zo strany ruských vojsk odmietol klásť odpor a zložil zbrane. Následne kancelária prokuratúry začala vyšetrovanie za trestný čin vlastizrady.

http://www.hlavnespravy.sk/video-cela-ukrajinska-letecka-zakladna-presla-na-rusku-stranu-a-zlozila-prisahu-vernosti-krymskemu-parlamentu/227541

Kto platil snajperov na Majdane? Odposluch tajnej služby ukazuje pochybnosti

5.3.2014 17:50 Ondrej Kubovič  

 BRATISLAVA/KYJEV – Kto strieľal na ľudí v uliciach Kyjeva? Za útokmi môže stáť niekto z novej koalície, ktorá vzišla z Majdanu. Aspoň to odznelo v odposluchu rozhovoru šéfky európskej diplomacie Catherine Asshtonovej a estónskeho ministra zahraničných vecí Urmasa Paeta. Pravosť nahrávky potvrdilo aj estónske ministerstvo zahraničných vecí.

„Nová koalícia nechce vyšetrovať, čo sa presne stalo. Posilňuje sa preto presvedčenie, že za snajpermi nestál Janukovyč, ale že to bol niekto z novej koalície,“ naznačuje podozrenia v rozhovore šéf estónskej diplomacie. Ashtonová je popisom situácie zhrozená a tvrdí, že chcú vyšetrovanie.

Rozhovor sa mal podľa estónskej diplomacie odohrať ešte 26. februára po Paetovom návrate z Ukrajiny. Šéf diplomacie v rozhovore s Ashtonovou ale má len hovoriť o tom, čo v Kyjeve počul. Estónci preto odmietajú, že by ich šéf diplomacie tvrdil, že opozícia bola zodpovedná za útoky snajperov.

http://aktualne.atlas.sk/kto-platil-snajperov-na-majdane-odposluch-tajnej-sluzby-ukazuje-pochybnosti/zahranicie/europa/

Ruské MZV je udivené, že EÚ nekomentuje telefonát o snajperoch na Ukrajine

Tallinn 6. marca (TASR/HSP/Foto:TASR)

Estónska vláda označila rozhovor za autentický, ale súčasne vyjadrila poľutovanie nad únikom jeho obsahu

Ruské ministerstvo zahraničných vecí v noci nadnes vyjadrilo údiv nad tým, že EÚ odmieta komentovať záznam telefonického rozhovoru šéfky diplomacie EÚ Catherine Ashtonovej s estónskym ministrom zahraničných vecí Urmasom Paetom, ktorého pravosť estónska strana potvrdila, o tom, že za streľbou do protivládnych demonštrantov v Kyjeve môže byť niekto z vtedajšej ukrajinskej opozície. Februárové protesty si vyžiadali 99 obetí na životoch, pričom väčšina z nich podľahla práve strelným zraneniam.

http://www.hlavnespravy.sk/ruske-mzv-je-udivene-ze-eu-nekomentuje-telefonat-o-snajperoch-na-ukrajine/228905

Kríza neutícha. Pentagón posiela do Pobaltia stíhačky na ochranu, ozbrojenci hĺbia zákopy

Situácia na Kryme nie je ani po včerajších rokovaniach vyriešená. Ruský a ukrajinský minister zahraničných vecí sa opäť nestretli. Včera sa konali demonštrácie v meste Doneck. Zrážky medzi proruskými a ukrajinskými protestujúcimi si vyžiadali najmenej 7 zranených. Napätú situáciu na Ukrajine sledujeme aj dnes ONLINE.

dnes, 06:00 Kyjev/Moskva/Sevastopoľ/Simferopol
3
fotky v galérii
Kliknite sem
Americká stíhačka F15

OROL TV:  Repríza – Fatima: Cesta k mieru
Svet sa nachádza na pokraji zrútenia – duchovného, morálneho , kultúrneho, politického i ekonomického. Panna Mária ponúkla vo Fatime šancu, ako zachrániť ľudstvo z hroziacej katastrofy, ktorá sa zdá byť neodvratná. (Prednáška Mária Borghezia z Európskeho Parlamentu na Konferencii o Fatime)