AKTUALIZOVANÝ Monitoring – RUSKÁ TV – najnovší vývoj: Svet na pokraji katastrofy – Farizej Kerry – Rusi na Kryme

366

  FatimaZdá sa, že USA sa opäť podarilo zobudiť „ruského medveďa“  Neustálé „skúšanie“ trpezlivosti Rusov – ako sa zdá – dospeje ku tragickému koncu.  Po nedávnej „revolúcii“ a jej následnej pacifikácie práve ruskými vojskami v Gruzínsku sa USA spolu s EÚ podarilo vyvolať pripravený, zorganizovaný a úspešný ukrajinský „Majdan“.  Sme na „rampe“ Apokalypsy?  Na to možno odpovie už zopár nasledujúcich hodín.

Je namieste, aby ste si, vážení čitatelia, prešli všetky proroctvá, v ktorých sa aj táto situácia týka práve Ruska.  Rusi sú kľúčovým národom tejto doby, verme, že požehnaným.    Rusko je aj kľúčovým tajomstvom fatimského posolstva Panny Márie.  Boli pred niekoľkými dňami plačúce ikony v Rusku a na Ukrajine náhoda? Zrejme nie.

Preto vám odporúčam v tejto chvíli to, čo Ona celému ľudstvu odporúča už dlhé desaťročia.  MODLITBU!    Anton Selecký

Vysielanie TV RUSKO  – POZOR!  Tieto správy sú neustále aktualizované! 

Первый канал        http://www.1tv.ru/ –    aktualizované spravodajstvo

06 marca 2014  9.00

Ruské vojská kontrolujú Krym,  proruské demonštrácie trvajú aj v ďaľších mestách východnej Ukrajiny, ale aj v ruských mestách – Moskve  Petrohrade a i.  USA –  John Kerry kritizuje Putina, že sa správa „ako v 19-tom storočí“.  Pritom USA valcujú suverenitu stredného východu, afrického severu  a ďalších krajín sveta ako na bežiacom páse už roky. Prehovoria armády, nebodaj zbrane hromadného ničenia?  Od tzv. „kubánskej krízy“ v roku 1962  nebolo horšej situácie, čo sa týka celého sveta.

http://www.ta3.com/clanok/1035968/ukrajinsky-parlament-ziada-putina-aby-nedopustil-vyslanie-vojska.html

TV TA3 – – tlačová konferencia Vladimíra Putina

Vladimír Putin o amerických politikoch

Interview Vladimíra Putina pre nemeckú TV ARD

Ukrajinskí poslanci, ktorí sa zúčastnili na dnešnom zasadnutí, vyzvali signatárov Budapeštianskeho memoranda splniť si svoje záväzky o poskytnutí ochrany Ukrajine. Súčasne žiadali vyslať na Ukrajinu medzinárodných pozorovateľov, aby sa oboznámili s reálnou situáciou.
Parlament súčasne prijal uznesenie, v ktorom vyzýva ruského prezidenta Vladimira Putina, aby nedopustil vyslanie ruských jednotiek na Ukrajinu a nariadil návrat tých, ktoré opustili svoje základne na ukrajinskom území, do miest ich trvalej dislokácie.

Okrem toho parlament navrhol vytvoriť komisiu, ktorej členovia by rokovali s Ruskom o spôsoboch urovnania súčasnej výbušnej situácie na Kryme.

Ukrajinský parlament sa na ďalšom rokovaní zíde v utorok, informovali ukrajinské tlačové agentúry.

Ukrajinská vláda sa vrátila k prípravám na pridruženie k EÚ
Ukrajinská vláda zrušila vládne uznesenie z 21. novembra 2013 a obnovila aktivity smerujúce k pridruženiu krajiny k EÚ. Informovala o tom dnes poslankyňa ukrajinského parlamentu Lesia Orobecová.

Napriek dlhodobým prípravám vláda Mykolu Azarova v novembri odmietla podpísať asociačnú zmluvu s EÚ, pričom ako dôvod uviedla nedostatočnú podporu ukrajinskej ekonomiky zo strany EÚ v podmienkach, keď Rusko pohrozilo, že po podpísaní asociačnej zmluvy zablokuje dovoz ukrajinskej produkcie do Ruska.

V decembri sa potom ukrajinské vedenie s Ruskom dohodlo na pôžičke vo výške 15 miliárd dolárov a na znížení cien za plyn o jednu tretinu. Tento krok mnohí pozorovatelia označili za potvrdenie zámeru Ukrajiny orientovať sa na spoluprácu s Ruskom.

Turčynov vyzval na stiahnutie ruských jednotiek, Ukrajinci sa nevzdávajú

Dočasný ukrajinský prezident Oleksandr Turčynov vyzval dnes svetových lídrov, aby podnikli reálne kroky na pomoc jeho krajine, ktorá sa podľa jeho slov ocitla na pokraji katastrofy. Kroky ruského prezidenta Vladimira Putina podľa Turčynova smerujú k vypovedaniu vojny.

„Akýkoľvek pokus o útok na vojenské zariadenia je v skutočnosti priamou vojenskou agresiou proti našej krajine,“ deklaroval Turčynov. Dodal, že zodpovednosť za ňu bude niesť ruské vojenské a politické vedenie. Zopakoval, že Rusko nemá žiadny dôvod na „akt agresie“voči Ukrajine.„Všetky vyhlásenia o ohrození ruských občanov alebo po rusky hovoriacich Ukrajincov sú vymyslené,“zdôraznil Turčynov.
Turčynov dnes na brífingu v Kyjeve uviedol, že situácia na Krymskom polostrove je stále napätá.
Informoval, že v noci nadnes velenie ruských ozbrojených síl, konkrétne Severokaukazského vojenského okruhu, dalo ukrajinským vojakom ultimátum, aby dnes do 05.00 h miestneho času zložili zbrane a vzdali sa. Po vypršaní ultimáta k útoku nedošlo, dodal Turčynov s tým, že situácia je stále veľmi napätá.
V súvislosti s ultimátom sa Turčynov v noci nadnes neúspešne pokúšal spojiť s Putinom i ruským premiérom Dmitrijom Medvedevom. Napokon kontaktoval aspoň predsedu dolnej komory parlamentu Sergeja Naryškina, ktorého upozornil na neprípustnosť podobných krokov.
Ukrajinský premiér Arsenij Jaceňuk dnes po zasadnutí ukrajinského parlamentu, ktoré sa konalo za zavretými dverami, apeloval na Putina, aby stiahol ruské jednotky redislokované na Krymskom polostrove. Jaceňuk, podobne ako Turčynov, uviedol, že„sme na pokraji katastrofy“

Čítajte viac: http://www.ta3.com/clanok/1035968/ukrajinsky-parlament-ziada-putina-aby-nedopustil-vyslanie-vojska.html

oba,a5Obama varoval pred následkami ruskej intervencie na Ukrajine

01.03.2014 07:34:56|Zdroj:TASRTA3|Foto: SITA

Americký prezidentBarack Obamavyjadril hlboké znepokojenie nad správami o pohyboch ruských vojsk na Ukrajine. Súčasne varoval pred destabilizačnými následkami prípadnej vojenskej intervencie.

Čítajte viac: http://www.ta3.com/clanok/1035919/obamu-varoval-pred-nasledkami-ruskej-intervencie-na-ukrajine.html

 

KINO: STALINGRAD