Aktualizované – Monitoring: Kto a čo iniciuje na Ukrajine?

1182

A je to tu! USA chcú na Ukrajine  „vládu národnej jednoty“, ktorá prijme ÚVER Medzinárodného Menového Fondu   

Lagae„USA sú pripravené podporovať Kyjev pri získaní  finančnej pomoci od Medzinárodného menového fondu. Washington však stanovuje podmienky – ústavnú reformu a vytvorenie koaličnej vlády. EU tiež chce presvedčiť  MMF a  poskytnúť novej vláde Ukrajiny úver. Pri prijímaní pomoci od USA a  MMF čakajú však Ukrajinu  nepopulárne ekonomické reformy a klesajúca životná úroveň. A Rusko  s najväčšou pravdepodobnosťou svoju finančnú pomoc Ukrajine zastaví.“ (na obr. súčasná riaditeľka MMF  Christine Lagardéová, členka  Bilderberg group)  http://alles-schallundrauch.blogspot.sk/2011/05/christine-lagarde-ist-auch-eine.html

„Dúfame, že s vytvorením vlády národnej jednoty bude poverená skupina ľudí  úradom  (zrejme Vitalijom Kličkom – pozn red.) výnimočne rýchlo  pripravená nadviazať kontakt s MMF, „– povedal v piatok pod podmienkou zachovania anonymity, vedúci úradník amerického ministerstva zahraničných vecí.

http://www.gazeta.ru/politics/2014/02/21_a_5921077.shtml

Čudné úkazy na Ukrajine.   Známy kláštor Pečovskú Lauru obkľúčila horda ozbrojencov z „Majdanu“ a chcú ho obsadiť

http://www.vesti.ru/only_video.html?vid=579542

http://3rm.info/43691-raskolniki-filaretovcy-okruzhili-kievo-pecherskuyu-lavru-gotovitsya-zahvat.html

Informácie priamo z miesta diania možno získať  na tel: +380354661218

Zvláštna cesta zvláštneho prezidentského kandidáta

Vitalij Volodymyrovyč Klyčko (ukrajinsky Віта́лій Володи́мирович Кличко́; často uváděn poruštěně jako Vitalij Kličko, * 19. července 1971 v Bělovodsku blízko Biškeku v Kyrgyzské SSR) je ukrajinský boxer, současný šampion v těžké KLičkopreukuazKLičkopreukuazváze organizace WBC..  Žije v Nemecku.   Měří 201 cm a váží 112 kg. Jeho bilance je 47 utkání, 45 vítězství (41 KO) a 2 prohry.  

KLičkopreukuaz2

Vitalij má staršího bratra Volodymyra Klyčka, taktéž známého boxera. Bratři jako děti prožili pár let (1980-1985) v Čechách v Mimoni.[1]

KLičkooJe vůdcem politické strany Ukrajinská demokratická aliance za reformy ÚDER (ukrajinskyУкраїнський Демократичний Альянс за Реформи – УДАР»), která v parlamentních volbách na Ukrajině v roce 2012 získala 14 % hlasů a umístila se na třetím místě.

V roce 2013 se stal jednou z hlavních tváří protestů „Euromajdan“.

http://cs.wikipedia.org/wiki/Vitalij_Kly%C4%8Dko

Tajná história rodiny Boxerov

Dedo bol člen Stalinovej tajnej polície, otec generál jadrových zbraní , Vitali a Wladimir, najlepší boxeristi  na svete (a možno čoskoro bude Vitalij prezident Ukrajiny).

Klitschko
Wladimir a Vitali Klitschko

kličkovciV ukrajinčine toto meno znamená „volajúci“.  Predkovia  Kličkovcov sú kozáci a Židia z Ukrajiny. Vladimír a Vitalij  Kličkovci však  vedú úplne iný život, ako Ukrajinci. Vďaka úspechom v boxe sa stali úspešnými a bohatými. Sú známi po celom svete. Už aj tým, že Vladimirovi robí jeho reklamu v USA filmová hviezda Hayden Panettiere. 

kličkohaydenDva metre vysoký boxer a malá ( meter päťdesiattri cm vysoká) hollywoodská herečka (na obr.)- to je v súčasnej dobe jeden z najatraktívnejších párov.  Nedávno Hayden rozprávala  o svadobných prípravách.

http://www.superillu.de/exklusiv/klitschko-die-geheime-geschichte-der-boxer-familie

http://www.jewish.ru/theme/cis/2011/07/news994298297.php ĽVOV 25. októbra (WEBNOVINY) – Líder ukrajinskej opozície a známy boxerský šampión Vitalij Kličko 

 kličko.pivoĽVOV 25. októbra (WEBNOVINY) – Líder ukrajinskej opozície a známy boxerský šampión Vitalij Kličko vo štvrtok potvrdil svoju kandidatúru na prezidentský post, o ktorého obsadení sa bude rozhodovať vo voľbách v marci 2015. 

Kličko2

Kličko ešte v auguste uviedol, že opozícia sa potrebuje voči súčasnej vláde a prezidentovi Viktorovi Janukovyčovi zjednotiť, odmietol však definitívne potvrdiť svoj záujem vyzvať vplyvnú hlavu štátu.

Líder tretej najsilnejšej parlamentnej strany UDAR zároveň potvrdil, že má nemecké občianstvo, no podotkol, že to neodporuje ukrajinským zákonom ani to neanuluje jeho ukrajinské občianstvo.

kličko4

                                                                                       AKTÉRI „NEŽNEJ REVOLÚCIE“  V SÚČINNOSTI S „MAJDANOM“   

Osobnosti slovenského a českého spoločenského života a spoluzakladatelia OF a VPN sa dnes solidarizovali so zápasom Ukrajincov, bojujúcim za slobodnú, európsku Ukrajinu. Vo svojom vyhlásení zdôraznili, že na Ukrajine, ale aj v celej Európe ide dnes o historické rozhodnutie, či bude Ukrajina európskou a Európa ukrajinskou. Vyhlásenie prečíta Michael Kocáb v nedeľu 15. decembra na demonštrácii na kyjevskom Majdane.  (foto je ilustračné)Vitali Klitschko

Znenie vyhlásenia:

Priatelia! Zrak sveta, zrak Európy sa upiera na Majdan, na Kyjev, na Ukrajinu. Ukrajina je dnes Európa, Európa je dnes Ukrajina. Majdan je dnes Euro-Majdan. Stretávate sa tu, navzájom sa držíte za ruky, desaťtisíce, státisíce, milióny a hovoríte hlasom Majdanu, Kyjeva a Ukrajiny o slobode, nezávislosti a Európe. Nezávislosť je pre vás slobodou, sloboda Ukrajinou a Ukrajina Európou.

Kličko3Ste hlasom Ukrajiny, hlasom jej túžby. Hlasom modernej Ukrajiny, hlasom jej prítomnosti a budúcnosti. Ukrajina sa rozhodla pre Európu, lebo sa rozhodla pre slobodu a spravodlivosť, pre právo na dobrý život. To je právo a rozhodnutie, ktoré ste si zvolili slobodne, vo vašom mene. Nie je hlasom nikoho iného a proti nikomu inému. Rozhodli ste sa, že toto slobodné právo si nedáte odňať tými, čo vám sľubovali, že sa vydajú s vami európskou cestou, a dnes vám hovoria, že to nejde. Tým stratili právo hovoriť vaším hlasom, hlasom Ukrajiny.

V novembri 1989 sme stáli na námestiach v Prahe a Bratislave, v českých a slovenských mestách a obciach. Zvíťazili sme, lebo sme mali odvahu vytrvať, až kým moc neslobody nepadla. Dnes obdivujeme vašu odvahu a solidarizujeme sa s ňou. klicko_past_ukrajina_box_sitaOdvahu vytrvať, až kým moc neslobody nepadne. Nechceme mlčať, lebo vieme, že Ukrajina je dnes Európou a Európa Ukrajinou. Vieme z vlastnej skúsenosti, že dejiny majú svoju každodennosť, ale sú v nich aj udalosti, ktoré rozhodujú na dlhý čas.

Toto je taká udalosť. Vieme, že dnes rozhodujete nielen o tom, či bude Ukrajina európskou, ale aj o tom, či bude Európa ukrajinskou. Hovoríme jedným, spoločným hlasom. My, Česi a Slováci, Slováci a Česi, sme s vami, lebo váš hlas je aj naším hlasom a chceme, aby náš hlas znel spolu s vaším hlasom. Ukrajina zvíťazí!

Jan Urban, spoluzakladatel Občanského fóra, novinář
Michael Kocáb, spoluzakladatel OF, blízký spolupracovník Václava Havla
Ivan Gabal, spoluzakladatel Občanského fóra, sociolog, poslanec
Fedor Gál, spoluzakladatel Verejnosti proti násiliu, dokumentarista
Peter Zajac, spoluzakladatel Verejnosti proti násiliu, vysokoškolský pedagog
Martin Bútora, spoluzakladatel Verejnosti proti násiliu, bývalý velvyslanec v USA

http://dennik.tyzden.sk/juraj-kusnierik/2013/12/13/ukrajina-zvitazi/

Fotografie:   http://rafzen.wordpress.com/2013/12/03/kliczko-lubawicz-kaczynski-and/

KLickofemenr2lltZakladateľka „Hnutia FEMEN „Inna Ševčenková na Ukrajine verejne spiľuje kríž

KLickofemen

Klisckoschwarzen2

Ukrajinský „Majdan“ – II. diel VOSR?

Otevřete oči: Na Majdanu v Kyjevě nedemonstrují „normální“ občané.

bloger_591Na popud neustálých otázek typu „Co se na tom Majdanu vlastně dějě?“ nebo „Kdo je špatný a kdo je hodný?“ jsem se rozhodla, že se pokusím odpovědět. Dnes je to víc než vhod, když Kyjev hlásí desítky mrtvých a stovky raněných. Dopředu říkám, že to zdaleka není tak jasné, jak se na základě zpráv ze západních médií může zdát.  

 Kdo bojuje na Majdanu? Mírumilovní občané, kteří chtějí svobodu, stát bez korupce a přijetí do EU? Tak to bohužel není. Na Majdanu takoví lidé už dávnou nejsou (jestli vůbec kdy byli).

Který člověk by dobrovolně bydlel tři měsíce (čtvrt roku!) na náměstí kvůli nějakým demokratickým hodnotám? Jedině člověk, který nemá nic na práci. Který nemá zaměstnání a doma hladové krky, které musí krmit. Ano, ze začátku tam jezdili lidé v nějakém přesvědčení, zpravidla na pár dní. Ale většina potom začala jezdit na takzvanou „placenou dovolenou“, v tomto smyslu zaplacenou svým zaměstanavatelem na podporu prostestů. Ale jsou to lidé převážně ze západní části země, kde je neskutečně vysoká míra nezaměstnanosti a absence jakéhokoliv průmyslu či jiného typu hospodářství. Mluvila jsem s člověkem, kterému za týden na Majdanu nabídli 700 hřiven. Vzhledem k tomu, že průměrná měsíční mzda na západě je 1500 hřiven (nebo žádná), šli „zapadenci“ do toho.  Celý článok:

http://tkachenko.blog.idnes.cz/c/397257/Otevrete-oci-Na-Majdanu-v-Kyjeve-nedemonstruji-normalni-obcane.html

Janukovyč bol odvolaný z funkcie

KYJEV – Ukrajinský parlament odvolal dnes z funkcie prezidenta Viktora Janukovyča a stanovil termín predčasných prezidentských volieb na 25. mája tohto roku. Celkovo 328 zo 450 poslancov ukrajinského parlamnentu rozhodlo, že Viktor Janukovyč už ďalej nemôže vykonávať svoje ústavné právomoci, oznámila agentúra Reuters.

Z  Kyjeva naživo

„Euromajdan“ nie je občiansky protest, ale dobre pripravená politická operácia

Rusko 20. februára (HSP/Foto:TASR)

Revolučné poradenstvo

„Euromajdan“ – to nie je občiansky protest, ale dobre pripravená politická operácia,“ zverejnil Hlas Ruska tvrdenie Alexeja Puškova, ktorý je na čele výboru Štátnej dumy RF (dolnej snemovne ruského parlamentu) pre medzinárodné záležitosti. Podľa neho trojmesačný občiansky protest, ako ho predstavujú médiá na Západe, nemôže vydržať, ak nie je zorganizovaný a zaplatený. Puškov poznamenal, že v mnohých regiónoch obyvatelia Ukrajiny vôbec nesympatizujú s Majdanom.

UkrainProtivládny demonštrant nesie pneumatiku počas potýčky s poriadkovou políciou na Námestí nezávislostiDemeš

Jeho tvrdenie bližšie vysvetľuje francúzsky týždenník Le Nouvel Observateur, ktorý zverejnil článok o ľuďoch, ktorí za „americké peniaze“ organizujú politické prevraty. Medzi menovanými sú aj ľudia zo Slovenska. Autor za najskúsenejšieho „proamerického Che Guevaru“ považuje Pavla Demeša. (na obr.).. Celý článok: 

http://www.hlavnespravy.sk/euromajdan-nie-je-obciansky-protest-ale-dobre-pripravena-politicka-operacia/223217

 Život Cirkvi vo svete 7 * 2014         

21. február 2014Správy pripravuje Mgr. Zuzana Gluchichová, zakladateľka TK KBS a týždenníka Život Cirkvi,z rímskej anglickej a nemeckej agentúry Zenit a z ďalších katolíckych agentúr a internetu.  Tieto správy možno nájsť aj na webovej stránke www.modlitba.sk pod „SPRÁVY ZO SVETA“.   Tel: 02/3900 5862, e- mail:  zuzana.gabriela@gmail.com, č.ú. Tatra banka – 291 993 0077/1100

 Obsah

Kyjev: Kňazi obnovili stanovú kaplnku

Arcibiskup Schick: ‚Otvoriť oči, otvoriť uši a otvoriť ústa‘ 

Vatikán: Rada kardinálov zasadne opäť v apríli a júli

Maradiaga: Laikov v Cirkvi aj štrukturálne oceniť

Ukrajinské cirkvi žiadajú okamžité zastavenie násilia

Pápež dostal nový argentínsky pas

Rakúsko: Ministerstvo útočí proti kláštoru Heiligenkreuz

Katolícky biskup odmieta právnu účinnosť manželských zmlúv

USA: Arcibiskup musí ísť za svedka o prípadoch zneužívania

Anglikáni zakazujú duchovným „homosexuálne manželstvo“

Hovorí sa ‚biskup Huonder‘ a myslí sa ‚katolícka cirkev‘

Švajčiarsky biskup ďakuje za veľkú podporu ľudí

Írski kňazi kritizujú biskupov pre vatikánsky dotazník

Slobodomurári sveta zasadali v kostole v Postupime 

Španielsko: Reforma zákona o potrate prekonala prvú prekážku

Celé články tu:   

ZIVOT CIRKVI VO SVETE 07 14