streda, 2 októbra 2024
Situácia graduje – Urážka od militantného ateistu Eduarda Chmelára: „Slovenskí biskupi sú...

Situácia graduje – Urážka od militantného ateistu Eduarda Chmelára: „Slovenskí biskupi sú posadnutí sexom“

547

Aliancia za nedeľu podporuje Pastiersky list Konferencie biskupov Slovenska na prvú nedeľu adventnú 2013

 V mene Aliancie za nedeľu, Slovensko, o.z. (AZN) touto cestou ďakujem Konferencii biskupov Slovenska (KBS) za Pastiersky list na prvú adventnú nedeľu 2013. V tomto pastierskom liste sa naši otcovia biskupi jednoznačne a odvážne postavili na stranu Boha, ochranu Slovenského národa a rodiny, ktorú tvori muž, žena a ich deti.
logo
Pošlite aj Vy podporné stanovisko KBS na email: Mons. Marián Chovanec“ , „Mons. Stanislav Zvolenský“ , „Mons. Viliam Judák“ , kbs@kbs.sk; a kopiu na adresu AZN. uskutocnujte.slovo@gmail.com; Vaše stanovisko zverejníme na našom webeBoh žehnaj Slovensko.  A. Čulen, predseda AZN

Uvidíme, či niekto bude „sankcionovať“ tieto ohlasy, tak ako bola sankcionovaná TV LUX:

Pár slov o liste

Rada by som teda ešte raz odkázala mojej rodine a rodinám kolegýň a kolegov, že nerobíme nič zlé. Nesnažíme sa ovládnuť školy ani nerozsievame smrť.  Neničíme rodiny.  (!)

Zajtra si moja sestra, mama, stará mama a ďalšia časť mojej rodiny vypočuje, že som nositeľkou kultúry smrti. Tak ako každú nedeľu prídu do kostola s vierou, že im omša prinesie viac pokoja, nádeje a povzbudenia do bežného života. Postaví sa pred nich človek, ktorý by mal byť prostredníkom nádeje a Božej lásky, a povie im, že ich sestra, dcéra, krstná dcéra, vnučka či neter ohrozuje existenciu národa, snaží sa ovládnuť výchovnovzdelávací proces či infiltrovať sodomistickú ideológiu do škôl, a podnecuje tak Boží trest. Tento človek ich vyzve, aby odmietli prejavy kultúry smrti, aby odmietli rodovú rovnosť, moju prácu, všetko, čomu verím, aby teda odmietli mňa. Vyzve ich v mene Boha a rodiny. Tento scenár sa zajtra zopakuje vo všetkých katolíckych kostoloch a bude namierený proti všetkým mojim kolegyniam a kolegom.

Rada by som teda ešte raz odkázala mojej rodine a rodinám kolegýň a kolegov, že nerobíme nič zlé. Nesnažíme sa ovládnuť školy ani nerozsievame smrť.  Neničíme rodiny.  A ešte by som rada povedala niečo vám, vážení pisatelia pastierskych listov. Ak tvrdíte, že ničíme rodiny, mali by ste niečo vedieť.  Škoda, že ste neprišli ešte predtým, než ste o nás začali písať, možno by ste veľa vecí vo svojom liste zmenili. Teraz je už neskoro, ale nabudúce budete vedieť, že máme dvere otvorené pre všetkých, ktorí nás neprišli urážať.

http://aspekt.sk/content/aspektin/par-slov-o-liste

Komunista a ateista  Chmelár káže Slovenským biskupom, ako byť podriadeným pápežovi:

Vážení páni biskupi! Volím formu priateľského listu, lebo nie som biskupom, aby som písal pastierske listy a čo je ešte dôležitejšie – nepovažujem ľudí ani za ovce, ani za stádo, ktoré potrebuje pastiera. Považujem ich za rovnocenné bytosti, ktoré si zaslúžia úctu a rešpekt. Zvyčajne necítim potrebu vyjadrovať sa k vašim vnútorným záležitostiam, lebo nie som katolík. Dôvod, prečo dnes robím výnimku, spočíva v skutočnosti, že dnešným pastierskym listom ste úplne zbytočne urazili významnú časť slovenskej spoločnosti, najmä ženy a homosexuálov. Napriek tomu a práve preto, že nepatrím ani k jednej z týchto skupín, cítim povinnosť ohradiť sa voči nespravodlivým až absurdným obvineniam na adresu ľudí, ktorí vám nič neurobili. Vlastne robím to, čo by mal robiť podľa učenia Ježiša Nazaretského každý kresťan.

     Už dlhodobo ma fascinuje vaša monotematická posadnutosť sexom, ktorá je odtrhnutá nielen od reality, ale aj od apelov hlavy katolíckej cirkvi, pápeža Františka. Je to prinajmenšom čudné, ak slová tohto veľkého a múdreho muža beriem oveľa vážnejšie ako vy, jeho podriadení. Dovoľte mi preto, aby som ich pripomenul nielen vám, ale aj katolíckym veriacim a širokej slovenskej verejnosti, pretože ste sa ani neunúvali informovať o obsahu pápežovho prelomového dokumentu, exhortácii Evangelii gaudium (Radosť evanjelia). Rímsky biskup v nej na vašu adresu hovorí: „Často sa správame ako kontrolóri milosti a nie ako jej prívrženci. Cirkev ale nie je colnica, je otcovským domom, kde je miesto pre každého i s jeho úmorným životom.“ Práve v súvislosti s vaším najnovším pastierskym listom dávam do vašej pozornosti najmä tieto myšlienky vášho najvyššieho predstaviteľa, pápeža Františka:

http://www.eduardchmelar.blogspot.sk/2013/12/priatelsky-list-slovenskym-katolickym.html

Eduard Chmelár, ktorý staval na nohy militantnú ultraľavičiarsku stranu 99%, chcel zrušiť aj sviatok Sedembolestnej Panny Márie
Strana 99%,ktorej pomaha v predvolebnom boji aj Obamova administrativa,a ktora sa spolupodielala na mitingoch Gorila,ktore organizovali vestice a ezotericky….
 Aktivista Eduard Chmelár kritizuje existenciu kresťanských sviatkov. Slovensko sa k nim zaviazalo vo vatikánskej zmluve.

BRATISLAVA. Zaradenie sviatkov jediného náboženstva do slovenského kalendára je na hrane ústavnosti, myslí si vysokoškolský pedagóg a občiansky aktivista Eduard Chmelár.

“Ústava hneď v prvom článku uvádza, že SR sa neviaže na žiadne náboženstvo ani ideológiu,” vysvetlil svoj postoj pre agentúru SITA.

https://www.magnificat.sk/2012/02/pisete-nam-chmelar-ktory-staval-na-nohy-99-chce-zrusit-sviatok-sedembolestnej-panny-marie/

edo doc. Mgr. Eduard Chmelár PhD.

publicista, spisovateľ, historik, mierový aktivista   * 21.08.1971 Modra

 Ako sa kto môže vyvíjať je fakt, že Eduard Chmelár dnes bojuje proti cirkevným sviatkom, zvlášť proti  štátnemu sviatku Sedembolestnej Panny Márie, a že tento krok je iba jedným bodom z programu zakonšpirovanej proticirkevnej koalície,   nám môžu ukázať niektoré spojitosti: 

http://www.sme.sk/c/6121929/sas-navrhuje-namiesto-sviatkov-dovolenku.html#ixzz1cWw7VTTE

http://beo.sk/domace-udalosti/1372-chmelar-sa-vysmieva-slovenskym-tradiciam

eduard1-300x187Keď pripravoval pôdu strane 99%, zrejme si uvedomili tieto jeho slabiny a stiahli ho „z obehu“ – pretože  ľudia by veľmi rýchle odhalili pozadie strany 99%.

Strana ktorá má na bilboardoch slogan AJ VY STE 99%, však stále drží Chmelára medzi svojimi.

Pozrime sa ešte, kde pôsobí  dnes Eduard Chmelár  Je prepojený aj na Hnutie Zeitgeist Movement,

http://www.zeitgeistmovement.sk/www/forum/22-ekonomika-a-zdroje-veobecna-diskusia/1750-obianske-zdruenie-zmena

zeitgeist1-300x168The Zeitgeist Movement odmieta súčasnú náboženskú vieru a chce položiť základy novej civilizácie spočívajúcej na viere v človeka. Tieto myšlienky sú citeľne ovplyvnené hnutím New Age. To, čo sa začalo ako malý súkromný projekt, sa využitím voľnej internetovej distribúcie stalo celosvetovým hnutím.

Slovenská pobočka hnutia rozbehla svoju činnosť v marci 2009 v Bratislave. Predstavitelia hnutia sa usilujú sektársku náplň eliminovať a zaštítiť samosprávnou formou organizácie. Od roku 2010 u nás pôsobí občianske združenie Zmena, zastrešujúce činnosť Zeitgeist Movement Slovensko.

Ďalej je tu http://answers.sk/livestream/

Chemelar-1-300x278ako o sebe píše:  ”Nezávislá iniciatíva ľudí, ktorá sa snaží priniesť Prometheusalternatívny pohľad na všetko, čo sa týka života ľudí, teda aj Vás”

Okrem toho Eduard Chmelár horlí za OBČIANSKU ÚSTAVU, teda vyhodenie sv. Cyrila a Metoda z ústavy, a je členom  Iniciatívy za Občiansku Ústavu, prepojený na združenie Prometheus.

Prometheus, s “pekelným” logom sa hlási k „humanitným“ organizáciám

http://prometheus.unas.cz/kto-sme.htm

Besnenie feministiek pred katedrálou v San Juan v Argentíne