Chorvátsko: Úspech referenda na ochranu prirodzeného manželstva, OROL TV: Nový svetový poriadok

316

 Vďaka, Chorváti!  

Záhreb, 29.11.2013 (kath.net/cz) 016 532 – V máji 2013 sa zhromaždilo v Chorvátsku iba za dva týždne vyše 750 000 podpisov na ochranu klasického manželstva a rodiny. K podpisovej akcii vyzvala široká aliancia rôznych skupín. Táto udalosť vyvolala hlboký dojem a teraz prinútila chorvátsku vládu 1. decembra usporiadať referendum o zavedení ústavného zákona s klasickým pojmom manželstva pozostávajúceho z muža a ženy, ktorým má byť toto manželstvo chránené a právne zabezpečené. Už výsledok podpisovej akcie – (vysoký počet 750 000 podpisov treba posudzovať v pomere k asi 4 miliónom obyvateľstva, vrátane tých bez práva voliť) predstavuje veľký úder pre homosexuálne zväzy a ideológie „gender“, ktoré chcú toto klasické chápanie manželstva spochybniť či celkom zrušiť.

CROATIA-EU-ENLARGE-REFERENDUMĽavicová vláda pozostávajúca zo Sociálnodemokratickej strany (priameho nástupcu komunistov) a jej malej koaličnej Liberálnej strany, sa masívne pokúšali ovplyvniť ľudí proti tomuto referendu a priviesť obyvateľstvo k jeho odmietnutiu. Minulý týždeň sa k tomu konalo veľké zhromaždenie na hlavnom námestí v Záhrebe, Námestí Bana Jelačiča. Pri mrazivých teplotách prišlo asi 3000 prívržencov vlády, aby si vypočulo rockový koncert a rôznych agitátorov. Väčšina rečníkov však zrejme patrila skutočne ku starej garde komunistov a už pre svoj vek sotva mohli zastupovať mladé Chorvátsko budúcnosti.

Mediálna pozornosť v tejto súvislosti sa sústredila len pred niekoľkými dňami na prípad najmä známeho duchovného pastiera študentov na  Univerzite v Záhrebe, pátra Damira Stojiča. Ten je známy spoluprácou s platformou za rodinu, svojimi obľúbenými kázňami na tému manželstva a rodiny a zasadzovaním sa za „teológiu tela“ pápeža Jána Pavla II. Práve preto stále stojí v centre útokov zo strany vedúcich intelektuálov a politikov ľavice.

chorvatsko00Len nedávno ho dokonca jeho bezprostrední predstavení vyzvali, aby o týchto témach už nehovoril a nekázal. Ako sa páter Stojič dozvedel, táto intervencia prišla priamo z úradu chorvátskeho premiéra (Zorana Milanoviča – na obr.) . Chorvátsky denník „Večernji list“, o tom podal správu 26. novembra.

Platforma ľavicových intelektuálov dokonca porovnávala hodnoty v myslení iniciátorov referenda s prevažujúcim fašistickým myslením v Nemecku v období po roku 1930.

Napriek všetkému úsiliu iniciatívu podkopať a poškodiť, sa ukázal úspech ľudového hlasovania a tým zakotvenie klasického pojmu manželstva do chorvátskej ústavy. Skoro 65 percent zúčastnených voličov podporilo návrh, aby bola v chorvátskej ústave zakotvená definícia manželstva ako zväzku muža a ženy. Opačný názor vyjadrilo necelých 35 percent hlasujúcich. Výsledok hlasovania je záväzný bez ohľadu na počet zúčastnených voličov.

Toto sa ukazuje ako smerodajné pre Európsku úniu a ďalšie európske krajiny. –zg-

Prelustrujte si slovenských politikov a budete „doma“.  Pretože:

“Aj ´Zoki´ sa vedel zariadiť za všetkých režimov, ktoré zažil.“ 

zoki1Chorvátska stredoľavá vláda premiéra Zorana Milanoviča zložila prísahu a bola tak formálne uvedená do úradu. Nový kabinet čaká ťažká úloha vyviesť krajinu z ekonomickej krízy a úspešne zavŕšiť jej vstup do EÚ, ktorý je naplánovaný na rok 2013.    (http://m.webnoviny.sk/svet/nova-chorvatska-vlada-sa-ujala-funkci/443597-clanok.html)

Zoran Milanović (* 30. října 1966) je chorvatský politik, vůdce středolevé sociálně demokratické strany Chorvatska (SDP) a v současnosti předseda vlády. Do úřadu nastoupil 23. prosince 2011.V roce 1986, nastoupil na Záhřebskou univerzitu, obor soudnictví. Po vysoké škole se stal internistou u obchodního soudu, a v roce 1993 získal práci na chorvatském ministerstvu zahraničních věcí.

2003. Asistent minister zahraničních vecí pre multilaterálne záležitosti
1999. Národný koordinátor pre NATO, Ministerstvo zahraničních věcí  V roku 1998  Masters v práve Evropskej unii na flámskej univerzity v Bruseli. 1996.-1999. poradca misie Chorvátska k EÚ a NATO, Brusel.  

 O rok později, byl součásti mírové mise OSN Náhorního Karabachu.  Od vlády Ivyka Račana získal Milanović post koordinátora vstupu do NATO.   Chorvátsko sa členom NATO stalo v apríli 2009.

http://cs.wikipedia.org/wiki/Zoran_Milanovi%C4%87

zoik20x225Z komunistu “demokrat”

V roce 1996 byl poradcem na misi Chorvatska u Evropské unie a NATO v Bruselu.  Milanović se vrátil na ministerstvo zahraničí, a to roku 1999, na konci svého mandátu.  Zoran Milanović, kterému se všeobecně přezdívá Zoki, se uměl zařídit za všech režimů, jež zažil. Narodil se v šedesátých letech v Záhřebu do rodiny komunistického prominenta. Otec Stipe vedl ekonomický institut, matka Gina učila angličtinu a němčinu v základní škole. V Záhřebu prožil mládí „rudé buržoazie“ – relativní jugoslávský blahobyt, elitní střední školu, kde se prý rád rval, a koncerty tehdy velmi populární poprockové skupiny Azra.

http://euro.e15.cz/hyde-park/profily/zoran-milanovic-chce-v-cele-koalice-kykyryky-zmenit-chorvatsko

zoik3300x187Premiér ateista v katolíckom Chorvátsku

Nový chorvátsky premiér Zoran Milanović (iba druhý sociálno-demokratický premiér v novodobej chorvátskej histórii) však do kostola nešiel, čo sa stretol s kritikou katolíckeho kléru. Biskup Vlado Kosić zo Sisaku sa počas svojej kázne dokonca vyjadril , že premiér úmyselne propaguje ateizmus.

Sisacký biskup Kosić ďalej pokračoval: “Jedná sa o pokus násilnej propagácie ateizmu a anti-katolicizmu v chorvátskej spoločnosti. Mali by [premiér a niekoľko ďalších ministrov] byť v kostole spolu s veriacimi, keďže sú to aj ich politickí reprezentanti.“

zoki44465Chorvátsko môže byť v mnohých aspektoch porovnávané so Slovenskom – obe krajiny získali v priebehu 2. svetovej vojny samostatnosť, ktorá však bola podmienená spoluprácou a podriadením sa štátom Osi. Obe krajiny majú istý problém vyrovnať sa s touto históriou a vybudovať si na ňu triezvy pohľad. A v neposlednom rade, v oboch krajinách si katolícka cirkev zachováva významnú mieru vplyvu.

http://obalkane.wordpress.com/2012/08/

https://www.magnificat.sk/2013/04/slovaci-pozor-politici-ak-sa-nazyvate-krestanmi-zasiahnite-kym-nie-je-neskoro/

Vitajte v „Novom svetovom poriadku“ I.

Nový svetový poriadok. Formujúca svetovláda ho naprojektovala, mnohí to utajujú, nevedomí vyhlasujú za fantáziu a konšpiráciu, ale jedno je isté. Nový svetový poriadok nás postupne nenápadne, zákerne a neúprosne zatvára do svojej elektronickej totalitnej pasce.

Vitajte v „Novom svetovom poriadku“ II.