Aktuálne: Protest kandidátov na Predsedu Bratislavského samosprávneho kraja proti tzv. „prieskumom verejnej mienky“

1411

 

Od: Mgr. Rastislav Blaško <rastislav@blasko.sk>
Dátum: 30. októbra 2013 13:19
Predmet: PROTEST NA ÚVK PROTI PRIESKUMOM verejnej mienky
Komu: aktuality@aktuality.sk, bratislava@mail.ctk.cz, ctk@ctk.cz, domred@tasr.sk, noviny@joj.sk, sekretariatcsap@markiza.sk, sgr.svs@mvsr.vs.sk, sita@sita.sk, somreporter@markiza.sk, ta3@ta3.com, tipy@aktualne.sk
Kópia: Anton Culen <uskutocnujte.slovo@gmail.com>, domov@pravda.sk, eduard.fasung@tasr.sk, Karol Ondrias <karol.ondrias@savba.sk>, Oskar Dobrovodský <oskar.dobrovodsky@gmail.com>, pavlik@sita.sk, Romi Ruh <r.romi25@gmail.com>, spravodajstvo@markiza.sk, strana.priama.demokracia@gmail.com

Záznam z besedy na TV BA s tromi kandidátmi na Bratislavského župana:  Rastislav Blaško,  Anton Čulen,  Gabriel Karácsony

http://www.tvba.sk/vsetky-relacie/-spravy-a-publicistika/beseda-o-/zupne-volby-2013-ii-/

Dobrý deň,

v prílohe zasielame protest na Ústrednú volebnú komisiu pre voľby samosprávnych
krajov a zároveň uvedený protest zasielame médiám na zverejnenie.

Tento protest podporujú kandidáti na predsedu BSK (abecedne), hodnovernosť si
možno overiť:

Kandidáti na predsedu Bratislavského samosprávneho kraja:

PhDr. Mgr. Rastislav Blaško, Hroznová 19, 902 01 Pezinok

Mgr. Anton Čulen, Wolkrova 3, Bratislava

Oskar Dobrovodský, Družstevná 21, 901 01 Malacky

Ing. Gabriel Karácsony, Balkánska 118, Bratislava – Rusovce

RNDr. Karol Ondriáš CSc., Ľudovíta Fullu 54, Bratislava

Bc. Roman Ruhig, Cyprichova 10, Bratislava

bratislavsky_170Ústredná volebná komisia pre voľby predsedov a poslancov samosprávnych krajov 2013

Ministerstvo vnútra SR

Ing. Eva Chmelová
zapisovateľka Ústrednej volebnej komisie

 VEC: SŤAŽNOSŤ A PROTEST KANDIDÁTOV NA PREDSEDU BSK VOČI ZVEREJNENIU MANIPULATÍVNYCH PRIESKUMOV VEREJNEJ MIENKY

Horeuvedení šiesti kandidáti na predsedu Bratislavského samosprávneho kraja(BSK)  vyjadrujú spoločne sťažnosť a  spoločný protest voči zverejneniu predvolebných prieskumov verejnej mienky, týkajúcich sa volieb predsedu BSK, agentúrami MVK a FOCUS minulý týždeň.

My kandidáti na predsedu BSK, máme pochybnosti o dobrom úmysle, hodnovernosti a pravosti  výsledkov prezentovaných prieskumami. Domnievame sa, že tieto prieskumy boli urobené na súkromnú objednávku a neprofesionálne, pretože anketované osoby boli mystifikované. Okrem toho boli realizované telefonicky na nedostatočnej vzorke obyvateľstva.

Podľa našich informácií prieskumní anketári kládli otázku anketovaným osobám v znení, aby si vybrali spomedzi IBA štyroch kandidátov na predsedu Bratislavského samosprávneho kraja. Samozrejme, pri podobných telefonických prieskumoch, ak nie sú uvedení všetci kandidáti na predsedu BSK, dochádza ku skresľovaniu výsledkov.

My kandidáti na predsedu BSK, máme za to, že zverejnením týchto manipulatívnych výsledkov prieskumov došlo k poškodeniu nás ostatných kandidátov zo strany nielen prieskumných agentúr, ale aj médií, ktoré tieto prieskumy zverejnili.

Žiadame Ústrednú volebnú komisiu, aby zaujala stanovisko k týmto predvolebným manipuláciám formou prieskumov verejnej mienky a zverejnila svoje stanovisko vo všetkých médiách, ktoré uvedené manipulatívne prieskumy verejnej mienky zverejnili.

My kandidáti na predsedu BSK, týmto chceme vyzvať občanov a voličov nielen Bratislavského samosprávneho kraja, ale aj celej Slovenskej republiky, aby sa nedali zmiasť manipuláciou volebných prieskumov, a išli voliť, pretože tieto prieskumy znamenajú iba to, že hlavní favoriti sa boja o svoj výsledok a pomáhajú im aj zverejnením nehodnoverných prieskumov. Vyzývame občanov a voličov, aby prišli 9. novembra voliť a nebáli sa rozhodovať slobodne, bez strachu, a nie na základe predvolebných prieskumov.

Žiadame zároveň všetky médiá, ktoré zverejnili uvedené prieskumy verejnej mienky, aby zverejnili aj tento protest.

Tento protest podporujú kandidáti na predsedu BSK (abecedne), hodnovernosť si možno overiť na číslach:

Rastislav Blaško, nezávislý kandidát, tel. 0915 722 583

Anton Čulen, Magnificat Slovakia, tel. 0902 711 487

Oskar Dobrovodský, Národ a spravodlivosť – naša strana, tel. 0907 691 020

Gabriel Karácsony, PRIAMA DEMOKRACIA, tel. 0903 928 420

Karol Ondriaš, Komunistická strana Slovenska, tel. 0908 577 943

Roman Ruhig, NOVÝ PARLAMENT, tel. 0949 844 499

V Bratislave, 30.10. 2013

CBR Aktuality

Milí priatelia života,

TutkovaJ-3ešte dnes, prosím, pomôžte zastaviť úsilie MZ SR zaviesť sexuálnu, resp. zdravotnú výchovu, ktorú navrhuje v Strategickom rámci starostlivosti o zdravie na roky 2013-2030. Podpíšte túto hromadnú pripomienku, na ktorej predloženie potrebujeme do pondelka rána 4.11.2013 nazbierať 500 podpisov. A nezabudnite, prosím, preposlať tento odkaz svojim priateľom a známym.

Návrh ministerského materiálu je tu. Hromadná pripomienka CBR obsahuje zásadné pripomienky, ktoré sú výhradne pro-life a pro-family, a tiež ďalšie pripomienky, ktoré sú proti posilňovaniu štátu z daní občanov. Hoci CBR na nich nebude trvať ako na zásadných, sú predsa len z pro-family perspektívy, lebo čím menej občan a rodina zaplatí daní, tým môže lepšie a slobodne rozhodovať o svojich príjmoch než štátni úradníci či politici.

Voľby do VÚC

Dovoľte mi dať Vám do pozornosti prolife osobnosti, ktoré kandidujú v najbližších voľbách do VÚC.

Na župana v Košickom kraji kandiduje bývalý župan, primátor Košíc a poslanec NR SR Rudolf Bauer, ktorý v minulosti predkladal návrh zákona o informovanosti žien o abortívnej antikoncepcii z dielne CBR. Na župana Žilinského kraja kandiduje europoslanec Miroslav Mikolášik, ktorý je predsedom Bioetickej skupiny v Európskom parlamente a vytrvalým pro-life bojovníkom.

Do týchto volieb kandiduje na poslancov aj nové politické zoskupenie pro-life kresťanov, ktorí CBR požiadali o podporu, s názvom Magnificat Slovakia.

A tu je ešte čítanie na tieto jesenné prázdniny: Obavy o deti sú na mieste – v ére sexuálnych zvráteností.

Prajem Vám pekný dušičkový víkend.   Ing. Jana Tutková, M.A   riaditeľka

************************************************************************************

Odposluch1EU navrhuje monitorovat „netolerantní“ občany

Vytvořeno 29. 10. 2013 18:33

Děsivý návrh, o němž v současnosti uvažuje Evropský parlament, by nasměroval vlády k monitorování občanů považovaných za „netolerantní“ a mohl by vést i k zákazu veškeré kritiky islámu a feminismu.

Evropský rámec národních stanov k podpoře tolerance (PDF), který koncipovala Evropská rada tolerance a vzájemné harmonie (ECTR), NGO sídlící v Paříži, byl minulý měsíc předložen komisi Evropského parlamentu pro Občanská práva a panuje o něm domněnka, že je už na pokraji realizace.

http://www.ac24.cz/zpravy-ze-sveta/2964-eu-navrhuje-monitorovat-netolerantni-obcany

*******************************************************************************

„Diskusihomosa“   homoaktivistov  na tému „LGBT  a aktivizmus v kresťanskej krajine“

28. Oct 2013

Minulý týždeň sa v Bratislave, presnejšie v suteréne budovy Nadácie Otvorenej spoločnosti na Baštovej ulici, konala zaujímavá beseda. Išlo o debatu s názvom LGBT aktivizmus v kresťanskej krajine, organizovanú homosexuálnou skupinou Inakosť.

Ako kresťan som si povedal, že bude iste zaujímavé si vypočuť pohľad hlavných aktérov slovenskej homo-loby, ako vnímajú svoju vlastnú činnosť v kresťanskej krajine. Musím povedať, že skúsenosť to bola vcelku bizarná.

V malej miestnosti sa mi podarilo získať miesto vzadu pri dverách. Nevedel som, čo mám očakávať a preto miesto pri východe mi vcelku vyhovovalo. Hlavnými aktérmi debaty bola bývalá homo-aktivistka Hana Fabry. Moderátor bol homo a gorila aktivista Peter Weisenbacher a v opačnom rohu za katolíkov sedela bývala novinárka TV LUX, Martina Karlíková.

V miestnosti ďalej sedela zmeska asi 30 ľudí, ktorá opticky viac rozdielna nemohla byť. Od alternatívnych mladých ľudí s piercingami po celej tvári v čiernom, až po konzervatívne oblečených businessmanov. Tých ale bolo len pár, atmosféra preto pôsobila viac menej ako v holandskom coffeeshope.

Debata sa zo začiatku zdala byť v priateľskej atmosfére. Tá sa ale postupne menila. Pán Weisbacher neustále dával posmešné komentáre voči svojmu hosťovi, Martine Karlíkovej. Neustále na ňu útočil napriek tomu, že ona vystupovala veľmi zmierlivo, v snahe vytvoriť dialóg. Čím viac boli otázky drzejšie a posmešnejšie, o to väčší potlesk zožali od podozrivo sa uškŕňajúcich osôb v publiku. Pán Weisbacher dával Martine Karlíkovej otázky typu:

  • ·         Nie ste náhodou lesba? (smiech)
  • ·         Ste si tým istá, že nie ste? Možno ste na to ešte len neprišla? (smiech, potlesk)
  • ·         Čo by ste na to povedala, že pápež je homosexuál? (smiech)
  • ·         Vieme, že v katolíckej sekte je veľa pedofilov. Čo na to vravíte?
  • ·         Nie je za nenávistnou mobilizáciou občanov proti právam homosexuálov práve RKC?
  • ·         Počuli sme, že biskupi platia obrovské sumy profesionálnym PR agentúram, aby ľudí postavili proti              homosexuálom. Čo si o tom myslíte?

Martina Karlíková si zachovala pokoj. S prehľadom stoika na všetky útočné otázky šarmantne a kľudne reagovala. Ani raz sa nenechala vtiahnuť do ich prízemnej hry.

Treba povedať, že pani Fabry, ako jediná za stranu homo-loby pôsobila najviac pokojne. Viackrát dokonca tíšila vlastných kolegov aktivistov. Zato pán Weisbacher a pár ľudí z organizačného tímu Dúhového pochodu v publiku pôsobili priam freneticky. Nevynechali hádam jedinú príležitosť, pri ktorej by nešírili náboženskú neznášanlivosť, pohŕdanie iným názorom a arogantné a posmešné správanie. Neustále útočili na kresťanskú vieru a robili si z nej posmech. Ich útoky boli natoľko nutkavé, až pôsobili paranoidne. Jednoducho povedané, pre nich je zrejmé, že aj za zlé počasie môžu katolíci.

Situáciu viackrát musel nakoniec tíšiť riaditeľ Inštitútu Leva XIII. Robert Mátéffy po tom, čo útoky začali byť osobné a dokonca konfrontačné do ľudí v publiku. Pán Mátéffy vyzval útočných aktivistov, aby nešírili radikalizmus, čo sa zdalo, že aspoň dočasne zaberalo. Za zmienku stála aj reakcia pani Fabry, keď jej pán Mátéffy zacitoval z nedávneho vyjadrenia výboru pre rodovú rovnosť, kde sa jasne píše, že ciele rodovej ideologie sú moderné politické ciele. Pani Fábry sa zháčila a len skonštatovala „pani Pietruchová tu nieje… a pre mňa je to právo“. Myslela tým asi právo adopcie detí. Právo?

Z podujatia som odchádzal so zmiešanými pocitmi. Bol som rád, že som si mohol spraviť o tejto tzv. „tolerantnej“ a údajne utláčanej sub-kultúre názor z prvej ruky. Videl som naopak frustrovaných ľudí plných zlosti. Šokujúce bolo pre mňa zistenie, ako žije táto homo komunita paranoidne výhradná voči celému svetu. Dokonca aj snahu o diskusiu chápu ako rafinovaný útok. Jednoducho povedané, každý, kto nezdieľa ich ideológiu alebo politické ciele je nepriateľ a má nálepku. Bigotný katolík.

Z môjho pohľadu išlo naozaj o stret svetov. Alebo stret zdravého rozumu a civilizovanosti s …

Tomáš Kolek

 P.S.

Na dokreslenie prikladám pohľad na debatu z opačnej strany. Ako diskusiu vnímali „slušní, tolerantní a láskaví homo-aktivisti.“
(Debata je vykopírovaná z Facebooku)

znakVyhlásenie Slovenských  vlasteneckých spolkov

k nedemokratickému presadzovaniu cieľov LGBTI

 Slovenské vlastenecké spolky sa pripájajú k spontánnemu úsiliu širokej verejnosti o zastavenie nedemokratických aktivít organizácií, podporovaných zo zahraničia, ktoré smerujú k rozvratu rodiny. Patologické snahy o tzv. rodovú rovnosť a presadzovanie agendy LGBTI popierajú nielen tisícročné základy európskej kultúry, ale aj ľudskú prirodzenosť. Tieto internacionálne projekty novodobých inžinierov ľudských duší smerujú k totálnej vykorenenosti človeka zo všetkých prirodzených národných, rodinných a náboženských väzieb pre potreby globalistov. V tomto smere nás veľmi sklamali aj aktivity ministra diplomacie a jeho – eufemisticky povedané – veľmi nediplomatický slovník. Ak aktivisti LGBTI považujú svoje projekty za politicky legitímne, potom nech ich presadzujú legitímnymi demokratickými procedúrami. Dovtedy, kým tieto úsilia nebudú  vo volebnom programe strany a odobrené  voličmi vo voľbách, tak presadzovanie takýchto cieľov „kabinetnými metódami“ považujeme za hrubé pošliapanie všetkých princípov demokracie, aké sme tu v čírej podobe naposledy zažili od fanatikov Kominterny v 50-tych rokoch.

 31. 10. 2013

Slovenské vlastenecké spolky:

  Konzervatívne Slovensko,  Panslovanská únia,   Kongres slovenskej inteligencie

 Slovenská ekonomická spoločnosť – Nezávislé združenie ekonómov Slovenska

 

Otvorený list špeciálneho pedagóga 

halloween-live-wallpape-483896-1-s-307x512Kto šíri medzi našimi deťmi pohanský a okultný Halloween?

Dátum: 29. októbra 2013 15:45

Predmet: Halloween v školách – žiadosť o prešetrenie
Komu:    Váž. p. Minister, p. starosta, poslanci, vážená inšpekcia,

obraciam sa na Vás s veľmi vážnou vecou a to vo veci opakovaného šírenia okultných praktík na našich základných školách a zaraďovanie týchto myšlienok Halloweenu do obsahu výchovy a vzdelávania školy s priamym súhlasom a podporou riaditeľov škôl.

Stačí si veľmi jednoducho kliknúť na zopár amatérskych odkazov v google a vidíme, čo je podstatou tzv. sviatku Halloween a s čím sa v starokeltských kmeňoch spájal:

http://sk.wikipedia.org/wiki/Halloween

Ak si vezmeme odbornú literatúru, môžeme sa dozvedieť aj viac (môžem poskytnúť). Pýtam sa: Čo odovzdávame na školách šírením a oslavou čarodejníc, príšer, krvilačných beštií a podobných prízrakov? Rozvíjame prierezovú tému ŠVP – sociálny a osobnostný rozvoj? K čomu vychovávame detí?

Môžeme sa bližšie pozrieť, ako vyzerá realita Halloweenu v školách a školských zariadeniach:
http://prievidza.sme.sk/c/6986414/v-prievidzi-oslavia-halloween-strigonskym-zletom-a-party-pre-deti.html
http://www.tvr.sk/tvprogram/ruzinovske-spravy/ruzinovske-spravy/2013-10-28-173000
http://www.tvr.sk/tvprogram/ruzinovske-spravy/ruzinovske-spravy/2013-10-25-163000

halloween_children_trick_orMoja vážna otázka znie, akým právom niekto do štátnych škôl vnáša takéto choré myšlienky? Kde je právo, aby moje dieťa bolo vychovávané v súlade s cieľmi demokracie, humánnych princípov, rozvoja harmonickej osobnosti dieťaťa?

Žiadam skutočne vážne zamyslenie sa kompetentných orgánov, prešetrenie stavu na školách a vydanie stanoviska. Nenašiel som nikde v ŠVP, POP a inom dokumente, aby sme na školách slávil Halloween. Neviem to zaradiť do žiadneho rámca výchovy detí. Potom sa čudujeme agresivite detí? Čudujeme sa, že deti si pichajú v 15. heroín, keď im vychovávateľka v družine nalieva čarovný lektvár, ktorý im pomôže stať sa dobrými? Naše deti nie sú zlé a treba ich viesť k dobru a nie k zlu a lákavým formám okultizmus čarodejníc, bosoriek, upírov a pod.

V mene mnohých rodičov, občanov SR žiadam, aby bolo vydané jasné stanovisko k tejto problematike, aby bola preštudovaná a preskúmaná táto „kultúra smrti“ v školách a aby deťom boli v škole ponúkané také hodnoty, ktoré sú v súlade s ľudskou dôstojnosťou.

Verím, že p. starosta o týchto skutočnostiach nevie a že v rámci svojich kompetencií zabezpečí zdravý vývoj našich detí, aplikovanie legislatívy šk. zákona §2 f)g).

S úctou

V. Križo

špeciálny pedagóg

ZŠ Ružinov, Bratislava

Na doplnenie :   http://www.hlavnespravy.sk/rusko-sibirska-oblast-varovala-ze-halloween-podporuje-extremisticke-postoje/164524/