Strana Magnificat Slovakia, voľby do VÚC 2013 – predstavujeme svojich kandidátov

281

 

Milí priatelia, pokračujeme v predstavovaní našich kandidátov do volieb do VÚC dňa 9. novembra 2013.  Dnes je to Róbert Dick z Komárna, kandidát na predsedu VÚC Nitrianskeho samosprávneho kraja. 

RobertMeno a priezvisko:  Robert Dick Dátum narodenia:  07. september 1964 Rodinný stav: otec 3 detí Vzdelanie:  Vojenské gymnázium v B. Bystrici,  DPŠ na Pedagogickej fakulte v Nitre Práca a aktivity:  Založenie a prevádzkovanie Súkromnej školy jazykov a športu,  Oblastný riaditeľ PSS a.s., Činnosť v oblasti finančného trhuZaloženie modlitebnej skupiny sv. Benedikta,   Autor knihy : Nepoznaná hodina, Člen politickej strany Magnificat Slovakia

Dohovorím sa :    Slovensky, maďarsky, rusky, anglicky Záľuby :    knihy, šport, komunikačné technológie Celoživotná láska :   Láska k Bohu a všetkým darom, ktoré nám dáva   životu mojich detí, rodín, bratov a sestier.

Program do volieb : Za duchovnú a ekonomickú obnovu krajiny a regiónu. 

 Priority volebného programu Roberta Dicka ako kandidáta na predsedu VÚC Nitrianskeho samosprávneho kraja:  Zapojiť kresťanov do spoločenského a politického života, dbať na dôstojnosť každej ľudskej bytosti. Duchovná ekonomická a legislatívna ochrana tradičnej rodiny . Zníženie nezamestnanosti, spravodlivá mzda pre všetkých pracujúcich občanov Slovenskej republiky. Naštartovanie rozvojových impulzov, zlepšenie cezhraničnej spolupráce v ekonomickej oblasti. Diverzifikácia oblastí ekonomického rozvoja so zameraním na posilnenie poľnohospodárstva a cestovného ruchu.

Prepad kvality poskytovania služieb v zdravotníctve, školstve a doprave už trvá vyše dvadsať rokov. V zdravotníctve je treba presadiť záujmy a potreby pacientov, kvalitnú starostlivosť treba ohodnotiť lepšie a nekvalitnú postihovať. Školstvo sa musí viacej orientovať na prax a tie oblasti ekonomického života, kde je predpoklad umiestnenia absolventov na trhu práce. Doprava a infraštruktúra sa musia pričiniť o flexibilitu pracovnej sily a podmienky pre rozvoj malého a stredného podnikania.

 Na otázky, prečo vstupuje do politiky a ako sa pozerá na problémy Slovenska, nám Róbert odpovedal:

1. Prečo a z akého dôvodu vstupujete do politiky ?

Róbert Dick:Nemám pocit, že by som vstupoval do niečoho. Politika v mnohom ovplyvňuje naše životy, lebo keď je nesprávna, tak sa stávame jej obeťami bez ohľadu na to, či v nej chceme byť alebo nie. Ak je správna, tak sme užívateľmi benefitov a hodnôt, ktoré nám prináša.

robert1Je mnoho vecí, ktoré sú na Slovensku nesprávne, mnoho bezprávia, úpadku na poli duchovnom a následne i ekonomickom. Nemyslím si, že správny kresťan a človek dobrej vôle sa môže pozerať  na to, ako sa rozhoduje o nás a bez nás v základných otázkach existencie národa, rodín a morálky.

Viera v Boha nie je súkromnou vecou. Dnešný svet a naša krajina potrebuje hlavne svedkov viery, ktorí sa neboja vyznať Božieho Syna pred ľuďmi, takých, čo sa plný Ducha Svätého stanú svetlom vo svete, na Slovensku. Preto by som rad vyzval aj ostatných, aby nezostávali v područí ducha bojazlivosti. Aby zapaľovali srdcia ľudí, aby každý tam, kde ho Boh povoláva, svedčil  o Kristovi a presadzoval jeho učenie.“

2. Čo, resp. aký problém vidíte v súvislosti s nápravou našej spoločnosti ako najpodstatnejší?

robert2yRóbert Dick:V mnohých rodinách niet čím nakŕmiť deti, žije sa doslova zo dňa na deň, z výplaty do výplaty, mínusy na kreditkách, splátky hypoték a pôžičiek. A toto je realita našich dní tu na Slovensku, v našej vlasti, odkiaľ tak mnoho mladých a nielen mladých odchádza do cudziny, lebo ich nedokážu uživiť štatistiky politikov, ktoré sú k ničomu.

Za prvoradý problém napriek všetkému však považujem aj tak duchovný marazmus, v ktorom sa naša krajina ocitla. Po štyridsiatich rokoch blúdenia v bludisku komunizmu, sme si začali stavať zlaté teľatá a začali sme sa klaňať iným kultúram, ktoré nám teraz už siahajú nielen na ekonomickú samostatnosť (ktorú sme už žiaľ stihli stratiť), ale aj na kresťanskú výchovu našich detí, na tradície v našich rodinách, na život podľa kresťanskej etiky a morálky. Nezabúdajme, že v dejinách ľudstva sa aj u veľkých národov ekonomický úpadok vždy začal úpadkom morálky, duchovného života spoločnosti.

Robert3Prvoradou úlohou pre nás  je pre preto zastaviť úpadok a obrodiť duchovný život krajiny a som presvedčený, že s tým získame pre nás všetkých zároveň aj Božie požehnanie pre hospodársky a ekonomický rozvoj krajiny.“

3. Ako môže podľa vás prispieť k náprave stavu Slovenska každý občan?

Róbert Dick:  „Každý z nás musí začať sám od seba. Byť dobrým je úloha nad ľudské sily, veď len sám Boh je dobrý, tak ako nás to učí Ježiš. K tejto úlohe je preto potrebná Božia milosť, lebo zvládnuť to bez Boha je nemysliteľné. Tí, ktorí dostali dar viery, nech prosia o Ducha Svätého, aby im dodal silu svedčiť o Kristovi a uvádzať jeho učenie do života krajiny.

Nezabúdať, že viera bez skutkov je mŕtva viera, preto je vecou každého kresťana zapojiť sa  do verejného a politického života tam, kde ho Boh chce mať, podľa toho, aké dostal od Boha dary, schopnosti a dispozíciu. Nedovoľme tme, aby sa šírila v našich srdciach, chráňme si vieru, nádej a lásku s pomocou  Toho –  ktorý  je Pravda, Cesta a Život.“

_ZAR0773

 

Róbert Dick: Pozývam vás k evanjelizácii

Narodil som sa dvakrát, raz ako malý človiečik, ktorý zvedavým pohľadom skúma svoje okolie, učí sa chodiť, rozprávať a keď mu to už trošku ide, tak sa rozbehne po Bohom stvorenom svete a začne bádať, hľadať.

Po cestách i necestách

sa mu dostane nejaký ten šrám, niečo rozdáaj on sám. Plynú roky, desaťročia, až kým nepríde tá chvíľa druhého narodenia. Hlas Boží ma po mene oslovil a ja som sa druhýkrát narodil. Všetko sa zmenilo. Videl som jasne svoj doterajší život, o ktorom som si  myslel, že je v poriadku – v záblesku nebeskej čistoty Spasiteľa. Jedine ľútosť a pokánie vedeli očistiť moje srdce a pripraviť ma na stretnutie.

Modlitba a rozhovor s Ježišom

mi boli útechou a keď som mohol rozprávať o Pánovi, horelo mi srdce a napĺňalo ma to radosťou. Kristus naozaj  vstal z mŕtvych a ostáva s nami až do skončenia vekov. Nemôžem inak hovoriť a písať, svedčím o tom – je to tak, ako nám to sľúbil. Dostalo sa mi veľa milosti, mystických zážitkov, prišli aj skúšky viery a úlohy. Kto veľa dostane, od toho sa aj veľa očakáva. Mnohé udalosti som opísal v knihe: Nepoznaná hodina. Nie som spisovateľ,  je to napísané formou svedectva a som rád, keď čitateľovpovzbudí vo viere čítanie tejto knižky.

Za veľmi dôležitý

považujem modlitebný život, uprieť pohľad srdca na Boha a v každú chvíľu dňa snažiť sa prežiť v Božej prítomnosti. K tomu je samozrejme potrebná milosť Ducha Svätého, aby sme sa stali Jeho chrámom. Krok po kroku ma Pán učil a viedol, zažíval som pocity duchovnej suchoty, opustenosti, sklamania a šrámy od ľudí, výsmech i pokorovanie. Viem, že takto mi strážil Pán srdce, aby ostávalo pokorné a nepadlo  do pasce duchovnej pýchy.

_ZAR0711V dnešnej dobe už chápem,

že môj život, aj do obrátenia, mal zmysel a mnohému ma naučil, ukázal mi a dal mi zažiť skúsenosti, ktoré sú teraz dôležité v boji pod Ježišovou zástavou. Nesnažím sa preto odsudzovať a posudzovať ľudí, lebo viem, že aj oni majú pravo na šancu zmeniť sa. Aj keď teraz vystupujú nepriateľsky, lebo ich nevedie Boží Duch, musíme sa za nich modliť a prosiť u Pána.

Modlitbou u Pána vieme vyprosiť zastavenie vojny, prírodnej katastrofy, obrátenie sa hriešnikov. Napríklad aj obrátenie sa predsedu vlády, prezidenta. Taká celonárodná pochodeň modlitby za ich obrátenie by bola iste Bohu milá.

Ježiš nám povedal,

že ten ho miluje, kto plní vôľu Nebeského Otca. Ja sa ju snažím plniť tým, že svedčím o Jeho zmŕtvychvstaní, snažím sa povzbudiť všetkých kresťanov, aby sa aktívne zapojili do politického a spoločenského života krajiny, aby sa naplnilo, o čo prosíme v modlitbe nášho Pána toľké storočia „……….. príď kráľovstvo Tvoje,  buď vôľa Tvoja ako v nebi, tak i na zemi.“  Veď cez koho iného, ako nás kresťanov, by sa mala uskutočňovať Božia vôľa tu na zemi. Pán nás volá k spolupráci. Poznal nás skôr, ako nás porodila naša mama a má pre nás každého pripravenú úlohu.  “….Pane, tvoj sluha počúva!“ (1Sam 3,9)

Dúfam že  sa pridáte k evanjelizácii politického a spoločenského života na Slovensku – k čomu vás z celého srdca pozývam.