Pozvánka: V pondelok 9. septembra 2013 o 17.00 demonštrácia pred veľvyslanectvom USA v Bratislave!

451

IMG_0312Pozývame vás, milí bratislavčania, na demonštráciu pred ambasádou USA v Bratislave na Hviezdoslavovom námestí v pondelok 9. septembra 2013 o 17.00 hod.. Ide o zastavenie agresie USA proti Sýrii, o čom sa rokuje už dlhší čas.  

zástavy

Pamätajte:  V Sýrii sa bojuje aj o nás všetkých!

dievčatkoAk padne Sýria, padne na blízkom východe civilizácia, taká, akú ju poznáme.  

Nehovoriac o tom, že veľmi ľahko môže vzplanúť svetová apokalypsa… Príďte! Príďte na námestie, kde sme bojovali za náboženskú a občiansku slobodu 25. marca 1988!

MyrnasBabjak

Dňa 15. septembra 2013, na sviatok Sedembolestnej Panny Márie, príde z Damašku na Horu Zvir v Litmanovej vizionárka a mystička Myrna Nazzour! 

Slovensko, zmobilizuj sa! 

Anton Selecký

 

Syrští bandité
obsadili 5.9 2013 křesťanské městečko Maalulu. Obyvatelé mluví aramejsky, jako Ježíš Kristus, jsou tam nejstarší kláštery, na seznamu UNESCa. Bandité podle svědků měli za cíl zabít co nejvíc křesťanů. Kontrolovali doklady a zabíjeli všechny s křesťanskými jmény. Vybrakovali kláštery, vraždili mnichy a mnišky, některé odvlekli.

http://rus.ruvr.ru/2013_09_06/Ochevidec-Cel-boevikov-bila-ubit-kak-mozhno-bolshe-zhitelej-hristian-1711/

Pápež vyzval na ukončenie vojny v Sýrii a obchodovania so zbraňami

TASR, dnes 7:38, aktualizované dnes 16:19

Pápež viedol večernú vigíliu za mier v Sýrii, prišlo 100-tisíc ľudí.

Vatikán 8. septembra (TASR) – Na ukončenie nelegálneho obchodu so zbraňami a mier v Sýrii vyzval dnes v pravidelnej nedeľňajšej modlitbe Anjel Pána pápež František.

„Vojna proti zlu znamená povedať nie bratovražednej nenávisti a lži, ktoré ju živia, povedať nie násiliu vo všetkých jeho formách, povedať nie šíreniu zbraní a nezákonnému obchodovaniu s nimi,“ citovala hlavu katolíckej cirkvi agentúra Reuters.

Podľa pápeža je to veľa problémov a vznikajú pri nich vždy pochybnosti, či tieto vojny sú vojnami o skutočných problémoch alebo vojny na to, aby sa predali zbrane. Proti takýmto vojnám treba bojovať – spoločne a jednotne.

„Násilie a ničenie v Sýrii musia okamžite prestať a mali by sme začať pracovať s novým odhodlaním na spravodlivom riešení tohto bratovražedného konfliktu,“ vyzval František ľudí zhromaždených na Námestí svätého Petra. Násilie sa musí skončiť aj v Egypte, Iraku a Libanone, dodal.

papez7Pápež viedol večernú vigíliu za mier v Sýrii, prišlo 100-tisíc ľudí

Sto tisíc ľudí zaplnilo v sobotu večer Námestie sv. Petra vo Vatikáne, kde pápež František viedol štvorhodinovú vigíliu za mier v Sýrii. Na jeho výzvu sa podobné modlitby konali po celom svete, informovala agentúra Associated Press. 

Vatikán odhadol účasť na Námestí sv. Petra na 100.000, čo by znamenalo, že to bolo jedno z najväčších zhromaždení na Západe na protest proti navrhovanej americkej vojenskej operácii proti režimu v Sýrii po chemickom útoku v krajine.

Pápež František strávil väčšinu vigílie v tichej modlitbe, ale počas svojho prejavu vyzval na mier a odsúdil tých, ktorých „uchvátili idoly nadvlády a moci“ a ktorí ničia dielo Boha prostredníctvom vojny.

„Násilie a vojny nevedú nikdy k mieru!,“ zdôraznil pápež a dodal, že vojna je vždy porážkou ľudstva.

Globálny deň pôstu a modlitieb proti vonkajšej vojenskej intervencii v sýrskom konflikte oznámil pápež 1. septembra, znepokojený americkými hrozbami útoku na Sýriu po použití chemických zbraní.

Biskupi po celom svete organizovali vigílie

Biskupi po celom svete sa pripojili k pápežovmu celodennému pôstu a organizovali podobné vigílie vo svojich diecézach. Vatikánsky rozhlas informoval, že modlitby za krízou sužovanú Sýriu sa uskutočnili v pápežovej rodnej Argentíne, v Taliansku, na Kube aj inde. Dokonca aj Veľký muftí Damasku vyzval Moslimov, aby sa zo solidárnosti pripojili k pôstu.

Vatikánski predstavitelia zdôraznili, že sobotňajšia akcia bola čisto náboženská a nie politická. Zhromaždenie však pripomínalo protivojnové protesty, nad hlavami prítomných sa objavili transparenty „Neútočte na Sýriu“ či „Obama, ty nemáš sen, ale nočnú moru“.

Pápež František odsúdil použitie chemických zbraní v Sýrii, ale neobvinil z nej žiadnu zo strán konfliktu. Svetových lídrov vyzval, aby sa sústredili na pomoc sýrskym civilistom a zdôraznil potrebu ukončiť násilie, informovala agentúra Associated Press.