Aktuálne: Celosvetové modlitby za pokoj! * Apokalypsa začína (?) v Sýrii

5272

 „Pokoj, pokoj, pokoj – jedine pokoj! Pokoj musí zavládnuť medzi Bohom a človekom a medzi ľuďmi navzájom!“ 

(Kráľovná pokoja, Medžugorie, 26. júna 1981)  

Milí priatelia, dnes na výzvu pápeža Františka sa po celom svete konajú modlitby za pokoj v Sýrii a vo svete za to, aby USA nenapadli túto zúfalú a krvácajúcu krajinu, pretože tento zločinný akt môže mať pre celý svet fatálne dôsledky. Situácia, ktorú prežívame sa podobá na tzv. „kubánsku krízu“ v 60-tych rokoch minulého storočia. Vtedy sa ku Kube blížili sovietske lode s nukleárnymi zbraňami.

jalal986Dnes prežívame podobnú situáciu, s tým, že hrozba pre celý svet je nepomerne vážnejšia.   Čo urobí vláda Slovenskej republiky?   Zaradí sa medzi tých, ktorí opäť podporia zločin USA, ako tomu bolo za prvej vlády Mikuláša Dzurindu  (1999), kedy USA „humanitárne“ bombardovali Srbsko?   Čo urobíš dnes, Slovensko?

sulejmanV nasledujúcom videodokumente, v ktorom nám expert pre blízky východ, Jalal Sulejman (na obr.) hovorí k poslednej situácii, môžete vidieť, ako tzv. „bojovníci za demokraciu a slobodu“ odrezávajú hlavy kresťanským kňazom.  Tieto zločiny  podporujú USA, a navyše chcú Sýriu úplne zrovnať so zemou. A. Selecký

Prosíme vás, milí priatelia, využite tento deň výziev na modlitby za Sýriu a intenzívne sa modlite!  Je totiž veľmi pravdepodobné, že svet sa o niekoľko dní ocitne v ohni Apokalypsy. Ale zázraky sa dejú!

Len modlitbou a pôstom sa môže zastaviť vojna…

modlitba-je-toDrahé deti! Aj dnes vás pozývam k modlitbe. Len modlitbou a pôstom sa môže zastaviť vojna. Preto, moje milé deti, modlite sa a svedčte svojím životom, že ste moji a že mi patríte, pretože satan chce zviesť v týchto temných dňoch čo najviac duší. Preto vás pozývam, aby ste sa rozhodli pre Boha a on vás bude ochraňovať a ukáže vám, čo máte robiť a ktorou cestou máte ísť.

Volám všetkých, ktorí mi povedali ‚ÁNO‘, aby obnovili svoje zasvätenie môjmu Synovi Ježišovi a jeho Srdcu a mne, aby sme vás mohli ešte intenzívnejšie urobiť nástrojmi pokoja v tomto nepokojnom svete. Medžugorie je znamenie pre vás všetkých a pozvaním, aby ste sa modlili a uskutočňovali dané milosti, ktoré vám Boh dáva. Preto, drahé deti, prijmite vážne pozvanie k modlitbe. Som s vami a vaše utrpenie je aj mojím utrpením. Ďakujem vám, že ste prijali moje pozvanie.  Kráľovná pokoja, Medžugorie, 25. apríla 1992

Útok na Sýriu – absolútne porušenie medzinárodného práva

Za pokoj v Sýrii sa bude s pápežom modliť celý svet

papežersGenerálny sekretár Konferencie biskupov Talianska biskup Mariano Crusade adresoval všetkým talianskym biskupom list s niekoľkými podnetmi a návrhmi na sobotu 7. septembra. Okrem modlitbovej vigílie, ktorá bude mať podobu Bohoslužby slova, navrhuje aj prvé vešpery s možnosťou nahradiť krátke čítania inými biblickými čítaniami.

Mariánskym svätyniam navrhuje modlitbu sv. ruženca, či slávenie svätej omše  s použitím formulára k Panne Márii Kráľovnej pokoja. Ďalšou možnosťou je aj predĺžená eucharistická adorácia.  K modlitbovej vigílii za Sýriu pozýva farských kňazov, kňazov a veriacich Rímskej diecézy aj kardinál Agostino Vallini, vikár Svätého Otca pre túto diecézu.

modlitbaAko informovala agentúra Fides, do modlitieb sa zapojí aj Katolícka cirkev na Filipínach a moslimské spoločenstvo na juhu krajiny. Odpovedať na apel pápeža Františka vyzval biskupov a všetky miestne spoločenstvá tamojší kardinál Luis Antonio Tagle. Kňazov vo farnostiach a rektorov svätýň požiadal, aby v sobotu ráno slávili sväté omše osobitne na úmysel za obyvateľov Sýrie. Veriacich povzbudil k hodinovej modlitbe pred vystavenou Sviatosťou Oltárnou po skončení svätej omše.

Účasť na modlitbách potvrdili viaceré kresťanské a charitatívne organizácie, vrátane Pápežského inštitútu pre zahraničné misie, talianskej Katolíckej akcie, Komunity sv. Egídia, hnutia Fokoláre, organizácie Pax Christi Italia, či talianskej pobočky Caritas Internationalis, ktorej delegácia bola v predošlých dňoch v Jordánsku, kde navštívila utečencov zo Sýrie. Jordánska charita v týchto dňoch informovala o desiatkach tisícov sýrskych utečencov, ktorí sa po posledných útokoch uchýlili k hraniciam krajiny. Viac ako 80 % sýrskych utečencov v Jordánsku predstavujú deti a ženy a hoci počet registrovaných utečencov predstavuje 700-tisíc, podľa charity je ich v Libanone až 1,3 milióna.

Reakcie na pápežovu výzvu k modlitbám prichádzajú aj z takých kritických oblastí sveta ako je Egypt. Intenzívnu účasť na modlitbách paralelne s modlitbovou vigíliou, ktorá sa uskutoční na Námestí sv. Petra, dnes potvrdila aj rehoľa Bosých karmelitánok a klauzúrne rehoľné sestry vo Svätej zemi.–mf–

http://sk.radiovaticana.va/news/2013/09/04/za_pokoj_v_s%C3%BDrii_sa_bude_s_p%C3%A1pe%C5%BEom_modli%C5%A5_cel%C3%BD_svet/slo-725716