Patriarcha Cyril: Homosexualita je syndróm Apokalypsy, a i.

10226

noviny1Putin: Svetoví vodcovia by sa mali spojiť a ukončiť prenasledovanie kresťanov

 Moskva, 1.8.2013 (LifeSiteNews.com – Hilary White) 016 177  – Vladimír Putin nalieha na svetových vodcov, aby zastavili násilné prenasledovanie kresťanov, ktoré vypuklo v mnohých krajinách na Strednom Východe.

Na stretnutí s pravoslávnymi cirkevnými predstaviteľmi v Moskve, minulý týždeň, ruský prezident povedal, že je „alarmovaný, že v mnohých regiónov svete, najmä na Strednom Východe a v severnej Afrike, narastá napätie medzi  náboženstvami a sú porušované práva náboženských menšín, vrátane kresťanov a pravoslávnych veriacich“.

„Tento naliehavý problém by sa mal stať predmetom dôkladnej pozornosti u celého medzinárodného spoločenstva,“ povedal Putin. „Dnes je zvlášť dôležité vyvinúť úsilie na zabránenie medzikultúrnych a medzináboženských konfliktov, ktoré vyvolávajú veľmi vážne konflikty.

Putin ocenil rozvoj spolupráce pravoslávnych cirkví s Ruským štátom a povedal:

„Konáme ako praví partneri a kolegovia, aby sme riešili najnaliehavejšie domáce a medzinárodné úlohy a vyvinuli spoločné iniciatívy na úžitok našej krajiny a nášho národa.“

Ruská federácia nedávno schválila zákon zakazujúci propagáciu homosexuality ako normálnej, krok, ktorý odsudzujú mnohí európski predstavitelia, ale ktorý mocne podporuje Pravoslávna cirkev.

Putin vo štvrtok ešte dodal, že cirkev poskytuje Rusom morálny kompas, pretože toľkí hľadajú pomoc. „Dnes, keď ľudia opäť hľadajú morálnu podporu, milióny našich rodákov ju vidia v náboženstve. Dôverujú múdremu pastoračnému slovu Ruskej pravoslávnej cirkvi.“

Cirkev je v konečnom dôsledku zodpovedná za rozvoj a rast „kultúry a vzdelania“ vyše ostatných 1000 rokov. „Prijatie kresťanstva sa stalo bodom zvratu v osude našej otčiny, urobilo ju neoddeliteľnou súčasťou kresťasnkej civilizácie a pomohlo jej rozvinúť sa na jednu z najväčších svetových mocností,“ povedal Putin.

Hlava Ruskej pravoslávnej cirkvi, patriarcha Cyril, na stretnutí povedal, že pokusy vytlačiť kresťanov zo Sýrie vedú k „civilizačnej katastrofe“. Cyril a ostatní pravoslávni vodcovia kritizovali nedostatočnú reakciu na krízu, ktorej čelia kresťania na Strednom Východe, zo strany USA a iných západných hláv krajín.

IL NUOVO PATRIARCA DELLA CHIESA ORTODOSSA RUSSA KIRILLPatriarcha Cyril I.

Stretnutie sa konalo za účasti predstaviteľov 15 pravoslávnych cirkví pri príležitosti spomienky 1025. výročia „Pokrstenia Rusi“ – oficiálneho prijatia kresťanstva a založenie Ruskej pravoslávnej cirkvi v Kyjevskej Rusi kniežaťom Vladimírom v r. 988.

Pravoslávni predstavitelia na stretnutí odsúdili aj rastúce sekulárne utláčanie kresťanskej slobody v nemoslimských krajinách ako Veľká Británia, kde sa práve zaviedlo „homosexuálne manželstvo“.

Metropolita Hilarion, v pravoslávnej cirkvi zodpovedný za oblasť ekumenizmu, sa vyjadril, že „sekularizácia v maske demokratizácie“ vedie západné krajiny smerom k totalitarizmu. Hovoril o „mocnej energii, ktorá sa dnes usiluje definitívne zlomiť kresťanstvo, ktoré kontroluje tieto totalitné impulzy už 17 storočí“. A Hilarion pokračoval:

„Eventuálne nevedome sa usilujú nastoliť absolútny diktátorský režim, ktorý si vyžaduje úplnú kontrolu nad každým členom spoločnosti. Či sa k nemu nepribližujeme, keď  ‘v mene bezpečnosti’ súhlasíme s povinnými elektronickými pasmi, daktyloskopiou [identifikáciou otlačkov] u každého a s kamerami vyskytujúcimi sa už všade?“

Pripomenul pokus ustanoviť „manželstvo“ rovnakých pohlaví vo Francúzsku, čo nazval pokusom urobiť „nemorálnosť normálnou“ a zdôraznil, že francúzska vláda „vedome a demonštratívne ignorovala požiadavky ľudí a použila proti nim slzný plyn, aby ich rozohnala“.

Neskôr na recepcii v Kyjeve, Putin a patriarcha Cyril sa zúčastnili na modlitbovej pobožnosti s ukrajinským prezidentom Viktorom Janukovyčom. Naliehavo vyzval vodcov Ukrajiny, aby smerovali k väčšej jednote s Ruskom a vzdali sa priateľského zbližovania sa s Európskou úniou, zdôrazniac  prirodzený kultúrny a duchovný vzťah, ktorý neexistuje s veľmi sekularizovanou EÚ.

Patriarcha Cyril dodal, že práve pravoslávne náboženstvo vytvára pravú jednotu medzi slovanskými národmi. „Naši predkovia prijali kresťanskú vieru a spolu s ňou systém hodnôt a morálky … ktorý nijaké historické turbulencie neboli schopné zničiť,“ ako povedal patriarcha. „Rusi, Ukrajinci a Bielorusi majú spoločné duchovné základy, ktoré ich zjednocujú viac, ako ich národné hranice rozdeľujú.“

Patriarcha Cyril dodal, že záľuba v homosexuálnom „manželstve“ ničí západný svet. „Je to veľmi nebezpečný apokalyptický symptóm a musíme urobiť všetko pre to, aby sa hriech nikdy neschválil štátnymi zákonmi krajín  Svätej Rusi, pretože to by znamenalo, že ľud sa vydáva na cestu sebazničenia.“

kyril2jpgKanadský minister zahraničných vecí John Baird, zatratil ruskú vládu za zákaz propagácie gejov a nazval ju „nenávistnou“. Baird povedal, že kanadská delegácia bola medzi tými vládami, ktoré sa pokúšali odradiť ruskú vládu od prijatia tohto zákona, ktorý považuje za nelegálne všetky pokusy normalizovať homosexualitu či iné formy netradičnej sexuality, zvlášť u detí.

„Tento zlovoľný a nenávistný zákon ovplyvní všetkých Rusov 365 dní roka, každý rok. Je to podnecovanie k netolerantnosti, ktoré šíri nenávisť. A netolerantnosť a nenávisť šíria násilie,“ povedal Baird pre kanadskú tlač.

Toto vyjadrenie nasledovalo za vyhlásením ruského ministra športu, Vitalija Mutka, ktorý povedal, že tento zákon použijú proti atlétom a návštevníkom Ruska počas zimných olympijských hier na budúci rok. –zg-

 

homoDúhová diktatúra? Prvá žaloba na cirkev, lebo odmieta zosobášiť homosexuálov v kostole!

Homosexuálny pár žijúci vraj ako „praktizujúci kresťania“ žalujú Cirkev, že ich odmieta zosobášiť sviatostne. Homosexuálny pár to vraj „mrzí“, ale chce si vydobyť svoje práva…

Londýn 6. augusta (HSP/LS/Foto:LS)

Barrie a Tony žijú v registrovanom partnerstve 7 rokov. Tvrdia, že sú kresťania, kvôli čomu si chcú vysúdiť právo na zosobášenie kňazom v kostole

Anglický homosexuálny pár žaluje cirkev, ktorá nechce sláviť ich manželstvo v kostole

Barrie Drewitt-Barlow (44) a jeho partner Tony (49) už nemôžu urobiť nič iné, než sa obrátiť na súd a žalovať Cirkev, ktorá odmietla požehnať ich manželstvo. Tento pár z Danubry (Essex) žije v registrovanom partnerstve už sedem rokov a vychováva päť detí od matiek, ktoré im na tento účel “prenajali” svoje maternice. Po nedávnej legalizácii homosexuálnych manželstiev v Anglicku a Walese si však Barrie a Tony myslia, že ”táto žaloba je jediným spôsobom, ako sa prakticky pohnúť vpred”. 

finskoTakýto dôsledok bol predvídateľný

Barrie a Tony, ktorí prehlasujú, že sú praktizujúci veriaci, tvrdia, že ich mrzí, že sú teraz ”nútení doviesť kresťanov pred súd, aby uznali náš zväzok”. Obavy, ktoré vyjadrili mnohé náboženské denominácie v dňoch schvaľovania kontroverzného zákona, tzv. “Marriage (Same-Sex Couples) Act”, sa tak stali reálnymi. Zákon, ktorý si veľmi žiadal konzervatívny politik Cameron, totiž predvída možnosť slávenia homosexuálnych manželstiev na miestach slávenia kultu (v kostoloch a podobne), no zároveň tvrdí, že náboženskí predstavitelia nebudú povinní “garantovať službu”  vysluhovania tohto manželstva ako sviatosti. Samotná anglikánska cirkev po počiatočnom odpore ustúpila práve vďaka tejto garancii. Zatiaľčo kvakeri (protestantské hnutie), unitariáni a iné kresťanské cirkvi sa rozhodli rozšíriť svoj kult aj na homosexuálne manželstvá, katolíci neprestajne odmietali tento zákon z dôvodu, že ohrozuje náboženskú slobodu, slobodu vychovávať svoje deti a slobodu vyjadrovania sa. Zdá sa, že sa nemýlili. 

http://www.hlavnespravy.sk/vali-sa-na-nas-duhova-diktatura-na-svete-je-prva-zaloba-na-cirkev-lebo-odmieta-zosobasit-homosexualny-par-v-kostole/125938/

Německo: „Mladí“ v imigrantské čtvrti vypálili kostel

kostolAutor: -bj- | Publikováno: 6.8.2013 | Rubrika: Aktuality
 Šok. Z pondělí na úterý vypálili „mladí“ v imigrantské čtvrti Auf der Horst severoněmeckého městečka Grarbsenu luteránský kostel Willehadi-Kirche. Kostel v čele s farářkou aktivně pěstoval multikulturní vztahy s místní muslimskou komunitou, která činí bezmála 50 % všech občanů.
Nyní se farářce derou slzy do očí, na město padl všeobecný strach, děti se bojí na ulici samotné, strach mají i rodiče, někteří uvažují o vystěhování se… Všichni sice ví, že v Garbsenu nehořelo zdaleka poprvé (jen za letošní rok 30x), ale nyní i kostel – to mnoho lidí opravdu zasáhlo.

Přiznat si chybu a naivitu v imigrační „politice“ je stále těžké, nicméně realita je neúprosná. Být to během studené války, bylo by jasno – imigranty poslala KGB – avšak dnešní realita je daleko hořčejší. Že nejde o požár jen tak ledajaký, vyplývá jak z veřejného mínění, tak z médií. Problémy s asociálností a kriminalitou v Garbsenu jsou totiž veřejným tajemstvím, a tak se okamžitě dostává znovu na pranýř imigrační politika. Jdeme správným směrem? Není již pozdě?, ptají se občané. A politici teď již nesypou odpovědi z rukávu. Všem je dnes již jasné, že laciné a plytké odpovědi dnes –  tváří v tvář strachu a strádání lidí –  už neprodají.

http://eurabia.parlamentnilisty.cz/Articles/8788-nemecko-mladi-v-imigrantske-ctvrti-vypalili-kostel.aspx

 

putin.jpeg1Putin varovně promluvil o Novém světovém řádu

 Ruský prezident Vladimír Putin na mnichovské konferenci o bezpečnosti ve svém projevu oznámil, že Spojené státy americké usilují o monopolární světovládu. A vysvětlil kroky, jak se tomu bránit. Není to poprvé, co se z Ruska takto otevřeně ozývají podobné hlasy, podle politologa Zdeňka Zbořila je to prý proto, že obě země hledají novou ideologii své zahraniční politiky.

Vladimír Putin poukázal mimo jiné též na to, že svět s jedním vládcem a s jedním systémem nemá nic společného s demokracií. Podle něj patří totiž k demokracii nejen moc většiny, ale také respektování menšin.

„Spojené státy americké usilují o monopolární světovládu, která se vyznačuje tím, že existuje podle jejich přání jen jediné centrum síly, moci a rozhodování,“ uvedl Putin na konferenci. Připomněl též, že bezpečnost každého jedince znamená bezpečnost všech – tedy celého světa. Vzpomínkou na Franklina Rooswelta také zopakoval, že mír spočívá v bezpečnosti. Upozornil na to, že současný stav se spíše takovým ideálům vzdaluje. „Mezinárodní bezpečnosti můžeme dosáhnout hlavně globálním dialogem na toto téma,“ uvedl mimo jiné.

Jak lze na jeho slova však nahlížet? Znamená to, že Rusko chce zabránit nastolení nového světového řádu a varuje okolní svět, který tuto hrozbu nevnímá? Nebo lze za tím spíše hledat politiku?

Terminologie studené války nahrazená tou o Novém světovém řádu?

„Podobně mluvil prezident Putin už několikrát a při různých příležitostech. Hovořil tak i exprezident Medveděv a většinou i celá diplomacie RSFR. Protože prominentní reprezentanti americké zahraniční politiky také opakovaně považují Rusko za hlavního nepřítele USA z hlediska možné vojenské konfrontace, dostává se jim podobných odpovědí, ačkoli obě strany prohlašují, že jim je cizí terminologie let studené války.

Kdo neví, co je Nový světový řád?

O Novém světovém řádu se toho napsalo a namluvilo již hodně, přesto řada lidí stále tápe, co znamená. Připomeňme tedy, že Nový světový řád (zkratka NWO, podle anglického New World Order) je konspirační teorie, která tvrdí, že malá skupina mezinárodních elit kontroluje a manipuluje vlády, průmysl a mediální organizace po celém světě a že primárním nástrojem, který používá k ovládnutí národů, je systém centrálního bankovnictví. Jedná se o teorii, která se stala populární po roce 1990 a která je spojena především s americkým prostředím, v Evropě dosud není v takové míře rozšířena.

Tato teorie tvrdí, že skupina konspirátorů financovala, a v některých případech i způsobila, prý většinu velkých válek za posledních 200 let, a to zejména prováděním útoků pod falešnou vlajkou (aby získala na svou stranu veřejné mínění). Podle Wikipedie říkají konspirační teoretici, že tato skupina napomohla třeba rozpoutání 1. a 2. světové války, války ve Vietnamu; stojí za útoky z 11. září 2001 či za bojem proti terorismu. Obecně je tedy Nový světový řád spíše symbolem zla.

www.parlamentnilisty.cz

http://freeglobe.parlamentnilisty.cz/Articles/3155-putin-varovne-promluvil-o-novem-svetovem-radu.aspx

Zakulisie-slobodomurarstvo_a_protikrestanske_hnutie