Zázračný oblak nad horou Tábor?

493

11.1.2011, Moskva, (interfax.ru) – Vedci nedokážu vysvetliť tajomstvo oblaku, ktorý sa každý rok zostúpi na vrch Tábor , na ktorom sa podľa Biblie premenil Kristus.

Sergej Mirov, účastník výskumu tento rok zorganizoval pracovnú skupinu pri Teologickej komisii Synody. Výskum bol vedený ruskými a izraelskými meteorológmi. Tieto informácie priniesol denník Komsomolskaya Pravda. Vedci prišli k záveru, že suchý vzduch a vysoká teplota aké sú na hore Tábor nemôžu generovať takúto hmlu.

Mirov zdôraznil, že „zostupovanie požehnaného oblaku“ nastáva výlučne na pozemku ortodoxného kláštora a to v období ortodoxného termínu sviatku Premenenia Pána. Počas tohoto sviatku sa ponad veriacich prudko vyrúti nápadný oblak guľovitého tvaru a potom sa zjaví nad krížom, ktorý sa nachádza v kostole Premenenia. Tam naberie na objeme, opäť zostúpi na veriacich, zahalí ich a vypustí životodarnú vlhkosť priamo nad nimi.

Pavel Florensky, ruský akademik prírodných vied a vedúci pracovnej skupiny skúmajúcej nadprirodzené úkazy povedal, že jeho tím skúmal aj zjavovanie sa Svatého Ohňa v chráme Svatého Hrobu v Jeruzaleme na Veĺkú noc a to najmodernejneším prístrojovým vybavením.

„Záver je jednoduchý: zjavenie sa ohňa je sprevádzané silným piezoelektrickým fenoménom v kostole a na priľahlých miestach podobne ako pri búrkach , ale žiadna búrka tu nenastáva….To znamená, že táto udalosť môže byť považovaná za zázračnú“, dodáva Florentsky.