Aktuálne: Dobré ráno, Slovensko! Železničná spoločnosť odmieta poskytnúť vlak na Pochod za život. Vraj má „iný názor“!

658

pochodOdvezieme vás všade, kde vedú koľaje, ale nie všetkých (!)

Bratislava 27. júna (HSP/FŽ/Foto: TASR)

Európske hlavné mesto kultúry sa na chvíľu stane mestom oslavy života. Kvôli očakávanému prílevu účastníkov podujatia bola oslovená železničná spoločnosť, aby vypravila pre účastníkov špeciálny vlak.

vlak5

Košice okrem získania titulu Európske hlavné mesto kultúry 2013 sa tento rok stane aj dejiskom historicky prvého Národného pochodu za život na Slovensku.

Keďže sa očakáva účasť niekoľko desiatok tisíc občanov, Fórum života ako spoluorganizátor tejto akcie oslovilo železničnú spoločnosť Wagon Service travel s.r.o s prosbou o spoluprácu, pričom by sa v dňoch 21. – 22. septembra vypravil špeciálny vlak z Bratislavy do Košíc a späť severnou trasou, aby tak uľahčili presun masy ľudí.

Spoločnosť otvorene odmietla spoluprácu kvôli odlišnému postoju v otázkach ochrany ľudského života

Odpoveď spoločnosti Wagon Service bola negatívna so zarážajúcim odôvodnením: “Po dôkladnom zvážení a analyzovaní problematiky sme dospeli k názoru, že náš pohľad na ochranu života pred a po počatí je iný ako Váš, preto nedokážeme vybaviť prijatú požiadavku k Vašej spokojnosti.”

Nepochopiteľným teda ostáva vyjadrenie spoločnosti na ich webovej stránke, kde deklarujú možnosť zostaviť vlakový zájazd “podľa želaní na objednávku” a že ich vlak je pripravený dopraviť vás “kamkoľvek, kam vedú koľaje”.

—– Original Message —–

Sent: Thursday, June 27, 2013 11:32 AM
Subject: Žiadosť o informáciu

Dobrý deň,

prečítali sme si správu, že vaša spoločnosť Wagon service s.r.o. odmietla poskytnúť mimoriadny vlak na Pochod za život, ktorý sa bude konať v Košiciach v septembri tohto roku.
Keďže ide  v našich zemepisných súradniciach o mimoriadny postoj dopravnej spoločnosti, žiadame vás o bližšiu, prípadne vysvetľujúcu informáciu, nakoľko naše združenia participuje na príprave spomínanej akcie.
s pozdravom  Anton Selecký,
predseda združenia Magnificat Slovakia
Spomínaná správa: