Útok na prirodzenosť: Vojna sa začala

324

hollande-schvalil-snatky-teplych-1Na demonštrácii proti manželstvám homosexuálov v Paríži zatkli takmer tristo ľudí

Väčšinu osôb zatkli po rozpustení demonštrácie v centre Paríža, kde mali odporcovia manželstiev homosexuálo potýčky s políciou.

PARÍŽ. Francúzska polícia zatkla 293 ľudí za násilné výtržnosti, ktoré v Paríži sprevádzali obrovskú demonštráciu proti manželstvám homosexuálov.

Na protestoch sa zúčastnilo až do 150-tisíc ľudí, uviedla v noci nadnes tlačová agentúra DPA.

Väčšinu osôb zatkli v nedeľu neskoro večer po rozpustení demonštrácie pri Invalidovni v centre francúzskeho hlavného mesta, kde mali odporcovia manželstiev homosexuálov celé hodiny potýčky s políciou.

Šesť ľudí utrpelo zranenia – štyria policajti, jeden fotoreportér a jeden demonštrant. Francúzsky minister vnútra Manuel Valls uviedol, že za výtržnosti sú zodpovedné pravicové skupiny.

Zákon nadobudol vo Francúzsku platnosť pred vyše týždňom, avšak organizátori sa napriek tomu rozhodli uskutočniť plánovanú demonštráciu, aby ukázali, že s ním naďalej nesúhlasia.

Prejavila sa tiež frustrácia z prezidenta Francoisa Hollanda, ktorý mal legalizáciu manželstiev homosexuálov vo svojej predvolebnej kampani.

Organizátori na sociálnej sieti Twitter tvrdili, že na demonštrácii bolo vyše milióna ľudí

Čítajte viac: http://www.sme.sk/c/6814331/na-demonstracii-proti-manzelstvam-homosexualov-v-parizi-zatkli-takmer-tristo-ludi.html#ixzz2UtXJF0j4

GLÓBUS: Ďalšia veľká francúzska demonštrácia za rodinu, médiá to nezaujíma

Autor: Lukáš Obšitník – 27 May, 2013 – 23:29

Vo Francúzsku bola v nedeľu ďalšia veľká demonštrácia brániaca tradičné chápanie rodiny. Podľa údajov organizátorov na ňu prišlo znovu až okolo 1 milióna ľudí.

Zákon o manželstvách homosexuálov a adopcii detí pre nich potvrdila francúzska Ústavná rada pred viac ako týždňom, ľudia však napriek tomu po veľkých niekoľkomesačných protestoch prišli prejaviť nesúhlas aj teraz.

Hlavné slovenské médiá znovu prejavili o udalosť iba minimálny záujem, občas aj s veľkou mierou dezinformovania. Denník SME o tom v tlačenej verzii neinformoval vôbec, online iba prebral správu TASR, ktorá sa však sústreďovala na potýčky s políciou a zatýkanie – tie sa však diali až neskoro večer po skončení demonštrácie. Počet účastníkov bol znovu prevzatý z údajov francúzskeho štátu (150 tisíc), pričom účastníci potvrdzovali evidentne vyššie číslo. Zdôraznil sa počet 6 ľudí, ktorí boli pri potýčkach zranení – skutočne si niekto myslí, že je to pri niekoľkostotisícovom počte všetkých účastníkov vysoké číslo?

Správach STV bola v nedeľu celkom dobrá reportáž, ktorá však dostala miesto až v 30. minúte relácie. Francúzi celú kampaň poňali veľmi odzbrojujúcim posolstvom, keď zdôrazňujú, že nejde o homofóbiu, ale o chápanie rodiny a tým aj o práva detí. Jedno z hesiel to vyjadruje: „Som dieťa, nie právo.“ Veľmi dobre to v STV vystihla jedna staršia účastníčka:„Dieťa musí mať matku a otca, je to zákon prírody. Nechápem, prečo by sme toto právo mali brať adoptovaným deťom.“ TA3 o tom informovala tu a tu, miestami s dosť veľkým zavádzaním.

Akurát denník Pravda priniesol obšírnejší text pochádzajúci z agentúry ČTK. A veľmi dobrú reportáž zverejnil predovšetkým alternatívny portál hlavnespravy.sk. Jeho dopisovateľka Katarína Hanzlíková spolu s našim Štefanom Danišovským vyzerajú byť jedinými prispievateľmi na Slovensko priamo z miesta. Dosť veľká hanba pre mainstreamové médiá, nie? Resp. pri tak zásadných udalostiach a spolu s dezinformovaním o nich je to skôr spreneverenie sa novinárskemu povolaniu. Denník SME považuje za dôležitejší lesbický erotický film, ktorý získal hlavnú cenu v Cannes… Rozsiahly ľudový odpor sa vám nehodí do konceptu? Tak ho proste ignorujte.

Lukáš Obšitník

http://www.postoy.sk/dalsia_francuzska_demonstracia_za_rodinu

Poliaci vyšli do ulíc podporiť Francúzov v ich boji proti homosexuálnym manželstvám

 Varšava 28. mája (HSP/20 minutes.fr/Foto: facebook.com)

Poliaci vyšli do ulíc, aby podporili Francúzov

Zdá sa, že Francúzi vo svojom boji za tradičnú rodinu a odmietnutie “antropologickej revolúcie“ (ako to charakterizovala predkladateľka zákona Christine Taubira), nie sú sami… Spravodajský portál 20 minutes.fr  priniesol informáciu, že v nedeľu, 26. mája, keď sa v Paríži konala obria demonštrácia, vo Varšave vyšlo do ulíc niekoľko desiatok Francúzov žijúcich v Poľsku, avšak spolu s nimi defilovali tisíce Poliakov, aby vyjadrili solidaritu s hnutím La manif pour tous.

 

Ľudia vo Varšave tiež vyšli do ulíc, aby dali najavo, že nesúhlasia s rodovou filozofiou, ktorú presadzujú socialisti

Ako sa vyjadril jeden z organizátorov pochodu Jacek Sapa: ”Dnes sme solidárni s Francúzskom v jeho boji za obranu tradičných hodnôt“, a dodal: „Francúzsko, nevzdávaj sa, sme s Tebou!“

Thibaud Contamine, Francúz žijúci v Prahe a spoluorganizátor protestu, vysvetľoval:“ To nie je iba problém Francúzska.To je problém celej Európy, ktorá sa snaží oslabiť tradičnú rodinu.“…

Francúzi so zástavami vo farbách trikolóry skandovali.“Nikdy nepovieme áno tomuto zákonu“, a  už tradičný pokrik demonštrantov: “Hollande, Tvoj zákon nechceme!“ Poliaci ich povzbudzovali potleskom a výkrikmi: “Nech žije Francúzsko! Sme s vami!“

Podpory Poliakov si všimli aj organizátori parížskej demonštrácie a vyjadrili im poďakovanie.

Ľudia vo Varšave tiež vyšli do ulíc, aby dali najavo, že nesúhlasia s rodovou filozofiou, ktorú presadzujú socialisti

Autor: SITA/AP

gay-marriageVo Francúzsku sa zosobášil prvý pár gayov

29. máj 2013, 07:34 Aktualizované: 29. máj 2013, 19:10 0
Starostka juhofrancúzskeho mesta Montpellier zosobášila dnes prvý homosexuálny pár v krajine, ktorý uzavrel manželstvo na základe nedávno prijatého a kontroverzne vnímaného zákona, umožňujúceho manželské zväzky osôb rovnakého pohlavia.

Vo Francúzsku sa zosobášil prvý homosexuálny pár.Foto: TASR

V prítomnosti montpellierskej starostky Hélene Mandrouxovej sa vo Francúzsku zosobášil prvý homosexuálny pár.  „Áno“ si povedali Vincent Austin (40) a jeho o desať rokov mladší partner Bruno Boileau.

Obaja nedokázali počas obradu, na ktorom nechýbali ani početní predstavitelia médií, skryť dojatie. Napriek tomu nechýbal ani tradičný bozk a aplauz prítomných, informovala tlačová agentúra DPA.

 

Hollande ustúpil homolobby, ktorá financuje ich zákon, protesty ho nezaujímajú

30.5.2013

Francois Hollande tak obrovský protest veřejnosti neočekával, když podepisoval zákon o sňatcích stejného pohlaví, aby uspokojil malou lobby, která sponzorovala jeho prezidentskou kampaň, řekl Bruno Vercken z La Manif Pour Tous RT.


Střed Paříže byl přes víkend svědkem násilností v ulicích, kdy se masové shromáždění na protest proti zákonu o sňatcích stejného pohlaví zvrtlo v šarvátky.

Policie tvrdě zakročila proti aktivistům z krajní pravice, kteří se k demonstraci připojili, a zatkla 350 lidí za odmítnutí se rozejít nebo za pobyt na soukromém majetku.

Bruno Vercken, regionální koordinátor hnutí proti sňatkům teplých, který se v sobotu zúčastnil protestů, říká, že mnoho Francouzů je proti zákonu o sňatcích stejného pohlaví a adopci proto, že porušuje práva dětí.

RT: Zašla policie ve způsobu, jakým reagovala na protesty, příliš daleko?

Bruno Vercken: Ano, jistě. Když se podíváte na čísla, kdy od listopadu vyšlo do ulic na protest několik milionů lidí, nebudete schopni poskytnout ani jeden obrázek nebo film s rozbitým sklem, spáleným autem a jakýmkoliv násilím během protestů samotných. Zároveň bylo zatčeno mnoho lidí. Několik set lidí bylo policí zatčeno jen proto, že měli na sobě oblečení s logem (ukazuje logo Hnutí proti sňatkům teplých). Tuto sobotu byli v Paříži zatčeni lidé proto, že dva z nich šli spolu. Přičemž mnoho lidí před dvěma týdny, kdy Paris Saint-Germain oslavoval fotbalový titul, rozmlátilo krámky a zatčen nebyl nikdo.

RT: Jaké jsou důvody toho, že se policie chová vůči protestujícím proti sňatkům stejného pohlaví tímto způsobem?

BV: Vláda je šířkou a délkou a vytrvalostí hnutí extrémně překvapena a naštvána. Francois Hollande nepředpokládal, že umožnění sňatků stejného pohlaví a adopce vyvolá takové obavy u tolika lidí ve Francii. Přišel s tímto slibem, aby uspokojil malou lobby, obzvláště aktivní lobby, která financovala jeho prezidentskou kampaň. Nepředpokládal, co sňatky stejného pohlaví znamenají v osvojení a adopci ve Francii – kdy to okamžitě přináší riziko ztráty biologických vazeb mezi dětmi a rodiči. A ve Francii je toto velmi jedinečné. A lidé protestují proti tomu, aby bránili práva dětí.

Viac na :

http://www.zvedavec.org/komentare/2013/05/5508-hollande-schvalil-snatky-gayu-aby-uspokojil-lobby-ktera-ho-financovala.htm