Neprehliadnite: Oznamy, píšete nám, a i.

837

web (1)Inovovaná stránka webu  www.magnificat.sk

Pripravujeme inovovanú a prehľadnejšiu stránku www.magnificat.sk.  Nakoľko zo skúseností vyplýva, že trvá dlhšiu dobu, kým si čitatelia zvyknú na nový dizajn, ponechávame zatiaľ starú verziu s tým, že novú si môžete paralelne pozerať.

Ak potiahnete stránku  myšou až  dolu na poslednú lištu, nájdete tam okienko s nápisom Klasik.  Ak si naň kliknete, vyroluje sa tlačítko Modern. Po kliknutí naň si môžete www.magnificat.sk prezerať v novej testovanej verzii.      Anton Selecký

detisrcePomôžete deťom?

 Kto daruje staré – nepoužívane/používane – funkčné hry napr. človeče, šípky, loptu, Uno atd… 

Pre účely aktivít organizovaných pre bezdomovcov v nízkoprahovom dennom centre Gréckokatolíckej charity v PO. S cieľom znovu navrátenia do spoločnosti  cez zmysluplne trávenie voľného času. 

http://dobrovolnictvogkch.weebly.com/

Prosím len email.  Vďaka   

0902109427   Patrik

OLYMPUS DIGITAL CAMERAModlitební celonoční adorace  na slavnost seslání Ducha Svatého

Modlitební společenství v Křenovicích u Kroměříže zve věříci  na celonoční adoraci. Zahájení programu je v sobotu 18.5. ve 20:30 předpokládané ukončení je v neděli v 6:00. Součástí programu je adorace, modlitba růžence, zasvěcení Panně Marii, modlitby chval a díků, přímluvné modlitby a modlitby za uzdravení a osvobození.

MedžugorieDuchovný seminár pre zdravotníkov v Medžugorí

I. Medzinárodný duchovný seminár pre zdravotníkov sa konal od 7.5.2013 do 11.5. 2013 v Medžugorí. Zdravotníci pricestovali z Bosny a Hercegoviny, Chorvátska, Francúzska, Talianska,Litvy, Ruska, Ukrajiny , USA a Slovenska.

Z 300 zúčastnených bolo 42 Slovákov- 30 lekárov a 12 zdravotných sestier.Seminár viedol páter Marinko Šakota, ktorý je farským správcom v Medžugorí. Spolu s pátrom Ante Vučkovičom / dekan a profesor na Katolíckej bohosloveckej univerzite v Splite/ boli autormi úžasných prednášok na tému: Duchovná obnova pre dušu a telo. Program dopĺňali osobné svedectvá zúčastnených lekárov, vizionárky Marije, svedectvo lekárky, ktorá vyšetrovala pred 30-timi rokmi deti, ktorým sa zjavila Panna Mária a svedectvo dvoch abstinujúcich narkomanov.Prednášky sa každý deń začínali adoráciou pred Ježišom v Najsvätejšej Sviatosti oltárnej a bohatý duchovný program končil svätou omšou a požehnaním. Všetci zúčastnení vyslovili prianie, aby sa seminár uskutočnil aj budúci rok.   Anna Figurová

DžublikOmšaintDžublik – 2013 

Magnificat Slovakiao.z. organizuje púte:

apríl,  jún, júl, august, september, október vždy 26. s odchodom z Košíc o 6.hod.a návratom 27. cca o 17.hod. máj   25.-27.hod. s odchodom z Košíc  o 23.hod. Miesto odchodu: Košice, Staničné námestie

Informácie: Marta Prihodová, Jenisejská 69, 040 12 Košice tel:055/3812060, 0903563541 mail:prihodova.marta@gmail.com

Púte do Medžugoria

 29.7. – 7.8.2013 – FESTIVAL, Cena 175  EUR

20. -27. 6. 2013 – VÝROĆIE, Cena 150 EUR

Adresa pre záujemcov: Marta Prihodová, Jenisejská 69, 040 12 Košice Tel: 055/3812060, 055/3909366 mobil.: 0903563541 Mail:prihodova.marta@gmail.com

Email Fóra života  

fblike 1600 ľuďom sa páči naša fanpage. Pridajte sa! Logo
E-mail Fóra života16. máj 2013
Nechať žiť je správna voľba!
Milí priatelia a priaznivci,s potešením Vám oznamujeme, že mesiac máj je plný dôvodov na to, aby sme Vám E-maily Fóra života posielali frekventovanejšie ako obyčajne. Či už ide o pozvánku podporiť výzvu Poradne Alexis na internetovom portáli Ľudia ľuďom, propagáciu unikátnej knihy o manželstve, ktorá nedávno vyšla v slovenskom preklade, informácie o Národnom pochode za život, ktorý síce bude až v septembri, ale prípravy sa už naplno rozbehli, alebo pozvánku na slávenie Dňa rodiny 2013 vo všetkých kútoch Slovenska. Veríme, že si vyberiete… a možno stihnete aj úplne všetko.A ešte jedna dôležitá novinka – chystáme spustenie novej internetovej stránky Fóra života a prvú informačnú lastovičku prinášame už v tomto newsletteri. Držíme palce sebe aj Vám a prajeme príjemné, už takmer letné dni.S úctou,Marcela Dobešová
predsedníčka Fóra života
Pomôžte nám pomáhať
ľubovoľným príspevkom na číslo účtu
Fóra života 0422874576/0900
Chcem prispieťZa Vašu pomoc vopred ďakujeme!
 

Nová internetová stránka už čoskoro!

Radi by sme vás informovali, že po dlhotrvajúcom úsilí sa nám darí dokončovať novú webovú stránku Fóra života. Veríme, že bude spustená v najbližších týždňoch. Čaká vás prehľadnejšia, kvalitnejšia a pútavejšia prehliadka našich aktivít a informácií z pro-life oblasti… viac »

Pomôžte Poradni Alexis vyhrať súťaž s Nadáciou TA3

Pomôžte nám vyhrať Jarnú súťaž na internetovom portáli „Ľudia ľuďom“. Stačí darovať jediné euro na podporu výzvy Poradne Alexis. Dary v celkovej hodnote až 10-tisíc eur rozdelí Nadácia TA3, súťaž trvá do 10. júna… viac »

 

Pozvánka na Národný pochod za život v Košiciach

Pozývame vás na Národný pochod za život, ktorý sa uskutoční 22. septembra v Košiciach, sprievodný program sa však začne už o deň skôr. Minulý týždeň sa uskutočnili stretnutia organizátorov Národného pochodu za život s partnermi akcie…  viac »

 

Oslavy Dňa rodiny 2013

V priebehu mája a júna sa na niekoľkých miestach na Slovensku uskutočnia oslavy Dňa rodiny 2013 s mottom „Aby deti otcov mali, aby mali mamy… Príď to povedať nahlas!“ Košice oslavovali 4. mája, ďalšie mestá sa na to chystajú počas nasledujúcich víkendov… viac »

Vyšla kniha „Čo je to manželstvo?“

Unikátna kniha „Čo je to manželstvo? Obhajoba zväzku muža a ženy“ vyšla v slovenčine. Mali by si ju prečítať všetci, ktorým záleží na podpore manželstva ako zväzku muža a ženy, pretože obsahuje presvedčivé argumenty založené na rozume v prospech manželstva… viac »

Staňte sa našimi podporovateľmi v Klube Fóra života
a priateľmi na stránke Fóra života na Facebooku.2013 © Fórum života. Chránime ľudský život od počatia až po prirodzenú smrť a podporujeme rodinu ako ideálny priestor pre vznik a rozvoj života.Akékoľvek rozširovanie obsahu E-mailu Fóra života je povolené s podmienkou uvedenia zdroja, s výnimkou textov, ktoré sú prevzaté z iných zdrojov. V prípade, že si neželáte, aby sme Vám Email Fóra života posielali, kliknite na odhlásiť sa.

Načo sú dobré všakovaké hádky, keď je ten život taký krátky?

Neviem prečo, ale niektorí často šikovní, vzdelaní a perfektní ľudia sú neustálym zdrojom nepokoja. Dokonca mám pocit, že veľa ľudských bytostí podlieha dojmu, že keď sa nehádajú, neexistujú. Niekedy sa im hovorí „aktívni blbci“ a oni skutočne mávajú mylné predstavy, že nemožné sa dá urobiť na počkanie a zázrak do päť minút. Sám som sa možno niekedy podľa toho správal a preto to možno viem trochu lepšie rozlíšiť ako iní. Ako sa ironicky hovorí, predtým som bol netrpezlivý a namyslený, ale teraz už nemám nijakú chybu.

Celý článok TU: http://www.azn.nawebe.net/view.php?nazevclanku=naco-su-dobre-vsakovake-hadky-ked-je-ten-zivot-taky-kratky&cisloclanku=2013050008

spargla-

Špargľa ako liek

Autor: Anna Ševčíková <sevcikova.anna(at)gmail.com>, Téma: Diskusné fórum, Vydané dňa: 27. 11. 2011″ Doktori sa dohadujú o pacientovi: „Budeme ho liečiť alebo ho necháme žiť?“ To je vtip, ktorý vo svojej podstate vlastne vôbec nie je smiešny, ale možno nám predsa len pomôže ľahšie prežiť dnešnú, nie práve najvtipnejšiu situáciu v zdravotníctve.   Rovnako ako cynické konštatovanie „Fakt, že  trpíte paranojou neznamená, že nie ste sledovaní“ nám  môže pomôcť preniesť sa cez skutočnosť, že dnes už asi nikto nie je nesledovaný. A keďže pomaly ale iste strácame rad radom všetky istoty, na ktoré sme si počas našich životov zvykli – a mnohí z vás sa na ich budovaní aktívne podieľali, neostáva nám nič iné, ako sa začať spoliehať sami na seba.

špargľa (2)

vtipyZasmejme sa

Príde chlapík na políciu.

– Dobrý deň, čo si prajete?  – Chcel by som ohlásiť trestný čin. Môj sused má na dvore obrovskú hromadu dreva. – No, ale to nie je trestné. – Ale on sa s tým drevom chystá vycestovať. – Ale ani to nie je trestné, v prípade, že má potrebné povolenia. – Ale on v tom dreve pašuje drogy – zašepká chlapík.

Policajt si zapíše o susedovi všetko potrebné a s poďakovaním sa rozlúčia. Chlapík vyjde pred budovu PZ, vyberie mobil a volá susedovi:

– Pišta, zohnal som ti chlapov, čo ti zadarmo narúbu drevo, inak –  budú to tí istí, čo ti na jar pokopali celú záhradu!