Aktuálne: Don Bosco v Bratislave (+ monitoring)

833

 

 

don-bosco

 

Saleziáni pozývajú na rozlúčku s relikviami don Bosca v Bratislave 
P:3, 25. 04. 2013 16:04, DOM

Bratislava 25. apríla (TK KBS) – V utorok 30. apríla 2013 bude v Kostole Márie Pomocnice kresťanov v Bratislave o 18:00 h slávnostná svätá omša s provinciálom saleziánov na Slovensku don Karolom Maníkom, po ktorej budú nasledovať spoločné modlitby a večerné bdenie do 22:00 h.

Tým sa ukončí trojtýždňové putovanie relikvie dona Bosca po Slovensku. V skorých ranných hodinách 1. mája 2013 relikvie opustia Slovensko a poputujú do Slovinska.

TK KBS informoval Peter Novák

http://www.tkkbs.sk/view.php?cisloclanku=20130425034

orbánViktor Orbán: Evropa bude buď křesťanská, nebo nebude vůbec

Autor: redakce | Publikováno: 29.4.2013 | Rubrika: VE SVĚTĚ
 Maďarský ministerský předseda Viktor Orbán  přednesl v pondělí večer na  konferenci VIII. Katolické dny a veřejný život ve španělském Bilbao v Kongresovém a koncertním paláci Euskalduna přednášku s názvem Politika založená na křesťanských hodnotách základem pro regeneraci Evropy.

Kritizoval v ní individualistický liberalismus a agresivní sekularizmus EU s tím, že nebude-li Evropa stát na křesťanských principech, nebude vůbec. Současnou evropskou krizi označil za krizi nikoli jen finanční, ale krizi evropského života a identity, krizi morálních hodnot. Přihlásil se tak k otcům-zakladatelům novodobé Evropy a vyzdvihl hodnoty rodiny, vlasti a křesťanské víry jako základ úspěšné evropské politiky, za které se dnes Evropa ovšem stydí. Evropa se však potřebuje navrátit ke svým křesťanským kořenům. „Bez křesťanských hodnot, díky nimž Evropa hrála světový prim, dále nebude fungovat“ –  prohlásil premiér Orbán.

V dnešní době, kdy jsou již jen menšinou, měli by evropští křesťané mezi sebou solidarizovat a snažit se pozitivně ovlivňovat evropskou politiku tváří v tvář krizi svébytnosti Evropy, vyzval Viktor (Orbán).

http://freeglobe.parlamentnilisty.cz/Articles/2858-orban-evropa-bude-bud-krestanska-nebo-nebude-vubec.aspx

Američania si začínajú uvedomovať, čo by pre nich znamenalo odstúpenie Bašara Asada

assad2Na snímke zo 17. augusta 2011 sýrsky prezident Bašár Asad

Washington 29. apríla (TASR/HSP/Foto:TASR)

“Deň po Asadovom odstúpení bude aj dňom, keď budú ohrozené chemické zbrane”

Sýrske zásoby chemických zbraní môžu byť väčšou hrozbou po tom, čo odstúpi prezident Bašár Asad. Môžu sa totiž dostať do rúk nesprávnym ľuďom, ktorí nimi zaútočia na Američanov v ich vlasti, varovanie vyjadrili americkí zákonodarcovia, keď zvažovali reakciu Spojených štátov na konflikt v Sýrii, do ktorej však nechcú poslať vojenské sily.

syriaAmerickí predstavitelia v predchádzajúcich dňoch vyhlásili, že sýrska vláda zrejme v marci dvakrát použila chemické zbrane, čo je nový provokujúci fakt v dvojročnej sýrskej občianskej vojne.

Toto Američania začali tvrdiť až v poslednom čase. Predtým odmietali použitie chemických zbraní zo strany Asada. Podľahli však asi tlaku Izraela, ktorý tiež zo začiatku tvrdenia rebelov o použití chemických zbraní zo strany vládnych síl odmietol, ale potom otočil. Podľa mnohých zdrojov však chemické zbrane v Sýrii použili naopak rebeli, aby obvinili Asada a tak vyprovokovali, respektíve poskytli USA zámienku pre ozbrojený vstup do konfliktu.

Vojna si podľa odhadov vyžiadala už vyše 70.000 ľudských životov a vyhnala z domovov státisíce ďalších ľudí. Tieto čísla sú však neoverené a pochádzajú z nespoľahlivých zdrojov. Zhodnotenie situácie Spojenými štátmi nasledovalo po podobných záveroch Británie, Francúzska, Izraela a Kataru – kľúčových spojencov, ktorí žiadajú agresívnejšiu reakciu na sýrsky konflikt.

http://www.hlavnespravy.sk/zakonodarcovia-syrske-chemicke-zbrane-mozu-byt-hrozbou-priamo-pre-usa/94585/

František zasvätí svoj pontifikát Panne Márii Fatimskej

Pápež František požiadal lisabonského patriarchu Josého Policarpa, aby zasvätil jeho pontifikát Fatimskej Panne Márii. Jej zjavenia z roku 1917 sú previazané s pontifikátmi všetkých pápežov uplynulého storočia. 

„Pápež František ma dvakrát poprosil, či by som mohol jeho novú službu zasvätiť Fatimskej Panne Márii. Toto poverenie môžem uskutočniť v tichu a v modlitbe, ale bolo by milé, ak by sa celá biskupská konferencia podieľala na plnení jeho želania,“ povedal kardinál Policarpo na začiatku nedávneho generálneho zasadania Portugalskej biskupskej konferencie.papez01Biskupi rozhodli, že zasvätenie Františkovho pontifikátu spoja s medzinárodnou púťou pri príležitosti 96. výročia mariánskych zjavení vo Fatime. Dvojdňovú púť, ktorá sa uskutoční 12. a 13. mája, povedie arcibiskup Rio de Janeiro Orani Tempesta. Úkonom zasvätenia vyvrcholí záverečná omša. Modlitbu zasvätenia napíše osobne kardinál Policarpo.http://www.svetkrestanstva.sk/2013/04/frantisek-zasvati-svoj-pontifikat-panne.html

Prof. Helen Alvaré na Slovensku

Ako sme už oznámili, v dňoch 24.- 25. apríla 2013 navštívila Slovensko renomovaná profesorka rodinného práva Helen Alvaré (USA). Monitorujeme jej rozhovor z TA3, kde bola hosťom. Svoju vlastnú videoreportáž aj s interview s touto mimoriadnou osobnosťou prinesie aj naša TV OROL.

Bostonský masaker: Posledné pomazanie bolo raneným a umierajúcim odopreté

Boston, 27. apríla (HSP/La Stampa; foto: La Stampa)

bostonsLekári a kňazi majú vo väčšine prípadov právo dostať sa na miesta, kde je ohrozený ľudský život

Na fotografiách po výbuchu v Bostone vidieť samé žlté vesty dobrovoľníkov, agentov, hasičov a zdravotníkov. No nenájdete nikde žiadneho kňaza, rehoľníka alebo pastora. Nie je to náhoda a ani nevôľa duchovných. V blízkosti výbuchu sa totiž nachádzajú až tri kostoly. Keď kňazi z farnosti St. Clement počuli výbuch, ihneď zareagovali, vzali potrebné oleje a utekali na dejisko drámy, aby dali umierajúcim posledné pomazanie a duchovnú útechu. Avšak bezpečnostné zložky im v tom zabránili. Medzi kňazmi bol aj otec Wykes, ktorý pár rokov pôsobil ako kaplán na klinike v Illinois a vždy, rovnako ako aj lekári, mohol sa dostať na miesta zločinu či nehôd. „Toto sa mi ešte nikdy nestalo. Vždy som mohol ísť na miesta, kde už lekár pomôcť nedokáže. V Bostone mi to však nedovolili.“

Škripek chce opäť predložiť novelu zákona zakazujúcu nahotu v tlači

28. Apríl 2013 / TASR – HSP

skripekŠkripek chce zozbierať 100.000 podpisov, aby preukázal, že ľuďom nahota v tlačí vadí a nie je to iba jeho výmysel

Branislav Škripek (OĽaNO) plánuje do parlamentu opätovne predložiť novelu zákona, ktorá by zakázala publikovanie ľudskej nahoty v dennej tlači. Okrem toho sa chystá zozbierať podpisy od ľudí. Povedal to na konferencii s názvom Pochopiť ľudskú dôstojnosť, ktorú v piatok 26. apríla v Bratislave zorganizovala Konferencia biskupov Slovenska.

“Potrebujem získať názor verejnosti a preukázať, že tu sú desiatky tisíc ľudí, ktorým toto všetko prekáža. Takže chcem získať 100.000 podpisov a predložiť to opäť do parlamentu,” povedal Škripek s tým, že si je vedomý toho, že jeho návrh môže byť znova ľahko zamietnutý.

http://www.hlavnespravy.sk/politika-b-skripek-chce-opat-predlozit-novelu-zakona-zakazujucu-nahotu-v-tlaci/94382/

Český expert se rozpovídal o tajných vazbách knížete a Bakaly

Autor: Lukáš Petřík | Publikováno: 27.4.2013 | Rubrika: U NÁS
NUEVOS HABITOS DE LOS MIEMBROS DEL GREMIO DE MAREANTES PARA LA SEMANA SANTADaniel Solis vyučuje na Vysoké škole mezinárodních a veřejných vztahů v Praze a přednáší zde předmět Konspirace v mezinárodních vztazích. V rozhovoru pro ParlamentníListy.cz prozrazuje, kdo z českých politiků a osobností je prý zapojen do spiknutí na vytvoření totalitní světovlády nejbohatších korporací a skupin. Oceňuje i knihy Petra Hájka.

Solis říká, že na tvorbu a řízení politiky mají obrovský vliv různé tajné a polotajné spolky typu svobodných zednářů, iluminátů, Bilderbergu a Trilaterální komise. Ty usilují o vytvoření světovlády, kdy by hrstka nejbohatších ovládala lidi jako otroky.

http://freeglobe.parlamentnilisty.cz/Articles/2851-cesky-expert-se-rozpovidal-o-tajnych-vazbach-knizete-a-bakaly.aspx

Anna Záborská: „Rodová rovnosť“ v európskej legislatíve

záborská

Rodová rovnosť v európskej legislatíve
Anna Záborská, MEP

Vaše excelencie, vážené dámy a páni, V roku 2004 bol počas druhej vlády Mikuláša Dzurindu prijatý tzv. Antidiskriminačný zákon. Tento zákon zavádza pojem diskriminácie z dôvodu pohlavnej alebo rodovej identifikácie. Tento zákon zároveň zavádza zákaz diskriminácie z dôvodu rodu v Zákonníku práce, v zákone o sústave základných a stredných škôl a zákone o zdravotnej starostlivosti. Antidiskriminačný zákon bol povinnou transpozíciou troch smerníc EU, ktoré riešili otázku rovnakého zaobchádzania.

Ani v jednej z týchto troch smerníc, prijatých v roku 2000, sa však nenachádza slovo rod. Len jedna z nich hovorí o diskriminácii aj z dôvodu sexuálnej orientácie, ale aj to iba v súvislosti so zamestnaním.

Viac na :  http://www.zaborska.sk/

Francouzský prezident se  představil u zednářů. Jak jinak…

holland
 Francouzský socialistický prezident Francois Hollande, který v pondělí složil slib a stal se vládcem Elysejského paláce, skáče, jak zednáři pískají. Na tomto videu je zachyceno jeho vystoupení v chrámu Velkého Orientu francouzského z 22. listopadu 2011, kde jej uvedl Velmistr Guy Arcizet.
Hollande zde nemá zednářskou zástěru a šerpu, takže to vypadá, že zednářem není, což je ale v podmínkách francouzské politiky stěží představitelné. A to tím spíše, pokud byl vybrán, aby byl novým prezidentem této země.

Ale ať už bez zástěry, nebo s ní, není to vlastně jedno?

Pro ty, kdo si myslí, že to je ta zvrácená Francie a u nás by se to stát nemohlo, připomínám, že u nás jsou politici propojení se zednáři v neztenčené míře, jen se tím nechlubí. Údajné pronásledování za totality (hned dvakrát za minulé století) je zřejmě vede k obezřetnosti a k tomu, že své zednářství tají a to, čím se za první republiky chlubili, za to se stydí. Ve Francii alespoň člověk ví, jak na tom s daným politikem je. V Česku se zednářské pikle kují pokoutně.

A propos – co takový český kandidát na prezidenta Jan Fischer? Podle některých je členem polotajného židozednářského spolku B´nai B´rith. Tady jsme psali o tom, kdo ho zakládal (respektive obnovoval) v roce 1991… – B´nai B´rith a Česko(slovensko) 2/2. Seznam zakládajících členů lóže