Monitoring: Sviatok Sedembolestnej zostáva (a i.)

447

Sviatok Sedembolestnej ostáva, Fico nejde otvárať zmluvu s Vatikánom

noviny1SITA | 28.02.2013 14:49

Sviatok Sedembolestnej Panny Márie, ktorý pripadá na 15. septembra, zatiaľ zostane ako deň pracovného pokoja. Nebude sa v súčasnosti ani rušiť, ani presúvať na víkend, ako o tom uvažovala vláda. Vyplýva to z listu, ktorý kancelária predsedu vlády Roberta Fica zaslala autorom otvoreného listu premiérovi.

Robert Fico

Premiér Robert Fico v súčasnosti neuvažuje v dohľadnej dobe nad otvorením zmluvy medzi Slovenskom a Vatikánom.
Autor: SITA, Jozef Jakubčo

Walesa kritizuje homosexuálov: Nech nemenia stáročia zavedený poriadok

ČTK | 02.03.2013 08:55

Bývalý poľský prezident a držiteľ Nobelovej ceny za mier Lech Walesa sa otvorene postavil proti požiadavkám homosexuálov. V Poľsku sa v súčasnosti diskutuje o sobášoch homosexuálov a Walesa v piatok večer v televíznej debate dal najavo, že mu prekážajú príslušníci sexuálnej menšiny medzi poľskými poslancami.

Walesa

Bývalý líder nezávislých odborov Solidarita a neskorší poľský prezident Lech Walesa.
Autor: Ivan Majerský

Sýrsky prezident Asad bude kandidovať v budúcoročných voľbách

Sýrsky minister zahraničných vecí Walíd Mualim (vľavo) a jeho iránsky partner Alí Akbar Sálehí počas stretnutia v Teheráne

Moskva 2. marca (TASR/HSP/Foto:TASR)

O vyriešení situácie v Sýrii by mali rozhodnúť voľby

Iránsky minister zahraničných vecí Alí Akbar Sálehí tento víkend uviedol, že sýrsky prezident Bašár Asad bude kandidovať v budúcoročných prezidentských voľbách vo svojej krajine, informovala agentúra RIA Novosti.

“Na budúcich voľbách sa prezident Asad zúčastní rovnako ako iní a Sýrčania si zvolia, kohokoľvek si želajú,” citovala Sálehího televízia al-Džazíra.

“Oficiálny postoj Iránu je, že… Asad ostane legitímnym prezidentom do budúcich volieb v roku 2014,” dodal šéf iránskej diplomacie, ktorý sa v sobotu stretol v Teheráne so sýrskym rezortným partnerom Walídom Mualimom.

http://www.hlavnespravy.sk/iran-syrsky-prezident-asad-bude-kandidovat-v-buducorocnych-volbach/76271/

 *******************************************************************

Rehoľa menších bratov – Františkánov

a Konfederácia politických väzňov Slovenska 

 pozývajú na

            30. VÝROČIE „AKCIE VÍR“

(Zásah Štátnej bezpečnosti z 27. marca 1983 o siedmej hodine, ktorým na Kvetnú nedeľu boli prepadnuté domy františkánov a františkánok po celej republike (Prešov, Košice, Poprad, Tvrdošín, Ružomberok, Bratislava, Jindřichov Hradec, Praha a Plzeň). Príslušníci ŠtB v domoch vykonali domovú prehliadku, pri ktorej zhabali náboženskú literatúru, liturgické predmety, písacie stroje a vkladné knižky. Bratia Františkáni a sestry františkánky boli zatknutí, uväznení a obvinení z marenia dozoru nad cirkvami, pretože tajne vstúpili do františkánskeho rádu a vyvíjali v ňom činnosť. V súvislosti so zásahom ŠtB vypočúvala desiatky ďalších ľudí, ktorí mali kontakt s františkánmi. O zásahu proti františkánom informovali zahraničné média a protesty proti ich zatknutiu prichádzali z rôznych častí Slovenska i zahraničia. Poslední obvinení františkáni boli 14. júla z väzby prepustení a obžaloby stiahnuté.)

 v sobotu 23. marca 2013 o 9.00 h

vo Františkánskom kostole Zvestovania Pána v Bratislave

Program:

 Svätá omša

hlavný celebrant: br. Jeremiáš Daniel Kvaka OFM, provinciálny minister

 Svedectvá o zatknutí a väznení

Bratia Františkáni: br. Bernardín Anton Šmid, br. Cyril Jaroslav Brázda, br. Leo Peter RúčkaŠkolské sestry sv. Františka

*********************************************************************

Bývalý agent CIA rozpráva: ako infiltrovať „občiansku spoločnosť“ za účelom zvrhnutia vlády

Autor: Philip Agee  | Publikováno: 1.3.2013 | Rubrika: ZA OPONOU
 ciaAko je to so slovenskými mimovládnymi organizáciami, ktorých najväčší sponzor sú tiež Spojené štáty americké? Len na predvolebnú kampaň v roku 2002 dostali 100 miliónov (Juraj Rizman 31. 5. 2002 pre Changenet) korún (!!!). To sú peniaze, ktoré môžu dramaticky zamiešať predvolebné karty spôsobom, akým si to logicky praje pôvodca týchto dotácií. Hráči sú ti istí ako na Kube, tak aj na Slovensku – organizácia AID, Sorošova Nadácia Otvorenej spoločnosti, Freedom House, Nadácia pre podporu občianskych aktivít…

Americký pokus o vyšachování Klause

Autor: Adam B. Bartoš | Publikováno: 3.3.2013 | Rubrika: U NÁS
 Václav KLAUS  - oficiální portrétNěkolik senátorů-nešťastníků se nechalo zmanipulovat k podpoře žaloby na prezidenta Václava Klause. Viní ho z velezrady nejen kvůli jím vyhlášené amnestii. Sami se tím však dopouštějí vlastizrady – stali se součástí americké zpravodajsko-mediální hry a jednají proti zájmům této země.

Žaloba na Klause je jedním z nejnovějších projektů pravdolásky a v tomto smyslu tedy není ničím novým, převratným a pozoruhodným. Je to jen jeden z několika desítek pokusů o politickou likvidaci prezidenta – i když dlužno říci, že od Sarajeva jeden z těch mohutnějších. Žaloba na Klause je také podle všeho politický projekt na klíč – za americké a židovské peníze (jak si také ukážeme).

Tyto dvě stopy – pravdoláskařská a americká – se nevylučují, ba naopak. Poslušným vykonavatelem amerických zájmů pravdoláska u nás vždy byla, je, a dokud bude existovat, i bude.

http://freeglobe.parlamentnilisty.cz/Articles/2689-americky-pokus-o-vysachovani-klause.aspx

Richter sa pre adopcie stretne s talianskym veľvyslancom

Daniela Balážová, Pravda | 03.03.2013 15:00

O slovenských deťoch, ktoré boli v Taliansku adoptované cez súkromnú agentúru, nemá naša krajina všetky informácie. Ako už informoval denník Pravda, talianska súkromná agentúra, ktorá adopcie spotredkúvala, prišla v roku 2010 o licenciu, čo znamenalo, že adopcie už nemohla vykonávať.

Ján Richter

Minister práce Ján Richter
Autor: SITA, Jozef Jakubčo

Čo sa stalo so spismi detí, ktoré cez ňu našli v Taliansku nové rodiny, kto deti kontroluje, či sú v poriadku, nie je jasné. Druhá talianska verejná agentúra, ktorá má na adopcie povolenie, podľa jej riaditeľky Anny Marie Colella totiž prebrala iba časť agendy súkromnej spoločnosti. Pre neprehľadný systém posielania správ z Talianska o situácii adoptovaných detí, tzv. postadopčných správ, Slovensko plánuje prehodnotiť zmluvu o medzištátnych adopciách s Talianskom. O tom, ako by sa mala zmluva upraviť, ministerstvo zatiaľ nehovorí. Podľa informácií Pravdy sa na budúci týždeň má v tejto súvislosti stretnúť minister práce Ján Richter s veľvyslancom Talianska.

http://spravy.pravda.sk/domace/clanok/272884-richter-sa-pre-adopcie-stretne-s-talianskym-velvyslancom/