Ďaľší podraz od EÚ – pokusy na deťoch!

302

pokusy2EK plánuje uvoľniť predpisy na testy liekov

1. Nový návrh znižuje ochranu maloletých. Ich nesúhlas s účasťou alebo pokračovaním testov už nebude treba rešpektovať.

2. Etická komisia už nebude musieť test odsúhlasiť, ako je tomu doteraz.

3. Riziká majú byť posúdené iba v jednej členskej krajine EÚ a povolenie lieku má platiť pre všetky ostatné členské krajiny EÚ. Sponzor testov, teda príslušná farmaceutická firma, si bude môcť vybrať, ktorý štát bude na príslušný test dohliadať.

4. Nový predpis uvažuje výnimky pre „niektoré závažné nečakané udalosti z oznamovacej povinnosti“. To môže výrazne skresliť odhad rizík nového lieku.

5. Nový predpis uvažuje povinný vstup členských štátov do „mechanizmu odškodnenia“.

Nemeckí poslanci Spolkového snemu už podali protest proti takémuto uvoľneniu predpisov na testy liekov. Niektorí medicínski etici vyjadrili obavy, že ochranné mechanizmy budú v prípade pokusov na ľuďoch nižšie ako v prípade pokusov na zvieratách.

Zdroj

Komentár: Tiež ste toho názoru, že Európska komisia ušila predpis predovšetkým v prospech koncernov a nie v prospech ľudí? Farmakoncerny budú na ľuďoch a deťoch môcť testovať bez ich vedomia či súhlasu teraz už úplne oficiálne. Testy môžu byť (a zrejme aj budú) neetické. A keď sa niečo pokašle, obete odškodní štát (odškodníme sa my sami). A niektoré vedľajšie účinky sa skrátka nebudú hlásiť, a je to!

Čo, preboha, robia naši „volení“ zástupcovia v Európskych inštitúciách?  Čo robia naše zdravotnícke inštitúcie?

Tak to vyzerá, že nič. Slepo prijímajú agendu EK. Tá zasa sprísňuje legislatívu okolo tradičných prírodných liečiv.

Veď chce nám iba dobre…

http://www.auria.sk/blog/ek-planuje-uvolnit-predpisy-na-testy-liekov#more-2908

Německý soud rozhodl, že varovat před islámem je zločinem

S postupující islamizací Německa postupuje i posilování represí ze strany multikulturního režimu. Aktuálním příkladem je případ Němky, která byla odsouzena soudem za podněcování nenávisti k islámu neboť si dovolila mezi obyvateli Německa sbírat podpisy proti budováni nové mešity a islámského centra.Maria Frank

Čtyřiasedmdesátiletá Maria Frank, jedna z předních členů občanské iniciativy Pro budoucnost Německa, sbírá na veřejnosti pokojně podporu proti budováni mešity a islámského centra v německém Mnichově. Každodenně je vystavená nenávistným útokům Antify, členů Strany zelených a multikulturalistů. Přes toto zastrašování a teror usiluje o probuzení německých občanů z letargie a vyzývá je, aby neměli z islámu a kolaborantů mezi Němci strach a postavili se na odpor islamizaci a diktatuře multikulturalismu.

http://lukaslhotan.blog.idnes.cz/c/322402/Nemecky-soud-rozhodl-ze-varovat-pred-islamem-je-zlocinem.html

Medzinárodný deň voľnej nedele 

3. marca 2013

 Bonn, 18.2.2013 (ZENIT/ DBK PM) 015 595 – Dňa 3. marca sa oslávi vo viacerých štátoch EÚ aj v Nemecku ekumenický

Medzinárodný deň voľnej nedele.

„Aliancia za voľnú nedeľu“ v Nemecku k tomu vydala príručku, ktorá upozorňuje na túto nedeľu návrhmi organizovania svätých omší. Predseda Biskupskej konferencie Nemecka arcibiskup Dr. Robert Zollitsch a predseda Rady Evanjelickej cirkvi Nemecka (EKD), prézes Nikolaus Schneider, vyzvali, aby sa nedeľa chránila a zachovala ako voľný deň. Spoločne vyhlásili:

 

„Medzinárodný deň voľnej nedele“ – 3. marec – sa odvodil z dátumu, keď cisár Konštantín v roku 321 vyhlásil nedeľu za voľný deň. Tento rok spadá tento deň na nedeľu, čo je príležitosťou pre „Alianciu za voľnú nedeľu“ upozorňovať pri bohoslužbách a rôznymi akciami na ochranu nedele a na hodnotu nedeľného pokoja.

Ako zástupcovia katolíckej a evanjelickej cirkvi v Nemecku podporujeme túto požiadavku Aliancie za voľnú nedeľu. Žiaľ musíme konštatovať, že počet tých, čo v nedeľu pracujú, v Nemecku v celom hospodárstve razantne rastie. Pritom je nedeľa nielen pre kresťanov blahodarným prerušením práce a tak protikladom k zameraniu celého života na požiadavky hospodárstva. V časoch rastúceho zrýchľovania sa všetkých životných pochodov, individualizácie životných foriem a znižovania hodnoty spoločného voľného času potrebujeme blahodarnú prestávku na oddych.

Boh dal ľuďom siedmy deň týždňa ako deň oddychu. Pre kresťanov má nedeľa výnimočný význam ako deň vzkriesenia Krista. Nedeľu slávime ako ‚Deň Pána’. No všetci ľudia potrebujú čas na vydýchnutie, aby sa telu, duchu a duši dostal;o pokoja. Potrebujeme nedeľu, aby sme mali čas pre rodinu, pre priateľov a pre seba. Nedeľa ponúka príležitosť, oddychový čas, z tejto nepretržitej ‚24-hodinovej spoločnosti’. Nedeľa jasne ukazuje: práca a hospodárstvo nie sú všetkým v živote.

Ochrana nedele slúži spoločnosti ako celku. Cirkvi vidia svoju úlohu v tom, že sa zasadzujú za orientáciu na hodnoty a nesú spoluzodpovednosť za spoločenské spolunažívanie. Preto podporujeme túto požiadavku posilňovať nedeľu ako dôležitý prvok našej kultúry. –zg-

CBR Aktuality

 

Milí priatelia CBR,    po tom, čo sme obdržali pozitívnu odpoveď od ministerky zdravotníctva Zuzany Zvolenskej, ktorá uznala nezákonný stav zaregistrovaných potratových tabletiek, poslali sme jej argumenty a žiadosť registrácie zrušiť. V nej sa CBR tiež ohradzuje voči uzneseniu ideologického vládneho Výboru pre rodovú rovnosť k potratovým tabletkám.

Pomocou vo vytváraní politického tlaku na MZ SR by mohol byť aj hlas lekárnikov. Tých mieni osloviť táto online Petícia pre farmaceutov proti potratovým tabletkám v SR, ktorú, prosím, podpíšte iba, ak ste farmaceut/ka. Ak nejakých farmaceutov poznáte, prepošlite im, prosím, túto petíciu s prosbou o podpis.

Zapojte sa aj do do ďalších dvoch petícií, ktorých autori oslovili CBR so žiadosťou o pomoc:

       

    J_Tutkova-3 V časopise Dimenzie mi vyšiel článok Smrtiaci potratový „koktejl“, ktorý si môžete nalistovať online na str. 58-61 v najnovšom čísle.

K nedávnemu vyhláseniu ŠÚKL k hormonálnej antikoncepcii proti akné, ktorú vo Francúzsku zakázali, vydalo CBR toto vyhlásenie.

Bojujte s nami proti potratom a potratovým tabletkám aj Vašimi 2% dane. Potrebné informácie a formuláre nájdete tu.

Vopred Vám ďakujem za Vašu spoluprácu, podporu a angažovanosť pre kultúru života.   S úctou,

Ing. Jana Tutková,  riaditeľka

 

Pápež sa tento týždeň venuje len duchovnej príprave na slávenie Veľkej noci

Vatikán 18. februára (TASR) – Pápež Benedikt XVI. sa od nedele venuje duchovným cvičeniam – modlitbám a meditácii -, ktoré sú súčasťou jeho prípravy na slávenie Veľkej noci. Celý tento týždeň, až do soboty, nemá nijaké iné aktivity, informuje agentúra DPA.

Benedikt XVI. sa ešte 24. februára na poludnie s veriacimi a pútnikmi na Námestí sv. Petra z okna svojej pracovne tradične pomodlí modlitbu Anjel Pána. Úrad opustí 28. februára o 20.00 h, pričom deň predtým sa rozlúči s verejnosťou na svojej poslednej generálnej audiencii.

Podľa už skôr zverejnených správ by sa pápežovým domovom po odstúpení mala stať štvorposchodová budova spojená s kláštorom na severnom okraji vatikánskych záhrad.

Parížsky arcibiskup kardinál André Vingt-Trois v rozhovore pre taliansky denník La Stampa povedal, že Benediktovou rezignáciou sa mení budúcnosť pápežského úradu. Ani jeden pápež už totiž nebude cítiť morálnu povinnosť vytrvať v úrade až do smrti. „Je to akt oslobodenia pre budúcnosť,“ dodal kardinál.

Vatikán medzičasom informoval, že konkláve, ktoré má zvoliť Benediktovho nástupcu, sa zíde skôr ako v pôvodne uvádzanom termíne – okolo 15. až 20. marca.

http://www.hlavnespravy.sk/papez-sa-tento-tyzden-venuje-len-duchovnej-priprave-na-slavenie-velkej-noci/72848/

Nuzzi: Pápeža nechali samého

Hamburg, 18.2.2013 (KNA) – Pápež Benedikt XVI. podľa názoru žurnalistu a spisovateľa Gianluigiho Nuzziho odstúpil zo sklamania nad mocenskými bojmi v Rímskej kúrii. «Iba kto verí v rozprávky, zastáva verziu, že odstúpil výlučne pre vyčerpanosť», povedal tento Talian v piatok pre «Spiegel Online». «Bol sám – a nechali ho samotného. Nepodarilo sa mu uniknúť prostrediu Vatikánu, ktorý je zapletený do prudkých mocenských bojov.»

Toto odstúpenie je gesto, ktoré odsudzuje všetkých, «ktorí sa vytrvalo bránili transparentnosti a zmenám», povedal žurnalista, ktorý okrem iného uverejnil knihu odhalení o afére «Vatileaks» minulý rok. Benedikt XVI. je veľmi sklamaný, že sa mu nepodarilo tento systém zmeniť.

Vzťah medzi pápežom a štátnym sekretárom kardinálom Tarcisiom Bertonem, druhým mužom vo Vatikáne, bol podľa názoru Nuzziho už dlho zaťažený. «Ale Benedikt XVI. ho nemohol zosadiť, to by vrhlo zlé svetlo na neho a jeho kvality vedenia.» Bertone už dlho pôsobí vo vedúcich funkciách Kúrie.

Na rozdiel od Bertoneho, Benedikt XVI. konal vždy v prospech blaha Cirkvi, povedal Nuzzi. Skupina okolo talianskeho štátneho sekretára si v súčasnosti nárokuje najväčšiu moc v cirkevnom štáte. Dúfam, že budúci pápež nebude Talian, ako povedal Nuzzi.

Nuzzi odmietol predstavu, že svojou knihou «Jeho Svätosť» o afére zverejnenia tajných dokumentov „Vatileaks“ nesie spoluvinu na odstúpení pápeža. «Urobil som to, čo žurnalista urobiť musí – sprístupnil som informácie, ktoré som považoval za škandalózne.»

Rozhodnutie odstúpiť bolo pre neho ozajstným «šokom» a úplne ho to „vykoľajilo“, ako povedal, «pretože Benedikt XVI. pre mňa vždy usmerňoval cestu v Katolíckej cirkvi». Pápež tým podľa neho prejavil súčasne veľkú silu a ukončil povážlivú situáciu, «namiesto toho, aby ju bolestivo naťahoval do dĺžky».

Neviete náhodou, prečo už nie je v aule CMBF v Bratislave  kríž?

Dnes som bol na metodickom dni v aule CMBF a prekvapilo ma, ze na stene chyba kriz.

Prednaska ThDr. Juraj Vittek, PhD. na temu Rok viery bola naozaj uzasna a v pripade moznosti vrelo odporucam vypocut.

Prednasajuci  Mgr. Martin Šarkan, PhD. Hovoril na temu Tvorba veku primeraných pojmov (psychologický pohlad) hovoril o detoch a ich vyvoji. Hovoril aj o detskej predstavivosti. Ked sa spytal ci niekto z posluchacov vie uviest priklad na „predstavu“, tak som sa prihlasil a ako priklad som aj trochu z humorom uviedol:

„Predstavte si, ze tu v aule CMBF vzdy visel kriz a teraz si predstavte, ze dnes uz tu nie je!“.

Trocha sme sa zasmiali, ale pevne verim, ze odstranenie kriza z oci bohoslovcov ma racionalny a vazny dovod (ako napr. poskodenie, oprava, rekonstrukcia, vymena za vacsi a pod.) a  nie je trvaleho charakteru a nebolo tak rozhodnute na blizsie nespecifikovanom zhromazdeni podobneho druhu, ako uvadzam nizsie.

Za pripadnu odpoved alebo upresnenie vopred dakujem.

Prajem pozehnany post a nenechajte si ho pokazit ani kaznami „postnych certov“.

http://www.azn.nawebe.net/view.php?nazevclanku=nedovolme-aby-nam-obdobie-skutocnej-radosti-z-ocakavania-narodenia-nasho-spasitela-jezisa-krista-narusilo-kazanie-%93adventnych-certov%94&cisloclanku=2012120004

Boh Vas zehnaj

Anton  Čulen

Pápež Benedikt XVI. sa prihovoril ľuďom na predposlednej modlitbe

Pápež Benedikt XVI.

Vatikán 17. februára (TASR/HSP/Foto:TASR)

Veľké množstvo pútnikov vítalo pápeža na Námestí svätého Petra

Pápež Benedikt XVI. sa dnes na svojej predposlednej modlitbe Anjel Pána prihovoril nezvyčajne veľkému množstvu ľudí, ktorí sa zhromaždili na Námestí svätého Petra. Benedikt XVI. poprosil veriacich, aby sa modlili za neho a za budúceho pápeža, uviedla tlačová agentúra Reuters. Desaťtisíce ľudí mu tlieskali a s jasotom ho pozdravovali.

V krátkom príhovore z okna svojej pracovne 85-ročný pápež povedal, že v rozhodujúcich momentoch života – v princípe v každej chvíli – stoja ľudia na rázcestí a rozhodujú sa, či budú sledovať individuálne záujmy alebo skutočné dobro.

Pápež, ktorý rezignuje 28. februára, sa v niekoľkých jazykoch poďakoval zhromaždeným ľuďom za podporu. Podľa agentúry ANSA bolo na Námestí svätého Petra zhruba 50.000 ľudí.

Námestie chránilo približne 1000 príslušníkov bezpečnostných síl a 200 dobrovoľníkov. Okolité ulice pre dopravu uzavreli, miestnu dopravu posilnili.

Na tradičnej nedeľňajšej modlitbe Anjel Pána sa zvyčajne zúčastňuje niekoľko tisíc ľudí, uviedla DPA. Dnes bol prítomný aj rímsky starosta Gianni Alemanno a členovia mestskej rady.

Pápež má na programe ešte niekoľko oficiálnych termínov predtým, než odíde do letného sídla Castel Gandolfo. V sobotu večer prijal na súkromnej audiencii talianskeho premiéra Maria Montiho. Benedikt XVI. už pred časom pripustil, že ho opúšťajú sily.

http://www.hlavnespravy.sk/vatikan-papez-benedikt-xvi-sa-prihovoril-ludom-na-predposlednej-modlitbe/72632/

Penzión sv. Krištofa pokutovali, lebo páru homosexuálov nepridelili manželskú izbu.

Kto koho tu vlastne diskriminuje?

Ďalšie víťazstvo gay agendy. Kresťanskí majitelia malého penziónu prehrali svoje odvolanie voči minuloročnéhomu rozhodnutiu, podľa ktorého ich kresťanské presvedčenie obmedzuje zákazníkov. Dvojlôžkovú izbu určenú pre manželské páry majú podľa súdu povinnosť poskytovať aj diskriminovaným homosexuálom.

Nocľah a raňajky dostane každý, kto požiada

Na druhej strane však odvolací súd upozornil, že nesmie vznikať nová intolerancia. Tá sa už dnes zakoreňuje voči kresťanov kvôli ich morálnemu presvedčeniu a dodržiavaniu sexuálnych etických noriem.

http://www.hlavnespravy.sk/penzion-sv-kristofa-pokutovali-lebo-paru-homosexualov-nepridelili-manzelsku-izbu-su-to-manzelia/72442/

 

Život Cirkvi vo svete

Drahí otcovia biskupi, vzácni kňazi, rehoľníci, milí priatelia,

prikladám najnovšie správy najmä o rozlúčke so Svätým Otcom. 
Modlime sa a obetujme v tomto Pôstnom období 
za nového svätého pápeža a za budúcnosť Cirkvi! Vaša Zuzana

                                             *   *   *   *   *   *   *

Vaše podnety, reakcie aj finančné príspevky skvalitňujú toto poslanie od Pána. Iba s vašou pomocou ho udržíme!   

 Mgr. Zuzana Gluchichová    Kontakt: 02 443 717 31      

Tatra banka, č. ú.   291 993 0077 / 1100

Z obsahu:

Benedikt XVI: ´Aj keď sa stiahnem, som stále pri vás’

Počas vakantného stolca bude pápežov byt zapečatený

Benedikt je Peter, Skala – posledný raz

Čítajte ďalej na: 

ZIVOT CIRKVI VO SVETE 7 13.doc