Kde skončí toto vraždenie kresťanov?

375

1.1.2011, Alexandria, Egypt, (foxnews.com, magnificat.sk )-  Silná nálož pravdepodobne samovražedného atentátnika vybuchla pred koptským katolíckym chrámom a zabila 21 ľudí vychádzajúcich z neho po novoročnej svätej omši. Takmer 80 ľudí bolo zranených .

Útok prišiel po opakovaných hrozbách militantov z Al Kaidy v Iraku. Polícia uviedla, že nálož bola nastražená v aute, minister vnútra pokladá za pravdepodobnejšie ukrytie atentátnika v dave.

Obe taktiky používa Al Kaida a hoci egyptský prezident Hosni Mubrak odmieta to, že by militanti boli v Egypte prítomní, obavy o rastúce napätie medzi egyptskými moslimami a kresťanmi sú na mieste.

Novoročnú omšu v Kostole svätých slávilo 1000 kresťanov. Otec Mena Adel, správca chrámu, uviedol, že bohoslužba práve skončila a prví veriaci začali opúšťať chrám, keď sa v tom momente ozvala detonácia.

http://www.foxnews.com/world/2010/12/31/explosion-hits-egypt-church-injuries-reported/

Krv vystrekla na fasádu kostola ako aj na mešitu, ktorá je oproti. Telá mnohých zozbierali a držali vnútri v kostole, až kým ich nerozviezla pohrebná služba. .

Kresťania sa zhromaždili pred policajnou stanicou, dav však rozohnali slzným plynom. Emócie však planú ďalej. Poobede sa zhromaždili stovky kresťanov na ulici aj v kostole, mávajúc krížom a obrázkami Ježiša.

Arcibiskup Arweis kritizuje slabé bezpečnostné opatrenia. „Pred kostolom boli len traja vojaci. Prečo také slabé zabezpečenie v tak citlivom čase a po toľkých hrozbách?“, uviedol pre AP.