Psychiatria zošalela: Každá ľudská emócia je teraz klasifikovaná ako duševná porucha

536

columma

Mike Adams,  31.12.2012
Průmysl moderní psychiatrie oficiálně zešílel. Prakticky každá emoce prožívaná lidskou bytostí – smutek, žal, úzkost, frustrace, netrpělivost, rozčilení – je nyní klasifikována jako „duševní porucha“, vyžadující si chemickou léčbu (předpisovými léky, samozřejmě)

Nová „psychiatrická bible“ DSM-5 má podle očekávání vyjít během pár měsíců a byla přeměněna z lékařské referenční příručky na vysvědčení šílenosti samotného psychiatrického průmyslu.

K „duševním poruchám“ vyjmenovaným v DSM-5 patří „porucha obecné úzkosti“ či GAD. GAD lze diagnostikovat u člověka, který pociťuje mírnou úzkost, když něco dělá, řekněme když mluví s psychiatrem. Tudíž pouhý fakt, že má psychiatr možnost činit diagnózy, způsobuje, že se „symptomy“ mávnutím kouzelného proutku objeví.

Tomu se říká šarlatánství a zdůvodňování kruhem, přesto je to však příznačné pro celé odvětví psychiatrie, která se stala ve vědeckých kruzích takovým předmětem výsměchu, že dokonce i skeptici se k ní začínají obracet zády se znechucením. Psychiatrie není o nic více „vědecká“, než astrologie nebo čtení z ruky, přesto se její praktikanti nazývají „doktory“ psychiatrie, aby šarlatánství znělo důvěryhodně.

Jak moderní psychiatrie skutečně funguje

Moderní psychiatrie ve skutečnosti funguje takto: skupina domýšlivých nadutých a přeplacených intelektuálů, kteří chtějí vydělat více peněz, vymyslí neexistující nemoc, kterou nazvou „porucha hatla patla“, či HPD.

Zvednutím rukou pak dají zrodu a existenci libovolným „symptomům“, které si přejí spojovat s poruchou hatla patla. V tomto případě by symptomem mohl být spontánní zpěv, nebo přání se čas od času podloubat v nose.

Pak přesvědčí učitele, novináře a vládní regulátory, že porucha hatla patla je skutečná – a co je ještě důležitější, trpí ji miliony dětí! Nebylo by soucitné nabídnout všem těm dětem léčbu?

http://www.zvedavec.org/komentare/2012/12/5265-kazda-lidska-emoce-je-nyni-klasifikovana-jako-dusevni-porucha.htm

TV:   Equilibrium

S filmom Equilibrium sa prenesieme do blízkej budúcnosti, kedy sa zem už dávno spamätala z katastrofálnej tretej svetovej vojny. Na čelo sveta, nazvaného po novom Librium, sa stavia vodca, ktorého manipulatívna sila je daná všadeprítomnými obrazovkami – presne podľa vzoru Big brother. Cieľom systému je   zničiť v človeku akúkoľvek  schopnosť emócií – a citu.

Deti Ivany Boórovej sa vrátili na Slovensko

 Prvý deň nového roka priniesol úľavu aj rodine Boórovcov. Dve deti, ktoré rodičom odobral britský súd, sa konečne vrátili na Slovensko.
Deti Ivany Boórovej sa vrátili na Slovensko

Deti Ivany Boórovej sú už na Slovensku. Foto: MATEJ KALINA/PLUS Jeden deň

 Deti Ivany Boórovej, ktoré odobral na základe podozrení z týrania britský Social Service, pristáli tesne pred jednou hodinou poobede na bratislavskom letisku.

Deti prišli v sprievode svojej starej mamy Eleonóry a slovenského veľvyslanca. Práve starej mame Eleonóre Študencovej zveril Kráľovský súd v Londýne deti.

Stalo sa tak po viac ako 900 dňoch.

Matka detí Ivana zostala zatiaľ v Londýne. Kedy príde nevie povedať ani Študencová, bude to záležať najmä od rozhodnutia sociálky.

Konečne doma

„Konečne sme doma , ja už som ani minútu nechcela čakať,“ povedala po pristáti stará matka detí Eleonóra Študencová. Podľa jej slov nemali chlapci žiadnu traumu z odchodu z Anglicka.

V najbližšom čase sa plánujú pripraviť na spoločné bývanie, absolvovať návštevu poisťovne, lekárov a podobné praktické veci. „Začíname bývať na Slovensku,“ dodala dojatá. Na letisku ich čakala početná skupina novinárov a členov rodiny  Tí pri návrate chlapcom aj zatlieskali.

Pre slovenský zastupiteľský úrad dnešným krokom sa celá kauza končí. „Dopravili sme deti na Slovensko, sú preč z britskej jurisdikcie, sú teraz v slovenskej jurisdikcii. Myslím si, že štát svoju úlohu splnil,“ povedal na letisku veľvyslanec Slovenska v Británii Miroslav Wlachovský.

Takmer prehratý boj

Na letisku bola prítomná aj nová šéfka Centra na medzinárodnoprávnu ochranu detí a mládeže Andrea Císarová.

Práve vďaka nej rodina  zvrátila už takmer prehratý boj.

Císarovej sa podarilo do súdneho procesu vstúpiť za Slovensko ako tretia strana, čo sa predtým nestávalo. Za deti bojovala pred súdom aktívne.

Tento prípad považuje Císarová za veľký precedens. Znamená to, že súdy budú brať ohľad na rozhodnutie tohto súdu v podobných prípadoch.

„Pretože sme zachránili nielen tieto dve slovenské deti, ale verím, že aj ďalšie.Chcem pokračovať ďalej a dúfam, že budeme môcť zachrániť aj ďalšie deti práve vďaka tomuto obrovskému precedensu,“ povedala.

V tejto komplikovanej kauze sa jej neraz ušla aj spŕška kritiky, no ako sama povedala, v konečnom dôsledku to stálo za to.

„Boli chvíle, keď som si myslela, že to nemá zmysel. Keď dnes chlapci pristáli, povedala som si, že za každé jedno dieťa má zmysel bojovať. Dosiahli sme neskutočný úspech,“   vyzdvihla.

http://www.pluska.sk/spravy/z-domova/deti-ivany-boorovej-chvilu-vratia-slovensko.html

Najvyššie vyznamenania aj Vladimírovi Juklovi a Silvestrovi Krčmérymu

Bratislava 1. januára (TK KBS) – Dve popredné osobnosti tajnej Cirkvi na Slovensku v minulosti Vladimír Jukl a Silvester Krčméry dnes získali najvyššie štátne vyznamenanie Rad Ľudovíta Štúra I. triedy. Ocenenie im udelil pri príležitosti 20. výročia vzniku Slovenskej republiky prezident SR Ivan Gašparovič. 

Jukla, ktorý zomrel vlani v máji vo veku 87 rokov, ocenili za mimoriadne celoživotné úsilie pri obrane demokracie, ľudských práv a náboženských slobôd. Krčméry, ktorý žije v Bratislave, dostal ocenenie za mimoriadne celoživotné úsilie pri obrane demokracie, ľudských práv a náboženských slobôd.

Jukla i Krčméryho oceňujú veriaci, duchovní i ich priatelia a známi ako ľudí, ktorí sa celý život snažili o službu pravde, dobru a láske. Spolu stáli pri zrode sekulárneho inštitútu Spoločenstvo Fatima a stoviek vysokoškolských krúžkov tajnej Cirkvi na Slovensku v minulosti.

Juk a Krčméry boli dvaja z 20 laureátov, ktorých ocenili na slávnostnom akte, ktorý sa uskutočnil v rámci celoštátnych osláv 20. výročia vzniku SR v bratislavskej Redute. Na podujatí boli prítomní najvyšší ústavní činitelia a predstavitelia verejného a spoločenského života zo Slovenska i zahraničia.

http://www.tkkbs.sk/view.php?cisloclanku=20130101013