Registrované partnerstvá: Dvojkríž prevalcoval „dúhu“

557

 

Registrované partnerstvá homosexuálov neprešli. Tí, ktorí dúfali v opak, boli zrejme veľkí optimisti. Optimisti v tom, že Slovensko sa na ich želanie zmení na  Veľkú Britániu alebo Kanadu.Nestalo sa. Slováci – ako sa ukázalo – sú  „v kramflekoch“ pevní, a tak sa zdá, že  „džinn“ je naspäť vo fľaši. Potešiteľným je fakt, že poslanci vládnej strany Smer hlasovali komplet proti, a preukázali tak aj skutočnosť, že si vážia hlasu slovenskej Katolíckej Cirkvi (dúfajme, že im to vydrží). A tak strane SaS zostali len oči pre plač.

Niektorí v SaS však tiež zahlasovali proti, naopak, „za“ prekvapili poslanci iných strán.  Zrejme podľahli  „ľúbivej“ dúhe. 

Jedno je  výsostne zreteľné. Že takíto poslanci  nezastupujú Slovensko, ani jeho tradície a morálku. Koho zastupujú, to vedia oni sami.  Anton Selecký

A opäť sa  nechala počuť modernizátorka slovenskej spoločnosti, poslankyňa Lucia Nicholsonová – zrejme istá, že  urážkou Národnej rady na Slovensku  v base neskončí:

Citát z médií: Až 95 percent slovenského parlamentu tvoria spiatočníci. Vyhlásila to dnes poslankyňa za SaS Lucia Nicholsonová po tom, ako za zákon zavádzajúci registrované partnerstvá osôb rovnakého pohlavia z dielne SaS zahlasovalo len 14 členov snemovne.

„Neverím, že takéto spiatočnícke názory sú väčšinové aj vo verejnosti. Verím, že príde čas, kedy o takejto supernormálnej téme začneme diskutovať aj u nás,“ povedala Nicholsonová. Napriek dnešnému neúspechu sa SaS témy nevzdáva a po uplynutí zákonnej polročnej lehoty sú liberáli pripravení návrh predložiť opäť.  Viac na..

http://www.teraz.sk/slovensko/registrovane-partnerstva-nebudu-sas/27833-clanok.html

 

Hlasovanie o Zákone o registrovaných partnerstvách v NR SR dňa 6. novembra 2012

http://www.nrsr.sk/web/Default.aspx?sid=schodze%2Fhlasovanie%2Fhlasklub&ID=31058

 

Fico prekvapil Dechtičanov         

Krst knihy o obci a 840. výročie románskej rotundy v Dechticiach neďaleko Trnavy si včera nedal ujsť premiér Robert Fico. Nechýbal ani jeho stranícky kolega a poslanec Národnej rady SR, dechtický rodák Andrej Kolesík.

FICO V DECHTICIACH: Prekvapil starostu darom.
Foto: MARTIN KUKUČKA/Plus JEDEN DEŇ
O návšteve premiéra, ktorého pozval poslanec Kolesík, vedelo iba zopár zainteresovaných, a tak jeho príchod počas vystúpenia detského folklórneho súboru v kultúrnom dome bol pre všetkých poriadnym prekvapením.

CHCEL BYŤ ARCHEOLÓG

Fico priznal, že do Dechtíc ho priviedol aj záujem o históriu: „Keď som v roku 1982 končil gymnázium v Topoľčanoch, chcel som ísť na archeológiu do Brna, ale vtedy neotvárali ročník.“ Darček pre miestnych si nechal na záver.

„Keďže do konca roka ešte disponujem nejakou rezervou, dovoľte mi, aby som prispel na rekonštrukciu tejto nádhernej národnej kultúrnej pamiatky sumou pätnásťtisíc eur,“ prekvapil prítomných. Potom nasadol do auta, aby si prezrel vzácnu kruhovú rotundu z roku 1172, ktorú ukrýva Kostol Všetkých svätých.

http://www.pluska.sk/spravy/z-domova/premier-fico-prekvapil-dechticanov-darom-vo-vyske-15-tisic-eur.html