Píšete nám: Gloria Polo pozvaná na Slovensko! (a i.)

1071

 

Gloria Polo 

Milí priatelia, došla nám zaujímavá správa z USA od  pátra  fr. Luigiho(na obr.) o stretnutí so ženou, ktorá  po smrti na základe Božieho rozhodnutia prešla peklom, aby o ňom medzi nami po svojom opätovnom vzkriesení svedčila. páter Luigi píše:  

S Dr. Gloriou Polo (na obr,) sme 19. októbra 2012 prežili prekrásny večer, na ktorom rozprávala svoje svedectvo  viac ako tri hodiny.

Verte mi, nebolo nám dlho – veľmi rýchlo to prešlo.  Ľudí bolo veľmi veľa, nezmestili sa do kostola, boli aj v hale.  Chvála Bohu, že to máme pre farníkov zaznamenané aj ako audio a video.
To najlepšie na koniec:  Pozval som  ju na Slovensko… Modlite sa za to!

Fr. Luigi, Detroit  (USA)

http://www.modlitba.sk/htm/svedectva/smrt/smrt_3.htm

 

Na pobyt v Efeze a hlavne na návštevu domu Panny Márie sa zabudnúť nedá.

V dňoch od 10.10 do 17.10.1012 som sa zúčastnila zajazdu, ktorý zorganizovala CK Avema s.r.o.Hneď po prečítaní ponuky, ktorá bola uverejnená v našom pre kresťanov veľmi obľúbenom časopise M Rosa, okamžite som sa rozhodla  že sa tohto  zájazdu zúčastním.

Milujem listy apoštola Pavla a pri predstave, že pôjdem tam, kde kedysi boli apoštoli a kde sa formovala jedná z prvých kresťanských  komunít na svete,  neváhala som.   Zájazdu sa ešte zúčastnila moja priateľka Mária Staroňová.

Najhlbšie duchovné zážitky som mala v Efeze,  v dome kde žila Panna Mária po ukrižovaní Ježiša Krista a odkiaľ  bola vzatá do neba.

Plná nádherných zážitkov a dojmov z celého pobytu počnúc Istanbulom, a končiac Antalyou  sprevádzaní  výbornou sprievodkyňou  Ing. Michalou Černou , videli sme :

-najväčšie mesto Turecka  Istanbul . Navštívili sme Hagiu Sofiu, kedysi najväčší kresťanský chrám na svete . Podnikli sme plavbu loďou cez  Bosporskú a Dardanelskú užinu ,  vyhliadku  na európskú ako aj ázijskú časť Istanbulu, boli sme na najväčšom bazáre v Turecku a in.

– bájnu Tróju, prírodný unikátu Pamukkale a mesto Hierapolis,

– prešli sme popri pohorí  Taurus , tureckou  riviérou ,  videli sme veľmi  veľa rôznych mešít ,

– videli sme ručné viazanie kobercov, jedno z najstarších remesiel ,ktoré sa v Turecku dedí z generácie  na generáciu

– boli sme v najväčšom meste tureckej riviéry v Antályi, kde sme boli v romantickom prístave odkiaľ sme si vychutnali plavbu loďou popri pobreží až k známym vodopádom Karpuzkaldiran

Samozrejme popri bohatom programe sme sa mohli kúpať v Egejskom a Stredozemnom morí ako aj v bazénoch  v prvotriednych štvor a päťhviezdičkových hoteloch.

 Najkrajšie zážitky ktoré navždy ostanú v mojej pamäti sa vzťahujú na mesto EFEZ.

Hlboko som preciťovala a v mysli som si predstavovala ako prví kresťania museli ťažko bojovať za svoju vieru.

Božia milosť nás sprevádzala po celú dobu. Aj keď to nebol vyložene pútnický zájazd,  presúvajúc  sa z Tróje do Efezu spoločne sme sa zjednotili v modlitbe. Najviac  som bola prekvapená, keď ma  naša Michalka požiadala aby som sa pomodlila  ruženec, vtedy  bolo presne v Turecku 16 hodín. U nás je to 15.hodina  – hodina Božieho milosrdenstva, ktorú sme sa aj pomodlili. Blížiac sa k Domu Panny Márie sme sa na  úmysel Matky Božej pomodlili radostný ruženec.  Michalka  naša sprievodkyňa nám povedala, že za dobu 6 rokov čo sprevádza turistov do Turecka, bolo to 1 x keď  sa slovenskí turisti  v Turecku spoločne modlili. V nedeľu, keďže sme nemohli mať Sv. liturgiu, pani Janka  Andelová  prečítala všetkým účastníkov čítania zo svätého písma.

Verím, že táto moja cesta do Turecka nebola posledná, lebo túžba po spoznávaní  miest , kde sa rodilo prvé kresťanstvo  čím ďalej  tým viac u mňa po tomto zájazde narastá.

Marta Prihodová, členka zájazdu  (Košice)

 

Milí priatelia, k dispozícii je Vám non-stop emailinfo@avema.sk a informačný a rezervačný servis na čísle   00421 911 777 010

 (pondelok – piatok 9:00 – 18:00 a sobota 9:00 – 14:00)

Fukušima (IV) se potápí, je na pokraji zhroucení

Napsal uživatel AC24

 

Je smutné, že mainstreamová média už dávno opustila problém situace ve Fukušimě, která se nadále zhoršuje a je silně nestabilní, uvádí významný japonský představitel Mitsuhei Murata, který dříve působil jako velvyslanec ve Švýcarsku a Senegalu.

Blok č.4 obsahuje 1500 kusů vyhořelých palivových tyčí, které při ,,vypuštění“ můžou učinit velkou část Země neobyvatelnou.

Blok č.4 obsahuje nechvalně známý chladící bazén, který byl poškozen zemětřesením a následnou tsunami v březnu v roce 2011.

http://www.ac24.cz/zpravy-ze-sveta/1194-japonsky-prestavitel-fukusima-se-potaji-je-na-pokraji-zhrouceni

*******************************************************************************

Do  25. októbra 2012 bolo  v POľskú získaných v peticí za zachovanoe poľskej katolíckej Televízie TRWAM  2 389 000   podpisov. 

******************************************************************************

Sťažnosť na SZO v Slovenskej republike pre spoluprácu na šírení klamstiev – 

 firmy Bayer o antikoncepcii medzi stredoškolákmi.

Centrum pre bioetickú reformu sa obrátilo so sťažnosťou na Kanceláriu Svetovej zdravotníckej organizácie na Slovensku pre jej spoluprácu s firmou Bayer na zavádzajúcom propagovaní hormonálnej antikoncepcie medzi stredoškolákmi. Firma Bayer hovorí iba o benefitoch kombinovanej antikoncepcie a zamlčiava, že v roku 2005 Svetová zdravotnícka organizácia takú antikoncepcia vyhlásila za vysokokarcinogénnu pre ľudí.

Bayer ďalej klame ženy a mladých o základných biologických faktoch, keď tvrdí, že hormón zabráni uhniezdeniu vajíčka v maternici. Nikdy sa neuhniezďuje v maternici vajíčko, ale týždňové embryo! Na základe toho Bayer šíri, že antikoncepcia neznamená potrat. Pravda je, že každá hormonálna antikoncepcia môže spôsobiť potrat, zabitie týždňového embrya!“ uvádza Jana Tutková, riaditeľka CBR.

CBR dôrazne žiada riaditeľku Kancelárie SZO v SR, MUDr. Darinu Sedlákovú, aby okamžite ukončila spoluprácu s firmou, ktorá ide za ziskom aj cez klamstvo a mŕtvoly. Na firmu Bayer v USA boli podané tisícky žalôb práve pre antikoncepciu určenú pre tínejdžerov s pôsobením proti akné. Od minulého roka tieto typy antikoncepcie preveruje tak Európska agentúra pre lieky (EMA) ako i americká FDA.

MUDr. Sedláková spolu s firmou Bayer vyzvala 500 škôl listom, aby sa prihlásili na školenie firmy Bayer a sprostredkovali stredoškolákom vyučovanie o antikoncepcii. Pre sťažnosti adresované tento týždeň Rade pre reklamu firma Bayer stiahla viacero klamlivých stránok zo svojej webstránky www.antikoncepcia.com. Letáková kampaň však ďalej beží.

pre: mediálny okruh
od: Centrum pre bioetickú reformu, Ing. Jana Tutková, M.A., riaditeľka 0907 534 623

 

*******************************************************************************

Sv.Otec Benedikt XVI. nesúhlasí s rúhavým vystúpením „Pussy Riot“ v moskovskom chráme

Pápež sa zastal tvrdého postoja ruskej pravoslávnej cirkvi proti odsúdeným punkerkám.

MOSKVA, BRATISLAVA. Ruská pravoslávna cirkev získala vplyvného spojenca vo svojej tvrdej kritike punkovej kapely Pussy Riot.

„Solidárnosť ruskej ortodoxnej cirkvi s jej pozíciou a prekvapenie nad reakciami niektorých médií“ vyjadril sám pápež Benedikt XVI.

Urazili Putina aj cirkev

Dve punkerky odsúdili na dva roky väzenia za protikremeľský happening v moskovskom Chráme Krista Spasiteľa, kde vyzývali Bohorodičku, aby ich zbavila Putina. Tretiu prepustili na podmienku.

Informáciu o podpore hlavy katolíckej cirkvi patriarchovi Kirillovi zverejnila ruská pravoslávna cirkev na svojej internetovej stránke. Pápež na stretnutí s ruským metropolitom Hilarionom, ktorý má na starosti vonkajšie vzťahy cirkvi, zaželal Kirillovi veľa Božej pomoci a úspechov.

„Rozprávali sa aj o znesvätení kresťanských svätých miest v rôznych krajinách a vandalizme v Chráme Krista Spasiteľa,“ píše sa na stránkach ruskej pravoslávnej cirkvi.

Patriarcha Kirill, s ktorým má prezident Putin blízky vzťah, označil správanie Pussy Riot za rúhanie a neskôr ich vyzval na kajanie sa.

Čítajte viac:http://www.sme.sk/c/6573651/papez-benedikt-xvi-je-proti-pussy-riot.html#ixzz2AKCA5x00

************************************************************************************

Sunnitský vodca nazval Rusko „nepriateľom číslo 1“

лидер суннитов шейх Юсуф аль-Кардави

 „Bratia, v týchto dňoch sa Moskva stala nepriateľom islamu a moslimov, stala sa nepriateľom číslo 1.“ Takéto senzačné vyhlásenie spravil sunnitský teológ šejk Jusuf al-Qaradáví, jeden z popredných svetových sunnitských učencov. J. Qaradáví je presvedčený, že za vraždenie sýrskych civilistov je zodpovedné práve Rusko.

http://slovak.ruvr.ru/2012_10_21/91968870/

 

Stanovisko redakcie Indymedia.sk k uverejnenému rozhovoru redaktorky SME Moniky Todovej s riaditeľom centier spravodajstva a publicistiky RTVS Lukášom Dikom

Streda, 24 Október 2012 13:31 Indymedia
E-mail Tlačiť PDF

indymedia world

Redakcia nezávislého občianskeho spravodajstva Indymedia.sk, vyjadruje odpor k mediálnemu útoku redaktorky SME Moniky Todovej voči osobe a práci Ľubomíra Huďa, redaktora zahraničného spravodajstva RTVS. Otázky a vyjadrenia v časti rozhovoru, uverejneného denníkom SME pod názvom „Nový šéf správ STV Diko: Z tohto nebude kino ako na Markíze“, vnímame nielen v rozpore s novinárskou etikou, zároveň aj ako pokus o vyvolanie psychologického nátlaku s cieľom obmedziť právo na pluralitu názorov vo vysielaní verejnoprávnych médií. Za spornú časť rozhovoru považujeme následujúci úryvok:

„Je v poriadku, že v STV stále pracuje Ľubomír Huďo, ktorý tvrdí, že Američania si mohli dvojičky zostreliť sami, alebo že nežnú revolúciu zosnovala CIA?
Je to dlhoročný problém. Sú však veci, ktoré by sa v rámci vnútornej kultúry mali riešiť najprv priamo s dotyčným človekom. Budem to riešiť. Každý môže mať svoj názor, ale nemalo by sa to prejavovať vo vysielaní alebo navonok.

Majú STV reprezentovať ľudia, ktorí žijú v takýchto konšpiračných teóriách?
Za tie roky sú tu zanedbané mnohé veci. Personalistika je jednou z nich. Neboli tu žiadne pravidlá, ako sa redaktori majú správať, treba ich nastaviť.“

„Ľudia“, ktorí podľa redaktorky Todovej žijú „v konšpiračných teóriach“, sa v prípade útokov z 11. septembra 2001 zvyknú v novinárskej praxi odvolávať predovšetkým na odborné štúdie a závery desiatok svetovo uznávaných odborníkov v oblastiach vedy, techniky, politiky i žurnalistiky (aspoň dva príklady do pozornosti – David Ray Griffin či Richard Gage), pričom však k alternatívnemu úsudku mnohým občanom postačujú základné znalosti fyzikálnych zákonov.

Sme však predovšetkým presvedčení, že každý občan má mať právo na názorovo pluralitné vysielanie a úlohou verejnoprávnych médií je toto právo garantovať v praxi. Vyjadrenie pána Dika, o „nastavení správania redaktorov“, v nás preto prirodzene vyvoláva obavu o ďalší vývoj a osud nezávislosti vysielania RTVS. Slovník, ako aj zmýšľanie nového riaditeľa a redaktorky Todovej, podľa nás posúva slovenskú žurnalistiku späť do päťdesiatych a sedemdesiatych rokov minulého storočia.

V tejto súvislosti vyzývame občanov i novinársku obec na dôslednú kontrolu budúcich rozhodnutí nového manažmentu verejnoprávnych médií, ako aj na zvýšenú ostražitosť zameranú na kvalitu, vyváženosť a zachovanie názorovej plurality ich vysielania. Vedúci redakcie Indymedia.sk Peter Sanve vyjadruje morálnu podporu Ľubomírovi Huďovi, ako aj všetkým nezávisle zmýšľajúcim a tvorivým zamestnancom RTVS. V prípade nátlaku na obsahovú podstatu ich práce je zároveň pripravený iniciovať občiansky protest, ako aj prípravu podania na trestnoprávne konanie.

V Bratislave 24. 10. 2012

Posledná úprava Streda, 24 Október 2012 13:58